Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock

Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   383 / 489
(#) KKobra válasza kly hozzászólására (») Ápr 4, 2016 1 /

máris megnézem ha sikerül működésre birnom a szkópot
(#) KKobra válasza kly hozzászólására (») Ápr 5, 2016 1 /

Szóval azt mondod az egyen irányítás után a mért feszültség hiteles !! Akkor ez azt jelenti az én esetemben hogy az MP2303 bemenetén mért 27V az valóban 27V . Akkor valami más gond lehet a panelen mivel Ha helyén van az IC akkor nem tudok feszültséget mérni a bemeneten sem ami ugye teljes zárlatra utal. Kizárt hogy leterheli a bemenetet az áramkör mert az 50db led közel egy 1A áramot vesz fel ha ledenként 20mA számolok és az 50 led elég jól világít Vagy valamit rosszul kalkulálok
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2016
(#) kly válasza KKobra hozzászólására (») Ápr 5, 2016 /

Vagy a nyakterv hibás? Az ic is lehet tönkrement.....fordított beültetés.....ilyesmik
(#) kly válasza kly hozzászólására (») Ápr 5, 2016 /

Zárlatot ohm mérővel nézd meg.
(#) patexati válasza KKobra hozzászólására (») Ápr 5, 2016 1 /

Miért is nem veszed le a feszültséget 20V alá? A konverter majd intézi a többit. Nem kell max tápfesszel járatni.1,5-2 Amper szok lenni az áramfelvétel a rotor 5V tápján. 4,7V alatt resetel én ezért a tápfeszt 5,2 V feszültségre emeltem fel.
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2016
(#) KKobra válasza patexati hozzászólására (») Ápr 5, 2016 1 /

Oké rendben Wpower 12v tápfesszel 30V köről van a terheletlen kimenet vissza vettem a tápfeszt 8,5V ra akkor terheletlenül 20V egyenirányítás után jaaa Miért is mértem 27V hát mert a panelen van egy 1N5361BRL akkor most már csak vennem kell MP2303-at és lehet ismét élesztgetni
(#) KKobra hozzászólása Ápr 5, 2016 1 /

Kicsit méregettem 8,5V a wpower bemeneti feszültsége akkor 570mA az áramfelvétel ha a szekunder feszültség egyenirányítás után 19,2V Ha 48 ledet (egy 12V-os LED szallagból levágva) teszek terhelésnek akkor az áramfelvétel 1,16A és a szekunder feszültség 11,9V
(#) patexati válasza KKobra hozzászólására (») Ápr 6, 2016 /

Na akkor 9V táppal jó lesz az.Az a dióda a konverter bemenetét hivatott védeni az esetleges feszültséglökésektől de a folyamatos nagy áramot nem bírja.A lényeg a táp legyen a zener nyitófeszültsége alatt üresjárásban is. Meg kell vizsgálni nem melegszik e nagyon mert akkor vannak 27V-nál nagyobb feszültségértékek.
(#) attika hozzászólása Ápr 6, 2016 /

Az óra Pc-s kezelőprogramjában az Alarms fül alatt a Hd és a Week mit jelentenek.
Azt tudom,hogy a Week az a hét,de egyikre sem csinál semmit,vagy valamit rosszul csinálok.
A Week alatt 2 négyzet is van.
(#) Hp41C válasza attika hozzászólására (») Ápr 6, 2016 /

Hd - Holiday: Azaz nem lesz ébresztés ünnepnapon. Ünnepnap az, amit megadsz az első lapon és Húsvét valamint Pünkösd hétfő.
Week alatti két négyzet: Páros vagy páratlan hét az ISO hétszám alapján.
(#) attika válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 7, 2016 /

Köszönöm az ismételt segítségedet.
(#) attika válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 12, 2016 /

Még 1-2 dolog nem teljesen tiszta és ebben kérném a segítségedet.
Mode fül Wake up in Run mode,felébred..... ??? ,itt semmi változást nem vettem észre ha be van kapcsolva,ha nem.
Brightness step 16-ra nekem azt csinálja,hogy ha be van kapcsolva akkor indulásnál nulláról kezd el erősödni a fényerő a beállított értékig.
Ha ki van kapcsolva akkor rögtön a beállított értékkel indul a fényerő.
-Night Brightness
-Daily Brightness
-Timed
-Light controlled
Ezek közül egyedül a Timed-re nem hajlandó semmit csinálni,annak az idejét,hol tudnám állítani??
Még amire semmi változást nem vettem észre az a Motor PWM Light.
Egyenlőre ennyi.
(#) kly hozzászólása Ápr 18, 2016 /

Megjöttek a PCB-k , kezdődhet a móka.......

1.jpg

(#) dara válasza kly hozzászólására (») Ápr 18, 2016 /

Ezt szerintem mindenki nagyon várja velem együtt.
(#) kly válasza dara hozzászólására (») Ápr 18, 2016 /

Nézegetem a nyákot így élőben, hát mit mondjak.....vért fogok p.sálni a beültetéskor.......
(#) dara válasza kly hozzászólására (») Ápr 18, 2016 /

Hát az előző képeken csak sejtettem a ledek helyét,most már látom is,igen ez húzós lesz.
(#) attika válasza kly hozzászólására (») Ápr 18, 2016 /

Ezekből lesz eladó darabod is,vagy megtartod mindet?
(#) kly válasza attika hozzászólására (») Ápr 18, 2016 /

Lesz belőle biztos, magamnak csak 1 vagy 2 kell. Viszont több gyártás nem lesz. Ez a 6 db lesz belőle a világon.
(#) zsenipocok válasza kly hozzászólására (») Ápr 18, 2016 /

Engem is érdekelne, főleg, ha csak limitált a széria!
(#) kly válasza zsenipocok hozzászólására (») Ápr 18, 2016 /

OK.
Persze csak akkor lehet szó róla miután működik az első példány. Simán lehet hogy hiba van a nyáktervben vagy egyéb okok miatt nem működik. Szóval várni kell. Majd úgyis írogatok ide, látjátok az eredményt.
(#) patexati válasza kly hozzászólására (») Ápr 18, 2016 /

Sok sikert
(#) kly válasza patexati hozzászólására (») Ápr 18, 2016 /

köszi

Nekifogtam. Már csak a PIC van hátra az öcsipanelen.
DCDC már tesztelve. Működik....
(#) patexati válasza kly hozzászólására (») Ápr 18, 2016 /

Aki ráér .)
(#) kly válasza patexati hozzászólására (») Ápr 18, 2016 /

Ráér? , épp dolgozom

Közben benn a PIC32MZ
(#) kly hozzászólása Ápr 25, 2016 /

Sziasztok

1 hétig nem voltam. Most elővettem a rotor panelt. Töröm a fejem a forrasztáson...... Hogy érzékeltessem a problémát itt egy kép is.

Lehet neki sem futok pákával. Levegővel kéne inkább. A gondom a stencil. Jelenleg a CNC-m szét van kapva nem tudok stencilt marni (fúrni). Lehet le kell állnom pár hétre míg összerakom a gépet.
Esetleg ha csinálok egy drill filet van aki 0.5mm es fúróval fúrna nekem egy ctencilt? Nagy segítség lenne. Rézlapom van. De szerintem még valami vastagabb műanyag fóliából(írásvetítő fólia) is megtenné 1-2 alkalomra.
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2016

1led.jpg

(#) patexati válasza kly hozzászólására (») Ápr 25, 2016 /

Ha van fotolakkod akkor lehet maratással is gyönyörű stencil készíteni! A gyárit is maratják..A nyáktervből kell megcsinálni mert nem lesz máskülönben pontos..Stencil rézlap kell melynek egyik fele matt és így ha ráteszed a yákra nem tud elcsúszni. A fólia szerintem nem lenne jó mert elmozdulna,nyúlana..
(#) kly válasza patexati hozzászólására (») Ápr 25, 2016 /

Én itthon nem pancsolok
Én csináltam már CNC vel fúrva , tökéletes lett. Filmfólia nem nyúlik szerintem de még soha nem próbáltam.

közben megy a rövidzárlat keresés az öcsipanelen. Ma tápot adok neki.

ocsi.jpg

(#) patexati válasza kly hozzászólására (») Ápr 25, 2016 /

Mosd le úgy jobban lehet látni mindent és szebb lesz. Én drenatulált szesszel szokom mosni de egy kevés lakkbenzin is kell bele (csak kicsi) és nem fehéredik akkor ki.
(#) kly válasza patexati hozzászólására (») Ápr 25, 2016 /

Persze lemosom majd de ahol most vagyok nincsenek vegyszerek.
(#) kly hozzászólása Ápr 25, 2016 /

Na megnéztem a pasztámat, alig találtam a meg a fiókban.
Tök be van száradva. Szerinted lehet ezt hígítani ? vagy kuka?

pasta.png

Következő: »»   383 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem