Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3010 / 3606
(#) szikorapéter válasza Topi hozzászólására (») Jan 31, 2019 /

Köszönöm a választ, akkor legközelebb archiválok.
(#) Hp41C válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 31, 2019 /

Végezzük el visszafelé a számítást:
arctan(93.332/760) = 0.122172962 ; Az arcus tangens függvény radiánban adja a szöget.
arctan(93.332/760) * 180 / PI = 6.999995077 ; a konvertálás váltja a radiánt fokba.

A matematikai definíciók radiánt használnak. A programnyelvek szintén.
Persze egy jó kalkulátor mindenre képes.
(#) jani1987 válasza Topi hozzászólására (») Jan 31, 2019 /

Valakinek a fórumból nagyon az útjába vagyok. Gaflynak küldtem el egyedül az utolsó előtti emailt amit kaptam. Bárki is volt az kérem moderálja saját magát. Én se cseszegetek másokat. Cpaciba.
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 31, 2019 /

Mit tettem???
(#) lóri válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 31, 2019 /

Mi történt?
(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Feb 1, 2019 /

Te semmit. Csak muszáj volt valakinek megmutatni. Nem akartam közszemlére tenni.
(#) jani1987 válasza lóri hozzászólására (») Feb 1, 2019 /

Mivel a teljes email törlésre került így nem tudom megmutatni. Olxan kritikát kaptam ami nálam már átlépte azt a bizonyos szintet.
(#) Hp41C válasza Hp41C hozzászólására (») Feb 1, 2019 /

Úgy látom, olvasom, hogy nagy a homály a szögek mértékegységének kérdésében.
A Nemzetközi Mértékegységrendszer [SI] szerint a szögek mértékegysége radián.
Nem keverendő az ívek hosszának mértékegységével, ami a hosszúság mértékegysége, azaz a méter [m].
(#) nagym6 válasza Hp41C hozzászólására (») Feb 1, 2019 / 1

A gyakorlati életben szinte minden fokban van megadva asztalosipar, gépészet, építészet stb. Valamikor tanultuk a radiánt, de azóta sem találkoztam vele.
(#) Hp41C válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 1, 2019 / 1

A SI megengedi a tömeg tonnában, a hőmérséklet Celsius fokban, a szögek fok -ban, a sebesség km/h -ben történő mérését. A gond akkor jelenik meg, ha számolni kell az adatokkal.
Vegyük a rezgő mozgás pillanatnyi helyzetét leíró X = A * sin (omega * t) egyenletet. Számítsuk ki a pillanatnyi sebességet V = A* omega * cos (omega * t) valamint a pillanatnyi gyorsulást A = - A * omega 2 * sin (omega * t).
Az omega -t radián / s mértékegységben kell behelyettesíteni.
Más:
Frekvencia: Thomson képlet : f = 1/ (2 * PI * gyök(L * C)) [1/s] azaz [Hz]
Körfrekvencia: omega = 1/ ( gyök(L * C)) [rad/s]
Fok frekvencia nincs.
Geometria: Egy ív hossza R * PI, a teljes kör kerülete 2 * R * PI, a teljes körhöz tartozó szög pedig 2* PI [radián]

Egy elektronikai fórumon ezekkel napi szinten találkozni kell, sőt számolni kell ilyen képletekkel.
Befejezem, aki kételkedik, azoknak ajánlom a középfokú matematikai, trigonometriai és fizika valamint villamosságtan könyveket.
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 1, 2019 /

Ha van benne olyasmi ami a javadra válik azt tartsd meg, a többit engedd el. Mondanám mit tegyél vele, de megint kitiltanak érte egy hétre.
(#) Ge Lee válasza pjg hozzászólására (») Feb 1, 2019 /

Ha egyre gondolunk akkor olyat nem tud vele tenni, mivel nem papíralapú.
(#) Alkotó válasza Hp41C hozzászólására (») Feb 1, 2019 /

Kifejtenéd nekem ezt a részletet: "...Egy ív hossza R * PI, ..."?
Véleményem szerint ennek nincs köze úgy általában az ív hosszához, kivéve azt az egyetlen esetet, amikor éppen egy félkör esetén akarnánk az ív hosszát megtudni.
Ha nekem kellene valakinek elmondanom az ív hosszának számítási módját, akkor arányokról beszélnék neki. Azt mondanám a teljes kör kerülete és az ív hossza úgy aránylik egymáshoz, mint a teljes kör szöge és az ívhez tartozó szög. És ehhez még említenem sem kellett semmilyen szögegységet, hiszen mindegy ha a két egység azonos.

Látom néha így leírva a kör kerületét mint te is teszed: "...a teljes kör kerülete 2 * R * PI,...". A képelt jó, és igaz, de a kör kerület valójában: d * Pí. A Pí alapdefiníciója éppen a kör kerületének és átmérőjének arányát említi. Ennek már csak kombinált változata ha a d-t a sugárral fejezed ki.
(#) Hp41C válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 1, 2019 /

Idézet:
„Kifejtenéd nekem ezt a részletet: "...Egy ív hossza R * PI, ..."?”

Elismerem a hibámat, elírtam. Egy ív hossza R * FI. Én elismerem...

Idézet:
„Látom néha így leírva a kör kerületét mint te is teszed: "...a teljes kör kerülete 2 * R * PI,...". A képelt jó, és igaz, de a kör kerület valójában: d * Pí. A Pí alapdefiníciója éppen a kör kerületének és átmérőjének arányát említi. Ennek már csak kombinált változata ha a d-t a sugárral fejezed ki.”

Látom teljesen hiába beszélek, a lényeget nem látod.

A rezgő mozgás egyenletei fokokkal:
x = A * sinfokkal (foksebesség * t) [a foksebességet fok/s -ban kell beírni],
v = A* foksebesség/180*PI * cosfokkan (foksebesség * t) [a foksebességet fok/s -ban kell beírni]
a = - A * (foksebesség/180*PI)2 * sinfokkal (foksebesség * t).

Ugye milyen furcsa lett. Az átskálázás hatása a deriváláskor / integráláskor egyből előjön. (Bár ez már magas matematika.)

A kör kerülete egy kiragadott példa az általános ívhossz számítási módszerből. Egy 79.5 fokos 100 cm sugarú körív hossza... Itt már nincs átmérő.

Most olyanon megy a filiozofálás, hogy 100 Celsius fokon levő gáz energiájának kiszámolásánál a Celsius fokot vagy a Kelvin fokot (373,15 K) kell-e használni. Igen a Kelvin fokot, hiába mérem a lázamat Celsius fokban.
Vége.
(#) pjg válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 1, 2019 /

Langyos. Nem kitörölni. Rácsinálni.
(#) Yudo88 hozzászólása Feb 2, 2019 /

Ha valaki privát üzenetben inzultál azt lehet jelenteni valahol?
(#) nedudgi válasza Yudo88 hozzászólására (») Feb 2, 2019 /

Le tudod tiltani a tőle érkező üzeneteket.
(#) zolika60 válasza Yudo88 hozzászólására (») Feb 2, 2019 /

Lehet, de mire lenne jó? Tiltsd le aztán ne is törődj vele.
(#) Moderátor hozzászólása Feb 4, 2019

Az oszcilloszkóp szervizrajzos beszélgetés itt található, kérjük ott folytatni.
(#) storm hozzászólása Feb 4, 2019 /

Sziasztok,

Nem tudom van-e itt aki ért a mostani klímákhoz, azoknak a segítségét kérném. Adott egy 'Midea Blanc msmabu 12hrdn1 qrd0gw' klíma. A kérdés a szintkülönbség lenne, mennyire 'káros' a hatásfokra, ha nem pont a fal másik oldalán lenne a kültéri egység? A beltéri az emeleten lenne, a kültéri pedig majdnem a földön, a távolságuk kb. 3,5-4 méter. A doksi szerint a max különbség 10 méter lehet, de olvastam olyat is, hogy 3 méternél nagyobb távon valami olajcsapdát kell beépíteni. A szerelő szerint nem számít ez a táv, de a Ti véleményetek is érdekelne.

Válaszokat köszönöm.
(#) ronin75 válasza storm hozzászólására (») Feb 4, 2019 / 1

Talán itt több a szaki.
(#) kameleon2 válasza storm hozzászólására (») Feb 4, 2019 /

Azért hóhatár alá sem tanácsos rakni a kültérit.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Feb 5, 2019 /

EZ azért igen csak elgondolkodtató! Merre halad ez a mai világ??
(#) attika válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 5, 2019 /

Végre valami jó hír is a mai nap.
Hamarabb kellett volna.
Én azt várom, hogy a frászbuk legyen fizetős, bár szerintem addig nem jutunk el soha.
(#) tbarath válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 5, 2019 /

Ez egy clickbait marhaság.
Amúgy van fizetős youtube, és én szívesen elő is fizetnék rá, de sajnos itthon nem érhető el...
(#) kameleon2 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 5, 2019 /

113 058 megtekintés erről szól az egész. Teljesen mindegy a tartalom.
(#) sany válasza attika hozzászólására (») Feb 5, 2019 / 3

Én megszüntetném, a frászbukot.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2019
(#) jani1987 válasza sany hozzászólására (») Feb 5, 2019 /

Nincs f...búkom. Töröltem magam. De fura azóta. Hogy mindenkinek van kivéve nekem.
(#) sany válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 5, 2019 /

Mindennapivá vált az biztos. Utálom, de muszáj szindróma.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2019
(#) attika válasza sany hozzászólására (») Feb 5, 2019 / 1

Miért lenne muszáj? Nekem sincs és nem is érzem hiányát.
Ha nincs fészbukom akkor én se vagyok
Következő: »»   3010 / 3606
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem