Fórum témák
» Több friss téma |
Helló!
Megépítettem egy kitből egy quad 405-t. A kettő bd249-s végtranzistor nélkül a panel tökéletes működik élesztésnél. Kimeneten 0V-t mérek a 60w-s izzó elhalványodik. Ha beteszem a két végtranyót akkor a kimeneten -3.3V van és az izzó égve marad. Az összes alkatrész a helyén van, a forrasztások jók, a hűtőzászló szigetelve a bordátol mértem is. Ha valaki tud akkor kérem segítsen. Előre is köszi.
A 249 -ek azok jók ? kimérted .
Már vagy 6 db-t kipróbáltam benne
hogy tudnám kimérni, hogy jó-e?
multiméterrel ha zárlat van akkor sípol
Diódavizsgálóval.
Szia! A BD242-t nézd meg a negatív tápoldalon!
Üdv! Ne a végtranyókat piszkáld. A panelon kéne szétnézni egy kicsit. Mondjuk T6 T7 környékén. Teljessé kéne építeni egy panelt mielőtt Éleszteni akarod.
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat.
Megoldódott a probléma. A jó hír az, hogy nem az én munkámban volt a hiba, hanem a kitben egy 22k-s ellenállás rossz helyre volt betervezve. A hibát kijavítottam. Gyönyörű hangja van!
Bocsi 22ohm-s ellenállás
Sziasztok!
A minap kaptam egy rossz quad 405-öt. Látszólag minden rendben van vele. Nem találtam szakadást, feszültséget kap. De semmi hangot nem ad le. Valaki meg tudja mondani, hogy ilyenkor miket nézzek meg? A műveleti erősítő kimenetén 1.8-2V van.
Ha ez számít akkor kettő 560ohmos 1w-os ellenállás nagyon melegszik.
Bővebben: Link
Nem tudná valaki leírni, hogy hol mekkora feszültségnek kellene lennie?
Eszerint a feszültségek jók pedig.
Jól tele írkáltam a topikot . Átforrasztottam minden egyes forrpontos és már jó.
Elnézést a zavarásért.
Sziasztok! Kaptam két Quad 405 végfokot kompletten dobozolva. Sikerült is életre kelteni egy kis forrasztgatás után. Egyéb dolgok is vannak még benne. Na most az egyik végfok elég jól szól, a 200W mélyládámat már negyed hagerőnél féltem, félnél tuti szétcsapná. A másikkal azonban van egy kis gond, méghozzá az hogy nagyon torzít. Pici hangerőn nem de ha egy kicsit feljebb tekerem már nagyon zavaró. Reménykedtem hogy valahol a kábelrengetegben van a hiba és bekötöttem a jelet és a hangszórót is közvetlenül a végfok panelre, de így is ugyan azt tapasztaltam. Szóval a kérdésem: Van valami gyakori hibája ennek a fajta végfoknak? Mit nézzek át először rajta? Egyébként a hibás végfokban 2n3055 végtranyók vannak, a jóban pedig 2n3442 van.
+- 55V és ránézésre egy kb. 1000W trafó.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2012
Ha 3055-össel van szerelve az egyik panel, akkor ott baj van, az max +-35-40v ra van tervezve, 40-50w-ra, cseréld ki a végtranyókat, gondolom a meghajtók is problémásak akkor. Borzasztó magas a tápfesz neki.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2012
Értem, köszi. Akkor mehet abba is a 3442? Vagy van olcsóbb/jobb? Meghajtónak BD246c van benne gondolom az elég.
A BD246c teljesen jó meghajtónak, a 2n3442 pedig tökéletes végnek, Mindig a C-E feszültséget kell nézni ilyenkor, a 3055-ösnek egyes adatlapok szerint 70V a CE fesz tűrése, neked perpill 110V tápod van, ez baj. A 3442-es 140V Uce-vel rendelkezik, ez tökéletes ide. Gyanítom az egyik vagy mindkét 3055-ös tranyód el van halva. Ezt könnyedén kimérheted egy mezei multival dióda állásban.
Közben a jó végfokkal én zenélnék, ezzel kapcsolatban még lenne egy kérdésem. Lesz valami baja ha egy 4ohmos 200W mélnyomót hajtok róla? Mert jelenleg ezt hajtom és szépen zenél nem melegszik a végfok meg szól is nagyon nagyot csak félek hogy ennek is valami baja lesz.
Szia! A 2N3442 117W-ja ehhez kicsit sovány. Legyél vele kíméletes!
Én azért kérdeztem mert elméletileg ez a kapcsolás 8ohmra van tervezve én úgy tudom. Egyébként ez most vagy egy nagyon jól összerakott erősítő vagy a SAL mélyláda miatt de negyednél feljebb még nem tekertem. Félnél tuti kiüti.
A potméter állás nincs szoros összefüggésben a teljesítménnyel, mert nem tudni mekkora jel érkezik a potira.
200W elektromos teljesítmény leadására 4 ohm terhelésnél 40V-os amplitúdójú jelre van szükség. Neked 55V a tápod, simán kivégezheted vele a hangsugárzódat.
Ez azt jelenti hogy több mint 200W vehető ki ebből a végfokból? Másik kérdésem: Az normális hogy ezzel a ládával megy kb. egy fél órája és a trafó vasmagja megmelegszik? A tekercs külsejét nem érzem melegnek szóval lehet hogy vékonyabb a primer mint kellene, vagy csak a rezgés miatt melegszik fel?
Táptól-tápig azért nem lehet kivezérelni, de a +/-55V-ban benne van a lehetőség. Az IC és az áramkorlátozó gondoskodik arról, hogy sokkal feljebb ne jussál.
A trafód lehet kissé túl van gerjesztve azért melegszik a vas. Ha aggályaid vannak vidd el ezt a kérdést trafós témába, ott szakértőktől kaphatsz választ.
Nem azért vannak a híd elemei, hogy korlátozzák a kimenő teljesítményt? Elvileg a quad 4 ohmon is 100w-os. A srác ,most azt hiszi 200w-os erősítője vagyon. 4 ohmon úgy emlékszem még rosszab a quad mint 8 ohmon.
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |