Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3527 / 3599
(#) zolika60 válasza Suba53 hozzászólására (») Nov 26, 2023 /

Nekem ez nem opció sajnos. Minden iroda viszonylag messze van és lehetetlen ügyfélszolgálati idővel működik.
(#) Bakman válasza Suba53 hozzászólására (») Nov 26, 2023 /

Idézet:
„Én holnapra tudtam időpontot foglalni”
Mindenképpen várjuk a feljeményeket. Személy szerint nagyon kíváncsi vagyok mit fognak mondani, pláne arra, hogy nem veled vannak szerződésben...
(#) Suba53 válasza Bakman hozzászólására (») Nov 26, 2023 /

Erre én is kíváncsi vagyok.
Viszek tulajdoni lapot az ingatlanról, mert feltételezem, hogy azzal fognak kekeckedni, hogy nekem nem adhatnak ki infót csak a szerződéses félnek. Aki amúgy én volnék.
Viszem a villamos energia vásárlási szerződést is, ami egyértelműen a nevemre szól.
Kíváncsi vagyok mibe fognak ezek után belekötni.
(#) Suba53 válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 26, 2023 /

Telefonon el lehet érni őket, ha kellően türelmes vagy. Izzasztanak a telefon mellett sokáig, a minden munkatársunk foglalt dumával, de ha kellően kitartó vagy, egy idő múlva kapcsolnak ügyfélszolgálatost, aki minden lát a rendszerben, az előzményekkel együtt.
Én azért megyek be, mert feltételezem, hogy az lesz a válasz, hogy nekem telefonon nem adhatnak felvilágosítást, hiszen nem én vagyok a szerződő fél. ( Szerintük. )
Eddig kb háromszor sikerült beszélni velük, de akkor még nem találták ki ezt az ügyfél lerázó formulát. Sokat agyalhattak ezen.
Rossz vicc ez az egész.
(#) zolika60 válasza Suba53 hozzászólására (») Nov 26, 2023 /

Nekem csak negyven perc türelmem volt. Az kevésnek bizonyult.
(#) tufatofu válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 26, 2023 /

Én azt nem tudtam elintézni személyesen, mikor bementünk az asszonnyal kézen fogva, hogy ő is eljárhasson az áramügyekben korlátok nélkül az idők végezetéig. 1 évig járhat el a közös ingatlanunk áramügyeiben, mert az én nevemen van a mérő. Mondtam a hölgynek, akkor írja át kettőnk nevére, de azt meg nem lehet. Azt nem tudom, hogy tényleg nem lehet-e, vagy csak nem tetszett a nőnek a pofánk, de abszurd.
(#) zolika60 válasza tufatofu hozzászólására (») Nov 26, 2023 /

Mocsok egy banda. Sajnos óvatlan voltam, amikor szerződést kötöttem velük.
(#) szs válasza Suba53 hozzászólására (») Nov 26, 2023 /

Nem is értem. Ha elfogadják tőled a pénzt, amit a szolgáltatásert fizetsz, akkor hogyan mondhatják, hogy nincs suerződes veled (és a hellyel)? És akkor miért is fizettek 5 pénz kötbért???
Jó, én jártam úgy, hogy felhívtam a szolgáltatót, nincs áram. Szépen be is mutatkoztam (és közöltem a helyet, és még azt a csodálatos számot is). Rohadtul nem jött ki senki, mert "szs" nincs velük szerződésben. Csak szsné.

Kíváncsian várom a fejleményeket.
(#) gg630504 válasza Suba53 hozzászólására (») Nov 26, 2023 /

Lehet, hogy egy etelközi anyakönyvbeli felmenőd alapján suttyomban átneveztek ...cs-ről ...ts-re?
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2023
(#) szs válasza gg630504 hozzászólására (») Nov 26, 2023 /

(Még annyi sem okvetlen kell. Ezert momdtam az szs-szsné különbséget. Szigorúan zárójelben mondom el: mikor a fater meghalt, akkor az örökölt házat mind átadtuk egy testvérünknek. Azonban az összes közmű a mai napig a fater nevén van, neki jönnek a számlák. Egy hiba esetén nehéz lenne a húgomnak egy 80 éves férfi nevében nyilatkozni. Aki 17 éve nem él.)
(#) Skori hozzászólása Nov 26, 2023 /

Van valakinek benzines Hyundai i30-as autója? Az érdekelne, hogy gyárilag milyen indító-akku van benne. Ah kapacitás, és fizikai méretek - konkrétan:pl. befér-e a 19cm magasság, vagy csak a 17,5cm?
(#) zolika60 válasza Skori hozzászólására (») Nov 26, 2023 /

Nekem nincs, de az Unix program szerint belefér.
(#) bbb válasza Skori hozzászólására (») Nov 26, 2023 /

Mondjuk még pár apróságot írhattál volna...
Évjárat? Motorméret?

Az én FD-mbe Exide Premium EA530 került immáron másodszor és remekül bevált (az első valami 7 év körül bírta, s a legnagyobb hidegben is pöccröff indított, a második még csak két éve van benne). Mondjuk meg kell hagyni, szépen felment az ára, ez alatt a két év alatt "csak" 9000-rel lett drágább ugyanott...
Ja és persze elvileg ez is 19cm magas, vidáman befér a helyére.
árukereső
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2023
(#) nagym6 válasza Skori hozzászólására (») Nov 26, 2023 /

Gondolom megmérhető a helye mérete. A + és - saruk helyzete az akkutetőn számít erre figyelj, van fordított is. Tehát a saruk akku szélén, csak egy helyzetben tehető bele, mert oda passzolnak a kábelek, de lehet fordított elhelyezésű a két saru polaritás.
(#) SzervízMacska válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 26, 2023 /

Megegyezés szerint, mikor feléd vannak a kivezetések, aszerint bal-, vagy jobb pozitívos…
(#) Suba53 hozzászólása Nov 27, 2023 /

Srácok!
2017-ben, amikor megszűnt a korábbi villamos energia szolgáltató, akkor több lehetőséget is felkínáltak. Én az ELMŰ ÉMÁSZ szolgáltatót választottam, és velülk kötöttem szerződést, amit aztán átvett az E-ON.
Akkor emlékeim szerint még a DÉMÁSZ-t is lehetett volna választani.
Létezik még más az E-ON-tól független lakossági villamos energia szolgáltató, amelyik illetékes Budapesten, vagy az E-ON a monopol helyzetű szolgáltaó?

A számlát az MVM küldi, de a beadványokat kérelmeket az E-ON internetes felületén lehet beadni, akik meg ignorálnak minden feladatot. Mik az összefüggések, az MVM, E-ON, ÉMÁSZ, stb szervezetek között?
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2023
(#) sany válasza Suba53 hozzászólására (») Nov 27, 2023 /

Csak fizetni, fizetni... Mindegy kinek.
(#) Suba53 válasza mnyugger hozzászólására (») Nov 27, 2023 /

OMG!
(#) Skori válasza bbb hozzászólására (») Nov 27, 2023 /

2011-es 1.4-es benzines. Az előző tulaj a lehető legkisebb akkut rakta bele (bár végülis bírta pár évig), de ez már a végét járja, tehát a közeljövőben biztosan cserélni kell. Azt nehéz megmérni milyen magas fér be úgy, hogy a motorháztető lecsukható legyen és semmi ne érjen hozzá az akksihoz amikor lecsukom. Ami benne van az 17,5cm magas, de gyanús hogy magasabb is elfér, és a kapacitása sem baj ha kicsit nagyobb mint a minimálisan elegendő... Legalábbis ha már újat veszek bele, akkor legyen megfelelő kapacitású, vagy akár inkább kicsit túlméretezett, de férjen is el fizikailag a számára szolgáló helyen.
Nekem a Banner akksikat ajánlották régebben, eddig be is vált, a Focusomban már több mint 7 éve szolgál - eddig hibátlanul egy ilyen aksi.
(#) bbb válasza Skori hozzászólására (») Nov 27, 2023 /

Ez már akkor a második generációs, vagy még az első? Csak azért vagyok bizonytalan benne, mert akkor volt a váltás a két generáció között... Az enyém is 1.4benzin 2008 decemberi, még az első generáció. A 19cm-es belefér. Amit írtam neked az előző hozzászólásban, azt szereti, még az akku körüli szövetet is át lehetett rá húzni. Jobb pozitív való bele, az Exide premium EA530 a nagy indítóárama miatt a téli hidegben se nyüglődött.

Az első ilyen akkum miután kicseréltem, lett belőle tartalék, hogy ha bikázni kellene valamelyik autót... Csak azért merem ajánlani, mert nekem bevált ez a típus.
(#) Skori válasza bbb hozzászólására (») Nov 27, 2023 /

Még az első generációs. Sajnos a "bicska-kulcs-távirányító" háza már szétment (és nem az első), és sehol nem kapok kompatibilis műanyag házat, mert amit most árulnak i30-hoz, abba egyszerűen nem fér bele az a panel, ami ebben van. A Fordé persze még a gyári, és hibátlan, pedig az sokkal öregebb autó. A Hyundai-t az asszony használja, de nem tudom ennek van-e szerepe a gyorsabb elhasználódásban (de a kuplung esetében feltételezem, hogy van... )
(#) bbb válasza Skori hozzászólására (») Nov 27, 2023 /

Ha az első generációs, akkor olyan, mint az enyém. Én minden nap használom és a gyári bicskakulcson mindössze egy kis kopás látszik, meg a matrica kopott le róla. Igaz én zsebben hordom, nem valami női táska mélyére eldugva
Alin lehet hozzá komplett házat venni gombokért: ali
(#) sany válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 27, 2023 /

Majd ő elintézi.
(#) Suba53 válasza szs hozzászólására (») Nov 28, 2023 /

Sajnos arra még várni kell.
Jól elnéztem a dátumot, egy decemberi hétfő, nem a tegnapi.
Ez természetesen ott derült ki.
(#) bbb válasza Frankye hozzászólására (») Nov 30, 2023 /

Eljött az ideje, hogy a cikksorozatot elkezdjem. Ennek örömére a bevezető elkészült, s holnaptól kezdve minden nap egy újabb oldallal fog bővülni, ahogy szépen sorban haladok az adventi kalendáriumban

Moderátori jóváhagyás után elérhető: Link
(#) zolika60 válasza bbb hozzászólására (») Nov 30, 2023 /

Nem tudom mi is elérhető?
(#) bbb válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 30, 2023 /

Idézet:
„Moderátori jóváhagyás után”
A cikkek csak úgy jelennek meg, ha elkészíted, lezárod, s végül jóváhagyja egy moderátor. Addig viszont nem látható. A módosítások alatt is el fog tűnni, vagyis amikor újabb oldallal bővítem, akkor megnyitom szerkesztésre, ezzel számotokra láthatatlan lesz, módosítom, lezárom, s ismét jóvá kell hagyja egy moderátor, utána fogjátok ismét látni.
Itt ez a rend.
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2023
(#) granpa válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 30, 2023 /

Hát a papír (ami elérhető).
(#) pumpa hozzászólása Dec 1, 2023 /

"Adott egy LG 43UM7100LB modellszámú TV amin van 2db HDMI bemenet és 1db USB bemenet. Az USB-s bemenet már foglalt van rajta egy külső merevlemezem. Vettem hozzá egy vezeték nélküli billentyűzetet amit ha bedugok az USB bemenetre működik. Tettem a TV USB bemenetére egy USB2.0 elosztót, a Billentyűzet működik rendesen, de nem tudok felvenni mert azt írja nekem vissza: A felvétel nem elérhető USB-előoszton keresztül, dugja a tárolóeszközt közvetlenül a TV USB-portjába. Érdekes az előző felvételeket meg lejátsza. Hogyan tudnám csatlakoztatni a TV-hez a billentyűzet USB stick-jét és a merevlemezt, hogy az fel is tudjon venni?
(#) mikrokapcsolo válasza pumpa hozzászólására (») Dec 1, 2023 / 2

Amennyiben az usb elosztó nem külső tápos, azaz a forrásból kapja az áramot csak, akkor elsőnek egy olyannal próbálnám ki, amire lehet külső tápot tenni. Powered usb hub a kulcsszó.
Következő: »»   3527 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem