Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Nem leellenőriztem mindenhol maj megtéptem magam mire végigértem rajtuk.
A TSOP egyébként 2236 - jó a 36 Khz-es ugye
Igen jó kéz és szem kell a forrasztáshoz
Bátor voltál hogy bekapcsoltad ellenőrzés nélkül, remélem nincs zárlat sehol mert akkor a portnak annyi. Ohm mérővel és gombostűvel mérd ki a lábakat!
Majd elfelejtettem kell két átkötés a nyákra mert most van olyan LED ami nem működik, Mindjárt keresek képet hogy hova kell.
Beindul és utána elmegy a kép. A tekercs közelsége okozhatja?
Csak villan itt ott, majd megint indul ahogy növekszik az óra, és megint elmegy
Probád meg távolabb tenni hosszú csavarral.Nálam kb 15mm a távolság. De lehet még az áram kevés ésleesik a feszültség.Probálj adni neki forgás nélkül stab 5V ot és a távirányítóval megvilágítani a fototranyót ha akkor is resetel akkor nem tápbaj
Mekkorák az áramkorlátozók a ledmeghajtókon? tegyél be próbából 10K,ekkor kicsi lesz a fényerő de nem kell akkora áram
Tegyél be egy 1000µF 6V kondit a tára puffernek,nekem a cséve és a rotor között kettő is elfér
Szia! Valószínű resetel mert ezért indul újra! Lehet kevés a puffered a tápban. Nálam kellett a led meghajtóknál is tenni kis tantálokat puffernek de én másfajta meghajtókat használok mint kly.. A hibaüzenet nálam is jött de beégette csak az a lényeg a megfelelő órajelhez írt programot használd ( a 30-as lényegesen stabilabb)
Adtam neki stabil tápot, megvilágítottam, és ugyanúgy villogott a külső led.
A Táp lábaihoz kell a Tára Kondi + és - közé a kimenethez?
A külső ledekenek kell villogni! Ha beállítod az időt akkor hagyja abba ha jól emlékszem (már rég állítottam). Dugj bele egy elkot az ICSP csatiba a GND +5 volt kivezetésre ideiglenesen próbálni!
Az a baj hogy ez a teszt nem túl jó mert egy kb 25ms es négyszög jelet kéne adni neki a távirányító sokkal sűrűbben adja az impulust és meghülyül tőle, én 555 ből csináltam egy villogót.
Próbáld ki a kondit és a távolságnövelést
Szia
Írtatok végül új SW vagy még a v10 megy?
Szia! Nem lett írva új a v10 megy valahogy ellaposodott.. Sokat kínlódtam vele de végül jó lett csak rengeteg időm energiám ment rá de elbírja a spécin tervezett kivitelezett légtrafós bázis. Már rég kapcsoltam be
A tesztprogrammal nem próbáltad ki??
Már én sem fejlesztem csak az RGB veziót de most parkolópályán van az is költözés miatt el lett csomagolva
Nincs fent a tesztprogi nekem sincs már meg, de talán az csak 30mhz verzió volt nem? nememlékszem
Én meg rohadtul beteg vagyok már vagy két hónapja nem csinálok semmit
Hp41C írt a mienkhez olyat miben a közepétől folyamatosan gyulladnak ki a ledek így emelkedik a terhelés és megy simán tápról nem is kell forgatni csak nem tudom a ti meghajtóitokkal is úgy menne e
Becsatolhatnád hátha segít neki,bár most csak 20Mhzen tudja próbálni
Kly, emlitetted a két átkötést. Csatold már hova is kell.
Valószínű is is a probléma. a távolság is meg a pufferkondi. Most nincs hosszabb csavarom, de majd kitalálok valamit. A kondival egyébként egészen kijött az animáció csak utána tünt el 1-2 mp mulva
Talán ez az ami a 20-as verzióhoz jó!
A kondival szépen megy mostmár. Talán 1 led nem világít. Fönntről a 10 körüli, de a távirányító továbbra sem megy. (egyébként jók a gombok : 0-play - pause ....)
Nem találtam képet,mint mondtam költözöm épp és nem tudom elővenni lefotozni de esetleg pittyu2 nek még megvan amit küldtem neki.
Azért keresgélek még
kösz!
Egyébként megvan a hiba a távival: a 2236-os GND és VCC lábai fordítva vannak! |
Bejelentkezés
Hirdetés |