Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Lapozás: OK   175 / 175
(#) jonasr75 válasza Massawa hozzászólására (») 1:02 /

Szia! Jó nagy lavinát sikerült elindítanom
Akkor ezek szerint jó lenne beszerezni egy-egy darab 2 banán apa - egy BNC anya adaptert (pl. ilyet). Tudom, hogy az 5660 Ft/db árú az biztosan jobb minőségű, de kezdetnek az ali-s nem elégséges? Úgyis, ha kitanultam, veszek egy újabbat, amihez ez az adapter már nem kell. Mérőzsinórt viszont nem éri meg az aliról venni mert kb. annyi mint a Hestore-ban, és még számla is van róla. A három közül melyiket érdemes venni? Kis feszültségek mérésére venném, "viszonylag" alacsony frekvenciákhoz. Ezek lennének.
Amúgy nem vagyok totál kezdő, a technikusi vizsgám már meg van. Tudom, hogy ez édeskevés, és a munkával jön majd a tudás zöme (keresztszakmámból tapasztalva ). Lehet butaságot kérdezek, de ugyebár ez a francia csoda csak oszcilloszkóp és nincsen benne funkciógenerátor opció. Vagy tévedek?
(#) kadarist válasza jonasr75 hozzászólására (») 3:20 /

Szia! Ha nem tudod eldönteni, hogy van- e benne funkciógenerátor, akkor tényleg kezdő vagy. Nincs benne olyan.
(#) Massawa válasza jonasr75 hozzászólására (») 7:00 / 1

Igen az az adapter OK, most már csak imádkozz, hogy stimmeljen a banánhüvelyek távolsága, mert franciák is olyan önjárok, akik csak azért is mindent másképp csináltak mint mások. A kábel meg mindegy melyiket veszed. Az eddigiek szerint elég sokáig kezdö leszel

S ha már ilyen kezdö vegyél egy olcso funkcio generatort is ( sok van, neked a legkisebb is elég) .

De csinálhatsz is egy 555-el. ( a kapcsolások PWM stb itt vannak a HE fejlécében). Azon van mindjárt 2-3 jelalak - meg is épitheted és fillérekbe kerül, tanulmányozni meg örökké lehet.)
(#) Inhouse válasza jonasr75 hozzászólására (») 7:11 /

Én a helyedben nem vennék ehhez a szkóphoz sokezer Ft-ért mérőkábelt. Mivel alap dolgokra kell, gyakorolni, építs egyet hozzá. 2 banándugó, némi árnyékolt vezeték, a fejet is meg tudod csinálni, hangfrekvenicára simán jó lehet. Ha később venni akarsz egy újabb/jobb készüléket, akkor ahhoz meg már valószínűleg lesz...
(#) Joe_001 válasza Inhouse hozzászólására (») 7:20 /

Igazad van, de a temuról 3500Ft s 100as mérőzsinór párja, Ennyiért inkább a boltból.
(Bocs a reklámért.)
(#) Massawa válasza Inhouse hozzászólására (») 9:04 /

Én sem vagyok nagy hive ennek, föleg egy kezdö esetében. Már maga a nehéz kábel meg az ergonomia elveszi a kedvet a munkához ( és a x10-s csillapitäs sem gyerekjáték még egy profinak sem). Akinek már van egy szkopja, költsön pár ezrest egy jo es használhato merö kábelre.
Amugy is minden annyira miniatürizálodik, hogy még a drága profi meröfejjel sem férsz hozzá és még a pehelykönnyü mérökábel is lerántja a mért cuccut az asztalrol.
(#) Ge Lee válasza Joe_001 hozzászólására (») 9:07 /

A P6100 1800Ft körül szokott lenni párban, az alin ha jól látom most még ennél is olcsóbb akcióban. Nekem is van belőle, teljesen jó.
(#) jonasr75 válasza kadarist hozzászólására (») 9:41 /

Na jó, legyek kezdő. De inkább rákérdeztem, biztos ami biztos alapon, és én is úgy gondoltam, hogy nincs benne awg. Amúgy vettem egy funkciógenerátort kit-ben az aliról, megépítettem. Az iskolai szkóppal ránéztünk a jelalakokra, és egészen jó volt ahhoz képest, hogy egy olcsó DIY kit.
Következő: »»   175 / 175
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem