Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Mi egyszer vettünk valami direkt sprét, ami arra szolgál, hogy a lepisilt kandúr ájert semlegesítse és megakadályozza a mirci további ilyen tevékenységet. Bevált!
Egy apró probléma volt, kétszer büdösebb volt, mint amit a kanmircik produkáltak. Semmi sem tökéletes, bár az ivartalanítás sokat segíthet. Nem lesz tőle a macska otthonülő, de egérrel néha kedveskedik nekünk így is. Idézet: „bár az ivartalanítás sokat segíthet” Szomszéd cicánál eléggé aggályos, különösen ha önbíráskodás esete áll fenn. Fajtól függetlenül nem szokták szeretni, bár ritkán kérdezzük ki a véleményüket.
Nekem van kutyának látszó teremtményem (border collie és Lajosnak hívják) de az együtt alszik kb hat cicával.
Az kutya jó fej, szomszédnak az van.
Reggelente ott szoktak közösen ülni a két macskával a teraszon, és néznek befelé az ajtón, hogy "mikor keltek már fel" Egyébként ki a fene nevez el kutyát "Lajosnak"? Volt egy híres humorista, (annó még nem létezett "celeb"/"tiktokker"/"influencer"/"blogger") rádióban, és mesélte hogy vitte a kutyát orvoshoz. Kérdezi a doki, hogy hívják? Radványi Barna. Nem a kutyát, hanem magát. A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2023
A névadó én voltam. Mikor kijöttem a kórházból a Páromtól kaptam (fajtamentőktől származik) és a szekrény előtt egy kis szőnyegen kuporgott. Nekem kellett elnevezni. Ránéztem és rögtön tudtam hogy Ő a Lajos .
Idézet: „Egyébként ki a fene nevez el kutyát "Lajosnak"?” Barátomék lánykutyája "Géza" névvel büszkélkedhet.
Én kutyát főnököről szoktam elnevezni.
Szoktak is néha furcsán nézni miatta, amikor belerúgok, hogy Mahovics takarodj, vagy ne ugassál (W)Aurél.
Semmi köze nincsen az elektronikához.
TI milyen elvek szerint szereltek fel polcot. Például 1 méter polchoz, mekkora legyen az alátámasztás? És ha egymás mellett van, akkor milyen legyen a kiosztás? Tudom, kettő kéttámaszú tartó, de négy függőleges sín van és a kétharmad itt nem nyer. Talán négyötöd? Vagy 25/50/50/50/25, ez legalább arányos...
Még pár apró kérdés... Mi lesz rajta, milyen falon lesz, mekkora a polc vastagsága, mekkora a faltól való kinyúlása, milyen anyagból van?
Nem mindegy, hogy öt kiló lesz rajta, vagy harminc. Nem mindegy, hogy az hogy helyezkedik el rajta, nem mindegy, hogy mennyit nyúlik ki a faltól, stb. Ha ezeket a kérdéseket meg tudod válaszolni, akkor az is kijön, hogy hol és mennyire támaszd alá. Pl. amikor nem törődtem ezzel és úgy raktam fel a könyvespolcom, hogy csak két oldalt fogtam meg, a 18mm-es bútorlap simán meggörbült középen a terheléstől. A faliszekrényem, amire meg már ajtót is raktam, s 19mm-es MDF-ből készítettem, az kapott egy tucat csavart a falon egyenletesen elosztva, olyan szilárdan felfeküdt a falra évekkel ezelőtt, hogy még egy mázsát is vidáman rátehetnék, meg se kottyanna neki.
Értem ám én, hogy miről beszélsz.
Dehát lányszobába lészen, és esztétika is kellene. Legnagyobb szívás az az, hogy odaveszett a profi fúrógépem és majdnem az összes csavar és tipli készletem fó/fú rumtársunknál. Jelentős részét már pótoltam, ámbár kezem még mindig nincsen csak kettő. Megcsak itthon egy régi öreg ütvefúró. A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2023
Tartok tőle, hogy magát a kérdést sem biztosan értem. (Ha megértem, akkor sem biztos, hogy tudok majd válaszolni)
1 méter kinyúlása lesz a polcnak a faltól? Valójában (ha egyenletes lenne a terhelés) a polcot elegendő a felénél (középvonalánál) alátámasztani. Mivel soha nem úgy pakolunk egy polcra, ezért sem kétharmad, sem négyötöd, hanem teljesen alátámasztani érdemes. A négy alátámasztás elosztásához: az az elosutás, amit írtál, az megintcsak az egyenletes terhelésnél az igazi. Egyenlőtlennél jobb, ha a két végét támasztod alá, a másik kettő alátámasztást pedig egyenlően elosztod (0-33,3-66,6-100). Aztán ha magának a polcnak az anyagát is tudjuk, és azt is, hogy az mekkora túlnyúlássan mekkora terhelést bír el (mekkora behajlással, fugalmasan, visszafordíthatatlan alakváltozás nélkül), akkor építészmérnökök vagyunk.
Nagyjából ezeket kellene felcsinálni (már itt vannak):
2 x https://www.bauhaus.hu/regalux-falsin-egysoros-150cm-feher.html 4 x https://www.bauhaus.hu/regalux-falsin-egysoros-100cm-feher.html 14 x https://www.bauhaus.hu/regalux-polctarto-konzol-25cm-feher.html 7 x https://www.bauhaus.hu/feher-laminalt-polclap-100x25x1-8cm-2.html Horizontális kiosztás mi legyen: 25/50/50/50/25 33/33/66/33/33 Egyik sem tetszik, az utóbbi nagyon nem...
A polctartó konzol (harmadik linked) képén is látszik:
1 méter polcot legalabb harom helyen támasztanak alá. (0-50-100) kozeli mertekben. Nem teljesen, mert a legszélétől kicsi bentebb kell tenni a szélsőket. Ha néggyel kívánod alátámasztani, az meg jobb. De ahhoz adtam az előbb, (0-33,3-66,6-100) körülit. Ne nyúljon túl 25-öt sem, hacsak nem állandóan üres polcok lesznek. Csak a szükséges pár centi legyen a túlnyúlás. De a 7 polchoz kevés lesz a 14 alátámasztó konzol. A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2023
Olyan Kékes tévé volt nekünk az első, ezzel a legnagyobb élmény. Tán működik?
Igazándiból kettő van ilyenből, az egyiket átalakítottam siheder koromban monitorrá (video bemenet, hálózati trafó). Az működött, amikor eltettem.
A másikat a fene tudja. Ha szeretnéd, akkor mindkettőt megkapod, és mellé még a Videotont is, az negyven éve tutira működött. És el viszem akár házhoz is, ha nem szétbarmolni kell.
Köszönöm nem kérem, kár lenne érte. Csak romantika támadt fel bennem, emlékszem első képére a rajzfilmre amikor apám boltból hazahozva (bicikli csomagtartón) beüzemelte. Fél évi teljes átlagfizetés volt az ára. Sok évtized elteltével összement a képe kicsire, akkor autotrafóval megnöveltem a be-tápfeszültséget (220V-ot), így használtuk az új megérkezéséig. Utána a többi tévére már nem nagyon emlékszem.
Üdv!
Meg tudja valaki mondani,hogy mitől lehet az, hogyha egy topicban új kérdést szeretnék feltenni és be szeretnék hozzá szúrni egy képet, akkor a megjelenő rublikában ki van írva hogy "fájl melléklet" de a tallózás hogy feltöltsem, az nem jelenik meg. Van hogy akkor sem,mikor valakinek válaszolni szeretnék. Más is találkozott már ezzel a hibával,vagy csak nálam fordul elő?
Üdv. Nekem most is ott van, és használható is.
Nem. Eddig működött. Most viszont ha válaszra kattintok, akkor elő jön, de új kérdés feltevésénél nem. Érdekes.
Közben kipróbáltam Chrome-al, azzal jó. Firefoxal nem. Mi változhatott?
Üdv! Nálam Chrome alatt van csatolási lehetőség, FF-nál nincs.
Nálam Firefoxnál is van, de ez Linuxon fut.
Szia!
Én is kipróbáltam, ugyanaz a helyzet. Át kell állnom Chrome-ra.
Nekem Windows 10 van. Úgy látszik meghülyült
Miután a múltkor küldött fájlodat nem sikerült a Window-Firefox kombinációval letölteni, és más disznóságok is előfordultak pl. a Netbankkal, eltakarítottam a windowst firefoxostól együtt, azóta linux van.
És teljesen fölösleges volt.
Most is W10-et használva, Firefox böngészőn belül írok. A képet is azon küldöm. A netbankommal sincs baj. De azért minden héten látom, hogy mennyivel különlegesebbek a Linux hívők. (valószínűleg ki is fogok most kapni azért, mert ellen mertem mondani). Lehet velorexet használni -ha szeretünk fölösleges köröket futni...
Firefox gyorsítótár és sütitörlés, majd Firefox újraindítás segíteni szokott.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |