Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ezek is újak, csak napi 8 órában, minden órában másik gyerek gyilkolja. Tiszteletem a kivételnek.
Az én időmben olyan feketék voltak a billentyűzetek, meg egerek. Szörnyű volt használni őket. :S
Az egér alján több mm vastagságban állt az összegyűjtött kosz... Fúj. A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2016
Ez a jobbik terem. A másikban 2002-ben vásárolt, 2007-ben felújított gépek vannak. 1,8MHz-es Celeron processzorral 500MB RAM-mal.
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2016
Nálunk a többsége 1,6-os celeron, 512M-1G rammal.
A fiatalabbik teremben milyen "gépek vannak? Tudsz róluk írni valamit?
Köszi, én nem láttam jól a képeket, vagy nem jól értelmeztem a látottakat. A leírás alapján már világos a működése.
2,2GHz P4 1GB RAM.
Felnőttképzésben én is most csinálom az érettségit. Infóból fogok ha minden jól megy Amikor először bekapcsoltam a gépet azt hittem rögtön befagyott... szóltam a tanárnak erre ő" HAHA ez nem erőmű türelem" És tényleg bejött Nemsoká év vége és csak word-nél tartunk. Hihetetlen mennyi mindenről nem tudtam Nem tudom csak a mi tanárunk szigorú-e de időre kell csinálni és ha két entert ütsz egymás után akkor karó Én vért izzadok az óráin
Én úgy tudom, hogy "üres" enterért levonhatnak pontot. Tehát ha ütsz egy entert, de az adott sorba nem írsz semmit.
A szóköz sorozat is - pont. Meg a sok tabulátor.
Készen lettem 32 gép újratelepítésével. 15 és 17 egyforma. Sajnos amit produkálnak sebességben az nem egyforma. Gondolom alaplapi és tápegységkondik halódnak.
Perceken belül indulunk haza. Végleg. Nem fizettek ki rendesen.
Így akarnak majd ezeken a gépeken ipar 4.0 át tanítani.... Már az odec jelentés is (az a jó ez pont épp politikamentes szervezet) kiemelte hazánk gyengeségeit (és sok erősségét). Első szám munkaerő hiány, vagyis dolgozni tudó munkaerő hiánya a termelő szektorban...
Példa: bemész egy gyártóhoz akitől rendelsz 1 azaz 1 darab alkatrészt, megcsinálja neked 30 ért, neked ha lenne feltételed és sokat bénázol (plusz egy anyag) kerülne munkáddal együtt 5 be a gyártás. No hogy lesz ebből 30? Mert 5 kell a munkaerőnek, járulékokra 1, céges adó ecetara 4 , fejlesztés 1 , majd jön a tiszta profit ami 19, ki akarja venni a szerencsétlen tulaj és marad neki ebből 9. Oké soknak hangzik az a 10 meg a sok adó meg minden. Ebből fizetik a máv bukását, ebből fizetik a rendőrt , tűzoltót, tanárt , orvost, közalkalmazottat, sok (állami)cég kihúzását a slamasztikából, hitelt nyugdíjat, segélyt , támogatást. Egyszóval ebből megy minden . Kína megcsinálja neked 7 ért... Rendeled onnan mert olcsóbb... Oké és így lassan nem marad aki termel, értéket teremt. Aztán meg már nem kell állami szolgáltatásért se aggódni mert nem lesz.. Idézet: „Gondolom alaplapi és tápegységkondik halódnak.” Azért ez elég kemény elmélet, mégis mire alapozod ezt? Amúgy ha tökéletesen egyforma HDD-k vannak is bennük, azok biztos, hogy nem egyforma gyorsak, inkább ebben keresd a sebességeltérés okát. Ha döglődnek a kondik instabil lesz a lap legjobb esetben is, de inkább el sem indul. Egy digitális áramkör főleg, ha ilyen bonyolult, nem belassul mint a filmekben, hanem egyszerűen nem működik. A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2016
Van termelő szektor?
Közalkalmazott vagyok. 8 éve ugyanannyi a nettó bérem. Csak akkor kétszerese volt a minimálbérnek. Most alatta van 600 Ft-tal.
A rendszerváltáskor megjósolták, hogy Mo. olyan lesz mint Mexikó. Pár ezer kő gazdag ember és a többi mély szegénységben, bádogvárosban élő lumpen.
Kb. 35 éves tapasztalat. Kicserélem az alaplapon a púpos kondikat, s lám szárnyakat kap. Tápegység dettó.
Ez szomorú. Bár villanyszererő itthon is kell.
Kezdem azt gondolni hogy meg is érdemlik. Ami itt már évtizedek óta folyik az ellen komolyan fel kellett volna már lépni, ehelyett ott tartunk hogy még mindig tapsikolnak nekik.
Uraim!
Kéretik itt folytatni a politikai megnyilvánulásokat!
Azt tudod-e, hogy van a dolgozóknak egy képviselete, akik pont az ilyen ügyeket intézik, és ingyenes az egész? Jól rákoppintanak a főnököd fejére, aztán majd fizetni fog. Arbeiterkammer-re keress rá, persze ott, ahol dolgoztál. Érdemes megtenni, már csak azok miatt is, akiket még be akar szívatni ez a főnök.
Ott is adócsalás, és büntetőügy az ilyen. Lesznek tanúk, ha nincs is papír.Ja, és ott komolyan veszik!
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2016
Helyesbítenék. Ott ez adócsalás, de nálunk csak egy szürke hétköznap.
Bőven elég, ha csak egy papírfecnire feljegyezted, hogy mikor dolgoztál, vagy van fényképed a beosztásról, esetleg tanúd. Komolyan veszik a dolgokat. Ha te hazudsz, akkor téged is megbüntetnek Egyébként meg lassú procedúra, Ausztriában 2-3 héttel későbbre kapsz csak időpontot, annyian igénybe veszik. Tanácsot is adnak, elmondják, mihez van jogod, mit tehetsz.
Igen, láttam olyan érvényes számlát is a németeknél ami ceruzával volt egy A4-esre kézzel felvésve és nem 10-20 euróról volt szó.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |