Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Nem, nálam még sohasem volt ilyen. (W7 desktop és lapos is).
Ahogy előttem is írták, célszerű másik USB kábellel is megpróbálni, mert időnként "elfáradnak" és kontakthibásak lesznek...
Rendben köszönöm mindenkinek, beszerzek akkor egy új kábelt.
Szép jó napot mindenkinek!
Megépítettem a Szilva-féle klónt, kis pepecselés után sikerült feléleszteni, sikerült vele programozni is, csak amikor a Tools/Troubleshoot-ot megcsináltam, akkor a Vdd ellenőrzésnél a mellékelt képen látható hibát írja. Ha jól értem, azt írja, hogy van rajta külső feszforrás, és vegyem le, pedig nincs is rajta semmi. A többi mérés sikeres volt. A PGD-nél és PGC-nél a 30 kHz helyett 33 kHz volt, amúgy jó minden. A Gate-Source-ok közé tettem 100k-kat, kivéve IRF9Z34, és BS250, Vusb 3,34V. Különösem nem zavar, hogy kint van a táp a programozó végén, de mégis jó lenne, ha lehetne kapcsolni. Előre is köszönöm a válaszokat.
Szia!
Valahol hiba van. A Vdd kikapcsolhatónak kellene lennie az IRF9Z34 vezérlésével. A 3.34V kevés sok típus törléséhez. Nézd meg alaposan a Q3, D2, R6,Q2 környékét.
Végig néztem a panelt, minden jó, a forrasztások is, a beültatés is.
Leírom, mit módosítottam, hátha segít. MCLR 5,1k-val Vdd-re, Q1, Q4, Q6 kapott 100k-t Gate-Source közé. USB-nek nem ajzatot+kábelt, hanem direktbe beforrasztott kábelt használok. Esetleg megpróbálhatok egy Q2 BS170 cserét, mert van még 1 itthon.
Ha a Vdd folyamatosan kint van a kimeneten, akkor az inkább a Q3 (vagy a vezérlése) hibájára utal.
Helló!
Lehet igazad van, mert most cseréltem Q2-t, és a helyzet változatlan. Q3 helyére mit lehetne tenni? Mert abból nincs tartalék. Hp41C: D2-t kimértem jó, Q2 csere megtörtént, R6 megfelelő méretű.
Szerintem először meg kéne nézni, hogy amikor nyitva van, akkor mennyi a gate-source feszültség.
Szia!
Mérj abban az állapotban, amikor az ICSP Vdd kimeneten 3.45V van. Mérd meg a feszültséget az alábbi pontokon a földhöz képest: - R6 - R17 - D2 közös pontján, - 18F2550 3. lábán, - Q3 gate -jén és drain -jén, - Q2 gate -jén és drainjén. - Q1 gate -jén és drainjén. - Q5 source -jén, gate -jén és drainjén. A Q3 valóban IRF9Z34?
Helló!
Kösz a segítséget, holnap megpróbálok beszerezni egyet, és kicserélem. _vl_: Neked is kösz a segítséget! További szép napot nektek!
Sziasztok!
Van (volt?) egy PICKit2-m (gyári). Az történt, hogy hirtelen egyik napról a másikra a windows közli hogy nem lehet felismerni a hardvert. Nos ettől kezdve már azt sem tudom megpróbálni hogy újra töltsem az OS-t. Tudtok valami megoldást hogy hogyan lehetne életet lehelni bele? Nem igazán szeretnék másikat venni...
Valami másik programozóval újraprogizni a 2550-et.
Kispesten tudok segíteni, keress magánban.
Esetleg egy másik USB port, vagy másik kábel mit tesz?
A firmware éppen hogy nem a kopóeszközök közé tartozik, persze aztán lehet annak a cseréje fog segíteni csak.
Sajnos 3 gépen az összes porton 3 kábell ugyan ez a helyzet...
pipi: Köszi, de az nagyon messze van Szegedtől.
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Szeretném megépíteni ezt a kapcsolást. Meg is rendeltem az alkatrészeket. De sajnos az IRF7314-es ic-ből csak smd tokozásút találtam. Nem lehetne esetleg valamivel helyettesíteni vagy valahonnan rendelni?
Sziasztok.
Pár napja küszködök a digitális forrasztóállomás 2.-vel.Nem sikerül a 16F88 felprogramozása.A programozóm egy Szilva féle klón.Hol felismeri a pic-et hol nem.Hol már a hex betöltésén figyelmeztet, hogy a VDD nem jó.Mikor épp jó pillanatában van és bekapcsolt VDD mellett elindul a programozás,de a végén konfiguráció verifikációnál megfekszik.Vagy program memory failed at 0x00000 az eredmény.Van hogy sokszori próbálkozásra sem ismeri fel a PIC-et.Megcsináltam a kalibrációt.VDD 5V be és ki is kapcsol.VPP szintén be és ki is kapcsol,de csak 4.8V-ot mérek multival.Ha jól sejtem ez lesz a gond.A program 12.9V-ot mér és jónak látja .Mit kell leellenőriznem, hogy fény derüljön a hibára?
Szia!
Melyik az az "ezt" a kapcsolást? Az IRF7314 nem kapható, sőt helyettesítő típusa sincs furatszerelt kivitelben. Egy alul - felül tüskés DIP8 "foglalatra" szépen fel lehet dolgozni.
Azt még nem próbáltam.De az gondolom akkor is hiba, hogy 4.8V-ot mérek a kalibrácionál?
Ejj ha. Akkor nem lesz könnyű dolgom. El fogok vele pepecselni...
Nini, mi van itt (a második panel).
Szia!
Nem lesz baj... A Vdd kimenetet tápláló Schottky dióda miatt nem is nagyon tud kiadni magasabbat...
Szerintem a Vpp lábon a 4,8V az elég baj. Főleg hogy a program 12,9-nek érzékeli.
Szia!
Valóban elkerülte a figyelmemet, hogy nem a Vdd, hanem a Vpp kimeneten van az a 4.8V... - Ha a Vpp -t 12.9V -nak méri, akkor a C4 -en még jó a feszültség, vagy nem jó értékű az R3 és R2 feszültségosztó és már itt is alacsony a feszültség. - Ha a C4 -en még jó a feszültség, akkor Q4, Q5 és Q6 fet -eket kell megvizsgálni. - Ha már C4 -en alacsony a feszültség, akkor Q1 lehet szakadt. Mérésénél vigyázni, az L1 egyenáramúlag rövidzár. A méréshez L1 -et ajánlatos kivenni, helyére 1k ellenállás. Ekkor nem áll elő a Vpp feszültség, de Q1 működése mérhető. - A Q1, Q3, Q4, Q6 Gate és Source közé ajánlatos beforrasztani 100k ellenállásokat. |
Bejelentkezés
Hirdetés |