Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
HAYEAR mikroszkóp kameraSziasztok! Én is öregszem, a látásom már nem a régi. Ezért rendeltem ezt az eszközt, amivel pont az imént csengetett a futár. Hdmi és usb (webkamera üzemmód) csatlakoztatás lehetséges. Leírás szerint 4K30-as videót tud rögzíteni a Sony képérzékelőjével. Kép szerinti led világítás és 180x-os optika, melyeket külön kellett megrendelni. Állványt nem kértem hozzá, mivel szabvány állványmenettel rendelkezik. Így bármilyen videó-, vagy mikrofon állványra tudom majd rögzíteni. Mivel hidegen érkezett, a próba most elmarad. Majd éjjel, meló után…
Vigyázz ilyesmikhez az állványokkal. Amikor énvettem a mikroszkopot még állvány sem volt. Igy elöbb egy régi nagyito állványra szereltem de az tul nagy volt asztalra. Késöbb szereztem egy talán játék furogéphez gyártott állványt vascsö oszloppal de müanyag karral. Az nem vált be nem volt elég stabil az ilyen nagyitásu mikroszkop még a levegö mozgására is reagál azaz a mikrofonáĺványt nyugodtan kizárhatod. Attol sokkal merevebb konstrukcio kell. Igy készitettem 12 mm rétegelt lemezböl meg 5 mm vaslemezböl alapnak egy méretre szabott állványt ez eddig bevált. Az én mikroszkopomhiz nem volt sem távvezérlö igy fényképezni sem lehetett vele ( ha csak hozzáértem a gombhoz életlen lett a kép igy ezt a gombot ki kellett vezetnem egy hosszabb vékony kábellel.
Talán ha jo állványt keresel érdemes itt ott körülnézni a komolyabb játékboltokban, lehet klasszikus iskolai mikrosykopokat olcson kapni. Azoknak aluminium öntvény a teste az tényleg massziv. Az optikai fejet kell csak felcserélni az elektronikusra.
Milyen Sony érzékelő van benne (legalábbis papíron)? Érdemes ellenőrizni, hogy biztos az van e benne mert van, hogy trükköznek a szenzorokkal.
Mintha nem lenne ez ebben az esetben mindegy. Még 1/4” CMOS is 10x nagyobb mint a tárgy ami látsz 180-as nagyitásnál.
![]() Egy fényképezögépnél stb fontos mekkora a CMOS, mert ott kicsinyited a képet, azaz a keveset kell jol látni, a mikroszkopnál meg forditva van.
Neked mindenbe bele kell szólnod.....
Csak egy szójáték volt, semmi egyéb. ![]() ![]() ![]()
Nicsak majd te fogod itt megmondani ki mihez szolhat! Fel a fejjel, lesz ez még rosszabb is!
Hát ha értelmesebb hozzászokásokra töled nem futja. Szojátéknak jo lett volna, ha tényleg arrol lett volna szo.
Igen, szójáték volt. Fel a buksival lesz ez még jobb is..
![]() ![]() ![]()
Igen, írtam, hogy nincs kipróbálva. Az állvány majd próbálgatva lesz, az asztal nagyon masszív. Vannak több kiló teherbírású, robosztus asztali mikrofonállványaim, első körben ezeket fogom próbálni. A szenzor nagyobb, mint egy mobilban, viszont 41 mpixeles. Így csak a középső, kb. 8 mp- nyi rész lesz belőle használva a 4K videóhoz.
Pontosan erröl van szo, hogy még a chip felét sem lehet kihasználni ilyen gépben. De az is lehet, hogy lefelé interpolálják a képet azaz 32 MPt világit meg az objektiv és 4 -4 pixel eredöje alkotja a képet - igy lesz 8 MP.
A hozzászólás módosítva: 17:58
Csak az nem szojáték ami hazugságon alapszik, hanem primitivizmus
Állj le, egyre nagyobb butaságok jönnek ki belőled....
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |