Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Meg is köszöntem!
Ez a kód fut a picben, és az RB7re felébred. Ha GIE engedélyezve van akkor nem a sleep után folytatódik a program, hanem az interrupt vektor táblánál. Szóval nem az a gond szerintem. Miért küldenék másik kódot??
Szerintem nálad is valami I/O konfigurációs hiba lesz, mint amibe én is belszaladtam a minap. Érdemes minden eshetőséget végig nyálazni a kérdéses port illetve annak egyes lábaihoz kapcsolódóan, hátha valami alapértelmezetten terpeszkedik rajta!
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2013
Az RB2 láb órajel kimenetként is szolgálhat, (Reference Clock Output 2.6 fejezet) ami induláskor tiltva van. Biztos ami biztos, azért kapcsold ki. (REFOCON regiszter)
Nem más kódot küldtél, hanem talán csak egy kódrészletet és egyáltalán nem biztos, hogy ebben a 19 sorban van a hiba. Nem világos, hogy sleep után mivel detektálod az ébredést. Lehet, hogy felébred, csak nem veszed észre.
Biztos vagy benne, hogy a nagy kísérletezésben, nem nyírtad ki az RB2-t? Próbáltad más lábon? Hogy áll az IOL1WAY a konfig biteknél? Most már, ami látszik, az jónak tűnik, a hiba inkább ott lehet, amit innen nem látni.
Az IOL1WAY-t kellett beállítani, igazad van!!! Ezer köszi!!!!
És köszi mindenkinek!! Bocs, hogy kicsit kezdőbb dologgal zargattalak titeket, de már nem tudtam mihez nyúlni.
Úgy néz ki, a Microchipes fiúk gőzerővel dolgoznak azon, hogy valami használható legyen a PIC32MZ-ből. Az erratából már eltűnt az USB Hi-speed does not function, és a sleep mode does not function is kicsit kipuhult, de cserébe van néhány új issue is.
Az a baj ezekkel a sok hibával megáldott szériákkal, hogy évek múltán is lehet majd hibásat kapni. Egy MCP79410 -zel jártam meg legutoljára. Azt elnézem, hogy az első verzióknál a 10 óra hibásan áll be. A hibát közel két éve javították, de októberben vettem egy példányt a hazai forgalmazónál, ami még a hibás szériából volt... A 18F2550 -es projectek, a már rég kijavított megszakítás kezelési hiba miatt, a mai napig nem használják a kétszintű megszakítás kezelést...
Még megtalálni is kemény feladat egy SO8, SOT23 tokon a gyártási kódot...
Hát a gőzerő az kicsit túlzás. Én az MX szériával szemezgettem nemrég, de 3 oldalnyi erratája van, ha jól emlékszem kb. 52 pontban. Ha évente javítanak is egyet akkor sem lesz belőle eléggé használható mire elavul.
Azért kicsit gyorsabban mennek azok a javítások, mint évente egy
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2013
De nem sokkal.
Lehet, hogy van 1-2 típus amit könyebb javítani, de itt van például a következő. PIC32MX575/675/695/775/795 Ötödik revízió és 2 hiba van javítva 50-ből. Na de mindegy. Ne offoljuk szét a topikot. A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2013
Azért azt hittem, ha már adnak ki új revíziót, annak van értelme is. Ezt a doksit tényleg nem néztem régóta
Muszáj nekik csinálni, mert az MZ-nél alapvető dolgokkal is baj van. Sajnos a nagy gond az, amit Hp41C is írt: szerencsén fog múlni, hogy tudod-e használni a PIC-edet, amit megvettél...
Sziasztok az lenne a kérdésem, hogy hány volt feszültséget bir ki a PIC16F628 MAXIMUM? Épitettem egy órát: http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/digitalis_ora_homerovel.html
Csak én sokkal nagyobb kijelzőkkel, amiről utólag derült ki,hogy legalább 7-8V kell a kigyuláshoz. Most a PIC 5V-ot kap ahogyan a kijelzők is, ami nem elég! A kérdés hogy a PIC mennyi Vmax-ot bir meg? A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2013
Akkor illesztőt kell használnod ( adatlapot nézd meg, jellemzően 5,5 V a max.!) !
Vagy milyen megoldást lehetne kitalálni, mert az óra már teljesen össze van rakva. Mi lenne a jó megoldás?
Idézet: „7-8V kell a kigyuláshoz” A kigyuláshoz szerintem nagyobb fesz kell, vagy hő, de a működtetéséhez valóban szintillesztés kell mert a belinkelt kapcsolást nézve most közvetlen a PIC vezérli. A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2013
Nézegetve az ábrát nem sok lehetőség van.
Vagy újra csinálod a nyákot, vagy ha még van hely a dobozban, akkor a PIC-től kimenő lábak után ahol az ellenállás van, oda pl szalakábelt forrasztasz, a másik végére jöhet a szintillesztő panel, elvileg ks helyen megvalósítható, és azt visszavezeted egy másik szalagkábellel a kijelzőhöz. A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2013
Köszönöm a válaszokat. Ha még valakinek valami megoldás eszébe jut azt meghallgatnám.
Mégis miféle kijelzőt használsz aminek legalább 7-8V kell? Talán nem is LED-es, vagy szegmensenként többet kötöttek sorba? Csak mert nem nagyon van olyan LED aminek 5V-nál nagyobb a nyitófeszültsége. Nem csak a soros ellenállását kellene csökkenteni?
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2013
Idézet: Nem megoldás, hanem újabb probléma: ha a kijelző tápfeszültségét megemeled 2-3 volttal, a digiteket kapcsolgató PNP tranzisztorok vezérlése sem fog megfelelően működni (nem tudnak lezárni). Oda is szintillesztő kell... „Ha még valakinek valami megoldás eszébe jut azt meghallgatnám.” A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2013
A nagy méret miatt több, sorosan kapcsolt LED alkot egy szegmenst.
Köszi az infót! Közben azért én is utánanéztem a dolognak.
Eddig még nem volt dolgom ekkora jószágokkal. atesz95! Egy újabb ötlet: Veszel másik (kisebb) 7-szegmenses kijelzőket, amik max. 2 soros LED-et tartalmaznak, és csinálsz egy új panelt csak a kijelző résznek. (Ezt nem fogod úgysem egyszerűen megoldani, mert a mostani kijelződhöz plussz táp is kell (10V), ill. a vezérlést is át kell tervezni.) A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2013
Nem értem, miért nem megoldhatók az eddigi javaslatok. Jó lenne, ha láthatnánk, mit csináltál. Például panelterv/fotó segíthet (nekünk).
Ha a kijelző nagyobb, akkor feltételezhetően külön panelre készült. Ebben az esetben alkalmazhatsz optocsatolót, abban a tranzisztorok általában elbírják a nagyobb feszültséget vagy áramot. Persze arra oda kell figyelni, hogy a bemenő áram a fototranzisztort teljesen kivezérelje, legalább 100% CTR típust válassz. A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2013
Szia.
Épp én is belefutottam egy ilyen problémába. Nézd meg az én webalbumomat, én így oldottam meg. Bővebben: Link
Jééé, ott a rajzom!
Ott van bizony, de ahogy a kolléga is, én is belefutottam abba, hogy nagyobb feszültségű kijelzők meghajtása esetén nem tud rendesen lezárni az anód PNP tranzisztor bázisa.
Ezért kellett bele egy inverter, és egy NPN-PNP páros.. A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2013
Egy lehetséges megoldás szintillesztésre:
(Ehhez nem kell módosítani a programot, ill. csak a kijelzőpanel elé kell betenni.)
A képen még 1 kijelző nincs fenn, de nagy a valosziüsége hogy a probléma céner diodákkal lesz kiküszöbölve.
1 szegmens 3 sorba kötött ledet tartalmaz A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |