Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Csúszócsapágyat hogyan tudnék benne cserélni?
Ez az a bordába süllyesztet variáns, ami a kaphatóaktól eltérően sem a felfogatásban, sem az átmérőben nem egyezik meg. Hogy áldjam meg a pótalkatrészt nem árusítókat. ![]()
Én egy korábbi kártyámon csináltam olyat, hogy levettem azt a kis gyári bordába épített ventit, és kapott egy PI-es prociventit. Amit egy kis barkács módszerrel szerkesztettem rá a bordára. Hátránya, hogy esetleg a mellette lévő kártyacsatlakozó nem használható.
Én az ilyenekre a gyári helyett régi P2-3 procihűtőt szoktam tenni. Az birja és a venti is szabvány méret.
Átmenetileg elég lehet 1-2 csepp olaj is a csapágyba. Amúgy én szoktam árulni ilyen javítószetteket, mindenféle állítható felfogás, de legutóbb is vagy 1800HUF volt. Ha tennél fel egy képet, talán van esély a javítására, esetleg másból pótolva. Amúgy mi a típusa?
Lefotóztam...
Én még annyit tennék hozzá, hogy ha az alaplapon vagy a videokártyán lévő kondik fel vannak púposodva, a cseréje megoldja a problémát! (Az AsRock P4i6× szériás alaplapokon a kondik tönkremennek x idő után, ez tipushiba, ezeknél tapasztaltam pont ugyan ilyet az integrált videóknál…) Itt egy másik fajta, mellékelem (ez a saját régi gépemnél történ sok éve a kondik miatt, valahol az ikon nem jelent meg, valahol a neve, és "mártixozott"). Kártyánál meg a Te eseted pontosan - ez okoz nyilván memóriahibákat is, ahogy többen mondták az is így jelentkezik.
Ez a kártya is működik, csak most használaton kívül van a gép, amibe dolgozik. (1.7-es AMD)
De az "öreg" PII-es gépem prociján meg a gyári venti helyett egy tápventi volt hasonlóan rábarkácsolva. Az a 350MHz-es PII-es 483MHz-en volt használva (ami közel 40 %-os plusz teljesítmény!), és soha semmi gondom nem volt vele, sőt még ma is menne, ha lenne értelme használni, de így most csak porfogó. ![]()
Jeltolmács nem volt de az egyik hölgy tudott "beszélni". A kiejtése nagyon furcsa volt gondolom azért mert nem hallotta, hogy mit mond.
Videokártya nyűgje lesz, ahogy a többiek írták. Vagy kondi, vagy memória. Vagy az elsőből következő második. Mindenesetre a kondik cseréjével kezdd, ha nekilátnál.
A lányom PI-ese jelenleg 500MHz-en "ketyeg". Ott még az órajelet úgy kell hardveresen állítgatni. A 66-os buszfreki jelenleg 86-ra van felhúzva (30%), a szorzó meg 15-szörös (a 8-szoros helyett). Így aztán 495MHz-es lesz, a 266-os helyett. A RAM 133MHz-es 128MB-os SD. A Voodoo kártya az NFS 2 SE-vel csak úgy süvölt. Az alap vidokari egy PCI-os Matrox. A Win98 is pikk-pakk bent van, lévén, hogy 150-szeres 4GB-os Kingston CF-ről megy.
Valaki megtudná mondani, hogy a WinXP, vagy inkább a TinyXP-ben (ha az másabb) hogyan tudom a shell-t a saját progimra irányítani? A Win98-ban használom, de az egyes esetekben kénytelen lennék XP-s kernelt futtatni. Előre is köszi!
Minden ami elektronika és komoly dolog, annak itt helye nincs. Vagy rosszul tudom?
Oké! Akkor elektronika OFF módra, lányosan megfűszerezve.
BEDUK - Electric Girl. Akinek nem megy az angol, itt az eredeti, persze feliratozva: Electric Girl (KTV) ![]()
Villany-lány?
![]() ![]()
Nem villany-lány, hanem Vil-lány, és bor.
![]()
Volt egy 8 megás kölcsön kártyám, porba alázta az mx440 et, és még hűtőborda se volt rajta, meleg se volt. De visszakérték
![]()
Most kipróbáltam a pár hete ebay-en vett usb-s dvb-t vevőt. A gyári kis 10centis antennával Debrecen belvárosban, panelház 3.-ik emeletén tökéletes minősége van. Ja és a lényeg, hogy 1700Ft volt postával együtt a vevő.
![]()
Szegény kutya hogy megijedhetett, amikor nem tudta kihúzni a fejét.
![]()
Jó reggelt, most keltem fel, először azt hittem ez valami újabb kiadású műholdvevő, aztán rájöttem, hogy kutya.
Jaj, én hogy imádom ezt a sorozatot...
![]() ![]()
A nyolcadikat csak azért nem, mert nem szinkronos?
![]() Amúgy néhányszor én is végig néztem, de nemsokára újra kezdem ![]() ![]()
Ja, és új képet tettem fel a "profilomra"
![]() ![]()
Mi értelme van a rovarcsapdát üvegbúra alá tenni?
![]() ![]() ![]() Minigrill, üvegbúra alatt ![]() Egyébként olyan UV "lámpát" láttam pár napja az egyik oldalon, hogy felsikítottam! Egy üvegcső félig volt töltve higannyal, és ezt, mint egy higany-egyenirányítót megmacerálva a higany tetején jelent meg olyan hullámhosszú fény, mint a germicid lámpáé - nagyon durva! Visszatérve erre a képre, ez egy ИВ15 nevezetű cső, tulajdonképpen állapotjelzésre, mert az eredeti típus, a DM160 nem csak a fényerejét tudja változtatni, hanem a hosszát is. Ez nem tudja a hosszát. Varázsszemnek szerintem elég fapados, úgyhogy 3-3 lesz majd beépítve úgy, hogy teljes kivezérlésnél villanjanak végig, és az úgy szép lesz ![]()
Csak a kérdésre nem válaszoltam
![]() VFD alapú "egyszegmenses" kijelző. 1,2V a fűtése, 9Volt a szegmensre pedig szépen világít.
Hú gyerekek, ma szóltak a sulinkban a gazdasági irodából, hogy át kéne rakni a régi adataikat, egy új lényegesen jobb gépre. Mondták vigyázzak, mert ezen a vinyón van az összes gazdasági dolog 10 évre visszamenőleg, és még cdíró sincs benne. Ráadásul borzasztó lassú volt a gép. Mondtam is rögtön, hogy nem vállalom, de sajnos nem vettek komolyan.
![]() Na az első dolgom volt, hogy amikor lehúztam a vinyókábelt, rögtön beletört a vége, és mikor lehúztam akkor ki is szakadt egy tüske a vinyóból, pedig nagyon óvatosan csináltam, egyszerűen silány volt a minősége. Mondom ilyen nincs! Na ráment pár órám mire összeeszkábáltam valamit, hogy a tüske is tartson, meg a vinyó is elinduljon. Vagy 10. próbára összejött, most vettem át mindent egy másik gépre :wilting: De, hogy ennek nem így kellene menni az biztos! Ha az önkormányzat mint fenntartó mindenbe beleszól, az mért nem érdekli, hogy az adatokat, hogyan mentik, illetve mért nem biztosítja erre a megfelelő szakember, illetve felelősgárdát, meg az anyagi kapacitást? Még a végén én lettem volna a felelős a kárért. Az biztos, hogy leizzadtam a délután! Most meg mentek mint a güzü.
Érdekes dolgot csináltak megint a tudósok: Bővebben: Link
Elvileg egy 2500éves lány arcát rekonstruálták. |
Bejelentkezés
Hirdetés |
A használat feltételei
• Adatvédelem
• GY.I.K., Használati útmutató és szabályok
• Impresszum
• Elosztó
• Hiba jelentése
K�rlek v�rj...