Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Az az igazság, sosem próbáltam, bár ezen szívesen változtatnék. Errefele nagyon hely sincs cserkészkedni, maximum a lakótelepen... Legszivesebben leköltöznék vidékre, csak ugye 15 évesen...
Itt meg hely volna, de itt meg a közösség ereje hiányzik, város vagyunk és nem vagyunk képesek 15 embert összeszedni. A gyerekeknek olyan kifogásuk volt a tábor ellen, hogy nincs wifi. És már vissza is értünk az előző oldal témájához. Illetve voltak itt szervezési gondok, olyan akart vezető lenni akinek erre semmilyen képesítése nem volt. Akinek meg lett volna képesítése, tapasztalata azzal meg úgy összeveszett hogy kettészakadt a cserkészet. Ezzel el is bukott. Alapból én legjobban a sátor táborokat szeretem. Legjobb a túrázás és az éjszakai őrség. Csak akkor rossz ha elmarad este valamiért a tábortűz, mert akkor éjszaka nagyon fázol,mert az őrség tüzet nem rakhat, csak enyhén táplálhassa az esti tüzet. Jó edzés a cserkésztábor, megtanulsz sok olyan dolgot amit a betondzsungelben nem.
Nekem is 100%-ban ez az érdeklődésem. Pontosan így. Elektronika, régi dolgok, vasút, technika. Jó, hogy egyre több ilyen van.
Akkor már hárman őrizzük a tüzet, aminek nem szabad kialudni soha. A jövő tüzét. Illetve a barátom is ilyen, az akkor már négy. Talán mégis van remény a mostani generációban (bennünk)? Jó lenne. Legyünk minél többen, annál biztosabb a jövő. Jövőre én is megyek HE találkozóra, élőben beszélgetni, megbeszélni a dolgokat olyan jó lesz. Azét úgy gyorsabban, könnyebben megértjük egymást.
Kell is ez, mint egy falat kenyér. Talán jövöre kijutok én is, idén is terveztem, csak a nyakam úgy döntött, elalvódik aznapra, így nem tudtam kimenni. Az meg, hogy panaszkodnak, hogy nincs wifi, az egyszerűen szánalmas. Nemrég voltam gólyatáborban, ott sem volt, voltak kik panaszkodtak, de én annyira jól elvoltam internet nélkül is.
Megy egy nagy pacsi így hármunknak, jobb ez mint plázázni járni ferfi létedre anyuci apuci pénzén.
Hidd el, sokkal többen vagyunk mint gondolnád. Sok fiatalnak elege van a "mai" butaságból. Egyre többen gyűjtik a retro dolgokat, építenek házilag, stb.
Igen, ennek nagyon örülök. De sajnos a környezetemben ez nem látszik. Illetve megfigyeltem, hogy sokan hülyülnek, aztán ha meg velem beszél teljesen normális. Ez meg már csak vagánykodás a többiek előtt.
Vannak vagánykodók, de ezzel alapból nem is lenne gond, csak mindent túlzásba visznek. Addig nincs gond a viccelődéssel, amíg nem megy át sértegetésbe, gúnyolódásba, szándékos bántásba.
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2014
Azt nézem a gugliba, hogy a paprika daráló lényegében egy szecska gép lenne?
Igen, ezek a vagánykodók kisebbségi komplexusban szenvednek -személyiségzavar- . Azzal akarnak, és sokak előtt lesznek is nagyok, hogy másokat gúnyolnak, piszkálnak, játsszák az erős nagyfiút. Tudat alatt ki akarnak törni számukra nyomasztó kisebbségi érzésükből, ennek módja, hogy nagynak mutatják magukat. Kritikus számukra, hogy ne lepleződjön le gyengeségük.
Kávédaráló mintájára, csak nagyban. Kukta fazék az edény, aljára szerelve egy porszívó motor. Ennek tengelye benyúlik a kuktába alulról, ide luk fúrva, szimeringes tömítéssel. Egy vágókés a tengely végén. Tökéletesen bevált, sokan csináltak ilyet.
Sajnos nálunk se látszik, de hallani én is hallotam róla, hgy így átált. Ja, a vagánykodás. Ez nálunk is divat, de nem annyira. Addig jó. Az osztályunkban van egy gyerek, aki azt hiszi menő, hogy ő már 15 évesen közösült.....
"csak" 4-szer váltott sulit eddig, azt sem tudom ide hogy vették fel. Szerecse, hogy az osztály többi része érezteti vele, hogy ez egyáltalán nem jó. Viszont ha egy matektagozatos suliban beül matekórára, csapja-vágja az egészet. Ilyenkor lászik igazán, csak megjátsza az egészet, gondolván ez menő. Inkább szánalmas. Idézet: „sokan csináltak ilyet” Például apukám is.Rakéta porszívó motor egy műanyag virágcserébe szerelve,az aljára egy éthordó középen kilukasztva egy házilagos késsel.Egy ismerősömnek csinálta nem tudom hogy működik e de akkor jó volt azt tudom. Mondjuk elég veszélyes volt az első prototípus mert elrepült a kés és majdnem balesetet okozott.A második mér jó volt de egy fából készült burkolatot tettek a tetejére hogyha netán mégis lenne valami akkor ne okozzon sérülést.
A kukta azért is jó, mert a kuktatető szuperül zár. Onnan elszabadult kés nem tud kitörni.
És lehet hozzá rendesen csavarozni, a motor rögzítéséhez. Nem baj, ha egypár csavarfej belül van a kuktában. A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2014
A nagypapám szintén csinált ilyet. IMI porszívómotor, és PVC cső. Iszonyat hangos, de jól működik.
Szerintetek a "melegtakony" ragasztó mennyire hőszigetelő? Egy DS18b20as szenzort kellene vízszigetelni, csak nem tudom, hogy lenne jó.
Attól függ milyen gyorsan kell reagálnia a változásokra. Ha ez nem kritikus előbb utóbb alatta is követni fogja.
Hüllők, és halak terráriumába lennének. Nem fontos a hirtelen követés, de ne is ilyen 2-3 perc legyen.
Akkor kipróbálom, vesztenivalóm nincs. Az előző verzió nem jött be, kevésnek bizonyult a ragacs. Most úgy tervezem, hogy csak a teteje látszódjon ki.
Ha nem is szebb, de sokkal kifejezőbb.
Őszintén, én így hallottam mindenhol, hogy így hívják. De ha sérti a forum nyelvezetét, nyugodtan átírható, és a béke is megmarad
Egyszer minden elromlik. Na de a legnagyobb reggeli rohanásba, az azért elg idegesítő.
Szóval ma reggel gondolt egyet a csap a fürdőszobában, és azóta nem lehet elzárni. Itt azt mondja az ember, hogy nem baj, ott a szelep a kagyló alatt, ott el lehet zárni. De nem mert hiába próbálom elzárni, csak a nyomás vátozik, de teljesen nem lehet elzárni. Reggel nagy nehezen lekűzdjük, már nem folyik, juhé! Jövök haza, már az előszobában hallom, csorog a csap. Természetesen egyik szelep sem javult meg, és ki tudja hány liter viz folyott el napközben. Eszembe jut, kell lennie a pincében egy harmadik szelepnek, mely a kazán és a csövek között van, ezzel tuti el lehet zárni. kilogikázom, hogy hol van, megpróbálom elzárni, erre letörik a kallantyúja. Körülbelül fél óra és pár liter elpazarolt melgvízzel később végül csak sikerült elzárnom. De ugye így az egész házban nincs melegvíz. Apám külföldön, itt vagyok 3 nővel, mindegyik engem szórakoztat, hogy nyitogassam azt a r....t szelepet, ha éppen melegvíz kell. A szerelő nem ér rá. Csodás egy hétvégém lesz. Van valami ötletetek, hogy mit lehet a begyógyult szeleppekkel csinálni?
Kis szerencsével , különösen ha MOFÉM csaptelep, akkor egyszerűen meg tudod csinalni.
Ha tudsz tegyél fel képet, a szelepkről, különösen ami a fürdőszobaban van. Akkor pontosabb segítséget tudunk adni. Valószínüleg kapsz komplett felsőrészt olyan 1500 Forintért, amit egy 14-es villáskulccsal ki tudsz cserélni.
Az szokott lenni a baj az alsó sarokszelepekkel, hogy a meleg víz kikeményíti a tömítést, plusz a vízkő és egyéb szennyeződések is rárakódnak a szelepfenékre. Ha a csapteleped is ilyen tekerős és nem karos, akkor ott is ez a helyzet. A megoldás az, hogyha nagyon vízköves és nehéz forgatni akkor cserélni kell, ha nem, akkor kell egy csapfenék dörzsár, azzal megpucolod a tömítés helyét ahová ráfekszik a tömítés és teszel bele egy újat. Ha nem tisztítod meg a szelepfeneket, akkor az új tömítés nem fog tökéletesen illeszkedni, tehát csöpögni fog a csap. Az egész belsejét a szelepnek érdemes újrazsírozni szilikonzsírral.
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2014
Itt van a kép a szörnyszülöttről.
Hát igen, ez egy sima sarokszelep. A fentebb leírt módon tudod javítani. Ha nem tudod szétszedni, akkor ne vacakolj vele cseréld az egészet. Nálunk még a javítható változat van, amin olyan az elzáró fogantyú mint egy virág. Ha nincs ilyen csapfenék dörzsárad akkor egy csavarhúzóval is ki tudod kapargatni a vízkövet, bár azzal nem lesz tökéletes. A csaptelep is csöpög?
Konkrétan a sarokszelep sem zár rendesen, nem lehet lezárni. A csaptelep meg detto, azt se lehet elzárni, folyamatosan folyik.
De milyen a csaptelep? Arról nem tettél fel képet.
Szerk: Addig is megelőlegezem, hogy kell Neked két ilyen sarokszelep, azt hiszem 1/2"-os, és két ilyen csapbetét a javításhoz. A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |