Fórum témák
» Több friss téma |
Ebből szerintem senki sem értett semmit. De valószínűleg egybenyitottak a fetek. Ha nagy áramokkal kisérletezel és nem vagy biztos a dolgokban, vagy egy 20Ohmos 5wattos ellenállással vagy biztosítékkal védd az áramköröd. Ha a fetet kiveszed tesztelheted, hogy megy-e, de még ekkor sem biztos hogy nem károsodott.ez nem pices téma
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2012
Igazábol a kérdés az az hogy lehetséges e hogy a pic programozhato de nem fut mig egy másik ugyan ugy programozva illetve ugyan oda beforrasztva pedig megy.
Sziasztok!
Igen köszönöm, értem már. Azért nem fordul le mert van egyéb hiba is a kódban aminek viszont tudom az okát. De ez a 305 ös üzenet új volt nekem. Köszönöm mindkettőtöknek a fejtágítót. Az oldallal kapcsolatban...: A témát ugyan figyelésre jelöltem, de nem jött email pedig ketten is reagáltak a hozzászólásomra.... Most én bénáztam el valamit vagy valamiért nem működik ez a figyelős dolog? A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2012
Akkor előfordulhat. Ha Pickit2- vel programozol akkor azt megpróbálhatod a Tools > OSCCAL > Auto Regenerate. Ha azután sem lesz jó, akkor passz!
Hello! Bocsánat, nem voltam gépnél. Amúgy a táblázatot a programmemóriában tárolom, és használom is a TBLRD utasításokat, csak valamiért nem akart lefordulni egy progi és azt hittem lapozni kell a programmemóriát, de rájöttem hogy ez 18as széria, és csak az adatmemóriát kell... Azért köszönöm a segítségeket!
Sziasztok végre sikerült uj pic-et szerezni és ezzel már müködik a kapcsolásom ugyhogy bebizonyosodott hogy ugy is meg tud halni egy pic, hogy programozni lehet de nem futtat semmit.
Bármelíik típusba egy ilyen programot beprogramozva bármikor előállítható ez a jelenség:
Ne dobd még ki, egy led villogtató programmal meg kellene járatni és megmérni a kimeneteit... A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2012
Szep jo estet mindenkienk ! Az en problmam az lenne hogy , nem sikerul sehogy sem beprogramozni egy Pic-et(12F629) . A programozot kicsit alakitotam , mivel olyan diodakat nem kaptam es nagyon dragak is egyben , szoval tetem a D1-D5 ig 1N4148 -at ( a tobbi mind maradt ). A program amivel ajanlottak hogy programozuk az IC-Prog 1.06 , de van egy problemam nem tudom hogy kell a progit bealitani pl. Oscillator , Fuses , Hardware (Interface: Direct.. vagy Windows..) , Bandgap . Mikor beolvastatjuk a picet akkor mindenhol csak 0000 van , miert van ez ?
Szia!
Úgy látom, hogy ez egy JDM programozó: http://www.wattmep.tvn.hu/JDM_Ne/JDM_problemak.html . Ha egyszerű programozót szeretnél, akkor használd ezt például: http://www.oshonsoft.com/picprog.html . Üdv, mate_x
Oky koszonom szepen , de ezt en mar megcsinaltam es ezzel nem lehetne ? Vagyis szerintem csak a bealitason mulik , mivel atneztem a kapcsolast tobbszor is , vagy azok a diodak nagyion fontosak ?
Nem ismerem a jdm et , de nem lehet hogy be van állítva az olvasásvédelem ? code protect
all protect ? Ha ezek aktívak akkor csak 00-kat tudsz kiolvasni a beégetett picből A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2012
Szia!
Valamikor olvastam, hogy nem minden számítógépen működik a JDM programozó, mert nem biztos, hogy kellően nagy feszültségek vannak a soros porton (+/-15V). Én is megépítettem egy ilyen típusú programozót és működött tökéletesen csak külső táp is kellett neki és a soros port miatt egy kicsit macerásabb is (pl. laptopon nincs) és nem támogat sok PIC típust ezért elkészítettem a szilva féle PICkit2-es klónt (USB-s) és azzal már többszázszor programoztam gond nélkül és majdnem minden típust támogat.
Sziasztok! Adott egy 18F4550es pic bootloaderrel. I2C kommunikációt szeretnék használni, de a baud rate-t nem tudom miből számítsam, mert nem vagyok biztos a cpu órajelében. Az lenne a kérdésem, hogy ha 20Mhz-es kvarcot használok, akkor a PLL ek és a többi konfiguráció, mennyiben módosítja? csatolom a konfigurációt. Köszönöm
48 MHz lesz a CPU frekvenciája, s a FCy = Fosc/4 összefüggés miatt 12 MHz lesz az utasításciklusok frekvenciája (ezt számlálják a timerek belső órajel esetén).
Az i2c_init(100); függvényhívás 100 kHz-es I2C buszfrekvenciát állít be.
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2012
Köszönöm szépen! Egyébként assemblyben próbálkozom
Nem csupan a feszultseg szintjen mulik ez! Sok USB-soros port atalakitonal a kontroll jelek (RTS/CTS/DTR/DSR) nem vezerelhetoek megfelelo sebessegel ill idozitessel, vagy egyaltalan nem vezerelhetoek felhasznaloi programbol. A JDM pedig ezeket a jeleket billegteti (bit-bang-nek is nevezett technikaval).
Sziasztok, bele akarok kezdeni egy nagy 34x8 ledes kijelző megvalósításába , és ehhez szeretném felhasználni ezt http://www.hestore.hu/prod_10022097.html a IC-t, azt szeretném kérdezni , hogy ezt lehet e használni PIC hez?
Köszi!
Szia! Szerintem használhatod PIC-hez, az adatlapja alapján.
Jó reggelt!
Kikisérleteztem, kiterveztem a nyáklapom a legújabb toy rc autómhoz. Az aztalon rendesen ment a belő oszcillátoráról a 16f887. De most hogy miniatürizáltam qfn tokban már egyáltalán nem jó. 8Mhz-en 9,9, 4Mhz-en 4,9és így tovább. Az OSCTUNE regiszterben pedig hiába állítgatom semmit sem változik az órajel. [/code] banksel OSCCON movlw b'01110000' movwf OSCCON movlw b'00000000' movwf OSCTUNE[/code] Ja és ez van a konfig sorban :&_INTOSCIO A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2012
Megnéztem, a jelalak is ilyen. Csak ha 8Mhz-re állítom lesz szabályos. De érdekes mert a kristályé
sem teljesen szabályos..
A jelalak "szabályossága" attól is függhet, hogy a jel és a mintavételezés frekvenciája hogyan interferál.
A látható Digitrace-vel dolgozom, erre nem gondoltam, hogy a mitavétel interferál. De elromlott a frekimérőm így csak a uS-ból tudok frekvenciát számolni. Ami így akkor elég téves.
Olyan létezhet, hogy a pic belső órajele szakadozik, vagy az megint a mintavételemnek köszönhető? Újraszámoltam 9,9mhz- re az értékeimet, de az is azt mutatja hogy jó a dekódolás de darabos, így mintha ez lenne a hiba.
A problémámat megoldottam, egy 20Mhz-es kristályról megy. Jött egy másik probléma. RF-en keresztül az eddig küldött 8-bit, amivel a CCPR1L regisztert töltöttem a vevő oldalon, most azt csinálja, hogy ha tolom a potit az adónál a felénél már maximum és
aztán jön a második fele ami szintén egy egész azaz 8-bit. Csak a kristály változott eddig 4Mhz-en ment.
Sziasztok!
Érdekes kérdés: hogyan lehet az hogy az egyik analog csatornán lehet szabályozni teljesenn 0-1024 .ig még egy másiknál akkor sem lesz 0- ha direkt földre kötöm. Mindig a legkevesebb 5 amit mutat. A Tad be van tartva. Köszi!
Sziasztok!
PK2-s demo boardot akarom életre kelteni C-ben. A komolyabb fajta van meg nekem a 16F887-es. Vicsys C kurzusa alapján akarom életre kelteni egy LED villogtatásra. Valamiért nem sikerül az egész. Folyton van valami hiba. Az RD3-as pin-en lévő ledet szeretném villogtatni. A programom így néz ki:
Mi lehet a gond?? Ha beégetem a HEX-et akkor egyszer világít a led, ha kikapcsolom és újra be, akkor néha nem, néha igen. Össze vissza. Villogni viszont egyáltalán nem villog. A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2012
MCLR felhúzva? HVP kikapcsolva? (a demoled2.h tartalmát is látni kéne) 100nF a táplábakon?
Gyári demopanel, minden elektronikai dolog be kell hogy legyen kötve. MCLR-t nem húztam fel. Hogyan tegyem? HVP micsoda? Nem az a gond 4MHz-n megy? Most 20MHz-t próbálok, akkor is csak világít.
Itt a H file:
Bocs elírtam nem HVp, hanem LVP. Azaz Low Voltage Programming. Ez nálad be van kapcsolva, ezért nem jó.
13. #FUSES LVP //Low Voltage Programming sort javítsd #FUSES NOLVP A belső oszcit nézd meg az adatlapon! Ha 4MHz-en próbálod az jó lesz, de 20MHz-en (belső oszcival) nem fog menni, mert ha jól emlékszem, max 8MHz lehet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |