Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv mindenkinek!
A következő dologban kérném a segítségeteket. Szeretnék építeni egy 434Mhz-es távkapcsolót amivel nincs is különösebb problémám hála Topi társunknak, viszont encoder-decoder párost nem kapok hozzá. Nemrég vásároltam egy MSP430 Launchpad kezdőkészletet, amivel még csak a ledek villogtatásáig jutottam. Gondolom az MSP430-al meg lehetne oldani, viszont a tudásom egyenlőre kevés hozzá. Próbáltam ehhez hasonló példaprogramot keresni de sajnos nem találtam. Eddig Energia programmal próbálkoztam de az IAR Embedded Workbench program ingyenes verzióját is letöltöttem. Ha valakinek volna ideje, energiája egy ilyen programot írni némi magyarázattal sokat segítene. köszönettel: Czibo
Aurél tx-4msil, adó, és rx bc-nbk. Próbapanelen össze raktam, működik.
Sziasztok!
Segítségre van szükségem. Ubuntu-t használok Energia progival. A serial monitort sehogysem tudom életre kelteni. Valakinek tapasztalat ezzel kapcsolatban? Köszönöm!
MSP430G2553-t hasznalsz? Az hardveres soros kommunikaciot hasznal, es annak megfeleloen kell a jumpereket beallitani a panelen.
Bővebben: Link
Üdv Fizikus!
Kösz a gyors választ. Azt elfelejtettem mondani, hogy a jumperelésen már túl vagyok. Meg a külföldi fórumok olvasásán és azok lehetőségeinek végigpróbálásával. A jelenlegi helyzet az, hogy a legfrissebb java van fent. Mégis előfordul, hogy amikor elindítom a serial monitort (és semmit nem mutat természetesen), akkor egy fél perc múlva mindenféle java hibákat kiírva a terminálban, fogja magát és kilép nem csak a serial monitorból, hanem az energiaból is. Ez nem mindig van így de néha előfordul. tty/ACM0 van amikor csak úgy hipp hopp eltűnik mint ha nem is lenne. serial monitor kivételével viszont használható az eszköz. (msp430g2553) (rev1.5) =||| így van benne a jumper. Más ötlet? Olvastam egy olyat, miszerint a modem manager tiltja a kommunikációt, de azt, hogy a megoldás mi lehet erre, egyszerűen nem tudok rájönni. Köszönöm a türelmet!
Ebben a topikban is volt már szó a LaunchPad UART kommunikációs hibáiról. Olvass vissza.
Próbálj más terminál programot használni, vagy... A legegyszerűbb és legbiztossabb megoldás, hogy egy külső USB-Serial (kb 1-2$) átalakítót használsz. Czibo Ez nem sima soros kommunikációt igényel? Ha igen, mihez kell az encoder-decoder? Még nem volt dolgom ilyen modullal, ezért kérdezem.
Idézet: Mihez képest van "így"?„(msp430g2553) (rev1.5) =||| így van benne a jumper.” Úgy kell jumperelni, ahogy ezen a képen látható!
Eredetileg mc145026 és mc145027 párossal szerettem volna megoldani, de a decoder ic-t nem tudom beszerezni, azért gondltam hogy microcontrollerrel oldanám meg.
A vonalakkal próbáltam illusztrálni =||| . Igen, úgy van ahogy a képen.
A Texas Instruments iskolakezdési akciójában ezen a héten az eZ430-Chronos rádiófrekvenciás fejlesztői készlet kapható kedvezményes áron (30 dollár + ingyenes szállítás). A 433 MHz, 868 MHz és 915 MHz-es verzió közül Európában az első kettő használható.
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2013
Azta! Ezt az eszközt már nézegettem a Ti lapján. Cserny Úr tervez ehhez is írni egy-két klassz cikket?
Nem tervez. Nincs ilyen eszközöm, s egyelőre nem is vágyom rá...
Sziasztok!
Lehet, hogy csak én vagyok fáradt így éjszakás után, de valami nem stimmel. A P1.5 be van állítva analóg bemenetnek, felhúzással (hogy üresen ne lebegjen). A P1.4 be van állítva digitális kimenetnek és alacsony szintre van állítva. A 2 láb közé bekötök egy ellenállást, vagy egy diódát, akkor kb. 30LSB-s ugrálást produkál, és kb. minden 10-15-ikre valami idióta teljesen kizárt értéket produkál. Ha a P1.5 és a Vss közé kötöm az ellenállást, vagy a diódát, akkor 3-4LSB-t produkálva szépen megy. A P1.4-en a Vdd-hez és Vss-hez képest is 1.74V-van (tápközép). Normális ez? Ha rákötök egy soros 1K-t meg egy 100nF-ot, akkor kicsit csökken a 30LSB, de a kiugró értékek maradnak, valamint nagyon elhúzza a mért értéket. Tipp?
Ha a P1.4 kimenetnek van állítva és alacsony, akkor nem lehet rajta 1.74V. A g2553-as adatlapja szerint, ha jól emlékszem, a "low level output voltage" Vcc=3V esetén, Vss+0.3V. Tehát, ezek szerint nincs alacsony szinten a P1.4 kimenet.
Idézet: A felhúzás - legalábbis szerintem - a digitális bemenet módhoz való. Az analóg bemenet működését csak megzavarja.„A P1.5 be van állítva analóg bemenetnek, felhúzással (hogy üresen ne lebegjen).” Ennél az esetnél lehet, hogy nem érdekes, de általában figyeljünk oda arra is, hogy az újabb (értsd: MSP430G2553 és társai) típusoknál alkalmanként több regisztert is kell állítani a kívánt üzemmód bekonfigurálásához (pl. P1SEL és P1SEL2). Az 1.74 V-os érték digitális kimenet módban teljesen abszurd érték.
Köszönöm. Valóban ez volt a gond. az ADC10AE0 értéke egy másik szubrutinban el lett állítva. Pedig 10x átnéztem, csak hát a fáradtság...
Igen. Szerintem is a digitálishoz lett kitalálva, de működik Azért van rá szükségem, mert amúgy a bemenet lebeg és nem tudom, hogy a mintavételezéskor ép mért érték van rajta, vagy szabadon kalimpál ott magának.
A jelzett probléma megoldódott. Az ADC10AE volt elállítva egy másik szubrutinban. Köszönöm a segítséget. Idézet: „Azért van rá szükségem, mert amúgy a bemenet lebeg” Mitől lebeg? Hogy méred a bemenő jelet, ha a bemeneten nincs semmi?
Megjelent és kapható az MSP430F5529 mikrovezérlőt tartalmazó új Launchpad kártya. Ez a kártya már 40 kivezetéses, s a mikrovezérlője USB eszköz is lehet.
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2013
Lehet nem értem a kérdést. A bemeneten nincs semmi és egyszerűen mintavételezem azt a bemenetet. 0 és 1023 között összevissza értékeket mér. Gondolom zaj, mert van rajta egy 20cm-es vezetékdarab.
Sajnos elfogyott.
De... Attól függetlenül rendeltem egyet. Bankkártyával fizettem, és az adatok megadása után rögtön levonta a számlámról az összeget. Nem zárolta! Ezt csak a régebben említett fizetési/szállítási gondok miatt írtam le. Gondolom ha lesz már raktáron küldik...
Nem Te, hanem én nem értettem, de már sejtem, hogy miről is lehet szó.
Ezen már én is elcsodálkoztam egyszer az SMS-értesítés miatt, de ennek ellenére csak zárolta a banknál.
Kár, hogy elfogyott, nekem is kell majd egy ilyen - az USB kezelése érdekel...
USB-t tud a nagytudású EK-LM4F120XL Stellaris Launchpad is, ami most ráadásul olcsóbb is. (Gondolom, végkiárusítás céljából jóárúsították...) Bővebben: Link
Ez igaz, de az MSP430F5529 néhány társával egyetemben tud Spy-Bi-Wire kommunikációt, így elméletben a másik launchpaddel is felprogramozhatók.
Valójában össze akartam rakni magamnak már egy demo boardot, de a NYÁK-ot még nem készítettem el hozzá - és nem árt, ha egy biztosan működő boarddal próbálkozom először, így hardverrel kísérletezgetni ráérek azután, hogy van egy működőképes szoftverem is, amivel ki tudom próbálni. Rendeltem egyet, majdcsak küldik...
Kezd egyre jobban felidegesíteni a g2xx3-as sorozat hardveres i2c kommunikációja.
Nem értem, hogy miért "néha jó-néha nem jó" a működése. Tehát. Ha megszakításból kezelem az adat küldést/fogadást, semmi gond nincs a kommunikációval. De én nem szeretném megszakításból kezelni az i2c kommunikációt, viszont így nem működik. MSP430g2553 DCO 16MHz i2c init:
Itt nem értem, hogy miért tolja el a slave címet balra, de ezt már megszoktam... i2c Write:
i2c Read:
Ezen már egy jó párszor átrágtam magam, de még soha nem sikerült megoldani a g2xx3-as sorozatnál. A g2xx2-es sorozatnál szépen működik az i2c megszakítás nélkül.
Sziasztok!
Szeretnék megismerkedni az MSP-kel. Regisztráltam a TI-nél, de addig nem nagyon merek rendelgetni, ameddig meg nem tudom kell-e fizetni a szállításért. Akár minta, akár Launchpad vagy egyéb vásárlásánál. Illetőleg ha bankkártyával fizetek akkor az hogy van dollár esetén? A bank átszámolja a saját váltási rátáján? A válaszokat előre is köszönöm! Üdv.: Laci
Továbbra is "out of stock" állapotban van az oldalon - akkor is az volt, amikor rendeltem -, de ma hajnalban föladták az MSP430F5529 launchpadem. Kíváncsi leszek majd rá.
Mondjuk most nézem, hogy október 14-re ígérik a jelenlegi rendeléseket - ez a felirat szerintem még nem volt ott múltkor. Valószínűleg voltak még rajtam kívül jó néhányan hasonlóképp'. Placi84: Nem számítanak fel szállítási költséget hozzá - érdemes figyelni persze rendeléskor, de ezidáig, és a mostani rendelésemnél is a szállításra nem számoltak fel semmit. A bankkártyás konverzió nem annyira egyszerű, de igen, a bank átváltja. (Tudomásom szerint kártyatípus-függő, hogy EUR vagy USD az alap valuta, így akár kettős konverzió is lehet a háttérben - nekem korrekt átváltás szokott kijönni, de legalábbis Paypalnál jobban váltanak.) A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2013
Köszönöm a választ!
Akkor azt hiszem megpróbálok rendelni egyet. Üdv.: Laci |
Bejelentkezés
Hirdetés |