Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405-ös erősítő tapasztalatok és hibák
Lapozás: OK   32 / 400
(#) Badboy@20 hozzászólása Jan 16, 2008 /

Sziasztok! Sikerült megcsinálni! Szól mindkét oldal. A BC 212- ket cseréltem és jó lett. Viszont a tápot mértem, és csak +-31 V- ot kap az erősítő, és mivel közös a táp mindkét csatornának, attól félek ez kevés.
Azt lehet tudni, hogy mennyivel romlik így a teljesítmény, vagy jobban szólna- e nagyobb tápfeszültséggel?
(#) sound.man válasza Badboy@20 hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

Jobban szólna nagyobb fesszel. Így olyan 50w körül szól szerintem.
(#) Badboy@20 hozzászólása Jan 16, 2008 /

Akkor majd nézek valami trafót. És annak van valami jelentősége, hogy mindkét oldalnak külön pufferkondijai vannak- e?
(#) Parázs Gábor válasza Badboy@20 hozzászólására (») Jan 17, 2008 /

Ekkorra feszültségel szól kb 40-50W-ot 4ohm-on.Ahogy sound.man kollega mondja.

Igen, avval csak jobb lesz ha külön tápegységről járatod a 2 végfokot.
(#) Dzsoni válasza hapro hozzászólására (») Jan 17, 2008 /

R30 es R31 erteke abszolut nem kritikus, 560Ohm helyett tokeletes az 510Ohm!
(Az A-osztalyu fokozat uzemi aramat hatarozzak meg es a 47u-s elkoval meg feszultsegutanhuzast is megvalositanak a kimenetrol.)
(#) Badboy@20 válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Jan 17, 2008 /

Kicsit kezdő vagyok még. Akkor már az is külön tápnak minősül, ha külön kondikról megy a feszültség?
(#) mrex válasza Badboy@20 hozzászólására (») Jan 17, 2008 /

lehetne inkább skiccel vagy rajzzal kérdezni az sokkal egyértelműbb

Hát félig meddig annak minősül.De akkor szoktam igazán külön tápról beszélni ha külön van az egyenírányító rész is.De 100%-san akkor lesz külön ha trafoból is egy-egy jut.De jobb teret érhetsz el, ha egy trafod van, de külön tápról járatod(puffer, egyenirányitó) a két oldalt.
(#) Badboy@20 válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Jan 17, 2008 /

Köszi. Akkor szerintem nekiállok beszerezni a szükséges dolgokat, és külön tápot csinálok a két végfoknak.
(#) Parázs Gábor válasza Badboy@20 hozzászólására (») Jan 18, 2008 /

Rendben.
(#) Badboy@20 válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Jan 19, 2008 /

Helló! A múltkor volt az a zárlatos probléma a kimeneten. Akkor a BD242 és bc 112 csere megoldotta a problémát, csak most az a gondom, hogy szinte alig szól az erősítő. Max hangerőn úgy szól kb, mint egy zsebrádió. A 2N3055- ös tranzisztorok tönkremehettek? Van egy korábbi építésű astabil multivibrátorom. Abba beleépítve teszi a dolgát. Attól még lehet rossz?
(#) sound.man válasza Badboy@20 hozzászólására (») Jan 19, 2008 /

Nézd meg hogy nem szakadt-e a végtranyó mert ha igen akko csak az A osztályú végfok megy.
(#) Badboy@20 válasza sound.man hozzászólására (») Jan 19, 2008 /

Kicsit butának fogok tűnni, de a 2N3055 csak a meghajtó ugye?
(#) sound.man válasza Badboy@20 hozzászólására (») Jan 19, 2008 /

Ha odatetted be akko az gáz.
(#) Badboy@20 válasza sound.man hozzászólására (») Jan 19, 2008 /

Nem hiszem. Szóval ebben a témában elég kezdő vagyok még. Van a két fém tokozású 2N3055. Meg van két BD242C Azok biztos jók, mert most cseréltem őket pár perce. Viszont ha a 2N3055- ket kiveszem a panelből, akkor is ugyanaz a hanghatás. Szinte semmi. De más kapcsolásban meg teszik a dolgukat.
(#) Parázs Gábor válasza Badboy@20 hozzászólására (») Jan 19, 2008 /

Javaslom tegyél be valami mást a 2N3055 helyére, lehet igaza van sound.man-nak.
(#) mrex válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Jan 20, 2008 /

nézz körül a nyákon lehet egy finom nyákszakadásod valahol
(#) Parázs Gábor válasza mrex hozzászólására (») Jan 20, 2008 /

Ne nekem cimezd az üzenetet.
(#) mrex válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Jan 20, 2008 /

bocsi tévedtem
(#) Badboy@20 válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Jan 24, 2008 /

Sziasztok!

Elértem arra a pontra, hogy feladom az egészet. Már minden ki van cserélve. Összemértem az ellenállásokat egy jó panelével. Elméletben minden stimm. A nyák rendben........... Ugyaúgy Sokol Systemben szól szegény. Mintha a végtranyók nem hajtanának. Vagy nem tom. Lehet újra kellene építeni....
(#) sound.man válasza Badboy@20 hozzászólására (») Jan 24, 2008 /

Szerintem ne add fel! Nézd át mégjobban panelt, keress raja szakadást vagy éppen zárlatot (nagyítóval is át lehet nézni mert néha alig lehet látni...) Kondikat nézd meg hogy nem zárlatos-e valamelyik. Nézd meg hogy a végtranyók lábai mindegyik jól be van kötve tehát a forrasztásokat ellenőrizd meg ott alatta a nyákot és a collector is rendesen eljut a panelig. Meg még azt hogy a műveleti erősítő megkapja-e a +- 15 voltját.
(#) sound.man válasza sound.man hozzászólására (») Jan 24, 2008 /

Azt elfelejtettem még nézd meg hogy a végtranyók meg a borda között nem zárlatos-e mert akkor is csinálhat ilyet... Ellenőrizd a meghajtó tranyóknál is. Meg azt már próbáltad hogyha nincs bekötve a végtranyó akkor hogy szól?
(#) Parázs Gábor válasza Badboy@20 hozzászólására (») Jan 24, 2008 /

Csatlakozom sound.man.hoz még ne ad fel szánj rá még egy kis időt.
(#) Badboy@20 válasza sound.man hozzászólására (») Jan 25, 2008 /

Ha a végtranyó nincs benne, ugyanaz a hatás. Jelen esetben mindegy, hogy beleteszem-e vagy sem. Most egyik munkatársam is segíteni fog a javításba. Talán sikerül. Ő már több quadot látott mint én. :yes:
Köszi a bíztatást. Még kap egy esélyt.

Üdv.: Joci
(#) patexati válasza Badboy@20 hozzászólására (») Jan 25, 2008 /

Tranzisztor,dióda nincs véletlen rosszul beforrasztva mármint nem megfelelő lábkiosztás stb?A műveleti erősítő ic jó?próbáltad másikkal?Ha nem megy dobj fel egy képet alul és felülnézertből talán találunk valamit!Egyébként ha nagyon szét van már a panel gányolva (sok ki be forrasztás stb) akkor én nem szoktam szórakozni megcsinálom újból mert olyan olcsó cuccok vannak magában a panelben
(#) mrex válasza Badboy@20 hozzászólására (») Jan 25, 2008 /

Fel ne add! Mert akkor a a hiba legyőzött. Azt vallom, hogy ha olyan hibával találkozom ami"nem létezik" akkor mindig vagy bennem van a hiba vagy a kontakt hiba egy fajtája lehet ez forrasztás, nyák , elkötés de minden esetben BAGATELL hiba ez már itt a fórumban is 1000x bebizonyosodott de ha megtaláltad a hibát akkor tedd fel ide mert gyötör a kíváncsiság én is azt javaslom fotó merélegesen felül és alulnézetből
Mrex
(#) Badboy@20 válasza patexati hozzászólására (») Jan 25, 2008 /

Igen. Mondasz valamit. Lassan ott járok, hogy mindent újra megvettem. Szóval lehetséges, hogy újat építünk. Ennek meg van a helye abban az esetben. Van egy érdekes dolog. Két diódánál 1N4148 asszem.... diódavizsgáló állásban rövidzárat mérek. Ellenállás a dióda két oldalán 100 Ohm. Na most azt hidtem ez baj, de a jó panelen is ezek az értékek. Tehát ez nem lehet baj. Az IC jó. Próbáltam a másik panelben. ÍTalán megérkezik a szeretetcsomag, amit rendletem. Az összes aktív alkatrészt cseréljük. Meg az elégett ellenállásokat is. Képet dobok fel, de a minőség nem túl jó.... Jajj, megint elfelejtettem majdnem: ha szeretnék egy sima kivezérlésjelzőt (mutatós) már a graetz megvan, hová tudnám kötni a panelen??

Üdv.: Joci
(#) mrex válasza Badboy@20 hozzászólására (») Jan 25, 2008 /

kérlek éles képet készíts!!!!
(#) Badboy@20 válasza mrex hozzászólására (») Jan 25, 2008 /

Nincs fényképezőm, csak teló. Ez a legjobb.
Következő: »»   32 / 400
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem