Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Napelem alkalmazása a lakás energia ellátásában
Lapozás: OK   234 / 234
(#) Régi motoros válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 28, 2024 /
 
Ezt úgy gondoltad, hogy a gerenda aljától teljesen átmenőfuratot a tetőn kívülre?
(#) Ge Lee hozzászólása Sze, 16:56 / 1
 
Csináltam egy képsort a Kona cellák bontásáról hátha valakinek segít. Napelemhez nem kell bontani mert még a 3p is majdnem kevés, de pl. rokkantkocsihoz bőven elég egy 60Ah-s cellasor, nem kell a 180Ah, meg nem is férne bele.
(#) Massawa válasza Régi motoros hozzászólására (») Sze, 17:22 /
 
Nyilván. Persze függ a tetö konstrukciojátol. Nálunk a gerendák kivül le vannak deszkázva és arra jön a fedém. Egy 300 mm-hosszu 6-furoval megcsinálták a kezdölyukat a többit meg ki lehet mérni.
A hozzászólás módosítva: Sze, 17:22
(#) erbe válasza Ge Lee hozzászólására (») Sze, 21:39 /
 
Ma kora délután rápillantottam az inverterre. 2972 W-ot mutatott. Belenéztem a naplóba. Ma addig 3260 W volt a csúcsérték. Idén volt már 3290 W is. Az eltelt 10 év alatt nem vettem észre, hogy csökkent volna a napelemek hatékonysága. Azt se hinném, hogy az évek alatt az inverter mérése "elcsúszott" volna. A kimagasló értékek okai: nagyon tiszta levegő, jó beesési szög, a mérés időpontjában hideg panel (mostanában elég szeles az idő, jó a hűtés).
Megbízok az inverterben, hiszen a vásárlás idején a gyártója már 70 éve készített invertereket. Ma már 80...
Az is lehet, hogy a napelem gyártója, élve a lehetőséggel, a megengedhető %-os eltérésen belül az alsó értéket írta a táblára, míg az bőven fölé teljesít.
(#) erbe válasza erbe hozzászólására (») Csü, 13:49 /
 
Ma már 11-kor elérte a 2960 W-ot. 1 perce néztem, a mai csúcs eddig 3174W. Elég rapszódikus a termelés, sok kiugró tűvel és majdnem nulláig süllyedő lyukkal.
(#) Ge Lee válasza erbe hozzászólására (») Csü, 13:57 /
 
Nekem máshogy működik az inverterem, soha nem megy 1kW fölé a bejövő, de most már tudom hogy azért nem, mert kizárólag akkut tölt, azt meg most nem kell mert tele van. Néztem, vannak már 160-170 körül is 6kW körüli inverterek, na de szinte mind hibrid, azt írja rá az eladó hogy "visszacsepegtet a hálózatba". Na olyat nem akarok venni. Na meg a panel téma sem változott semmit sem, az is csak akkor 28-30 ezer ha veszek több raklappal. Ha csak néhány db kell akkor közel 50 vagy még több.
(#) Régi motoros válasza Massawa hozzászólására (») Csü, 14:15 / 1
 
A tetőszerkezetet korábban már vázoltam. De kezdem úgy érezni, hogy nálam is a kifúrás lesz a megoldás. Már csak a csavart várom hozzá.
(#) Régi motoros válasza Ge Lee hozzászólására (») Csü, 14:22 /
 
Nem feltétlen, csak meg kell találni. Én itt vettem. A 410W -os DAHSOLAR-t amit vettem ingyen hozták vidékre. Azt hiszem 8db vásárlástól van ingyenes szállítás erre amit linkeltem, meg valamelyik risenre.
Írj nekik mailt, és kérdezd meg.
A hozzászólás módosítva: Csü, 14:23
Következő: »»   234 / 234
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem