Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
máris megnézem ha sikerül működésre birnom a szkópot
Szóval azt mondod az egyen irányítás után a mért feszültség hiteles !! Akkor ez azt jelenti az én esetemben hogy az MP2303 bemenetén mért 27V az valóban 27V . Akkor valami más gond lehet a panelen mivel Ha helyén van az IC akkor nem tudok feszültséget mérni a bemeneten sem ami ugye teljes zárlatra utal. Kizárt hogy leterheli a bemenetet az áramkör mert az 50db led közel egy 1A áramot vesz fel ha ledenként 20mA számolok és az 50 led elég jól világít Vagy valamit rosszul kalkulálok
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2016
Vagy a nyakterv hibás? Az ic is lehet tönkrement.....fordított beültetés.....ilyesmik
Miért is nem veszed le a feszültséget 20V alá? A konverter majd intézi a többit. Nem kell max tápfesszel járatni.1,5-2 Amper szok lenni az áramfelvétel a rotor 5V tápján. 4,7V alatt resetel én ezért a tápfeszt 5,2 V feszültségre emeltem fel.
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2016
Oké rendben Wpower 12v tápfesszel 30V köről van a terheletlen kimenet vissza vettem a tápfeszt 8,5V ra akkor terheletlenül 20V egyenirányítás után jaaa Miért is mértem 27V hát mert a panelen van egy 1N5361BRL akkor most már csak vennem kell MP2303-at és lehet ismét élesztgetni
Kicsit méregettem 8,5V a wpower bemeneti feszültsége akkor 570mA az áramfelvétel ha a szekunder feszültség egyenirányítás után 19,2V Ha 48 ledet (egy 12V-os LED szallagból levágva) teszek terhelésnek akkor az áramfelvétel 1,16A és a szekunder feszültség 11,9V
Na akkor 9V táppal jó lesz az.Az a dióda a konverter bemenetét hivatott védeni az esetleges feszültséglökésektől de a folyamatos nagy áramot nem bírja.A lényeg a táp legyen a zener nyitófeszültsége alatt üresjárásban is. Meg kell vizsgálni nem melegszik e nagyon mert akkor vannak 27V-nál nagyobb feszültségértékek.
Az óra Pc-s kezelőprogramjában az Alarms fül alatt a Hd és a Week mit jelentenek.
Azt tudom,hogy a Week az a hét,de egyikre sem csinál semmit,vagy valamit rosszul csinálok. A Week alatt 2 négyzet is van.
Hd - Holiday: Azaz nem lesz ébresztés ünnepnapon. Ünnepnap az, amit megadsz az első lapon és Húsvét valamint Pünkösd hétfő.
Week alatti két négyzet: Páros vagy páratlan hét az ISO hétszám alapján.
Még 1-2 dolog nem teljesen tiszta és ebben kérném a segítségedet.
Mode fül Wake up in Run mode,felébred..... ??? ,itt semmi változást nem vettem észre ha be van kapcsolva,ha nem. Brightness step 16-ra nekem azt csinálja,hogy ha be van kapcsolva akkor indulásnál nulláról kezd el erősödni a fényerő a beállított értékig. Ha ki van kapcsolva akkor rögtön a beállított értékkel indul a fényerő. -Night Brightness -Daily Brightness -Timed -Light controlled Ezek közül egyedül a Timed-re nem hajlandó semmit csinálni,annak az idejét,hol tudnám állítani?? Még amire semmi változást nem vettem észre az a Motor PWM Light. Egyenlőre ennyi.
Ezt szerintem mindenki nagyon várja velem együtt.
Nézegetem a nyákot így élőben, hát mit mondjak.....vért fogok p.sálni a beültetéskor.......
Hát az előző képeken csak sejtettem a ledek helyét,most már látom is,igen ez húzós lesz.
Ezekből lesz eladó darabod is,vagy megtartod mindet?
Lesz belőle biztos, magamnak csak 1 vagy 2 kell. Viszont több gyártás nem lesz. Ez a 6 db lesz belőle a világon.
Engem is érdekelne, főleg, ha csak limitált a széria!
OK.
Persze csak akkor lehet szó róla miután működik az első példány. Simán lehet hogy hiba van a nyáktervben vagy egyéb okok miatt nem működik. Szóval várni kell. Majd úgyis írogatok ide, látjátok az eredményt.
köszi
Nekifogtam. Már csak a PIC van hátra az öcsipanelen. DCDC már tesztelve. Működik....
Sziasztok
1 hétig nem voltam. Most elővettem a rotor panelt. Töröm a fejem a forrasztáson...... Hogy érzékeltessem a problémát itt egy kép is. Lehet neki sem futok pákával. Levegővel kéne inkább. A gondom a stencil. Jelenleg a CNC-m szét van kapva nem tudok stencilt marni (fúrni). Lehet le kell állnom pár hétre míg összerakom a gépet. Esetleg ha csinálok egy drill filet van aki 0.5mm es fúróval fúrna nekem egy ctencilt? Nagy segítség lenne. Rézlapom van. De szerintem még valami vastagabb műanyag fóliából(írásvetítő fólia) is megtenné 1-2 alkalomra. A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2016
Ha van fotolakkod akkor lehet maratással is gyönyörű stencil készíteni! A gyárit is maratják..A nyáktervből kell megcsinálni mert nem lesz máskülönben pontos..Stencil rézlap kell melynek egyik fele matt és így ha ráteszed a yákra nem tud elcsúszni. A fólia szerintem nem lenne jó mert elmozdulna,nyúlana..
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2016
Én itthon nem pancsolok
Én csináltam már CNC vel fúrva , tökéletes lett. Filmfólia nem nyúlik szerintem de még soha nem próbáltam. közben megy a rövidzárlat keresés az öcsipanelen. Ma tápot adok neki. A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2016
Mosd le úgy jobban lehet látni mindent és szebb lesz. Én drenatulált szesszel szokom mosni de egy kevés lakkbenzin is kell bele (csak kicsi) és nem fehéredik akkor ki.
Persze lemosom majd de ahol most vagyok nincsenek vegyszerek.
Na megnéztem a pasztámat, alig találtam a meg a fiókban.
Tök be van száradva. Szerinted lehet ezt hígítani ? vagy kuka? |
Bejelentkezés
Hirdetés |