Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Köszönöm a választ, akkor legközelebb archiválok.
Végezzük el visszafelé a számítást:
arctan(93.332/760) = 0.122172962 ; Az arcus tangens függvény radiánban adja a szöget. arctan(93.332/760) * 180 / PI = 6.999995077 ; a konvertálás váltja a radiánt fokba. A matematikai definíciók radiánt használnak. A programnyelvek szintén. Persze egy jó kalkulátor mindenre képes.
Valakinek a fórumból nagyon az útjába vagyok. Gaflynak küldtem el egyedül az utolsó előtti emailt amit kaptam. Bárki is volt az kérem moderálja saját magát. Én se cseszegetek másokat. Cpaciba.
Te semmit. Csak muszáj volt valakinek megmutatni. Nem akartam közszemlére tenni.
Mivel a teljes email törlésre került így nem tudom megmutatni. Olxan kritikát kaptam ami nálam már átlépte azt a bizonyos szintet.
Úgy látom, olvasom, hogy nagy a homály a szögek mértékegységének kérdésében.
A Nemzetközi Mértékegységrendszer [SI] szerint a szögek mértékegysége radián. Nem keverendő az ívek hosszának mértékegységével, ami a hosszúság mértékegysége, azaz a méter [m].
A gyakorlati életben szinte minden fokban van megadva asztalosipar, gépészet, építészet stb. Valamikor tanultuk a radiánt, de azóta sem találkoztam vele.
A SI megengedi a tömeg tonnában, a hőmérséklet Celsius fokban, a szögek fok -ban, a sebesség km/h -ben történő mérését. A gond akkor jelenik meg, ha számolni kell az adatokkal.
Vegyük a rezgő mozgás pillanatnyi helyzetét leíró X = A * sin (omega * t) egyenletet. Számítsuk ki a pillanatnyi sebességet V = A* omega * cos (omega * t) valamint a pillanatnyi gyorsulást A = - A * omega 2 * sin (omega * t). Az omega -t radián / s mértékegységben kell behelyettesíteni. Más: Frekvencia: Thomson képlet : f = 1/ (2 * PI * gyök(L * C)) [1/s] azaz [Hz] Körfrekvencia: omega = 1/ ( gyök(L * C)) [rad/s] Fok frekvencia nincs. Geometria: Egy ív hossza R * PI, a teljes kör kerülete 2 * R * PI, a teljes körhöz tartozó szög pedig 2* PI [radián] Egy elektronikai fórumon ezekkel napi szinten találkozni kell, sőt számolni kell ilyen képletekkel. Befejezem, aki kételkedik, azoknak ajánlom a középfokú matematikai, trigonometriai és fizika valamint villamosságtan könyveket.
Ha van benne olyasmi ami a javadra válik azt tartsd meg, a többit engedd el. Mondanám mit tegyél vele, de megint kitiltanak érte egy hétre.
Ha egyre gondolunk akkor olyat nem tud vele tenni, mivel nem papíralapú.
Kifejtenéd nekem ezt a részletet: "...Egy ív hossza R * PI, ..."?
Véleményem szerint ennek nincs köze úgy általában az ív hosszához, kivéve azt az egyetlen esetet, amikor éppen egy félkör esetén akarnánk az ív hosszát megtudni. Ha nekem kellene valakinek elmondanom az ív hosszának számítási módját, akkor arányokról beszélnék neki. Azt mondanám a teljes kör kerülete és az ív hossza úgy aránylik egymáshoz, mint a teljes kör szöge és az ívhez tartozó szög. És ehhez még említenem sem kellett semmilyen szögegységet, hiszen mindegy ha a két egység azonos. Látom néha így leírva a kör kerületét mint te is teszed: "...a teljes kör kerülete 2 * R * PI,...". A képelt jó, és igaz, de a kör kerület valójában: d * Pí. A Pí alapdefiníciója éppen a kör kerületének és átmérőjének arányát említi. Ennek már csak kombinált változata ha a d-t a sugárral fejezed ki. Idézet: „Kifejtenéd nekem ezt a részletet: "...Egy ív hossza R * PI, ..."?” Elismerem a hibámat, elírtam. Egy ív hossza R * FI. Én elismerem... Idézet: „Látom néha így leírva a kör kerületét mint te is teszed: "...a teljes kör kerülete 2 * R * PI,...". A képelt jó, és igaz, de a kör kerület valójában: d * Pí. A Pí alapdefiníciója éppen a kör kerületének és átmérőjének arányát említi. Ennek már csak kombinált változata ha a d-t a sugárral fejezed ki.” Látom teljesen hiába beszélek, a lényeget nem látod. A rezgő mozgás egyenletei fokokkal: x = A * sinfokkal (foksebesség * t) [a foksebességet fok/s -ban kell beírni], v = A* foksebesség/180*PI * cosfokkan (foksebesség * t) [a foksebességet fok/s -ban kell beírni] a = - A * (foksebesség/180*PI)2 * sinfokkal (foksebesség * t). Ugye milyen furcsa lett. Az átskálázás hatása a deriváláskor / integráláskor egyből előjön. (Bár ez már magas matematika.) A kör kerülete egy kiragadott példa az általános ívhossz számítási módszerből. Egy 79.5 fokos 100 cm sugarú körív hossza... Itt már nincs átmérő. Most olyanon megy a filiozofálás, hogy 100 Celsius fokon levő gáz energiájának kiszámolásánál a Celsius fokot vagy a Kelvin fokot (373,15 K) kell-e használni. Igen a Kelvin fokot, hiába mérem a lázamat Celsius fokban. Vége.
Ha valaki privát üzenetben inzultál azt lehet jelenteni valahol?
Le tudod tiltani a tőle érkező üzeneteket.
Lehet, de mire lenne jó? Tiltsd le aztán ne is törődj vele.
Az oszcilloszkóp szervizrajzos beszélgetés itt található, kérjük ott folytatni.
Sziasztok,
Nem tudom van-e itt aki ért a mostani klímákhoz, azoknak a segítségét kérném. Adott egy 'Midea Blanc msmabu 12hrdn1 qrd0gw' klíma. A kérdés a szintkülönbség lenne, mennyire 'káros' a hatásfokra, ha nem pont a fal másik oldalán lenne a kültéri egység? A beltéri az emeleten lenne, a kültéri pedig majdnem a földön, a távolságuk kb. 3,5-4 méter. A doksi szerint a max különbség 10 méter lehet, de olvastam olyat is, hogy 3 méternél nagyobb távon valami olajcsapdát kell beépíteni. A szerelő szerint nem számít ez a táv, de a Ti véleményetek is érdekelne. Válaszokat köszönöm.
Azért hóhatár alá sem tanácsos rakni a kültérit.
EZ azért igen csak elgondolkodtató! Merre halad ez a mai világ??
Végre valami jó hír is a mai nap.
Hamarabb kellett volna. Én azt várom, hogy a frászbuk legyen fizetős, bár szerintem addig nem jutunk el soha.
Ez egy clickbait marhaság.
Amúgy van fizetős youtube, és én szívesen elő is fizetnék rá, de sajnos itthon nem érhető el...
113 058 megtekintés erről szól az egész. Teljesen mindegy a tartalom.
Én megszüntetném, a frászbukot.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2019
Nincs f...búkom. Töröltem magam. De fura azóta. Hogy mindenkinek van kivéve nekem.
Mindennapivá vált az biztos. Utálom, de muszáj szindróma.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2019
|
Bejelentkezés
Hirdetés |