Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   136 / 211
(#) vicsys válasza pepe091 hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /

Nem, nálam még sohasem volt ilyen. (W7 desktop és lapos is).
(#) bbb válasza pepe091 hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /

Ahogy előttem is írták, célszerű másik USB kábellel is megpróbálni, mert időnként "elfáradnak" és kontakthibásak lesznek...
(#) pepe091 hozzászólása Ápr 16, 2012 /

Rendben köszönöm mindenkinek, beszerzek akkor egy új kábelt.
(#) kosaro hozzászólása Ápr 26, 2012 /

Szép jó napot mindenkinek!

Megépítettem a Szilva-féle klónt, kis pepecselés után sikerült feléleszteni, sikerült vele programozni is, csak amikor a Tools/Troubleshoot-ot megcsináltam, akkor a Vdd ellenőrzésnél a mellékelt képen látható hibát írja. Ha jól értem, azt írja, hogy van rajta külső feszforrás, és vegyem le, pedig nincs is rajta semmi.
A többi mérés sikeres volt. A PGD-nél és PGC-nél a 30 kHz helyett 33 kHz volt, amúgy jó minden.
A Gate-Source-ok közé tettem 100k-kat, kivéve IRF9Z34, és BS250, Vusb 3,34V.
Különösem nem zavar, hogy kint van a táp a programozó végén, de mégis jó lenne, ha lehetne kapcsolni.

Előre is köszönöm a válaszokat.

Hiba.JPG

(#) Hp41C válasza kosaro hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Szia!
Valahol hiba van. A Vdd kikapcsolhatónak kellene lennie az IRF9Z34 vezérlésével. A 3.34V kevés sok típus törléséhez. Nézd meg alaposan a Q3, D2, R6,Q2 környékét.
(#) kosaro válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Helló!

Az nem gond, ha Q2 is 100k-t kapott? Vusb alatt a PIC 14-es lábán mérhető feszt értettem.
Ha nincs BAT85-öm, akkor mit rakhatok bele próbának, hogy ha azzal van a gond? 1N4148? Sulival szemben a boltban csak 2 darab volt .
Egyébként a Target LED sem világít.
(#) kosaro válasza kosaro hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Végig néztem a panelt, minden jó, a forrasztások is, a beültatés is.
Leírom, mit módosítottam, hátha segít.
MCLR 5,1k-val Vdd-re, Q1, Q4, Q6 kapott 100k-t Gate-Source közé. USB-nek nem ajzatot+kábelt, hanem direktbe beforrasztott kábelt használok.
Esetleg megpróbálhatok egy Q2 BS170 cserét, mert van még 1 itthon.
(#) _vl_ válasza kosaro hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Ha a Vdd folyamatosan kint van a kimeneten, akkor az inkább a Q3 (vagy a vezérlése) hibájára utal.
(#) kosaro válasza _vl_ hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Helló!

Lehet igazad van, mert most cseréltem Q2-t, és a helyzet változatlan.
Q3 helyére mit lehetne tenni? Mert abból nincs tartalék.
Hp41C: D2-t kimértem jó, Q2 csere megtörtént, R6 megfelelő méretű.
(#) _vl_ válasza kosaro hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Szerintem először meg kéne nézni, hogy amikor nyitva van, akkor mennyi a gate-source feszültség.
(#) kosaro válasza _vl_ hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Helló!

Lemértem Q2 UGS=4,73V Q3 UGS=30mV.

Szia!

Mérj abban az állapotban, amikor az ICSP Vdd kimeneten 3.45V van. Mérd meg a feszültséget az alábbi pontokon a földhöz képest:
- R6 - R17 - D2 közös pontján,
- 18F2550 3. lábán,
- Q3 gate -jén és drain -jén,
- Q2 gate -jén és drainjén.
- Q1 gate -jén és drainjén.
- Q5 source -jén, gate -jén és drainjén.

A Q3 valóban IRF9Z34?

D2 helyére jó az 1N5819 is.

Helló!

Jó, hogy IRF9Z34-ez kértem, a papiroson is az volt, így meg se néztem a tokot, hogy azon mi van, erre mi van rajta: IRFZ34N.
Mit tehetnék bele mást?
Holnap mondok a boltos néninek olyat, hogy csak na!

Szia!

Tegyél bele IRF9Z34 -et és menni fog. IFRZ34 egy N-MOS FET, az IRF9Z34 egy P-MOS FET.

Helló!

Kösz a segítséget, holnap megpróbálok beszerezni egyet, és kicserélem.
_vl_: Neked is kösz a segítséget!
További szép napot nektek!
(#) whalaky hozzászólása Ápr 27, 2012 /

Sziasztok!
Van (volt?) egy PICKit2-m (gyári). Az történt, hogy hirtelen egyik napról a másikra a windows közli hogy nem lehet felismerni a hardvert.
Nos ettől kezdve már azt sem tudom megpróbálni hogy újra töltsem az OS-t.
Tudtok valami megoldást hogy hogyan lehetne életet lehelni bele? Nem igazán szeretnék másikat venni...
(#) pipi válasza whalaky hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

Valami másik programozóval újraprogizni a 2550-et.
Kispesten tudok segíteni, keress magánban.
(#) Mezoas válasza whalaky hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

Esetleg egy másik USB port, vagy másik kábel mit tesz?
A firmware éppen hogy nem a kopóeszközök közé tartozik, persze aztán lehet annak a cseréje fog segíteni csak.
(#) whalaky válasza Mezoas hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

Sajnos 3 gépen az összes porton 3 kábell ugyan ez a helyzet...
pipi: Köszi, de az nagyon messze van Szegedtől.
(#) Horvath-b89 hozzászólása Máj 3, 2012 /

Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Szeretném megépíteni ezt a kapcsolást. Meg is rendeltem az alkatrészeket. De sajnos az IRF7314-es ic-ből csak smd tokozásút találtam. Nem lehetne esetleg valamivel helyettesíteni vagy valahonnan rendelni?
(#) Koree hozzászólása Máj 4, 2012 /

Sziasztok.
Pár napja küszködök a digitális forrasztóállomás 2.-vel.Nem sikerül a 16F88 felprogramozása.A programozóm egy Szilva féle klón.Hol felismeri a pic-et hol nem.Hol már a hex betöltésén figyelmeztet, hogy a VDD nem jó.Mikor épp jó pillanatában van és bekapcsolt VDD mellett elindul a programozás,de a végén konfiguráció verifikációnál megfekszik.Vagy program memory failed at 0x00000 az eredmény.Van hogy sokszori próbálkozásra sem ismeri fel a PIC-et.Megcsináltam a kalibrációt.VDD 5V be és ki is kapcsol.VPP szintén be és ki is kapcsol,de csak 4.8V-ot mérek multival.Ha jól sejtem ez lesz a gond.A program 12.9V-ot mér és jónak látja .Mit kell leellenőriznem, hogy fény derüljön a hibára?
(#) Hp41C válasza Horvath-b89 hozzászólására (») Máj 4, 2012 /

Szia!

Melyik az az "ezt" a kapcsolást? Az IRF7314 nem kapható, sőt helyettesítő típusa sincs furatszerelt kivitelben. Egy alul - felül tüskés DIP8 "foglalatra" szépen fel lehet dolgozni.
(#) Hp41C válasza Koree hozzászólására (») Máj 4, 2012 /

Use Vpp first programming entry mode...
(#) Koree válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 4, 2012 /

Azt még nem próbáltam.De az gondolom akkor is hiba, hogy 4.8V-ot mérek a kalibrácionál?
(#) Horvath-b89 válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 4, 2012 /

Ejj ha. Akkor nem lesz könnyű dolgom. El fogok vele pepecselni...
(#) Hp41C válasza Horvath-b89 hozzászólására (») Máj 4, 2012 /

Nini, mi van itt (a második panel).
(#) Hp41C válasza Koree hozzászólására (») Máj 4, 2012 /

Szia!
Nem lesz baj... A Vdd kimenetet tápláló Schottky dióda miatt nem is nagyon tud kiadni magasabbat...
(#) cNobody válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 4, 2012 /

Szerintem a Vpp lábon a 4,8V az elég baj. Főleg hogy a program 12,9-nek érzékeli.
(#) Hp41C válasza cNobody hozzászólására (») Máj 5, 2012 /

Szia!
Valóban elkerülte a figyelmemet, hogy nem a Vdd, hanem a Vpp kimeneten van az a 4.8V...
- Ha a Vpp -t 12.9V -nak méri, akkor a C4 -en még jó a feszültség, vagy nem jó értékű az R3 és R2 feszültségosztó és már itt is alacsony a feszültség.
- Ha a C4 -en még jó a feszültség, akkor Q4, Q5 és Q6 fet -eket kell megvizsgálni.
- Ha már C4 -en alacsony a feszültség, akkor Q1 lehet szakadt. Mérésénél vigyázni, az L1 egyenáramúlag rövidzár. A méréshez L1 -et ajánlatos kivenni, helyére 1k ellenállás. Ekkor nem áll elő a Vpp feszültség, de Q1 működése mérhető.
- A Q1, Q3, Q4, Q6 Gate és Source közé ajánlatos beforrasztani 100k ellenállásokat.
Következő: »»   136 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem