Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Idézet: „egyébként olcsó húsnak híg a leve” De a drága sem garancia a minőségre és használhatóságra.
Nem az volt a gond, hogy nem úgy ragadt mint a tesa, hanem mint írtam, teljesen használhatatlan volt.
Egyébként még ami eszembe jutott az a háztartási sósav amit kegyetlenül lebutítottak, nehogy már elég legyen 1 liter a wc kitakarítására, vegyél még eggyel, menj vissza a város másik végébe érte.
Sziasztok, kik ilyen későn itt vagytok, remélem nálatok nincs víz és mi is megússzuk szárazon.
Majdnem éjfél. Két szivattyúval két óránkét mehetek szívatni a talajvizet, be ne törjön a pincébe. Kezd elegem lenni. Eddig a sok eső, most meg már a talajvíz. Ráadásul beteg is vagyok, folyik az orom, torokgyulladás és nátha. Tegnap is hajnali négykor pizsamában a szivattyúk mellett álldogáltam, összefagytam rendesen. Azt hiszem, ezt hívják edzésnek az életre. Most még zenélek, hamarosan lefekszek aludni, két óra múlva csörög a vekker, mehetek szivattyúzni. Azt hiszem, kevés 15 éves csinálná ezt utánam. A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2014
Erőt ad az hogy máshol másoknak rosszabb. Délután itt volt a barátom, segített egy kicsit. Hol apám, hol én virrasztok. De őneki munka van, nekem holnap még szabadság. Keddre remélem jobban leszek, folytatódik az iskola. Esőből bizony nincs hiány. A talajvíz is lassan levonul remélem. Sajnos a velünk szemben lévő erdőben áll a víz, a kanális is tele van, onnan is ide szivárog az összes víz. Délután már jobbnak látszott, lassabban telt a gödör. De mostanra sokkal rosszabb lett. De legalább edződök, bírni fogom az életet.
Ezt nem is az életkor teszi ilyenné, hanem inkább a neveltetés, az életerő, az értékrendek és a közösség, amiben az ember él.
15 évesen, Szlovákiában, Gútán, még náthásan is teszed a dolgod, ez igencsak példaértékű. Ugyanezt a helyzetet Magyarországon, mondjuk egy nagyváros kellős közepén, egy iPhone 29-esen felnövő 15 évesnek hiába magyaráznád. 1.) Mi az, hogy neki valamihez neki hozzá kell nyúlni és piszkos lesz a keze?!? 2.) De hát ő azt hitte, hogy az áradás az egy iPhone funkció és egy képernyő simogatással kikapcsolható. 3.) Kitartás = nuku. Folyamatosan azt hallani már évek óta, mióta ez a nyomoronc okostelefonos világ van, hogy a gyerekek alig járnak tesiórára, inkább nem visznek felszerelést vagy betegnek tettetik magukat, nehogy sportolni kelljen. Inkább lehet a telefont nyomogatni ahelyett is... nesze neked kitartás, szorgalom és életerő. A kis gyíkagyúak azt hiszik, hogy az iPhone-ba van az életerő?!? Nonszensz...
Ez Gútán is nagyon elterjedt. Van osztálytársam, vett az orvostól 5 euróért igazolást, kiíratta magát egész évre tornaóráról. Én sem szeretem a tornaórát, 45 percig focizni számomra borzalom, de sportolni szeretek, biciklizni, túrázni. De szerintem nem csak a szülői neveltetés számít, itt van a tesóm, csak a számítógép érdekli. Sok IQ ölő játék. Mert ha legalább értelmeset csinálna rajta. Semmit nem képes megcsinálni, még saját maga után sem képes összetakarítani. Pedig ugyan azt a nevelést kapta mint én. Csak nekem hozzájöttek a cserkésztáborok, ahol ha tetszett hanem menni, csinálni kellett. Illetve a saját mentalitásom is. Régen talán a katonaság is hozzátett ehhez. Válogatós voltam, 11 nap tábor után mindent megettem. Azóta is mindent megeszek. Amit elém tesznek, a tesóm szinte semmit. Csak ez a műzlinek nevezett valamit. Tavaly előtt Segéd Őrsvezető Képzőben voltam. Éjszaka viharban kellett ásni a latrinát, mert nem voltak képesek befejezni időben. Később 48 órás túra, alvás a szabad ég alatt. Esőkabát a fej alá kispárnának hogy kéznél legyen ha kell. Húztuk a napokat mikor mehetünk haza, de amikor eljött a hazaindulás napja, úgy voltam vele, kipróbálnám még egyszer. És persze ott van a számomra erősen meghatározó, nevelő erő a zene. Csak fémzene. Van akik nem nézik jó szemmel, hogy rockot hallgatok, de ez tett ilyenné amilyen vagyok. Erőt adott és ad a legkilátástalanabb helyzetben:Bővebben: Link. Ez erősen meghatározza a gondolkodási módomat, az életszemléletemet.
Jól mondtam én, hogy példa értékű. A leírtak alapján biztos nem te leszel az, akivel bárki csak úgy packázhat az életében.
Hát van lehetőségem gyakorolni. Alapiskolás barátom 7. év végén képletesen értve a hátamba vágta a kést. Átállt a nemnormálisok oldalára. Akkor is ez a zene segített. Azóta óvatosabb vagyok, körültekintőbb. Akkor ébredtem rá végleg arra, hogy milyen világot élünk. Ez az a dal amit mintha rólam írtak volna:Bővebben: Link.
Megint szívatni voltam, két óra alatt tele lettek a gödrök. Most már talán alszok egyet, két óra múlva megint szívatok. Valamikor gyógyulni is kell. Jó éjt mindenkinek (vagy mindegy kinek ahogy errefelé mondják viccesen). A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2014
Köszönöm, neked és mindenkinek a segítséget. Az a gond megoldódott, lett helyette más.
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2014
Nem ázik szét a falad tető nélkül?
Gömbvillám sírokat döntögetne? Biztos? Nem inkább valami kétlábú "gömbvillám" lehetett?
Bővebben: Link
Nem irigyellek. Elektromos szivattyúk? Úszókapcsoló?
Napi 5x 500 mg C vitamint tessék szedni, amíg el nem múlik a nátha. A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2014
Szerintem a C vitamint lehet tovább is szedni, úgy tudom, hogy egy 60 kg-os ember napi C vitamin szükséglete minimum 2 gramm. Én vettem aszkorbin-savat, azt szoktam vízben feloldani és úgy iszom.
Én is vettem egy kilót. Az egész család issza.
Igen elektromos szivattyúk. Van rajta úszókapcsoló, csak nem elég mély a gödör az üzemeltetéséhez. Egyfolytában kikapcsolva tartja. Most talán sikerült megoldani hogy működjön, ha csak fel nem akad az úszóka.
Reggel megvilágosodtam, eddig nem jutott eszembe, a legjobb gyógyszer. Fokhagyma. Már készül a fokhagymás kenő, azt hiszem, pár napig az lesz az uzsonna. Reggel nem lehet mert holnaptól suli, sajnos. Ma még szünet van, de holnaptól kezdődik az iskola, ráadásul elméleti tanulós hét következik, nem a műhelyes hét.
A D3 vitamin is nagyon fontos, én már kb. 2 éve szedem, és azóta nem voltam beteg. Ha meg volt is valami kis megfázásom, az 2-3 nap alatt lezajlott. Még akkor is segített, amikor mindenki beteg volt körülöttem, csak én nem kaptam el semmit. 3000NE naponta, a doktort távol tartja. Azt olvastam, hogy a tél végére a Magyar lakosság 95%-a súlyosan D3 vitamin hiányban szenved. De annyira, hogy még a minimális szint alatt is van bőven. Majdnem annyira, mint amikor valaki már skorbutban szenved. Ha szedné mindenki ezt a nagyon jó immunerősítő vitamint, akkor sokkal kevesebb gyógyszerre kellene költenünk. Gyerekkorunkban kapjuk egy darabig, aztán leállnak vele az orvosok. Pedig nagyon fontos vitamin.
Vagy a másik nagyon jó gyógyszer a kalapkúra. Leülsz egy üveg testes Egri bikavér mellé, a lábfejedre teszel egy kalapot. Ivás közben nézed a kalapot, és addig kell inni a Bikavért amíg kettőt nem látsz a kalapból. Ha ez megvan, lefekszel, jól betakarózol, és kialszod magad. Másnap jó közérzettel és náthamentesen ébredsz.
Lehet hogy jó, sőt... Csak 15 évesen maradok inkább a mézes tea, fokhagyma és a gyógynövényes krém mellett. Ez utóbbi titris, gyulladáscsökkentő, nagyon jó anyag, a sebektől a torokgyulladásig mindenre jó, fertőtlenít is. Az is igaz hogy drága, de nagyon jó. Van még egy fajta, de azt most meg nem mondom neked milyen. De ha valakit érdekel megnézhetem. Ezekkel szoktam kenni a torkom ha be van gyulladva, általában 3-4 napon belül helyreállok. Már most is jobb mint tegnap volt.
Egy kis szösszenet még hozzá. A közösség. Nagyon fontos. Csak olyanokkal beszélek, barátkozok akik normálisak. Nem járok diszkózni, nem szeretem ezeket a ,,szórakozásokat". Van egy jó barátom akiben megbízok, illetve itt van ez a fórum tele normális, jó, segítőkész emberrel. De fontos hogy az embernek legyen önakarata ellenállni a rossznak. Felfogni hogy mit lehet és mit nem.
Régen az egész család szedett mindenféle vitamint légúti bajokra. Semmi hasznuk. Évek óta semmi ilyesmit, csak sok gyümölcsöt. A helyzet változatlan, kb. ugyanolyan náthamennyiség, ugyanannyi ideig. Ami igazán használ, a pihenés. A szervezet minden energiáját a betegség legyőzésére fordíthatja. Engem egy délutáni szunyókálás másnapra szinte teljesen kigyógyít.
Napi 3 liter víz is kell mellé. Amúgy nem a C vitamintól lett veseköved. Csak ráfogják.
100%-ban igazad van és egyet értek veled.
Persze, igazad van, csak viccből írtam a kalapkúrát. 15 évesen még korai lenne Neked a borozás. Szerintem is maradj meg az eredeti tervnél, ami még jó, az a sima vöröshagyma, rengeteg benne az antioxidáns, és a vitamin. De az tény, hogy egészséges a jó bor, ami szőlőből készült. Tudod kis mennyiségben orvosság, nagy mennyiségben gyógyszer.
Azért csak menj el a diszkóba, buliba, közösségbe. Ott megismersz sokféle emberkét és a magad esze alapján kiválasztod ki legyen barát, barátnő. Ne zárkózz be, mert magányos leszel.
Hogy kell a mák kúrát tartani? Apukám mesélt még réges-régen egy olyat, hogy a nagymamám főzött nekik mákteát valamire, de már nem tudom mire volt jó.
Imádok aludni. Akaratom ellenére bárhol, bármikor el tudok aludni. Ma voltam a dokinál kontrollon. A csípőmmel. minden rendben. (igaz a bal lábam 7 mm-rel hosszabb, mint a jobb. ) Legközelebb egy év múlva kell menni. Addig sok úszást javasolt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |