Fórum témák
» Több friss téma |
Átírtam minden címet unsigned int-re, de semmi változás...
Szia !
Szerintem szinte biztos, hogy ez a gond, de a kivitelezés macerás ( a gépek már működnek az előző csoport után, az órák után elrakjuk a "cuccot", utána mások jönnek... ). Ami az érdekes: a 16-os PIC-eknél ez soha! nem okozott problémát! Steve
Talan az adatot (cimet) kellene char tipusura atirni.
Idézet: „Amugy siman befert volna a "PIC kezdo" vagy a "PIC halado" topikba ez a kerdes. Nem ertem soha miert kell ujat nyitni.” Átrakták ?! Steve
Na ja. De azert az ujhus kollegaknal mindig divik ez a "topiknyitos" modi. Nekem meg "csak" ~3000 hsz-em van, de meg nem ereztem szukseget uj topik nyitasara.
0x2000 az cím az eepromba, és az most unsigned int típusú, de úgy sincs változás... és amúgy azt a függvény a HIGH TECH C sources mappájában találtam... épp a neve volt eeprom_read.
Talan probald meg igy:
Azert ezek a mintapeldak altalaban hemzsegnek a hibatol (nem csak a HTC-rol beszelek). A "copy-paste" bosszuja.
Aha, köszi. Erre még nem figyeltem fel...
Steve
Sziasztok. Miért kapom ezt a hibaüzenetet az MPLab-tól (lásd kép)? Csatolom a kódot is.
Az INDUL cimkét reklamálja.
Egyáltalán mi szükség az GOTOINDUL -ra? No meg az első GOTOVEGTELEN -re?
Az "OPTIONS" cimket nevezd at. Lehet hogy ez fenntartott elnevezes. Pl "START".
Sajnos ez se jött be. Viszont megvan a megoldás. Valamiért nem szereti ha a címkével egy sorban van a BANKSEL utasítás.
Így már működik.
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám. 16F628A 4MHz kvarc nem indul be, csak ha egy másikat egy pillanatra a lábaihoz érintek ezután viszont gond nélkül megy. Mi lehet a gond? Előre is kösz
A konfigban XT tipus beallit, es a ket labara 20-30 pF kondi a GND-re. Vannak egyes kvarcok amik csak HS konfigban szeretnek elindulni. Esetleg forrasztashiba.
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Le tudná nekem fordítani valaki a következő file-t? A saját gépem tönkrement és a cégesemen nincs MPLAB. Előre is köszönöm
Köszönöm szépen a bő választ!!
Már végre sikerült programoznom vele tegnap, és tényleg a táp-pal volt a probléma, mert amint a PK2-ről tápláltam meg egyből felismerte a pic-et is és sikerült végre egyet programozni is, és tényleg fordítva volt az ICD lábkiosztás a PK2-höz képest. sajnos azóta nem sikerült még foglalkoznom vele, de biztos fogok még segítséget kérni!!
Némi segítség azért nem ártana.Milyen mplabbal szeretnéd fordíttatni? nekem a 8.85 igencsak kiakadt a .EQU meg egyéb szintaktikai hibáktól,amit meguntam javítani.
XT be van állítva, 2 lábon 22pF kondi. Át van forrasztva, HS-t még nem próbáltam
Talán 8.63, de már nem tudom megmondani meghalt a gépem. Egy régebbi rajzot építettem, de sajnos a hex-et nem csatolták.
Üdv !
Van egy olyan kapcsolásom, -talán nem mindenki számára ismert- amivel 2 lábon lehet meghajtani parallel lcd-t ( természetesen arra is kerül ezesetben egy ic ) . A lényeg azonban nem ez . A kérdés az lenne , hogy ha a Pic-nek a 2 kimenet lábára illesztek egy rf433 -as kétcsatornás adót , akkor a vevőre téve az lcd-t vajon működik a kijelzés ? Itt valószinűleg az átviteli sebességen múlik a dolog, de nekem fogalmam sincs, egyáltalán elméletben működni fog -e ?
Ez szerintem a két vezeték milyenségén múlik.Ha bármiféle visszirányú kommunikáció van (pl I2C ack jele ) akkor nem.Ha a programba bele kell nyúlni ,akkor az LCD-hez már eleve valami mást tennék ,és egy adót használnék.
Csak kiolvasnék adatokat a Pic-ből . A kiolvasás sebessége sem szempont . Visszafelé nem menne adat .
Pár dolgot kijavítottam rajta, de nem biztos, hogy jó.
Felrakom a javított verziót is.
Ha az LCD-hez teszel egy másik kontrollert ,akkor az adat sebesség csak gyorsan változó adatoknál érdekes.(bár szerintem a r4ádiós modul még mindig gyorsabb mint a szemed.(szerintem így a két csatorna sem kell,csak bonyolítja a dolgot.)
A bináris adatok B'xxxxxxxx' formátumban ehetők az MPLABnak szerintem.Ezeket untam meg javítgatni.Aztán a többi hibát már nem is néztem.
Íme... Ez már MpAsm kompatibilis.
Átírtam kicsit a kódomat, visszaraktam a címeket char típusúra, kisebb számokat adok meg a címnek. A főprogramban annyit változtattam, hogy a floatokat átírtam char-ra és az eeread, illetve az eewrite függvényeket használom. Ezek kiolvasnak illetve felírnak egy bájtot az eepromba. Valami az eerfloat függvénnyel van, mert így most működik, de nekem float változókat kellene elraknom a eepromba, nem pedig char-t.
Szia!
A float típusú változód legyen inkább egy union: egy float és 4 elemű unsigned char tömb uniója. Ha az adatot menteni kell, a float mezőbe írd bele az értéket és mentsd el a 4 elemű unsigned char tömb elemeit egymásutáni EEPRom címekre. Ha be kell olvasni, az EEPRom -ból a 4 egymásutáni mezőt olvasd be a 4 elemű unsigned char tömbbe, a float mezőből olvasd ki az értéket.
Így sem működik... feltöltöm a mostani forráskódomat... Hátha kiderül mit hibáztam. Az lcdPuts(" *"); sor azért kell, hogy lássam elér-e egyáltalán odáig a program, mert az előző változatnál nem is futott le az a sor. Most már lefut, csak utána nem ír ki semmit...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |