Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PC táp átalakítás
Szóval egy régi tápról van szó (7805). A GND elválasztását én nem tenném meg (érintésvédelmi szempont), de amúgy működőképes az ötlet. Viszont a SB 5V -os ág nem szokott nagyon terhelhető lenni. Ha túlterheled, akkor az egész táp gyengülhet tőle, mert az táplálja a vezérlő IC-t is, ami pedig a tranzisztorok bázisáramait is szolgáltatja trafón keresztül.
Üdv. Keresgéltem fórumon, de nem találtam konkrét választ. Írtam másik topikba, de sajnos az már halott topik. Nem teljesen ide illő kérdés, de hátha tud vki választ.
Szóval a kérdés: Adott egy GTX660 TI VGA, aminek a tápfeszt külső tápról szeretném megadni de: A VGA a gép indításakor nem ad képet, csak a venti pörög max fordulaton (indításkor/újraindításkor a gépem lehüt minden alkatrészt pl.: cpu 25 fokra így a venti magas fordulaton pörög kb 5 mp-ig aztán leveszi szép halkra ugyanez vga esetén), de nem történik semmi. A közös földpont lenne a gond, hogy az nincs, vagy az, hogy szimplán külön/ korábban indítom a tábot mint a gép indítása (bár elv az h korábban indítom nem lehet gond). Esetleg valami ötlet? Most vettem a vga-t, de nem tudom kihasználni mert lekapcsol a gép, de jelen pillanatban nem szeretnék új tápot venni. Bármiféle ötletet elfogadok. A gép: Amd FX-8320 (8x3,5GHz) Biostar a 960 d+ VGA: Nvidia GTX 660 TI 2048MB GDDR5 16Gb Ram (1333 MHz DDR3) 1,5Tb Seagate 1Tb Seagate 40Gb Intel SSD +DVD író nem tudom miféle
Üdv!
Ez így nem fog menni! Nem mindegy, hogy mikor kap áramot és hogyan. Mindenképpen vegyél új tápot! Ha merész vagy akkor párhuzamosíthatod a kettőt, de ahhoz is kell jó pár nagy teljesítményű dióda, hogy egymást ne zavarják. De ilyen értéket képviselő géppel én nem kisérleteznék, sőt én még gyenge táppal sem indítanám be.
Értem. Köszi a választ. Valahogy sejtettem, hogy ez lesz. Gyárilag ez a táp volt hozzá, csak egy VGA jött új bele, ha jól emlékszem 450W a táp de kicsinek bizonyult.
Elvileg még beleférne a 450W-ba. Csak lehet nem túl minőségi a táp.
Azt hittem rosszul látok, ebből a proci sorozatból a legdurvábbnak 220W TDP-je van. Meg vannak huzatva az AMD-nél? Mivel lehet azt hűteni?! A VGA se piskóta a maga 150W-os fogyasztásával. Még jó hogy Intel párti vagyok... Ott kb 130W a max Idézet: „Mivel lehet azt hűteni?!” hogy mivel?: Kep Hozzateszem gyari hutovel max 30-35 fok volt, ezzel 16 mig nem jatszok. Ha mar jatek megy (pl bf4) akk 20-25 plafon. Szerintem teljesen jo. 450W kimérve, lead 437 körül, mégis levág. Lehetséges, h valamiféle
Üdv! Nekem is volt nem túl rég hasonló problémám egy GTX260SSC-vel. Játék közben eleinte minimum grafikán újraindult a gép, aztán nem indult. 550w-os gagyi táp volt benne. A főtrafót kicseréltem olyanra amin a 12v 2 szállal van tekerve (régi AT-s tápból) és betettem párhuzamosan még 1 diódát. Azóta bírja rendesen.
Hmm... Érdekes! És honnan varázsoltad elő a 3.3V-ot? Csak mert a régi AT szabványnak nem kell. Másrészt, hogy bírja el a max 250W-ra (AT-ben nem nagyon láttam nagyobbat) tervezett trafó az 500W-ot?
Lehet, hogy tényleg ATX volt... Rengeteg főleg AT-s és viszonylag kevés ATX-es tápot bontottam már nem tudom pontosan melyikből volt a trafó. Egyébként nem minden tápnál van külön megcsapolás a 3,3v-nak... Ha megnézed egy 200w-os AT-s és egy 500W-os ATX-es táp trafóját, mindkettő EI33... Sőtt van amelyikben még nagyobb is...
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenn, hogy egy 300W-os pc tápot át lehetne úgy alakítani, hogy 12v helyett 24v jöjjön ki rajta át tekercselés nélkül?
Szia!
Persze lehet.. beteszel még 2 diódát, olyanokat, mint az eredeti dupla a 12 voltra és így graetz lesz a két 12 voltos tekercsvég között... a két összekötött anódot pedig kihozod pár elkóra és a GND-hez képest lesz + /- 12 voltod, összességében 24 V. Természetesen fele amperre kb. A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2014
Köszi szépen, hogy erre én mért nem gondoltam....
Még nem gondolkoztál eleget... ... egy kis fojtót is betehetsz, ahogy a (+)-ban is van...
Oksa, esetleg abban tudsz segíteni, hogy a védelmet, hogy tudom ki iktatni vagy kicsit módosítani? ugyanis egy égőt kellene hajtania amit nem nagyon csipázok szegényem
Az már a konkrét kapcsolástól függ...erre hirtelen nem tudok ötletet adni, nézz körül a topikban, biztos van a tiédhez hasonló táp és kérdés.
Inkább az égődet védd meg.. A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2014
Sziasztok.
Valaki tud segíteni abban hogy a linkelt ( töltő ) töltőt meg tudom e hajtani pc táppal és ha igen hány wattos tápot érdemes beszerezni hozzá?
Nem írod, mit szeretnél tölteni vele. Éjszakai irányfény vagy elektromos autó akkumulátorát?
Meg lehet hajtani PC táppal, de a teljesítménye a fenti kérdés függvénye.
Szia.
Egyszerre több 6 cellás LiPo rc akksit szeretnék tölteni, a töltő kellene adjon kb 15 ampert.
Olyan PC tápot keress, aminek a 12 V-os kimenete tud legalább 25-30 A-t! De inkább többet. Teljesítménye 500-600 W. Láttam már 12 V-os ágon 32 A-t is, közben csak 500 W-os volt.
Üdv!
Érdekelne,hogy amennyiben egy pc tápegység 5 voltos és 12 voltos ágát összekötöm,akkor mi történik?Egyáltalán meg lehet-e oldani valahogyan?Összeadódik-e a feszültség vagy az áramerősség?Mi a különbség a -12 volt és a + 12 volt között és melyik mire jó? Kérem méltányolni tudatlanságomat és azt, hogy kezdő vagyok ezen témában! Köszönöm.
Jobb esetben csak lekapcsol, rosszabb esetben elfüstöl mivel rövidzárat csinálsz. Így néz ki a PC trafó bekötése.
Még annyit hozzátennék, hogy HA éppen ezzel a fajta trafóval lenne dogod, amit Ge Lee csatolt, akkor használhatod többfajta "közte" feszültségre is azzal a megkötéssel, hogy amelyik verzióban -5 vagy -12 volt is alkalmazva van ( +5 v, -5v >>10 volt, +12v és -12 v>> 24 volt, +5 v és -12 v>> 17 volt..), a mínuszos fesz diódája a meghatározó.
Ezt az áramértéket a doboz oldalán megtalálod A tekercsek bírnák az eredeti amper nagy részét, de a diódák NEM.
Tehát ha jól értem,akkor össze lehet párhuzamosan kötni így például; +5volt és -12volt az = 17 volt?Viszont azt nem értem,hogy mi ez a - és + feszültség(Volt) és mire jó ez?
NEM párhuzamosan!!!!
A +5 volt és a -5 volt között mérhetsz 10 voltot pl., de csak a mínusz 5 volt áramterhelhetőségét használhatod ki. +5 volt és -12 volt között 17 volt van, de csak a -12 volt áramterhelhetőségével. +12 volt és -12 volt között van 24 volt, de csak a -12 volt áramterhelhetőségével... Mi nem érthető ebben? Kötni semmit se kell, csak közéjük tenni a megfelelő terhelést. Természetesen a +5 volt vagy +12 volt sok ampere külön-külön marad, valamint a -5 volt és -12 volt a saját kis "amperével"... A pc-táp dobozán fel van tüntetve, milyen feszültségek vannak kivezetve és mennyi áram vehető ki külön és együttesen. Ha további kérdésed van, a konkrét dobozfelirat képét tedd fel. A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2014
Nem kell ide semmilyen kép, de még mindig nem derült ki,hogy a - és a + fesznek mi a célja és használhatósága és mi ez tulajdonképpen.Még annyit szeretnék tudni,hogy ha van egy 17 voltos fogyasztóm akkor a +5 voltot a + kivezetésre, a -12 voltot a - kivezetésre kell-e kötni.?
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2014
Te jó ég! Ma ilyen sok az értetlen!
Nézd csak meg a tápegységed oldalára írt feszültség, áram, és teljesítmény értékeket! (ahogy ferci is kérte) Írta azt is, hogy nem párhuzamosan. Akkor sorosan. És akkor a sorbakötött két feszültség + vége a + 5 V, és a negatív vége a - 12 V. Így lesz meg a 17 V. Nem mindegy, hogy mi volt az eredeti célja, ha úgyis másra akarod használni? És még mindíg nem írtad, hogy mennyit (áramot) fogyaszt a fogyasztód, enélkül pedig konkrét választ hogy lehetne adni? Ha lenne kép, mi esetleg látnánk, amit Te nem látsz. A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2014
A kép arra adhatna választ, hogy a felhasznált "-" ág terhelhetősége mennyi. Táponként elég változó, 0,35-1 A között. Növelhető a "-" ágak terhelhetősége apró átalakítással. Esetedben célszerűen a -5V-os ágat lehetne egyszerűen a 12 V-os terhelőáramához közelíteni.
Nagyon titkolod, mekkora áramot szeretnél kivenni belőle.
Itt a kép!Egyébként nem mindegy, hogy mi az eredeti célja ugyanis tudni szeretném!De persze nem kötelező válaszolni.Szeretnék egy kis tudást is szerezni, gondolom ,hogy nem baj.....
|
Bejelentkezés
Hirdetés |