Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Montírozva vannak rá ca.15x20mm-es nyomtatások. Esélytelen lehúzni a rövid és keskeny fóliák tömkelegét...
Akkor ott tényleg marad a maratás.Talán még egy ötlet , ha ónozva van a nyák először én eltávolítanám az ón nagyobb részét ónszívó harisnyával .Ezzel egész vékonyra le lehet szedni róla az ón tömeget.Utána fognék egy fém dörzsit ,vagy fém gyapotot, és a maradék óntól is megszabadítanám ezután már könnyen lehet maratni is akár.Ettől gyorsabban nem hiszem , hogy célt fogsz érni.
Nem értem mit görcsöltök a cinnel?? A sósav hidrogén peroxid kombó tökéletesen leviszi a rézzel együtt. Ha csak egyszer írok le valamit már el sem olvassátok?
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2014
Szia! Látod ilyenek ezek a fiúk. Valaki nem tud egy ebay- es linket üres, egyoldalas NYÁKról?
Köszi.
Szia! Tessék: Bővebben: Link
Köszönöm.
Ezek nem szeretik az A4 méretet? A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2014
Valószínű a posta miatt lehet , így biztos másképp van náluk a küldés, és belefér az ingyen postázásba.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2014
Azé' van ott közelítő méret, 200x300mm, meg nagyobb is. Attila86 nagy nyák-tudor, vele beszélj, jobban jössz ki.
Csak nagyon oda kell figyelni a rendelésnél, mert a panelek nagy része NEM üvegszálas! Csak a fiber glass a jó!
Attól függ, mihez? A bakelitet könnyebb fúrni, olcsóbb is. Gyuri akar rendelni.
De sz....b is csak egy kicsit túlmelegíted már pörög le róla a fólia ......
Így igaz. Mégis készítettünk sok áramkört bakelitre is, mikor még nem volt más. Az első beültetést simán meg lehetett oldani. A gond a többszöri alkatrészcserénél adódott, azt tényleg nehezen viselte el "felpukkanás nélkül."
Elég rég megvan róla a tapasztalat, akkor még nem volt más; ahogy 'dolargaan' kolléga írja. Nem mondtam, hogy vegyen, csak az előnyeit. Azé' ezekkel az 'atomszabályozott' pákákkal tán nem könnyű túlmelegíteni.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2014
Ha egy cseh pillanatpákával is sikeresen lehetett használni, akkor egy mai forrasztóállomással nem lehet gond. A kattogós Weller is jó hozzá, megfelelő heggyel. Egész más az illata fúrásnál, és forrasztásnál is. Ez persze semmit sem számít amúgy.
Ha már maratás.
Tudtok olyan maratót ami rezet marja, de az ónt nem? Lukgalvánhoz kéne.
Nekem meg olyat mondj, ami az ónt is viszi!
Sósav+ammónia - én próbaképp egy darab galvánónozott nyák darabot marattam le vele teljesen. Igaz nem egy villám kb. 2 nap alatt marta le.
Itt - csatolva - írnak valami hasonlóról. Még nem próbáltam.
Bocs, de ennek kémiailag nincs sok értelme. Ha sósavat és ammóniát (egyébként az gáz) összeengedsz abból egy harmadik anyag, ammóniumklorid (szalmiáksó) keletkezik.
Egyszerűbb egyből szalmiáksót használni. A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2014
Egyébként mindkettő gáz , csak a vizes oldatukat használjuk...
Na jó, de a napi gyakorlatban a sósav alatt az oldatot értjük. Az ammónia oldatot általában a.hidroxidnak vagy szalmiákszesznek nevezzük. Legalább is nálam az ammónia az gáz halmazállapotot jelent.
De nem is ezért írtam be, hanem mert nem értem miért kevergeti a kollega a kettőt, ha kaphat szalmiáksót a boltban. A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2014
Igazad van - szalmiákszesz -, de mint írtam csak próbaképp csináltam.
Sziasztok!
A TN160-at, hogy kell eredményesen használni? Most rendelem meg majd.. De leírást nem találtam hozzá..
Műanyag tálba beleteszed a kimaratott nyákot öntesz rá annyit hogy elfedje és lötyögteted. Hőmérséklettől függően (ne forrald!, elég neki a 20.-30 C') 2-10 percig. Ha szép ezüst-színű a nyák, kiveheted. A maradék külön üvegbe (későbbi használatra) önthető. Ennyi. Belenyúlkálni csipesszel vagy kesztyűvel!!!! Meginni, mosdani, szemet öblögetni nem túl jó.
A panel kivétele után öblítés vízzel, szárítás és szerintem ajánlott egy vékony lakkréteg (forrasztható) felvitele.
A folyadéknak a levegő nem tesz túl jót, úgyhogy a tároló edényt jól zárni! A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2014
Rendben köszönöm szépen.
Egy adag kiöntött szert, hány alkalommal tudok felhasználni?
Függ a felhasználások számától, a panel benne töltött idejétől, gyártási évtől, szennyezettségtől........Én kb 3-4* használom, igaz ez nem mérvadó, néha frissítem az eredetiből is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |