Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Helló Watt.
Tudom, én csak azt szeretném, hogy az én kis áramkörömből ha építek 3 db., akkor 1% belül egyformák legyenek az időzítések. (az érték mindegy, mármint 3.8 MHZ vagy 4,2 MHz az órajel) köszönettel
Abból is a szilva félét, ami az 5V-os típusok mindegyikét égeti és nagyon sokat debuggol is.
Akkor tegyél egy állítható részt a programba, ahol a mért valós frekit beviszed és akkor egyformára hozhatók a példányok.
Egyébként gondoltál arra, hogy az időzítéseid a hőmérséklettel is elmásznak, azon belül is, hogy ha találnál egyformákat?
Helló Szilva, Watt és a többiek.
Igen, ha betöltöm akkor a minimum érték 965 KHz. a max. 1625KHz. Hogy ne kelljen játszadoznom hogy kell behívni a gyári értéket? (egy kis programocskát kérnék, ha lehet) Köszönettel
Szia Sendi,
Mar egyszer irtuk
Ennyi
Sziasztok, kicsi segítséget ismét szeretnék kérni ha lehet, apró gondom van a 16F628A val, szépen bekötöm úgy ahogyan kell a lábakat, mindent rendesen, Vdd 4,75V, Vpp 11,9V , megnyitom a hexet pickit2 ben, eddig minden jó, de amikor fel akarom programozni akkor elinditja az égetést majd a Verify előtt kapok egy hibaüzit , hogy
Idézet: „Programming failed at Program Memory adress 0x000000” Próbáltam más hexet is de ugyanezt írja. A programozó elvileg jó, mert próbaképpen felprogramoztam már vele egy másik 2550-est és beletettem a pickit2- be, most ezt használom, tehát jónak kell lennie. Próbáltam az előző 2550-essel de azzal is ez a probléma. Remélem nem nagyon kusza amit irtam. Üdv: Doncso
Helló Trudnai.
Köszönöm, ez meg van, (ennyit már én is tudok ), de a call és retlw-s változatot szeretném. Mert Szilva írta, hogy feltétlenül kell a retlw. Köszönettel
De hiszen ez a CALL..RETLW valtozat... A 3FF cimen van a RETLW gyarilag... (ill mas chipeken lehet ez mashol, az utolso program szo ez). Ugye a RETLW
Olvasni tudod a chip-et? Code protection nincs veletlen bekapcsolva? Torlest csinaltal rajta?
Helló Trudnai.
De kis butuska vagyok Köszönöm.
olvasni tudom, csupa 0000-a lesz ha nyomok egy READ-ot
Erase- csupa 3FFF-et ir ki, uder ID : FF FF FF FF , Cheksum : 19F majd nyomok egy READ-ot ez lefut rendesen csupa 0000-át ir ki, user ID: 00 00 00 00 Cheksum 0000, ja és még annyit ir ki jobb felső környéken pirossal hogy All Protect, de irni ezek után sem engedi magát.
Próbáltam kiszedni a Code protectet, illetve a Data protectet de nem engedi, be van kapcsolva és nem lehet kikapcsolni, nem aktív az opció.
Sejtem, de hidd el nagy homályban vagyok PIC téren, ezért szeretnék kérdezni, tanulni, ez csak nem baj.
Gondolom azt jelenti, minden levédve, vagy valami ijesmi, de nem tudom miért.
Látom, közben rájöttél.
Valószínű a konfig bitek hozzák magukkal a védelem bekapcsolását, ezért nem engedi a menüből a kikapcsolást.
Fu, próbálom ezt felfogni, a konfig bitek a picben vannak vagy a Hex-ben? Mit lehetne ezzel kezdeni szerinted?
A hex-ben van, ha lehet így fogalmazni. Pontosabban a fordító belefordítja, ha a forráskódban benne van.
Írd meg, milyen értékeket ír ki a Config sorba!
Mindkettőben
A hex-ben adod meg, hogy szellemileg mit szeretnél majd tenni a config bitekkel, a PIC-ben ezek viszont már fizikailag is szerepelnek, és a letöltött hex fájlban lévő adatok (amit te szoftveresen megadtál a fordítás előtt) alapján állnak be megfelelő értékre a config bitek.
őőő, ezt egy kicsivel feljebb leírtam, ha az user ID-re meg ezekre gondolsz.
Ezt nagyjából értem, de akkor ha csak olvasom a picet, akkor miért vált All protectre amikor még a felirandó HEX meg sincs nyitva? Nem értem.
Ja, én lampi, az 0000
, de ha nyomok egy erase-t akkor átvált 00FF-re.
Azért, mert mint mondtam, a config bitek fizikailag a PIC-ben vannak elrejtve (logikai kapuk, tranzisztorok, stb. formájában). Ha egy hex-et beírsz, akkor a hex-ből kinyerhető a PIC számára egy olyan információ, ami a config biteket állítja be megfelelő értékre. Ez az égetés/program beírása a config bit területre.
Ugyanez játszódik el visszafelé is, amikor programot olvasunk ki! Tehát a PIC-ben fizikailag meglévő config bitek kiolvasásával olyan információhoz jut az olvasóprogram, amely szerint például a kódmemória védett terület, a watchdog be van-e kapcsolva, van-e használva belső órajelforrás, stb. Ezt mind a config bitek állapota határozza meg.
Akkor most töröld ki a PIC-et, (erase), majd csinálj egy Blank Check-et(írd meg, hogy sikeres-e). Utána töltsd be azt a hex-et amit be akarsz égetni és írd meg akkor a config értéket.
Ja, értem, nagyjából már, és akkor ezért kapcsol be az All protect, és igy nem engedi irni a PIC-et, ha jól értem.
Na itt a Blank Check nél már elakadt,
Idézet: „Program memory is not blank starting at adress 0x000000” a config sor 00FF |
Bejelentkezés
Hirdetés |