Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Egy olyan problémám van, hogy nem tölt fel a vaku kondija. A kijelző működik, meg a zoom vakurész. Van benne egy kicsi trafó. NK03 D6A sajnos ilyen típusú trafót nem találtam. Rámértem és egyik végén sem mértem áramot. Én erre tippelek, hogy ezért nem megy.
Hali!
Inkább azt mérd meg, hogy oszcillál e az elektronika. Frekimérővel. vagy szkóppal tudod ellenőrizni pl. a trafó primer (kisfesz) oldalán. Ha ezzel megvagy, akkor az eredménytől függően kell kigondolni a következő lépést, egyúttal több mindenre lehet majd következtetni (gyanakodni) ![]()
Hát sajnos ilyen műszerem nincsen. De egyik haveromnak van. Lehet felkeresem holnap ez ügyben.
Egy vakunak könnyen tönkremehet a puffer kondia?
A vakudban lévő elkó, nem megy tönkre egykönnyen, bár nem lehet kizárni. A kondit egyébként egy sima multiméterrel is meg lehet mérni, hogy jó e vagy sem. Nagyon vigyázz vele, mert oltári nagyot tud csapni! Lyukat éget a bőrödbe, ha feltöltött állapotban megérinted a kivezetéseit.
![]() Azt a CT40-es IGBT-t sem ártana megmérni, hogy jó-e.
Hello!
Megvettem az első vakumat, vaterán elég jó áron. Az a problémám, hogyha bekapcsolom folyamatos sipoló hangot ad ki. A gép kifogástalanul működik. De ez a hang normális?
Szerintem a kapcsolóüzemű töltő elektronika hangját hallod. Az elkó feltöltése után el kéne hogy hallgasson. Ha nem áll le a töltés, akkor elképzelhető hogy rossz a kondi, vagy valami más hibás alkatrész egy kissé beterheli, de még lehet egy két oka ennek a jelenségnek. Milyen vakuról van szó?
Nikon SB-600.
Egyébként lehet az az oka, h az elem nagyon merülőben van?
Igen, van azon valami feltöltést jelző lámpa? Ha igen, akkor ha az nem jelez, akkor az elemmel van a probléma.
Meg főleg a trafótól balra lévő két tranzisztort, mert azok az oszcillátor aktív eszközei.
Na elemet cserélek, és meglátjuk mi lesz.
Bár amiket mondtatok nem nagoyn értettem, de köszi! ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |