Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2901 / 3602
(#) Firefighter1 hozzászólása Jún 15, 2018 /

Hozzáértőket kérdezném.... tusnatok javasolni ERŐS WIFI AC-t vagy Repeatert!
A gyorsaság nem feltétlenűl szempont.... de nem árt
(#) Bakman válasza Firefighter1 hozzászólására (») Jún 15, 2018 /

Az erős ebből a szempontból relatív, mert egy adott teljesítmény fölé nem mehetnek.
(#) tbarath válasza Firefighter1 hozzászólására (») Jún 15, 2018 / 1

Szabványban és törvényben meghatározott a max. kimenő teljesítmény - ugyanakkor a wifi kétirányú kapcsolat, az AP hiába tud az egyik irányba "ordítani", ha a másik irányból jövő suttogást nem hallja meg.
Ha bővebben leírod a problémát, akkor lehet hogy jobb választ tudunk rá adni.
(#) Kovidivi válasza cupika97 hozzászólására (») Jún 15, 2018 /

Hotel Gyula is nagyon jó, a hotelban van fürdő, szauna, de át is mehetsz a normál fürdőbe persze pénzért. Városnézés lehetséges, sőt! Közelben egy vár, meg egy patak/folyó. A város nagyon szép. Bulihelyek is vannak, csak bírja a pénztárcád!
Először azt írtam, hogy Gyula volt eddig a legjobb. Aztán eszembe jutott Siófok Aranypart. Na az még jobb volt. Igazából társaság függő az egész. Egy rossz helyen is jól tudod magad érezni, ha jó a társaság, és Dubai-ban is unatkozhatsz ha rossz a partner...
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2018
(#) Gafly hozzászólása Jún 15, 2018 / 1

(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Jún 15, 2018 /

Lehet különleges ez a mackó!?
(#) SzervízMacska válasza Firefighter1 hozzászólására (») Jún 15, 2018 /

Nem vagyok szakértő, de nézz utána a “mesh router” kifejezésnek. Ebben a viszonylag új szisztémában több eszköz működik együtt egy egységes hálózatot alkotva, így biztosítva az egyenletesebb lefedettséget. Általában 2-3 eszköz van egy kezdő csomagban, ami igény szerint továbbiakkal is bővíthető. Ahogy nézegettem ezeket a cuccokat, a jobb fajták olyan 500 Mbitet stabilan tudnak 5 GHz-es AC hálózaton. Ha ennél nagyobb sávszélességre vágysz, az ASUS AiMesh routereit ajánlom. Gyakorlatilag itt szintén egy mesh hálózatot tudsz kiépíteni, csak teljes értékű és funkcionalitású, önálló routerekből. Én is ez utóbbi utat választottam...
(#) tbarath válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jún 16, 2018 /

A "mesh router" leginkább csak vendor lockinre jó, nincs rá semmilyen szabvány (bár már tervezik ha jól tudom).
Az ötlet egyébként nem rossz, de ismerni kellene a problémát amire megoldást keresünk.
(#) SzervízMacska válasza tbarath hozzászólására (») Jún 16, 2018 /

Ha van jobb ötleted, hogy milyen egyéb módon tudnék másként kiépíteni stabil 2 Gbites vezeték nélküli hálózatot, érdeklődve várom. Engem egyébként nem zavar, ha egy gyártó zsebét tömöm, ha jó, amit árul...
(#) Firefighter1 hozzászólása Jún 16, 2018 /

Kezdem az elején, bár hosszú lesz de így elkerüljük a kérdéseket!

Eddig használtam UPC ConectBoxot nem mondom hogy rossz volt, de a hálóba és a dolgozósarkomba pl már alig volt jel, ha tettem rá egy repeatert akkor a 2 külön AP-re csatlakozott gép már nem látta egymást.

Hozzám került egy NETGEAR kombó . Külső antennás router plusz egy repeater, nagyon szépen együtt dolgoznak, igaz hogy külön hálpzatot hoznak létre de ez csak SSID-ban jelentkezik, portforwarding vagy akár milyen más szempontból lényegtelen mert a routerról tudok a repeaterre kapcsolódott képre is forwardolni.
De a teljesítménye mesz elmarad a várttól! a 2 eszköz csak kicsivel fed le nagyobb területet mint a UPC CBés Igy is vannak haloványabb sarkok a lakásba ( pedig egy egyszerű 3,5 szobás társasház) arról meg ne is beszéljek hogy a ház előtt illetve a hátsókertben jel már semmi.... A CB-nek viszont volt egy kevés.

Így most vagy az a a lehetőségem hogy erre a NETGEAR re felfűzök még virtuálisan 2 hasonló repeatert, ( és akkor összesen lesz !!5!! eszköz a lakásba...)
vagy keresek valami mást aminél mondjuk egy esetleg 2 eszköz megoldja a terület lefedését!
Ami a legjobban bosszant hogy a van egy pont a Netgear rotertöl 50 méterre, szabad terület szabad rálátás egy darab ablaküvegen kell átmenni a jelnek! és nem látja a telefon ( meg az idöjárásállomás se) A UPC CB-t szakadozva de látta..
(#) tbarath válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jún 16, 2018 /

Ha az igény stabil 2 Gbit vezetéknélküli átvitel, akkor oda pont-pont átvitel kell, preferáltan nem a szabadon használható (2,4 vagy 5,8) sávból. Oda már nem "lakossági" eszközt kell választani, mert ha erre tényleg szükség van, akkor pénz is kell, hogy legyen rá.
A lakossági "router"-ek (inkább natolós dobozkák) marketing értékeit nem szabad komolyan venni,.
(#) Attila86 hozzászólása Jún 16, 2018 /

Jól látom hogy úgy működik az apróhirdetés részleg hogy bárki bármelyik hirdetésnél ha rányom a hirdetés jelentése gombra, akkor automatikusan és azonnal eltűnik a hirdetés? Mindezt teljesen névtelenül? Az tök jó! Tehát ha valakire pikkelek, akkor letiltogathatom a hirdetéseit és ráadásul sosem fogja megtudni hogy én voltam?! Ez fantasztikus!

Bárcsak a bíróságok is így működnének! Vádemelés után azonnal és automatikusan a börtön jönne aztán majd később megvizsgáljuk hogy volt-e alapja...
(#) tbarath válasza Firefighter1 hozzászólására (») Jún 16, 2018 /

Ha a fehér álló dobozra gondolsz connectbox alatt, az tényleg egész jó. Ha a "repeater"-rel két gép nem látja egymást, akkor ott valami sw-es gubanc lehetett, gondolom a 2. eszköz is NATolt.

A társasház azért szívás, mert valszeg minden szomszéd tele van wifivel, aztán a sávot megtöltitek. Bár el lehet játszani azzal, hogy ilyen sávon vagy olyanon vagy, az 5 gigát különösen ajánlom, mert a 2,4-es sávon csak 3 teljesen független csatorna van.

A "haloványabb sarkok" dolog is természetes, mint ahogy az is, hogy sima körsugárzóval 50 méterre nem nagyon lősz el beltérről kültérre, valahol 30-50m között van a használható hatótáv vége beltéren, persze ez is sok mindentől függ. Csodák nincsenek, nincs olyan eszköz a piacon, amit leraksz valahova és szépen végigszórja a házat, kertet, mezőt. Szerintem 2 eszközzel sem igazán lehet megoldani. Én simán kikábelezném 3-4 AP-nek a dolgot, lenne egy kerti, a többit pedig úgy helyezném el, hogy a fontos helyeken jó legyen. (Ha pl. a szekrény melletti 30 centis résben nem jó az nem zavar, mert ott nem használom.)
Sokan dícsérik az ubiquity wifi cuccokat, amik nem olcsók, de elég sokat tudnak - főleg ha van controller is a rendszerben.
(#) Attila86 válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 16, 2018 /

Jut eszembe, érdekességképp: saját tapasztalat hogy a végrehajtók azok így működnek. Pár hónappal ezelőtt megpróbált egy végrehajtó rajtam behajtani egy tartozást amely sohasem létezett. Egy egyszerű adminisztrációs hiba miatt próbáltak rajtam behajtani, és hiába bizonyítottam nekik papírokkal hogy a tartozás sohasem létezett, nem érdekli őket. Ők akkor is behajtanak és kész!
Végül egyébként az utolsó pillanatban sikerült leállítanom a dolgot de konkrétan már ott tartott a dolog hogy a munkáltatóm közölte velem hogy a következő fizetésemből le lesz tiltva X összeg. Végül persze elismerték hogy hibáztak meg elnézést kértek. Na persze nem a végrehajtó, hanem a végrehajtást kérő intézmény. Mindezt írásba is adták.
Hab a tortán hogy a végrehajtó ezek után a tartozást már nem akarta rajtam behajtani, viszont a végrehajtás költségeit, a végrehajtói jutalékot meg minden ezzel kapcsolatos járulékos költséget viszont igen! Persze ezt is leállítottam végül, de nem volt egyszerű menet...

Azt gondolná az ember hogy ha soha életében nem tartozott semmilyen pénzintézetnek, semmilyen magánszemélynek, sosem volt hitelkártyája, áruhitele, jelzáloga stb. akkor sosem fogja őt végrehajtó ba**tatni hiszen milyen alapon tenné. Neeeem... ez nem elég.
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2018
(#) ronin75 válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 16, 2018 /

(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Jún 16, 2018 /

Újra Magyarországon a maci. Így már biztos bezárják.
(#) kameleon2 válasza sany hozzászólására (») Jún 16, 2018 /

Talán politikai menekült. Erdélyben pörköltet készültek csinálni belőle.
(#) sany válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 16, 2018 /

Nem is csoda, hogy itt-ott feltűnnek a medvék egyre gyakrabban. Bővebben: Link
Tudom , pont a cikkben szereplő területen nem élnek medvék, de gondolom, hogy sajnos máshol is ez van.
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2018
(#) Alkotó hozzászólása Jún 17, 2018 /

Ezt nem értem.
Miért ilyen pályán "leng az inga"?
(#) BEMcorp hozzászólása Jún 17, 2018 /

Sziasztok!
Ismer valaki olyan gyártmányú vízszivattyút, hogy Gustavsberg?
Édesapám szivattyúk felújításával foglalkozik, és most hozzá került egy ilyen aranyos (talán Svéd) darab.
Nem talál hozzá szimeringet és lapátokat.

Köszi a segítséget!
(#) antiktelefon válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 17, 2018 / 1

Szerintem a lényeg nincs felvéve, vagyis az inga. Ez egy hasonló építmény, csak itt az asztal van az ingára kötve. Találtam egy másikat is, ahol ez a köteles, homokos megoldás rendesen látszik, de az előbbi kivitel sokkal elegánsabb és pontosabb: link
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2018
(#) teddysnow hozzászólása Jún 17, 2018 /

Sziasztok,
van egy termosz jellegű bögrém. Belül műanyag, majd kb. 5mm légrés és aluminium külsű ház. Kérdésem, hogy lehet-e javítani a hőszigetelését azzal, ha a légrést polifoam-mal töltöm ki?

Köszönöm.
(#) nedudgi válasza teddysnow hozzászólására (») Jún 17, 2018 /

Szerintem a levegő rosszabb hővezetö, mint a polifoam.
(#) Firefighter1 hozzászólása Jún 17, 2018 /

Sziasztok!

Megint egy kis paradicsom projekt! kb eddig, délután 3 ig éri a nap.... innentől már csak a leveleket!
3 fajta van összeültetve.
80 centis koktél, 80 centis sárga koktél és lugas fürtös apró!
Nagyon szépen nő, hozza a terméseket, a tetejét lassan visszavágom és lenti hónajhajtásokat fogok felhozni.... bokrosodni....

De van 2-3 fürt ami már lassan egy hónapos, de még nem érik!!
Mondjuk erre felé nincs se sok napsütés se sok meleg mostanában ...

Paradicsomnak szánt folyékony trágyát kap ahogy a falkonon javasolja, de mit tudnék még tenni?
(#) Alkotó válasza antiktelefon hozzászólására (») Jún 17, 2018 /

Köszönöm, tanulmányozni fogom, mindkét linket.
(#) granpa válasza Firefighter1 hozzászólására (») Jún 17, 2018 /

Kevés neki a meleg, tégy elé fóliát, hogy bent rekedjen a meleg. A sólymon meg nem jó a javaslat, tarts pár tápmentes napot.
(#) teddysnow válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 17, 2018 /

Hát én sem tudom, hogy mivel teszek jót vagy rosszat.
(#) nedudgi válasza teddysnow hozzászólására (») Jún 17, 2018 /

Mivel a levegő rosszabb hővezető, mint a polifoam, a hőszigetelés funkció inkább levegő, mint polifoam felhasználásával valósul meg.
(#) kaqkk válasza teddysnow hozzászólására (») Jún 17, 2018 / 1

Vákummal "töltsd ki" az mégjobb hőszigetelő
(#) Alkotó hozzászólása Jún 19, 2018 /

Tanácsot kérek, mi a helyes vagy célszerű tennivaló az alábbi esetben.
Panelokat kínáltam eladásra, amiket meg is rendeltek többen. De ezek közül néhányan, már hetek óta nem léptek be a HE fórumra, így határozottan "döcögős" a kommunikációnk. Nincs alternatív elérhetőségük, ezért tanácstalan vagyok mit kellene tennem.
Következő: »»   2901 / 3602
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem