Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   601 / 3599
(#) sándor válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 14, 2009 /

Én így vagyok a tejtermékekkel joghurt , sajt , az általad említett túró rudi ..Eleinte mindent nagy mennyiségben ettem - ittam , később már "szelektálam" csak a finomabb termékeket eszegettem.
(#) Action2K válasza sándor hozzászólására (») Júl 14, 2009 /

A falánkság átmegy ínyencségbe.
(#) sándor válasza Action2K hozzászólására (») Júl 14, 2009 /

Úgy ahogy mondod. Ej régi szép idők még legényember voltam volt munkám pénzem kocsim nőm...
(#) Action2K válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 14, 2009 /

Én nem riasztanálak el a CNC építésétől. Én is szeretnék építeni egyet. Az egyik szakmám gépgyártás technológus, tehát tudom, hogy nem kell annyira túlmisztifikálni a csapágyazás dolgot. Az asztalok fecskefarkas siklócsapágya tényleg méregdrága, de kotyogásmentes. Én 400 Ft-étr vettem egy pár golyóscsapágyas kb. 80cm úthosszú sínt. Persze vadi újat! Egy asztalirányhoz 2 pár kell. Igaz óvni kell a bejutó szennyeződésektől (ami nem megoldhatatlan), de 100kg terhet elbír (25kg/db).
A másik sarkalatos pont, a golyósorsó. No ez meg házilag pont siklóban hozható ki olcsón, akár kotyogás mentesen is. Ezzel letudva a mechanika két fő eleme. A vonóorsók, léptetőmotorok közötti kuplungra 1000 féle variáció létezik, ugyan így az útadóra is. Az elektronikát már nem említem, mert az már OFF it.

Látom ebből a nő megmaradt.
(#) sándor válasza Action2K hozzászólására (») Júl 14, 2009 /

Igen , de remélem nem folytatódik tovább a folyamat ..és talán a visszájára fordul :legalább a munka+pénz visszajön egyszer .Ja a legfontosabbakat kihagytam :az Egészség és az optimizmus
(#) Akashi hozzászólása Júl 14, 2009 /

Huh.. bazi meleg van itt,... vége a munkaidőnek, rohanok haza és csinálok egy forrasztóállomást. Meg iszom egy jó hideg sört.
Tegyétek ti is ezt. Mármint a sört.
(#) _ampervadasz_ válasza Action2K hozzászólására (») Júl 14, 2009 /

Na végre valaki! Benned Bíztam Action!

Idézet:
„Igaz óvni kell a bejutó szennyeződésektől”

erre is van egy variáció: beburkolni CNC egységet, üveggel / plexivel ( de nem fontos), és az üzem alatt egy poroszkáló szipogtatja el a szennyeződést, forgácsot, ami a gyártás következményeként keletkezik.
(#) sándor válasza Akashi hozzászólására (») Júl 14, 2009 /

Ez egy jó ötlet !Nyitom is a hűtőajtót...Egészségedre!
(#) Action2K válasza Akashi hozzászólására (») Júl 14, 2009 /

Én még 2 óra hosszat itt pácolódok a melóban. (Egy jó forrasztó állomás nekem is össze kéne rakni, wellerem már van hozzá. Mármint nem az állomás összeforrasztásához, hanem az állomáshoz. Értitek, nem?)

Így van, erre gondoltam. A forgácselszívó, s a sín burkolásának együttes alkalmazására. Gondos kivitelezéssel akár század pontosságú gép is készíthető, de tized pontosságú simán. Egy sima DIP-es nyákhoz elsőrangú.
(#) zolika60 válasza Action2K hozzászólására (») Júl 14, 2009 /

Értjük persze. Ha összerakod megtudod vele forrasztani.
(#) _ampervadasz_ válasza Action2K hozzászólására (») Júl 14, 2009 /

Örülök hogy egyre gondoltunk.

Erősen érzek készetést hogy megépítsem, csak a munkahelyváltás, egy kis bevétel hiányt fog okozni. Ha lenne is pénzem, akkor csak a mechanikát illetően lennének már csak problémáim.

Ha már a témánál vagyunk, nekem is kéne egy jó forrasztóállomás.

No nekem megjött a fagyim. :beka3:
(#) radiomano hozzászólása Júl 14, 2009 /

Sziasztok!

Egy kérdéssel fordulok hozzátok, mégpedig azzal, hogy csinált-e már valaki SMD ellenállásokból gyűrűt? A rendes karikagyűrűre gondolok. Ha nincs személyes tapasztalat akkor szerintetek lehetséges volna? Úgy gondoltam hogy több sorban kéne hogy erősebb legyen. Vagy nem lenne elég nagy a tartása és könnyedén deformálódna? Válaszaitok előre is köszönöm!

Nekem a mechanika legyártásában vannak akadályaim, gépek hiánya miatt. Valószínű, hogy az első CNC-m bútorlapból lesz. Azzal majd megmunkálhatom az alumíniumot.
(#) Szárnyas hozzászólása Júl 14, 2009 /

Sziasztok!
Tudna valaki olyan programot ajánlani, amin keresztül lehet vezérelni a CD/DVD író tálcájának ki és becsukását? Olyanra lenne szükségem ami pár kattintással elintézné a dolgot, hogy ne kelljen más file kezelő vagy DVD író programot elindítani hozzá.
(#) kiskacsa2009 válasza valve hozzászólására (») Júl 14, 2009 /

de még se ír senki semmit...
(#) mark.budai válasza radiomano hozzászólására (») Júl 14, 2009 /

Szerintem hamar törne a forrasztásoknál, jó minőségben kéne forrasztani. Ha jó a forrasztás, akkor nem fog deformálódni sem. (Szerintem)
(#) _ampervadasz_ válasza Szárnyas hozzászólására (») Júl 14, 2009 /

Kivezeted, a
Idézet:
„ejekt”
gombot hátulra egy sortüskével, és egy microkapcsolót, vezetékkel ,csatlakózóval ráfabrikálsz, és készen is van.

Jobb öteltem pillanatnyilag nincsen. illetve van de az már maga egy vírus ( trójai), de ilyet még véletlenül se kéne...
(#) Norberto válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 14, 2009 /

Idézet:
„Kivezeted, a „ejekt” gombot hátulra”

És ez mitől lesz szoftveres megoldás?
(#) Szárnyas válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 14, 2009 /

Köszi, de a gép hátoldalára nem akarom, mert az még nehezebben hozzáférhető, de jó ötletet adtál mert van egy előlapi panel, majd oda kivezetem.
(angolul meg elfelejtettem rákeresni, de így találtam néhány programot)

Nem éppen a számítógép hátuljára gondoltam, hanem a cd meghajtó hátuljára ,( hogy ne az előlapot kelljen szétrombolni, és az átalakítás még ne nehezítse meg a ki be szerelését.), és arra raksz egy sortüskét, és bármikor rátudsz rakni egy csatlakozót, amilyen pl a HDD led -é, vagy a POWER -é, és onnatól oda vezeted ki ahová neked teszik.

norberto.:
Idézet:
„És ez mitől lesz szoftveres megoldás?”

A cél az, hogy mindenféle sgédprogram (FTP) nélkül, pár kattintással kinyiljon a tálca. Miért ne lehetne egy pár kattintás nélkül, egy gombnyomással elintézni a dolgot?
(#) Georgee válasza Szárnyas hozzászólására (») Júl 14, 2009 /

Sajátgép jobb klikk kiadás

Ja, értem! Bár, szerintem marad a szoftveres megoldás, mert a meghajtó még garanciális.

Djgeorge hsz -ből esik le, hogy a tálcakinyitó gombját megnyomod, akkor kinyilik. Az miért nem jó? Messze van a gép? VAgy olyan helyen van ( íróasztal), ahol nem lehet kényelmesen hozzáférni a meghajtó előlapjához?

Nem. Olyan kialakítású az optikai meghajtók helye a házon, hogy van egy kis lenyíló takaróajtó a meghajtó előtt, amit a tálca lenyit maga előtt amikor kijön. De ha már kint van a tálca, a kiadó gombhoz nem lehet hozzáférni, így a zárás már nem lehetséges csak szoftveresen, vagy ha kézzel visszanyomom (amit viszont nem szívesen teszek) Szóval jó a DjGeorge féle megoldás is, csak a visszahúzás már nem megoldott ezzel a módszerrel.

Tényleg, ismerem ezeket a házakat, kitudnak akasztani engem is.
(#) Slope válasza Szárnyas hozzászólására (») Júl 14, 2009 /

A tálcát nyugodtan betolhatod, egy kis pöckölésre becsukódik, amint a végálláskapcsoló bont.
Nem kell erőszakolni semmit.

Röpködni fogsz Jókedvedben!

Ez egy Visul Basic parancs sript, ami kinyitja a tálcát. Kicsit hibás volt ezért átírtam.

OpenDrive.VBS

Következő: »»   601 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem