Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   989 / 1387
(#) Orbán József válasza eyess hozzászólására (») Jan 8, 2014 /

Montírozva vannak rá ca.15x20mm-es nyomtatások. Esélytelen lehúzni a rövid és keskeny fóliák tömkelegét...
(#) eyess válasza Orbán József hozzászólására (») Jan 8, 2014 /

Akkor ott tényleg marad a maratás.Talán még egy ötlet , ha ónozva van a nyák először én eltávolítanám az ón nagyobb részét ónszívó harisnyával .Ezzel egész vékonyra le lehet szedni róla az ón tömeget.Utána fognék egy fém dörzsit ,vagy fém gyapotot, és a maradék óntól is megszabadítanám ezután már könnyen lehet maratni is akár.Ettől gyorsabban nem hiszem , hogy célt fogsz érni.
(#) kaqkk válasza eyess hozzászólására (») Jan 8, 2014 /

Nem értem mit görcsöltök a cinnel?? A sósav hidrogén peroxid kombó tökéletesen leviszi a rézzel együtt. Ha csak egyszer írok le valamit már el sem olvassátok?
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2014
(#) Koncsar válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 9, 2014 /

Szia! Látod ilyenek ezek a fiúk. Valaki nem tud egy ebay- es linket üres, egyoldalas NYÁKról?
Köszi.
(#) elektros90 válasza Koncsar hozzászólására (») Jan 9, 2014 /

Szia! Tessék: Bővebben: Link
(#) Koncsar válasza elektros90 hozzászólására (») Jan 9, 2014 /

Köszönöm.
Ezek nem szeretik az A4 méretet?
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2014
(#) eyess válasza Koncsar hozzászólására (») Jan 9, 2014 /

Valószínű a posta miatt lehet , így biztos másképp van náluk a küldés, és belefér az ingyen postázásba.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2014
(#) granpa válasza Koncsar hozzászólására (») Jan 9, 2014 /

Azé' van ott közelítő méret, 200x300mm, meg nagyobb is. Attila86 nagy nyák-tudor, vele beszélj, jobban jössz ki.
(#) efraim válasza granpa hozzászólására (») Jan 9, 2014 /

Csak nagyon oda kell figyelni a rendelésnél, mert a panelek nagy része NEM üvegszálas! Csak a fiber glass a jó!
(#) granpa válasza efraim hozzászólására (») Jan 9, 2014 /

Attól függ, mihez? A bakelitet könnyebb fúrni, olcsóbb is. Gyuri akar rendelni.
(#) Koncsar válasza granpa hozzászólására (») Jan 10, 2014 /

Feri bakelitet nem szeretnék venni.
(#) kaqkk válasza granpa hozzászólására (») Jan 10, 2014 /

De sz....b is csak egy kicsit túlmelegíted már pörög le róla a fólia ......
(#) dolargaan válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 10, 2014 /

Így igaz. Mégis készítettünk sok áramkört bakelitre is, mikor még nem volt más. Az első beültetést simán meg lehetett oldani. A gond a többszöri alkatrészcserénél adódott, azt tényleg nehezen viselte el "felpukkanás nélkül."
(#) granpa válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 10, 2014 /

Elég rég megvan róla a tapasztalat, akkor még nem volt más; ahogy 'dolargaan' kolléga írja. Nem mondtam, hogy vegyen, csak az előnyeit. Azé' ezekkel az 'atomszabályozott' pákákkal tán nem könnyű túlmelegíteni.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2014
(#) dolargaan válasza granpa hozzászólására (») Jan 10, 2014 /

Ha egy cseh pillanatpákával is sikeresen lehetett használni, akkor egy mai forrasztóállomással nem lehet gond. A kattogós Weller is jó hozzá, megfelelő heggyel. Egész más az illata fúrásnál, és forrasztásnál is. Ez persze semmit sem számít amúgy.
(#) gulasoft hozzászólása Jan 11, 2014 /

Ha már maratás.
Tudtok olyan maratót ami rezet marja, de az ónt nem? Lukgalvánhoz kéne.
(#) Orbán József válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Nekem meg olyat mondj, ami az ónt is viszi!
(#) neoone válasza Orbán József hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Sósav+ammónia - én próbaképp egy darab galvánónozott nyák darabot marattam le vele teljesen. Igaz nem egy villám kb. 2 nap alatt marta le.
(#) neoone válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Itt - csatolva - írnak valami hasonlóról. Még nem próbáltam.
(#) Koncsar hozzászólása Jan 11, 2014 /

Próbáld ki a szalmiákszeszt,
(#) papus51 válasza neoone hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Bocs, de ennek kémiailag nincs sok értelme. Ha sósavat és ammóniát (egyébként az gáz) összeengedsz abból egy harmadik anyag, ammóniumklorid (szalmiáksó) keletkezik.
Egyszerűbb egyből szalmiáksót használni.
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2014
(#) kaqkk válasza papus51 hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Egyébként mindkettő gáz , csak a vizes oldatukat használjuk...
(#) papus51 válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Na jó, de a napi gyakorlatban a sósav alatt az oldatot értjük. Az ammónia oldatot általában a.hidroxidnak vagy szalmiákszesznek nevezzük. Legalább is nálam az ammónia az gáz halmazállapotot jelent.
De nem is ezért írtam be, hanem mert nem értem miért kevergeti a kollega a kettőt, ha kaphat szalmiáksót a boltban.
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2014
(#) neoone válasza papus51 hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Igazad van - szalmiákszesz -, de mint írtam csak próbaképp csináltam.
(#) fifadani hozzászólása Jan 12, 2014 /

Sziasztok!
A TN160-at, hogy kell eredményesen használni?
Most rendelem meg majd.. De leírást nem találtam hozzá..
(#) Bucdarov válasza fifadani hozzászólására (») Jan 12, 2014 /

Műanyag tálba beleteszed a kimaratott nyákot öntesz rá annyit hogy elfedje és lötyögteted. Hőmérséklettől függően (ne forrald!, elég neki a 20.-30 C') 2-10 percig. Ha szép ezüst-színű a nyák, kiveheted. A maradék külön üvegbe (későbbi használatra) önthető. Ennyi. Belenyúlkálni csipesszel vagy kesztyűvel!!!! Meginni, mosdani, szemet öblögetni nem túl jó.
(#) Temela válasza Bucdarov hozzászólására (») Jan 12, 2014 /

A panel kivétele után öblítés vízzel, szárítás és szerintem ajánlott egy vékony lakkréteg (forrasztható) felvitele.
A folyadéknak a levegő nem tesz túl jót, úgyhogy a tároló edényt jól zárni!
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2014
(#) fifadani hozzászólása Jan 12, 2014 /

Rendben köszönöm szépen.
Egy adag kiöntött szert, hány alkalommal tudok felhasználni?
(#) Bucdarov válasza fifadani hozzászólására (») Jan 12, 2014 /

Függ a felhasználások számától, a panel benne töltött idejétől, gyártási évtől, szennyezettségtől........Én kb 3-4* használom, igaz ez nem mérvadó, néha frissítem az eredetiből is.
(#) Temela válasza fifadani hozzászólására (») Jan 12, 2014 /

Ameddig van türelmed kivárni. hogy még az ón kicsapódjon a réz felületen... - lassabban- lassabban, de meg lehet várni! (azt hiszem ónszulfáttal lehetne dúsítani)
Következő: »»   989 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem