Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405-ös erősítő tapasztalatok és hibák
Lapozás: OK   221 / 400
(#) vipera1997 válasza reloop hozzászólására (») Feb 4, 2013 /

Akkor mit tegyünk helyette/hogy tegyük be a bc212-t?
(#) zsjkuki válasza Bencze.k hozzászólására (») Feb 4, 2013 /

Tiszteletem
Ne a diodavizsgaloval merd hanem az Ohm -meter legfelsobb hataran (altalaban az a 200MOhm egy hobby celra gyartott meromuszernel)merjel es nezd mit mutat!
(#) zsjkuki válasza reloop hozzászólására (») Feb 4, 2013 /

Tiszteletem
Akkor holnap reggelig kereshetjuk a szenakazalban a tut!!!(nem tudok "u"" betut irni!!)ertitek!!
(''U"" mint urge)
(#) reloop válasza vipera1997 hozzászólására (») Feb 4, 2013 /

(#) Doncso válasza zsjkuki hozzászólására (») Feb 4, 2013 /

u mint urge ez mekkora volt. Leestem a székről. Óriási.
(#) zsjkuki válasza Doncso hozzászólására (») Feb 4, 2013 /

Tiszteletem
Ne szorakozz mar!!
(#) reloop válasza zsjkuki hozzászólására (») Feb 4, 2013 /

Ezen a képen a látható, hogy a furatkiosztás BC182 és BC212 valamint a velük analóg típusokhoz készült.
Az MPSA-k már hoztak egy kis zavart az erőbe
BC560-asakkal így lett beültetve. Látható, hogy sajnos nem jól.
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2013
(#) Bencze.k válasza reloop hozzászólására (») Feb 4, 2013 /

No,akkor, 0 - "+" +41,9v 0 - " - " -41,9v 0 - "out" 0 volt.. Nos,akkor az egyik probléma megoldva..
(#) reloop válasza Bencze.k hozzászólására (») Feb 4, 2013 /

Nagy kő esett le a szívemről

Azt az datasheet-et néztem én,annyira,hogy nem figyeltem a lábkiosztásos dologra.Holnap tudom próbálni este. Aztán ha véletlen szól,akkor átnézem és mehet a dobozba..
(#) zsjkuki válasza reloop hozzászólására (») Feb 4, 2013 /

Csak turelem !!Valahogy megszuletik ez a Quad-is...

Akkor eljött az idő,hogy megköszönjem a sok türelmet,és segítséget amit adtatok nekem. Reloop és Köbzoli Köszönöm szépen a segítséget!A többiek építő jellegű tanácsait is köszönöm szépen. Holnap jól megírom mire jutottam..
(#) reloop válasza Bencze.k hozzászólására (») Feb 4, 2013 /

Becsülöm a kitartásod, örömmel segítettem!

Majd holnap kiderül mi maradt a panelból,és mit tud mutatni,amint van eredmény,jelentkezek.Az egy dolog,hogy nem vagyok műszerész,az megint egy dolog,hogy 3 hete nem tudtam rajzot olvasni.. Ez mára átalakult,a rajzon eligazodom,a tranzisztorok a mumusaim lettek.. és elvileg sikerült önálló gondolatokat is generálnom.Kitartok,mert ha feladom,akkor annak nem sok értelme lesz.Lassan itt vagyok 30 éves,nehogy ne tudjam már megépíteni.. más 11 évesen megcsinálja..
(#) Bencze.k válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 5, 2013 /

Az eredeti hiba oka ismeretlen,viszont amit én hibáztam akkor,mikor javítani akartam,hogy nem néztem meg a bc560c lábkiosztását úgy,ahogyan Reloop mondta,hanem önállóan akartam cselekedni katalógusból.. 3 hét kellett hozzá,de legalább kiderült,és tanultam is.. És este próba egyenlőre még MJ-k nélkül..
(#) janik00133 hozzászólása Feb 5, 2013 /

Sziasztok.
Lenne itt egy kész és működőképes (mert már volt össze szerelve, és tökéletesen megy)quad végfok panelem. Nem én csináltam, ezért vannak értelmezési problémáim. Töltöttem fel egy képet róla, és bejelöltem és oda írtam, hogy melyik vezeték mellé mi van írva a panelre. De nem igazán megyek el rajta. Gondolom a + és a negatív vezetékre kötöm a tápot (egyenirányítás és szűrés után) A bal oldali alsó Be feliratú vezetékre a fel erősítendő jelet adom. A C B E feliratokkal tisztában vagyok. De ott a felső hűtőborda mellett is van egy vezeték amire nincs írva semmi, azt nem tudom, hogy mi lehet. És az alsó vezetékkel sem tudom, hogy mit kellene csinálni. Ebből a panelből van még 1. Hallottam szólni is, szóval tényleg működő képes, csak be kellene kötni valahogy.
Előre is köszi a segítséget.

DSCF1088.JPG

(#) djhans válasza janik00133 hozzászólására (») Feb 5, 2013 /

Az a hangszóró kimenet. Remélem kettős tápról próbáltad. Tehát +-30V vagy +-50V attól függ hogy a 40 vagy 100 wattos verzió. Tehát a test ponthoz képest pozitív és negatív táp is kell neki. Szimmetrikus szekunder tekercsű trafó kell hozzá, egy graetz és két pufferkondi.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2013
(#) janik00133 válasza djhans hozzászólására (») Feb 5, 2013 /

Értem. Nem próbáltam még semmit sem vele. Csak itthon meg találtam és jó lenne vele kezdeni valamit. Akkor a táp téma az tiszta. Csak az nem, hogy ez 40 vagy a 100W os. Én úgy emlékszem, hogy a 100-as. De 2N3442 tranzisztor van benne. Szóval a 100-as nem?

Ha 2n3442 van benne és a zénereknél 3,3k előtétellenállás akkor valószínűleg 100-as. Bár még egy-két ellenállásérték is meghatározó de szerintem ha amiket leírtam azokból már lehet következtetni. Ja és a hűtőbordán lévó tranyóknak C-tipusúaknak kell lenni a 100 wattosnál(+-50voltnál)

Értem. Akkor meg próbálok valamit kihozni belőle.
Köszönöm a segítséget.

Közben módosítotam a hozzászólást. Éleszteni úgy kell, hogy a hálózati trafó primerjével sorba kötni egy 60W-os izzzót. Ha valami baj van az megvédi a félvezetőket. Ha minden ok. akkor csak felvillan az izzó 1 másodpercre. Ha baj van akkor égve marad.

Köszi, hogy szóltál, nem vettem észre
Igen nagyjából megvannak a lépések, bár nem csináltam még, ilyet de majd kialakul belőle valami.
Köszönöm segítséged.

Nincs mit. Ha elakadnál ide nyugodtan írhatsz. Ha én nem is vagyok itt, mások biztosan segítenek.
(#) Bencze.k válasza reloop hozzászólására (») Feb 5, 2013 /

Szép estét mindenkinek. Ma összedobtam egy próbát,és önálló voltam egy kicsit... A próbát megcsináltam a másik panellel,sikeres volt,bedobtam az Su169 tranzisztorokat,csillám,csavar meg minden.. Bekapcsolom,erre parázslik az izzó.. Megint szét,tranzisztor kiforraszt,kimér.. Elvileg jó.. Találtam 2db tesla véget to3 kivitel.. az is quad-ba való.. Beforrasztom,csillám minden alá ahogyan kell,+egy vezetéket pótoltam a hűtőfül és a grund közé,nem parázslott az izzó,adtam kakaót,szépen dolgozott 20percig.. a gyerek alszik,szóval elmarad a falbontás.. Holnap kipróbálom kicsit bátrabban,és megnézem mi lesz a vége.. Ha rendben,akkor dobom bele az MJ-s tranzisztorokat.. És boldogság lesz... Kell hangfalvédelem és kész..
(#) reloop válasza Bencze.k hozzászólására (») Feb 5, 2013 /

Bölcs döntés, hogy izzón keresztül élesztettél. Valószínű hibás az egyik SU169.
A Tesla végtranzisztorokat csak akkor hajtsad, ha feszültségtűrésben tudják a 100V-ot és képesek legalább 50W-ot disszipálni!
(#) Bencze.k válasza reloop hozzászólására (») Feb 5, 2013 /

Eredetileg anno vettem egy komplett quad 405 kittet... 15éve.. Most került elő... abban a készletben volt benne 2N3442 talán.. Csak már elfelejtettem.. rövid az agyam... 3méteres.. a szekrénytől az ágyig 5méter van.. Még egy púpra nem futok. A teszthangfal rákötésével is vártam 1percet.. aztán kötöttem be,előbb 75ohmos ellenálláson keresztül,majd azt kihagyva.. Ezt mind azért,nehogy megint bozóttűz legyen az ebédlőasztalon. A cigit is egy hete hagytam rá.. kicsit szerteszanaszét vagyok agyban.. Gerjedni nem gerjed,csak akkor búg,ha a telefont teljesen lehalkítom.. Potmétert még mindig nem raktam be,egy telefon volt a meghajtó..
(#) Bencze.k válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 5, 2013 /

Ha esetleg rágyújtanék,vagy akarnék akkor előtte számolok.. 365x780ft + ha buli van akkor oda 2doboz cigi.. Azaz kb 390 doboz x 780ft.. Ha meglátom az eredményt,akkor nem akarok rágyújtani.. Meg belehalni sem.. 15évig cigiztem.. 1nap alatt letettem.. És nem is fogok rágyújtani.. Ez is olyan mint a quad.. nem fogom feladni..
(#) Doncso válasza Bencze.k hozzászólására (») Feb 5, 2013 /

Csak nem az lesz amit mondtam még az elején? A bagót én is 15 év után tettem le, mindenféle gond nélkül, ennek már 3 éve... sok sikert. Megéri!!
(#) Bencze.k válasza Doncso hozzászólására (») Feb 5, 2013 /

Mindkettő megéri,a cigit letenni,és a quadot megépíteni.Mindkettőn nyer az ember nem keveset.Ha ez beválik,mármint a quad,és hosszútávon megmarad,akkor kell szereznem 2db panelt,sterilt ami nem lett még forrasztva.. és a 0-ról megépíteném,úgy ahogyan azt kell.. Addig meg ezeken megtanulom amit kell.. Érdekel,meg kihívás,és én szeretem a kihívásokat,és nem adom könnyen meg magam..
(#) Doncso válasza Bencze.k hozzászólására (») Feb 5, 2013 /

Egy audiofi kedvelő barátom szerint. ő még nem hallott tranzisztoros erősítőből ennyire jó hangú erősítőt, ami nem fárasztó, unalmas egy idő után....nem véletlen. A quad még ma is etalon értékeket képvisel.
Következő: »»   221 / 400
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem