Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Régen így is volt, mi még így tanultuk. Nehezen szokom az új verziót.
Nekem kinyitották, igaz az még Malév-Alitália volt és nem fapados.
Valamint felszállás előtt volt, és szerintem látszott rajtam, hogy már zöldül a fejem a hascsikarástól.
Köszi az infót!
Mennyiség tekintetében nem rúgok nagy labdába, hiszen nekem csak egy kis szatyornyira van szükségem. Idézet: Én '75-től jártam általános iskolába, nem emlékszem, hogy akkor hogy tanították, de az 1984-es (35 éves) A magyar helyesírás szabályai szerint (122. oldal, 296. pont) a dátumok ilyen írásánál a pont elmarad, tehát 2000. január 7-én a helyes írásmód. „Régen így is volt, mi még így tanultuk. Nehezen szokom az új verziót.”
Azért gondolom érzed, hogy olvasva elég furán hangzik: kétezer január hétén, azt inkább elfogadom, ha a 2000 után hiányzik a pont, mert ott úgy sem mondjuk. (más szabály miatt)
(igaz, én '52 től jártam általános iskolába)
Teljesen mindegy, hogy hangzik. A szabály az szabály. A szabályok nem tetszhetnek mindenkinek, de nem is ez a céljuk. Plusz, rengeteg kivétel van, ami erősíti a szabályt.
Értékes növény. Csak nem szabad összekeverni a gyöngyvirággal.
Ez nem a tetszésről szól, hanem a logikáról, mert ez a szabály pont ellentétes azzal, ahogy beszélünk (értsd: mindenki). Miért kell ennek ilyennek lennie?
Hát (bár ugye "háttal" nem kezdünk mondatot), szerintem elég nehéz összetéveszteni.
Ahol a medvehagyma terem, ott nem marad meg a gyöngyvirág, és viszont. Amikor az ember megdörzsöli az ujjai közt a levelét, az mindent elárul. Meg az a szimat....!
Valóban furcsán hangzik, de én csak arra reagáltam, hogy kameleon2 másképp tanulta. Beszéltem a feleségemmel erről, aki velem egyidős, orosz-magyar szakos tanár, és szerinte már akkor is így kellett írni (7-én), amikor mi iskolába jártunk. Jó kérdés, hogy mióta ez az elfogadott írásmód.
Én nem szedtem még soha medvehagymát, csak a boltba szoktam venni néha. Csak itt-ott olvasni, néhány esetről.
Én 66-tól jártam általánosba és mi még (7.-én) írásmóddal tanultuk. Szerintem az logikusabb is.
Ez csak egy példa, érdekes, hogy ezen akadtok fenn.
Pedig finom!
Menj, szedd, vigyél haza! Arra kell vigyázni, hogy a gyöngyvirágnak sokkal húsosabbak a levelei és nincs fokhagyma illata. Nejem pogácsába is szokta sütni.
Vigyázat, a gyöngyvirág minden része halálos méreg!!! Egyetek mást.
Tényleg kell vigyázni.
De akkor erdei gombát se együnk?
Dehogynem, csak vidd el a gombavizsgálóhoz. Vagy végezz Gombaismerő tanfolyamot.
Én meg 64-től de soha nem írtuk így! Egyáltalán nem logikus.
Nagyon is logikus lenne, de a helyesírás szabályai nem mindig erről szólnak. Hogy helyes? X kerület, vagy X. kerület. 10-én vagy 10.-én? Egymásnak ellentmondó szabályok vannak.
Okké, bízom benne, hogy mások is így gondolkodnak!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |