Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3083 / 3599
(#) ronin75 hozzászólása Nov 2, 2019 /

Szerintetek a PB gázzal működő Szieszta jelegü mobil kályha átalakítható vezetékes gázra?
Fúvókacsere gondolom kell. Az eredeti reduktor kell vagy leszedhető?
(#) Bakman válasza ronin75 hozzászólására (») Nov 2, 2019 /

Én még csak használni sem merném, semmilyen gázzal. Nyílt láng bevinni a lakásba egyrészt tűzveszélyes, másrészt az is oxigénfogyasztó.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Nov 2, 2019 /

Sziasztok.
Van köztetek olyan aki otthon van videó szerkesztésbe?
Egy kB 1 perces videóból kellene a kép egyik tartományat kihomalyositani.
Sajna a yutyub ilyen jellegű szerkesztője nem működik.

Koszi.
(#) jani1987 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 2, 2019 /

Ha csak vágni kellett volna akkor egy windows movie maker elég lett volna. Nézz bele hátha van benne ilyen funkció.
(#) zsoltee0001 válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 2, 2019 /

Vlc playerrel is lehet vagdosni, de kitakarni részt, nem lehet.
A youtubnak van a videoszerkesztőben elhomályosítás alkalmazása mnüpontja, itt lehet -arcok elhomályosítása ill. -egyéni elhomályosítást választani, de egyik se működik, ne jelöli ki mint ezen az oldalon írják
Pedig, tök jó volna, nem akarok ugyanis személyességi vitákba keveredni, ha feltöltök valamit, de kivágni meg nem tudom azt a jelenetet.
Üdv
(#) granpa válasza ronin75 hozzászólására (») Nov 2, 2019 /

Nem kell a reduktor. Fúvókacsere kell. Arra készülj, hogy a páratartalom megnő. Privátot írok.
(#) jdani hozzászólása Nov 2, 2019 /

Szevasztok.
Használ valaki szárítógépet?
Van egy sima kis mosógépem, kellene hozzá egy szárító is.
Viszont a mostani mosógép, elég kicsi, slim féle.
Inkább érdemesebb már venni mosógépet, ami egyben szárító is?
Ugyanaz a hatása, mint a külön szárítónak?
Vagy ami külön csak szárító, az jobb?
(#) mnyugger válasza ronin75 hozzászólására (») Nov 2, 2019 /

Rákötheted fúvóka csere nélkül, de akkor kisebb lesz a teljesítménye.
(#) mnyugger válasza jdani hozzászólására (») Nov 2, 2019 /

ami külön csak szárító, az jobb
(#) jdani válasza mnyugger hozzászólására (») Nov 2, 2019 /

Ok?
(#) mnyugger válasza jdani hozzászólására (») Nov 2, 2019 /

Nekem volt egybe kombi. Vízhűtéses. Nem jó. Az újak hőcserélősek.
(#) ronin75 válasza jdani hozzászólására (») Nov 3, 2019 /

Szerintem jobb a külön gép, a kombinált dolgok általában nem jók.
Egyrészt ha elromlik a szárítógép rész, lehet mosni sem tudsz, másrészt ha két külön géped van, amíg az egyik adagot szárítod, egy másikat moshatsz közben.
Persze ha szűk a rendelkezésre álló hely, indokolt a kombi gép.
(#) jdani válasza ronin75 hozzászólására (») Nov 3, 2019 /

Láttam egymásra rakós módszert. Annyira nem figyeltem meg hogy van, de simán a mosógépre rá a szárítót? Mosógép azért valamennyire mozog - rázkódik..
(#) ronin75 válasza jdani hozzászólására (») Nov 3, 2019 /

Az asszony is ezt találta ki. Beépítőkeret a neve. Aztán megmutatta képen. Én egy komplett àllványt dimenzionáltam, erre lényegében nem más, mint egy müanyag tálca. Kb. semmi értelme szerintem, ezzel az erővel egymásra teszem a két gépet. De nem teszem, mert a szárító is minimum 50 kg, nem hiszem hogy a mosógép örülne neki. Mondtam, hogy akkor inkàbb hegesztek egy normális állványt neki. Bár azt sem tudom hogy emelem fel kézzel a gépet olyan magasra.
(#) Kovidivi válasza ronin75 hozzászólására (») Nov 3, 2019 /

Nálam egymás tetején vannak. Az új mosógépek nem 50kg-osak, hanem csak 30-40kg, a szárító meg kb. 20kg. Az összeépítő keret segít pozicionálni, plusz egy kihúzható kis tálcát is elrejt (opcionális), a másik feladata pedig, hogy a két gép között legyen rés, ugyanis van olyan szárító, ami az aljáról szívja a friss levegőt, vagy oda fújja ki a használtat. Az egész össze van rögzítve egy spaniferrel. Alul a nagyobb súly, szóval elég stabil. A mosógép sem rezonál annyira centrizésnél, mivel le van "súlyozva".
Szárítógépből pedig csak hőcserélőset szabad venni! Nekem volt kb. 8 hónapig egy hagyományos, levegő melegítős gépem, és fél év után minden egyes ruhanemű elkezdett összemenni! A szárítás kb. 70-90fokC-os levegővel történik, nem csodálkozok, hogy a ruhák nem bírták.
Vettünk helyette egy hőcserélőset, azóta minden szuper, mivel sokkal alacsonyabb hőmérséklettel dolgozik. Plusz a meleg levegős gép felmelegítette az egész lakást párás meleglevegővel, míg a hőcserélős szinte semmit sem melegít pluszban (kevesebbet is fogyaszt!), és nem is fújja ki a párás levegőt.
(#) sany válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 3, 2019 /

A súlyok adják a mosógép legnagyobb tömegét.
(#) kameleon2 válasza jdani hozzászólására (») Nov 3, 2019 /

A kombit egyszerre vagy mosásra használod, vagy szárításra. Ha van helyed, jobb a kettő. Vannak összeépítő keretek is, akkor egymás fölé lehet szerelni. Pihékre készülj fel a szárítónál. Érdemes lehet kivezetni.
(#) ronin75 válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 3, 2019 /

A jelenlegi, nem túl régi szárítónk biztos több mint 20 kg. A mosógépből a nagyobbak is általában többet nyomnak. De igazán mindegy is.
(#) Petyaa válasza sany hozzászólására (») Nov 3, 2019 / 1

A jó kis régi Hajdú Energomatot két 120 kilós kigyúrt emberke vitte le, és nekik is rendesen húzta a nyakukat Abban még volt anyag
(#) sany válasza Petyaa hozzászólására (») Nov 3, 2019 /

Na jó azért a dobnak is van súlya.
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2019
(#) mnyugger válasza Petyaa hozzászólására (») Nov 3, 2019 /

75-80 kg.
(#) Kovidivi válasza ronin75 hozzászólására (») Nov 4, 2019 /

Túl keveset írtam a szárítógépre. Nem 20kg... Inkább 30-50kg. Bocsi.
Habár a kondenzációs szárítógépet levettem a mosógép tetejéről egyedül (65kg vagyok), szóval vagy én vagyok bika, vagy a szárítógép volt maximum 30kg.
Viszont a hőcserélőst már ketten "dobtuk" fel.
(#) Firefighter1 hozzászólása Nov 6, 2019 /

Sziasztok!
Lehet hogy nyakatekerten fogom irni de....
Olyan "kőrbenézős fotót" csak 360 as kamerával lehet csinálni vagy van hozzá valami app mint mondjuk egy panoráma fotóhoz?
Olyan appot már találtam amivel meg lehet nézni... de készíteni is lehet "sima" okostelóval?!
(#) Gafly válasza Firefighter1 hozzászólására (») Nov 6, 2019 /

Fényképezőben (az enyémben legalábbis, pedig nem egy szuper darab) van ilyen funkció.
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2019
(#) Firefighter1 hozzászólása Nov 6, 2019 /

Panorama van nekem is... én arra a "giroszkópos fotóra" gondolok.... tudod. Forgatom a telefont forog a kép..
(#) bbb válasza Firefighter1 hozzászólására (») Nov 6, 2019 /

Nekem az Olympus e410 gépem tudja a panoráma funkciót, de nem szeretem benne, mert csak XD kártyára hajlandó ezt megtenni...
Viszont program van rá, Luminance HDR (régen QPTSFGUI volt a neve). Ez tud panoráma képet készíteni, s ha emlékeim nem csalnak, akkor olyan 360-as körberakósat is, mint amit szeretnél.
Mondjuk én vettem magamnak pár éve egy 4k-s 360-as sportkamerát, így ilyen "gondom" nincs Okostelefonnal önmagában nem kerestem még alkalmazást, viszont ezek a 360-as képek egy egyszerű halszemoptikával megoldhatók. Ha veszel egy olyan lencsét, mint ami az ilyen halszemes panoráma biztonsági kamerákban van, azt a telefonod kamerája elé téve elérheted a kívánt hatást.
Hasonló lencse van még a bejárati ajtók "kukucskálójában" is, azt is kipróbálhatod.
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2019
(#) SzervízMacska válasza Firefighter1 hozzászólására (») Nov 6, 2019 /

Valamelyik újabb hüvely, vagy xiaomi telefon gyári kamera alkalmazásában van ilyen. Tudom, hogy ezzel most nem vagy sokkal előrébb, de legalább az biztos, hogy lehetséges. Ha venni akarsz, szívesen megtudakolom a pontos típust.
(#) Topi hozzászólása Nov 7, 2019 /

Sziasztok!

Lenne egy madaras gyakorlati kérdésem. Valami oknál fogva odaszokott rengeteg szajkó és varjú a madáretetőhöz az elmúlt pár hétben. Eddig mindig csak cinkék meg verebek voltak, néha-néha szajkó.
Az a helyzet, hogy annyi szajkó van akik bunyóznak is, hogy cinkét alig örökít meg a kamera (Igen, be van kamerázva a madáretető, ez a világ már csak ilyen ).

Nem városi környezet, terület végében erdő van, tehát gondolom a szajkók az erdőből szoktak át ide a cinkegolyóra meg a napraforgó magokra. Nem csak nem szeretném a nagytestű madarakat odaédesgetni, de apróbb énekesmadarak akik odaszoktak nyáron nagyon hasznosak.

Standard házikó alakú az etető, már gondolkodtam az oldalról nyitott jelleg korlátozásán dróthálóval vagy hasonlóval, hogy ne férjenek be a nagyok, de kinyírni sem kéne a madarakat a dróthálóval, nem tudom milyen balga módon tudna belekeveredni egy cinke. Ötlet?
(#) nedudgi válasza Topi hozzászólására (») Nov 7, 2019 /

Tudtommal az apróbb testű madarak jobban elviselik a mozgó kaját, mint a nagyobbak.
(#) Topi válasza nedudgi hozzászólására (») Nov 7, 2019 /

Igen, ezért volt jó a cinkegolyó korábban, mert fára és madáretető alá volt felrakva. Erre is rátaláltak a szajkók és látom a videón, hogy beledöfik a csőrüket a golyóba, szétszaggatják szétvésik, ellopják hálóstul. Szépek a szajkók, de "gazemberek" nagyon.
Következő: »»   3083 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem