Fórum témák
» Több friss téma |
Potyo mester! Ez a 100nF már rajtad marad mint szamáron a fül...
Oké akkor odaheggesztek egy kondit a pichez közel...
Amúgy jah most látom, hogy meggora farok vagyok, mert tényleg csak 255ig lehet megadni Azért köszi
Iyen nagy szamot nem fogsz tudni bele tenni egy 8 bites regiszterbe Dupla varakozo ciklust kell csinalni (tehat egy kulso ciklus hivogatja a belsot), ugy lehet kiterjeszteni a varakozas idejet...
Amugy maskor ne kep formatumban kuldd el legyszi a kodot, mert olyan kicsik lettek a betuk, hogy a hangyanak is szemuveg kellett az elolvasasahoz
Igen, rájöttem mikor megnéztem, ezért feltettem txt ben is Már működik a futófény, bár sztem egyik port rossz mert ott nem világít egy led... A Potyo féle 100nF-os kondit beforrasztottam a pic alá a foglalat közé köszi mégegyszer a segítséget!
Komplett port rossz? Vagy csak egy láb?
Hali az RB4-en lévő led nem világít, pedig a programban be van írva... a többi megy rendesen..
A konfigbitekhez írd még ezt oda: "&_LVP_OFF"
Vagyis így nézzen ki:
Kár hogy nem írtad le mit jelent...utánaolvasok de oké odaírom!
Igazad van.
Idézet: „The LVP bit is normally erased to ‘1’ which enables the low-voltage programming. In this mode, the RB4/PGM pin is dedicated to the programming function and ceases to be a general purpose I/O pin.” Az LVP (Low-Voltage-Programming, vagyis alacsony feszültségű programozás), lehet hogy be van kapcsolva induláskor, és akkor nem tudod használni I/O lábként az RB4-et (RB4/PGM). Szerk.: ez az adatlapban a "14.12 Low-Voltage Programming" résznél szerepel.
Alacsony feszültségű soros programozás engedélyezése, ez nem csak a JDM féle égetőknél kell? Nem értem, hogy ha ez kell akkor a többi láb a B porton miért jó, csak a RB4 nem... (pickit 2 klónt használok)
Jah oké az PGM- es láb... Nem tudom mire jó, de gondolom hogy valami kommunikációs láb
Idézet: Bővebben: Link „Az alacsony feszültségű programozáskor nincs szükség a 13V-ra a Vpp lábon, hanem a PGM láb magasra húzásával lép be programozás üzemmódba a kontroller.”
Kipróbáltam, és tökéletes megoldás! Köszi mostmár minden led világít...
Szívesen!
Sziasztok!
Van egy kérdésem a tapasztaltabbakhoz: A CCP modul capture módban hogyha lefutó élre van állítva akkor 2 lefutóél között eltelt időt ad eredményül, vagy azt, hogy meddig volt magas szint?
Lefutó élek közöttit
Köszi szépen. Akkor buktam a dolgot
Marad a bonyolultabb impulzusszélesség mérés módszer.... Minden jót!
Át lehet állítani menet közben az él érzékenységet...
Hmm.. És akkor tudok vele impulzusszélességet mérni?
Ühümm...
Na eddig gondolkodtam, hogy hogy, de nem jöttem rá
Le tudnád írni a folyamatot?
Amikor megjön a lefutó él, akkor ugye megszakítást generál, a megszakítási rutinban az az első dolgod a kötelezőkön kívül, hogy átállítod az élérzékenység irányát. Ezután jön a felfutó él, az okoz megszakítás, ott is megint átállítod, stb. Valamint ha épp lefutó élre volt állítva, akkor megnézed, mennyi volt az időtartam az előző óta, és már látod is, hogy milyen széles volt a magas szint.
Aztaaa.
Hát nagyon szépen köszönöm
Ahogy potyo írja.
hellosztok
lenne egy olyan dolog nálam hogy egy kristály oscillátort használok PIC16f682a-val van egy ilyen configom: Config LP_OSC, PWRTE_ON, MCLRE_ON, CP_OFF és azt írja hibának, hogy: CONFIG Directive Error: (missing "=" in parameter "LP_OSC") szeretném megtudni hogy ho a hiba vagy mi ez mert nem értem előre is köszönök szépen mindent
Helytelenül írtad be a config-ot, mint ahogy a hozzászólásodat is. (A Mondat mindig Nagy betüvel kezdődik).
Próbáld meg így:
Sziasztok! Építenék szívesen egy digitális órát a közeljövőben, ha az előzöm projektemet befejeztem.
A lényeg az lenne, hogy PIC vezérelje, méghozza vagy 16F873 vagy 18F24J10-el. Ne a DCF77-et linkeljétek egyből, mert a vevőt nem akarom megvásárolni.. Kész projekteket várok : kapcsolás és .hex file.al Hogyan vitelezzem akkor ki? A nyákot én tervezném! Üdv
Bővebben: Link
:google:
Figyi, azt tenyleg nem varhatod, hogy a fiokodban levo keszletre van mindenki felkeszulve... Beruhazas nelkul nem fog menni az elektronika. Vagy egy kesz aramkort epitesz meg es akkor alkalmaszkodsz ahhoz ami van, megveszed ami kell az aramkorhoz, avagy tervezel sajatot es akkor felhasznalhatod az alkatreszeidet. A ketto kozotti megoldas ha egy kesz aramkorbol kiindulva tervezed at a sajatodra. Es bizony a PIC-ekkel valo foglalkozashoz hozza tartozik a programozas is, ez egy ilyen mufaj. Ha meg akarod tanulni ill tervezessel vagy programozassal vannak gondjaid abban tudunk segiteni, azoban abban, hogy a raktarkeszleteddel megvalosithato, szamodra megfelelo projectet ki-googlizzuk helyetted, abban nem hiszem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |