A privát üzenet rendszerben karbantartásokat végzünk. Lassulások előfordulhatnak!
Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2625 / 3602
(#) mate_x válasza pjg hozzászólására (») Aug 18, 2016 /

Valószínűleg ez lesz a megoldás, ha tényleg ilyen nehéz kitisztítani. Köszi.
(#) Zoli1974 válasza mate_x hozzászólására (») Aug 18, 2016 /

Ha megfordítod rosszabb lesz mivel a térkőnek van szine amit látsz, és fonákja ami alul van a földön de ez nincs mintázva és csúnya egyeneltlen a felszíne és sorjás a széle. Hát a szépségért meg kell dolgozni.
(#) nedudgi válasza mate_x hozzászólására (») Aug 18, 2016 /

Magasnyomású mosó akad a környéken? A fugázásra vigyázz, azt is viszi.
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2016
(#) mate_x válasza nedudgi hozzászólására (») Aug 18, 2016 /

Az sajnos nincs.
(#) Robid válasza mate_x hozzászólására (») Aug 18, 2016 /

Szerintem maradéktalanul semmivel nem lehet eltávolítani, a festék beleszívódik több millimétert is.
(pár db. kő cseréje valószínű olcsóbb mint az ilyen "hightech" termékek)
(#) nagym6 válasza mate_x hozzászólására (») Aug 18, 2016 /

Esetleg gáz disznópörzsölővel elégethető a festék.
(#) Sam Seed válasza mate_x hozzászólására (») Aug 18, 2016 /

Szia! Öntsel rä peroxidot.
(#) mate_x hozzászólása Aug 18, 2016 /

Köszönöm a tanácsokat, majd próbálok valamit alkotni.
(#) pjg válasza mate_x hozzászólására (») Aug 18, 2016 /

Az a baj, hogy a jó minőségű lazúr viaszt tartalmaz, ami száradás után taszít minden folyadékot.
Biztosan vastag lazúr? Azt nem szokták kerítésre kenni. Eleve fújni kell. 2 különböző réteg. Egy színező és egy lakk.
(#) mate_x válasza pjg hozzászólására (») Aug 19, 2016 /

Ilyen. Van benne viasz.
(#) ticko válasza pjg hozzászólására (») Aug 19, 2016 /

Vastaglazúrt kerítésre nem szokás sem fújni, sem ecsetelni. A vastaglazúr mérettartó faszerkezetekre való értsd nyílászárók.
Kerítésre a vékony lazúr, háromtól öt rétegben. A végeredmény ugyanolyan szép lesz, mint a vastaglazúrnál, csak picivel tartósabb, úgy hat-hét évvel.
(#) zolika60 válasza mate_x hozzászólására (») Aug 19, 2016 /

Vagy kicserélni, ha nem egyforma a két oldala. Festéktől megtisztítani a térköveket nem igen lehet.
(#) Stewe válasza mate_x hozzászólására (») Aug 19, 2016 /

A legcélszerűbb négy technológia kombinálva:
Kromofággal megbontani a vastag réteget, utána erös oldószerrel a beivódott viaszt lemosni, kézi gázmelegítővel a felületet kiégetni, utána tiszta drótkefével ismét szürkévé varázsolható.
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2016
(#) nedudgi válasza mate_x hozzászólására (») Aug 19, 2016 /

Egy gépkölcsönző sincs?
(#) Robid válasza Stewe hozzászólására (») Aug 19, 2016 /

Mekkora felületről beszélünk ? Ezt a négy stációt végigjárni időben pénzben is többszöröse mint kicserélni pár követ. (és biztos hogy nem lesz foltmentes)
(#) ronin75 válasza mate_x hozzászólására (») Aug 19, 2016 / 1

Szerintem egészítsd ki a foltot valamilyen ábrává, akkor még jól is mutathat
(#) pjg válasza ticko hozzászólására (») Aug 19, 2016 /

Nem azt mondtam, hogy kerítésre fújni kell! Vastag lazúrt ajtóra, ablakra...
(#) jani1987 hozzászólása Aug 19, 2016 /

Kicsit fejleszteni kellene a rajz olvasási képességet. Van olyan könyv amiben épület villamossági és ipari rajzjelek vannak összegyűjtve?
Másik: pestre kezdő villanyszerelő mennyit kérjen? Mert ahogy hallom irgalmatlan sokba kerül az albérlet is. Azt hiszem tizedik kerület.
Harmadik kérdés: vas asztal lábat mivel fessem rozsda ellen?
(#) Zoli1974 válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 19, 2016 /

A harmadik kérdésre tudok választ adni:
Ha rozsdás akkor csiszolás, korant nevű rozsdaátalakító, korróziógátló alapozó, alapozó, zománc.
Ha fémtiszta akkor olaj lemos lakkbenzinnel, és a fentiek korróziógátló alapozóval kezdve.
(#) Stewe válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 19, 2016 /

A helyzet az, hogy van olyan könyv a géprajzhoz, és a villamossághoz is, de egy kötetben kár is keresni.
Bérben kevesen mernek tanácsot adni, de a jó villanyszerelő Csajágaröcsögén is kereshet jól, és mégis hiába szeretne alkudni, a cégeknél nagyon más bérszínvonal alakul ki a normális és fű alatti juttatások miatt.

A vas asztal lábát először oxidmentesíteni kell utána pedig jöhet az alapozófesték, száradás után pedig szín. Minden variációt nem tudok elmondani, festékboltban kell tanácsot kérni a körülményeket is figyelembe véve. A párosítás is lényeges lehet. (Tengerparton más a helyzet mint az Atacama sivatagban.)
Ahol nem tudnak tanácsot adni, ott nem szabad vásárolni.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 19, 2016 /

Nekem is a harmadik kérdésre van válaszom. Ha rozsdás Hammerite ha nem Budaprimer alapozó és valamilyen zománcfesték.
(#) szamóca válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 19, 2016 /

Bővebben: LinkBővebben: Link
Kettő ötvenet. De hogy mennyit adnak az más kérdés. A magyar maszekra nem jellemző hogy bejelent, legfeljebb 4órába, és a szoc. eü. dolgokat sem biztosítja. De meglehet keresni ezt vagy akár nagyobb összeget nála. Ha legálisan helyezkedsz el, akkor kezdőként jellemzően másfél, két kilónál többet nem fogsz kapni, de ha nem kened vágod a dolgokat gyorsan kiraknak.
Hammerrite, vagy vegyi rozsdátlanítás, csiszolás, alapozás, fedőfestés fémfestékkekkel.
(#) jani1987 válasza szamóca hozzászólására (») Aug 19, 2016 /

Volt ahol megírtam hogy van mit tanulnom a mester szintig. Csak autodidakta elég lassú.
Villanyszerelő iskolai osztályzás:
1, ülj le fiam
2, tudod mi a fázis és a nulla
3, boldogulsz a lakással
4, kisebb vezérlések analóg módon
5, programozni is tudsz.
(#) botesz válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 19, 2016 /

Én ugyan jeles-re vizsgáztam mégse tudok (még legalábbis) programozni.
(#) ticko válasza pjg hozzászólására (») Aug 20, 2016 / 1

Bocs nem voltam figyelmes. Hiszen te is pont ugyanazt írtad.
(#) szamóca válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 20, 2016 / 2

Én meg a hagymás zsíros kenyeret szeretem, piros paprikával megszórva.
(#) Kovidivi válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 20, 2016 / 3

Ilyen szerintem nem létezik, hogy mennyit kérjen egy kezdő. A kezdőnek el kell fogadnia a cég ajánlatát, és ha már profi, akkor lehet alkudozni. Ha az ember tényleg tud, az még nem jelenti azt, hogy sokat fog keresni, először bizonyítani is kell. Van aki lusta, van, aki igénytelenül dolgozik, vagy csak simán béna vagy bunkó. Attól, hogy meg van a legjobb papírja, az ilyen embernek nem fognak milliókat adni.
Ha felvettek a céghez, és látják, hogy minden oké, akkor be kell épülni, hogy a cégnek legyen rád szüksége. Na innentől lehet felnyomni a fizetést, vagy másik munkahelyet keresni, ahol többet adnak.
(#) Kovidivi hozzászólása Aug 20, 2016 /

Sziasztok.
Mosógép beszerelés közben találtam egy érdekességet, amire nem találtam magyarázatot. A faliból kijövő vízcsapba be van tekerve egy olyan toldó idom, aminek az oldalán két luk van, ha belenézek akkor pedig egy műanyag elemet látok, amire ráül egy másik műanyag dugó. Obiban láttam ilyen csaptelepet, és az volt ráírva, hogy cső szellőztető. Azt tapasztaltam, ha a rá csatlakoztatott cső másik vége szabad, akkor ezen a toldőn levő nyíláson keresztül levegő jut be, és így ki tud folyni az összes víz a csőből. De mosógépnél mi értelme van ennek? Köszönöm.
(#) Stewe válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 20, 2016 /

A mosógép üstje, ha nem is nyomásállóan, de teljesen le van zárva, a víz kifröcsögés megakadályozására. Akkor amikor a szivattyúzás történik, valahol levegőt kell kapnia a rendszernek, különben vagy nem ürülne ki, vagy behorpadna, vagy a tömítő gumi felületek peremét szippantaná be, fordítaná át.
(#) Kovidivi válasza Stewe hozzászólására (») Aug 20, 2016 /

Szia. Értem már. Erre nem is gondoltam.
Következő: »»   2625 / 3602
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem