Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Ez mindenhol így van. Inkább arról van szó, hogy a Rigol gépek esetében könnyű a szoftveres határolásokat feloldani.
"Inkább arról van szó, hogy a Rigol gépek esetében könnyű a szoftveres határolásokat feloldani."
Ez is kb. mindenhol így van, pl. a Siglenteknél is.
Erre passzolok, Rigol szkópom és tápegységem van.
Szerintem nem. Hogy csinálsz egy 1052DL-ből 1102CML-t? Sehogy. Sok részük megegyezik, táp, analóg fokozat, de nem hekkelhetők, ha jól tudom az újak sem, a hardvernek azon részei eltérnek. Meg mondjuk egy 1202-t már nincs hova hekkelni.
Azt a mindenit!
Álom műszerek. Nem ismerem az ilyen jellegű aukciók menetét, de gondolom a meghirdetett tételek majdnem új áron fognak elmenni. Az meg húzós lehet, mert egy brit cég nem a kínai óccó darabokkal szokta felműszerezni a gyártósorait. Úgy hogy nyálcsorgatás van sajnos.
Van itt egy SDS1204X-E, ami amikor vettem még SDS1104X-E volt.
Az új szériákat már eleve firmware-ből feloldhatóknak tervezik.
Mesélj, mit néztél ki magadnak?
A hozzászólás módosítva: Kedd, 13:54
Meg még megveszed hozzá a 2db 200 megás mérőfejet és majdnem ott vagy mintha megvetted volna a nagyobbat, meg nem bukod el a garit stb. Mint írtam a régiekkel ezt nem lehet megcsinálni, illetve nekem 1202 van azt meg már eleve nincs hova hekkelni.
A Rigol csinálja ezt leginkább, amennyire tudom épp azért mert komoly verseny van, a Siglent egy időben minden gyártónak aláment árban, valamivel kompenzálni kellett, mert hát veszteséget mégsem éri meg termelni.
Az pont olyan mint az ingatlan árverések, ritkán lesz a pórnépnek szerencséje, mert a hiénák ott élősködnek, és ők tovább el tudnak menni árban ha muszáj, szóval az erősebb kutya fog izélni.
Ismerek olyat aki ilyen körökben mozog, meg pénze is van hozzá, több ingatlant vett már árverésen mint ahány ujjam nekem a kezeimen meg a lábaimon összesen van. Nem lennék meglepve, ha azokból a műszerekből jó néhány pár hónap múlva újra felbukkanna az ebay-en, vakerán, jófogáson vagy akárhol, persze nyilván nem azon az áron amin az árverésen elkelt.
Igen. Én Siglent szkópom is neten talált kódokkal legolcsóbból legdrágább variációs lett.
Azért vettem ezt, előre tudtam. Persze csak azonos típuson belül.
Én is ezt hittem, de szerencsére rákérdeztem és pont ti mondtátok, hogy felesleges megvennem mert nem annyira rossz a 100 MHz-es PP510 sem (a PP215 a gyári 200 MHz-es).
Eevblog, szkóp szondák összehasonlítása: 1 dB-en belül együtt fut a két szonda 300 MHz-ig, az abszolút devianciájuk meg 2 dB-en belül van.
Biztos, hogy nem, szinte kizárt. Nem is nagyon értem, hogy a fickó ott mit és hogyan mért, mert ott négyszögjel tranziensét nézegette vele vagy mit csinált, de az biztos, hogy azok a szondák nem futnak úgy együtt ahogy a képen van. Ha így lenne, nem árulnának több félét. Én mértem (valósan, EMG programozható szignállal) 100 és 200 megás mérőfejet is, és bizony azt tudja ami az adatlapján van, azaz nem tud a 100 megás fej 200 megát. A 100 megát is csak -3dB-en tudja.
Mondjuk a PP510-ről sehol nem találni gyári adatlapot.
Nem tudhatjuk, hogy a PP510 eredetileg minek készült mert nincs róla gyári adatlap sehol a neten. Lehet, hogy eredetileg ez is 200 MHz-es lett volna csak a rosszabb minőségűeket leminősítették 100-asnak amit aztán bagóért felvásárolt a Siglent, hogy betegyék az SDS110x-ek mellé mert tudták, hogy úgyis sokan fel fogják oldani (bár ezzel kilőtték maguk alól annak a lehetőségét, hogy 200 MHz-es szondákat adjanak el plusz pénzért).
Nekem behalt a Hantekhez adott a múltkor. Nincs jel a képernyőn, aztán van, gyanús volt, ezért rátettem a saját tesztpontjára, és jó. Nézem tovább kütyüt, megint nincs jel, egyre inkább nem volt, hiába mozgattam, mint előtte... Kimértem a szkóp kábelt, szakadt, 1:1-ben sem mérhető ellenállás...
Szétszedtem a mérőcsúcs kábel felőli végénél, elvágtam és mértem, a kábel odáig a BNC-től jó. Szerencsére a fej szétszedhető, ki lehet húzni a belsejét. A kábel hasonlít az autós antenna koaxra, egy csőben fut egyetlen elemi szál. A fejben levő panel végén van egy forrpont, onnan vált el. Nehezen forrasztható, de lehet, hogy feszült gyárilag. Össze is lehetett rakni, csak a törésgátlónál kellett bénázni, ide zsugorcső került. Azt, hogy mennyi maradt a MHz-ekből, nem tudom, igyekeztem szépen megcsinálni, működik, engem kiszolgál.
Most megtaláltam: igazad van, én emlékeztem rosszul mert a 1202-ét említetted.
Nekem multiméter mérőzsinór csinálta ezt, simán kijött az elejéből a tüske, pedig nem is gagyi darab.
Szkóp mérőfejjel nem érdemes vacakolni, a 100 megás P6100-ból 2db 10 dollár az ebay-en.
Volt hozzá másik, ez meg pont jó a kis kézihez így is.
Ilyenkor eszembe jut, van pár évtizedes Tektronix mérőfej pár nekem. Egypárszor már nyugdíjaztam őket, mert az újabb szkópok saját mérőfejét használtam. Amikor az újak rosszalkodtak, elő kellett venni a régi Tek. fejeket. Ma újra állandó üzemben vannak bármelyik szkóphoz, nem vacakolok a saját akármilyen mérőfejükkel. Vettem olcsón még régebbi 500Mhz Tek. fejeket, előnyük a csak 8pF bemenő kapacitásuk, azok is szépen működnek. Azért adták el, mert ilyen "régi sz.rokkal" nem foglalkoznak, pedig ha tudnák....
|
Bejelentkezés
Hirdetés |