A privát üzenet rendszerben karbantartásokat végzünk. Lassulások előfordulhatnak!
Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Csak ne a boltit egye. Azokba a boltokban kapható kocsonyákban nincs bőr, csak egy kiló zselatin.
Akkor ez a telekom sara lesz megint. Nekem időtúllépésre áll ki. Vagy a dns..
Mostmár csak "utángyártott" lészen.
A globális információdömping egy újabb szeletkéje. Volt kollégámnak a térdfájására épp az ellenkezőjét mondta a szakorvos, miután ő is kipróbálta ezeket a csirkeakármiket és nem akart tőle javulni a térde, hogy ne azt vegye, hanem a marhát és abból is legalább a 200 bloom-osat. Na azóta nem fáj a térde. Meg az enyém sem, nálam ugyanúgy nem használt a csirke semmit, a linkelt viszont igen. Nem mellesleg, ennek 6775Ft kilója ami évekig elég, abból meg 4800Ft a 42g miközben nem ér semmit. De legalább a gyártója jól megél belőle...
Nekem is fáj az egyik térdem, főleg játék után 1 nappal. Ezt a linkeden látott piros valamit hogy "eszed meg"? És mennyi kell belőle?
Amit én most szedek erre, azon a kollagén mg-ban van megadva. Hogy kell értelmezni a Bloom-ot, hogy lehet azt tömény kollagén mg-ba átváltani. Akikkel eddig beszéltem a problémáról, egységesen azt mondták, több minden együttes hatásának kell érvényesülni a sikerhez, de minden ember más, mindenkinél másképp működik a beépülés. A melléklet szerinti étrend kiegészítőt ajánlották nekem. Ettől jobb/hatékonyabb amit linkeltél?
A kérdéseidre orvos sem biztos hogy kielégítő választ tudna adni, illetve ha hármat megkérdeznél az lehet hogy három féle választ adna. Nálam bonyolítja a helyzetet, hogy ülőidegi gyulladásom is van (isiász, stb.) ami néha elő elő jön.
Amit linkeltél abból egyszer beszedtem egy 3 hetes adagot de nem vettem észre javulást, ahogy a Dona-tól sem, bár állítólag 2 havi szedés után lehetne várni bármit is. Azért nem egyszerű ez, mert pl. a térdfájásos esetek nagy részében sem maga a térd a probléma, illetve nem elsődlegesen az, hanem az ülőideg gyulladása, aminek kismillió oka is van, erőltetett mozgás, emelgetés, de lehet irodai munka is, azaz egész napos ülés, de egyéb belső elváltozások is, na meg a sérv de azt zárjuk ki, nálam is kizárta a röntgen. A tünetek is nagyon sokfélék lehetnek. Nálam a derékfájás volt az ami egy idő után kellemetlenné vált, illetve abba kellett hagynom a futást, mert pár perc után olyan érzés jött a bal térdem külső felébe mintha kést vágtak volna bele. Onnantól arra a napra a lépcsőn már csak felfele tudtam menni, lefele nem, annyira fájt. Adagot nem nagyon tudok mondani, illetve némi olvasás után arra jutottam, hogy napi 1-2 teáskanállal feloldottam a teába, ezt 3-4 héten át, utána szünet, majd ismét, azaz kúra szerűen. Az ülőidegi gyulladásra meg semmi nem használ (a gyulladás csökkentőkön kívül) mint a napi szintű nyújtás és a speciális isiász tornák, van belőlük a jutubon bőven, napi 10-15 perc az egész. Amire még magamtól kellett rájönnöm (mint szinte mindenre) az az ágy, puha ágyon nem tudok feküdni mert reggelre derékfájással ébredek, kemény matracú ágy kell és általában oldal fekvés. És ami nagyon sokat tud rontani az ember egészségén az a cipő. Amióta messzire elkerülöm a kínai Puma, Nike és hasonlókat, és vettem helyettük egy (talán brazil) Pegada cipőt, azóta szűnt meg igazából a térdfájásom, mert ez úgy tartja a talpat ahogy kell, a másikakkal ellentétben. Ortopéd szakorvos is felírt egy talpbetétet (a derékfájásra) de azt ebbe a cipőbe nem tudom beletenni mert vastag, a cipőbe meg a saját betétje bele van ragasztva. Szintén ortopéd orvos szerint, az emberek 60-70%-a alapból nem jól áll, emiatt alakulnak ki 40-50 éves kor környékén a derék és lábfájások. Vannak számítógépes talpnyomás vizsgálatok ma már sok helyen, ahol egy üveglapra kell ráállni páros lábbal, a gép letapogatja alulról a talpakat és felállít egy "diagnózist". Keresztfiam elvitte a családot (nekik is a derekuk fájt), négyükből háromnak (egyedül a 10 év körüli gyerek volt kivétel) mindjárt mondták is, hogy bizony kell az egyedi talpbetét amit adott cipőhöz gyártanak le.
Attól függ, mitől fájt az a térd. Ha nem a porc kopása, hiánya miatt, akkor azon a csirkés valóban nem segít. Ismerősömnek bevált, azóta rendeltetésszerűen tudja használni a kezét.
Én is a Ge Lee által linkelt marha zselatint eszegetem egy ideje. Én úgy készítem, hogy felfőzök kb 6dl vízben 4 evőkanál zselatint. Korábban vegetával, de mostanában egy kis sóval és szója szósszal ízesítem, majd lehűtöm a lábasban és egy öblös üveg tányérba kiöntve beteszem a hűtőbe. Másnapra jól szeletelhető aszpikká dermed, kellemes az íze.
Kilós kiszerelésben szoktam venni ezt a marha zselatint a FloraVitától. A csípő ízületeimben már fődarab cserére volt szükség, azok kiválóan sikerültek. Most inkább a többi ízületem óvása miatt eszegetem a zselatint, meg Proenzi tablettákat, ami összetételben hasonló a többi ízületvédő készítményhez.
Szia.
A figyelmetekbe ajánlom ezt a youtube csatornát, ill. konkrétan ezt a videót, ami a kollagénről szól, érthetően, orvosok és tanulmányok által alátámasztva:
Köszönöm a linket. Nekem kicsit hosszú volt, de figyelmesen megnéztem.
Egy fontos dolog elhangzott, amit nekem első perctől mond egy "tanácsadóm". Nevezetesen a kollagént nem lehet evés útján hatékonyan beépíteni, mert az emésztés során megszűnik kollagén lenni (évekkel ezelőtt mondta, és azóta is ismételgeti, valamint említi a fecskendőt közvetlen a térdembe). De -mint az általában lenni szokott-, vannak ellenpéldák (itt most Ge_Lee és Suba53), akiknél mégis használ. Sajnos a lényeg sosem derül ki, azaz mi is használt valóban, de ha az eredmény kedvező, nem számít mi hozta el a jobbságot. Nálam az edzés fokozása is határozottan segít. Növeltem a gyakorlatok ismétlési számát, kitaláltam újabb nyújtásokat, és egy további tornát is beiktattam. Azt nem tudom ez hogyan és mivel függ össze, de kevésbé érzem magam rozzantnak a tenisz után (csak a térdem ne fájna).
Tényleg szuperek a videói. Ki ez az ember? Szeretem az ilyen logikus, értelmes magyarázatokat.
De én nem kollagénként fogyasztom az aszpikot, hanem úgy, ahogy a doki is említi a kocsonyát, húslevest, aminosav alapanyagként. A tablettákban pedig a kondrotin, glükózamin a kötőszöveti alkotó elemekként funkcionálnak.
Nekem is voltak izületi gondjaim, egy orvos mondta, hogy állandó megfázás okozza. Erre odafigyelve, azaz továbbá nem fázva minden ilyen probléma megszűnt kb. húsz éve. Az úszás jó mozgás erre, nem terheli az izületeket. Tenisz vagy futás pont nem ideális mozgásformák.
Az úszás a gerincnek is nagyon jó, mert a folyton egy irányú terhelés helyett ellentétes irányút ad a porckorongoknak. Egy időben rendszeresen jártam úszni (heti 1-2 alkalom), akkoriban nem is volt baj a derekammal.
Ahogy írtátok a mozgás (kinek hogy) csak használhat. Nekem a térdeimre az Ausztrál zöld kagyló jelent némi megoldást. Azonban a szedés mennyisége összefügg a testsúllyal.
Láncfűrészes fafaragásCsináltam pár fenyőt. Mind "gazdás" , mind más stílusban. Kísérletezés gyanánt más más alap kialakítással. Már rájöttem a sorrendre, de a stílusom még mindig "nem kész", fejlesztem. Következő a Grincs lesz. Ott már kötöttebb minden.A három szerszám a láncfűrész(ek) , a plazmavágó és a Szaturnusz korong. |
Bejelentkezés
Hirdetés |