Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Idézet: „Hogyan tudnék egy lehető legegyszerübb és biztonságos kapcsolást csinálni, amely magasra emeli a PIC adott portját, amikor a szivattyút árammal (220v) ellátó kapcsoló zár.” A kapcsoló segédérintkezőjéről. Ha nincs, akkor egy feszültségváltó szekunder köréből vagy optocsatolón keresztül érzékelhető, hogy a vezetékre rá van kapcsolva a feszültség.
Elvileg a HC-SR04 utrahangos szenzorral cm-es felbontással is mérheted a vízszintet, de nem tudom, hogy mennyire bírja a körülményeket.
Szia!
Nem tudom, milyen vizet akarsz érzékelni ( bízom benne, hogy tiszte, nem szennyvíz !)... Lehet csinálni úszót, rajta mágnes, ami REED csöveket( reléket) működtet, ami egy ellenállásosztót változtat. Vagy: gépkocsi benzinszintmérő ( áttétel megváltoztatva/kicserélve ). Vagy: nyomás/feszültség konverterrel nyomást érzékelve. Vagy: amit Te is írtál, csak 6 db szinttel és tranzisztorral.
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni! Szeretnék egy 16F628A-n programon belül resetet előidézni egy esemény hatására. Ezt meg is oldottam úgy hogy az adott résznél PCL-be "nullát" írtam, (csak ez jutott eszembe, mivel ebben a szériában még nincs szoft RESET (utasítás)) és újra is indul, csak kb 3-4 mp alatt... Ezt szeretném rövidíteni! A pic belső 4Mhz es oszciját használom, és első utasítás a programban kb ez... Tanácsokat előre is köszönöm! Üdv! Balázs
Szia!
A PCL 0 -ra állítása nem elég.
Annyit még hozzátennék Hp41C hozzászólásához, hogy a fő programhurokban kellene ezt megtenni, különben a verem pár reset után túl fog csordulni. Sajnos sem a veremmutató, sem a verem tartalma a programból nem hozzáférhető, ezért jól meg kell gondolni ezt a módszert. WDT-t felhasználva nem lenne korrektebb megoldás resetelni?
A veremmel nem lesz probláma, nincs a kontrollerben verem ellenőrzés - ami elveszett az el is veszhet. Az viszont jól jöhet a programozás szempontjából, hogy a regiszterek alaphelyzetbe állnak (egy-két kivétellel) a watchdog reset hatására.
Szia!
Nekem volt ilyen feladatom korábban, én egy szabad lábbal "húztam le" az MCLR-t GND-re, így csináltam RESET-et !
Helló! Köszi a segítséget (a többieknek is) ! Ez megfelel! Üdv! Balázs
Szia! Ez elég kommersz megoldás Amúgy a hardverem adott, csak optimalizálom a progit!
Sziasztok!
Kérnék tőletek egy óriási segítséget! Kaptam egy USB-s PIC égetőt a sulimból... Sajnos az a tanár aki foglalkozott vele az már nem dolgozik a suliban... A probléma az, hogy senki semmit nem tud a kapcsolásról. A áramkörben nincs PIC ami tartalmazná az alap progit... Lefényképeztem a kész áramkört az alkatrész oldalról illetve a forrasztási oldalról, hátha tudtok mondani valamit... Ebből az áramkörből van még bőven, mert diákok építették... Itt a két kép: Kép1: Link Kép2: Link Tudnátok segíteni, hogy milyen PIC-et kellene bele venni? Illetve az égető program... Nagyon szépen köszönöm!
Szerintem ez valami JDM soros porti programozó és kisérleti panel.
Csak asztali gép COM portja hajtja meg (nem laptop, nem usbs átalakító). pl. IC-Prog -al tölthető be a program. A kapcs rajzból visszakövetheted mely uC-hez jó. pl 16F84 vagy 16F628A stb..
És mi történik ha bedugod az USB-t a PC-be?
Eszközkezelő milyen eszköznek ismeri fel?
Sajnos sehogy, semminek nem ismeri fel.. :S
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2013
Szia!
Sokféle kapcsolás található "USB PIC programmer" keresésére. A PIC majdnem biztosan 18F2550. Lehetőségek: usbpicprog openprog... A kapcsolási rajzot kellene megrajzolni a panelről, összehasonlítani a talált tervekkel. Idézet: „És mi történik ha bedugod az USB-t a PC-be? Eszközkezelő milyen eszköznek ismeri fel?” Semmit sem ír ki, mivel tranzisztornál összetettebb félvezető nincs a panelen....
Igen ez a baj, hogy sokféle kapcsolás létezik... Akkor ez jó irány lehet, hogy 28 lábú a pic ami kell hozzá....
Idézet: „Semmit sem ír ki, mivel tranzisztornál összetettebb félvezető nincs a panelen....” Nemis a panelen... Hanem a kábel túlvégén levő dugó borítása alatt. (fotón nem szerepel)
Szerintem ez sima USB kábel. 4 eres. Táp, GND meg a maradék 2 adat.
Akár valami félkész PICkit2 klón is lehet. Ez esetben egy felprogramozott PIC18f2550 kell bele.
Szerintem, ha nincs hozzá rendes információ, kár elhülyéskedni vele az időt, nem kezdőnek való a felélesztése. Keress egy igényeidnek és anyagi lehetőségeidnek megfelelő programozót/fejlesztőkészletet! A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2013
Hát holnap bemegyek a suliba és feltúrjuk a dolgokat a tanárokkal, hátha... Azért köszi!
Szerintem meg megérne egy próbát, hogy teszel bele egy felprogramozott PIC18F2550-et. Ha jól látom az ICSP a panel közepén ki is van vezetve... Van egy olyan érzésem, hogy pöc-röffre indulni fog és jó lesz.
Idézet: „Nemis a panelen... Hanem a kábel túlvégén levő dugó borítása alatt. (fotón nem szerepel)” A kábel két ere a dip28 tok 15. és 16. lábára megy, a 14. láb egy kondenzátorral a földre kötve... Nem kell ide más illesztő áramkör... A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2013
igen, most hogy kiderült hogy a kábel az csak sima kábel (így a PC se irmeri fel), így a Te hozzászólásodat tartom én is valószínűnek.
Persze nehezíti a feladatot hogy ezeket iskolában csinálták a diákok, és nemcsak azok vannak közte akik 5-öst, hanem azok is akik 2-es kaptak érte. (csak 1-2 összeköttetés hiányzik vagy megy rossz helyre, vagy 1kohm helyett 1Mohm került bele, de legalább elkészült) A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2013
.. Egy 18F2550, de milyen programmal? Nem PICKIt2 klónnak néz ki.
Eléggé hasonlít az általad linkelt openprog-ra. a hex letölthető.
csak amíg el nem készül az első programozó, addig nincs mivel beleírnia. A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2013
Az első PIC-et az egyik osztálytársam megtudná csinálni.
Akkor szétnézek a suliban, hogy van-e valamilyen PIC és holnap írok...!
Nos osztálytársamnak van PIC18f2550 -ese.
A pickit2 progiját jó ha beleégeti?
Pedig, ha neki nehézkes a visszarajzolás akkor azzal kezdenék. A 2550 nem megy tönkre, max másik progi kell bele. Ha meg sehogyan nem lesz jó, akkor max utánépíti a Te furatszerelt klónodat.
Ha a pickit2 programja nem lesz okés, akkor mit mondanátok próbának?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |