Fórum témák
» Több friss téma |
Hali!
Nagyjából beszereztem mindent, rendeltem nyákot is csak a mute és a standby egy kicsit máshogy van rajta. TDA7293-ast vettem végül is. Az alkatrészeket is az adatlapja alapján vettem. Van az adatlapján egy áramkör ami vezérli a mute és standby-t egyszerre. Kell ez a bigyó hozzá vagy mehet a +40V a mute és standbyra?(persze az ellenállásokon keresztül-22k és 10k) Ja és a 100nf-os kondik elég nagyra sikerültek-1600Vosak és nem kerámia hanem valamilyen poliészterből van. Ez is jó szűrőkondinak?
a dióda ami a mute kapcsolónál van párhuzamosan a 30ks ellenállással mindegy hogy milyen? mert ott 1n4148van de nekem nincs itthon ilyen csak d83 bl. Ja és a tda tokja ha jól tudom a -40von van a borda meg földön és ez nem túl szerencsés...hogy tudom elszigetelni a bordától hogy hűtse is a végfokot?
A dioda nemszugseges a stand by hoz,kaphatja a +40 voltot ellenalason keresztul,nemkell oda semmi csak az a ket ellenalas meg a 22 mikros kondik az ellenalasok utan.Az ic hatuljaban minusz fesz van ezert kozet vagy szilikon alatetet kell hasznalni,a csavart amivel felfogatodik szinten muanyag alatettel kell elszigetelni a bordatol.A szigetelo alatet ala meg meg elonyos hoelvezeto pasztat is hasznalni,hogy jobb legyen a hoatvitel.Nagyjabol ennyi.Ha esetleg valami problema van,akkor itt megtalalsz
a 100nf-os szűrőkondi nem baj, hogy nem kerámia hanem poliészter? itt van a képen
Az nemszamit,a lenyeg hogy elferjen a nyakon.
kivágtam az an7062-es ic-t az alaplapról, bedugtam és kiment a biztosíték a trafó előtt a 220v-on. a két tda még nincs bekötve az stk meg ki van szedve. Ha beteszem a tda-kat akkor megoldódik ez a probléma?
A gyári biztosítékon F2A szerepel, nekem csak F1,25L250V van itthon. gondolom ez 1,25A-t bír el. Ez jó helyette vagy ne is próbálkozzak mert kisül?
most találtam még egy f3,15-öst is. Az sztem jó lenne de az levágna ha baj van?
A 3,15 os jolessz szerintem,mert nekem 4 amperos van benne,nekem is volt kiutve az eredeti,de szerintem veletlen mert mikor tettem bele masikat nemvolt semmi problema.Azota is megy,vagyis most mar csak az egy oldal megint.
lassan kész leszek ezzel a hülye erősítővel. megvannak a tda-k már csak be kell kötni őket. Kivettem az an7062-t. itt van ez a kép. segítenél néhány dologban?? tettem azokat a piros vonalakat, ahol elvágnám a vezetéket, mert nem tudom, hogy mi az és hogy kell-e oda, meg tettem kérdőjeleket oda, amit nem tudom hogy mi. és akkor a tda bemenetének a hullámos fekete vonalat gondoltam. Jó így vagy mit kellene még csináljak vele? meghagyjam azt az ágat, ami megy a 7062-es bemenetéről a hangfalra?
hát komolyan mondom nem tudom, hogy mi a franc baja van ennek a sz.rnak. először kifüstölt az egyik tda, majd felrobbant egy kondenzátor a bemenetválasztónál. Hát nem csodálatos???? Na úgy repül a kukába, ahogy van. Annyi időt beleöltem meg pénzt is...inkjább vettem volna egy normálisat. Na mind1, így jártam...köszi azérta segítséget!!
Hat ahol bejelolted a pirossakkal azokat el lehet vagni es kiiktatni,kiveve a kivezetesen levo tekercseket jobb ha meghagyod,azt nemtudom miert egett ki a tda meg az a kondi,nekem ilyesmi problemak meg nemvoltak veluk.Valami rosszul lehet bekotve,csak igy nekem eleg nehez segiteni mert nem llatom hogy minden hogy van ossze hozva a nyak lapon meg stb..
na mostmár lenyugodtam 1 kicsit...az a helyzet, hogy nem földeltem le, amikor kipróbáltam, és szerintem az egyik tda, amelyik leégett, ott valami összeért az alaplapon...majd kivizsgálom , mert a másik nem füstölt szerencsére. A nagy bumm meg attól lehetett, hogy a rossz tda rákapcsolta a földre valamelyik 40v-ot, és a c410-es kondi szállt el, ha megnéznéd a tervrajzon, a B résznél az equalizernél a piros vonal mentén van. Gondolom ez elektrolit és akkor hátulról kapta a feszültséget éshát repült egyet...nagyon durva volt kész füstfelleg jött ki. gondolhatod hogy megijedtem . Most próbálok rájönni, hogy milyet tegyek a helyére, de ha van ötleted, szívesen várom...talán még egy utolsó esélyt adok neki
talán megvan a bűnös...most hogy megnéztem a hűtőbordát, érintkezett a tda fülével. Lehetett ez a baja? Ja és hogy tudnám ellenőrizni, hogy jó-e még a tda, mert külső sérülésnek nincsenek jelei rajta
Ha osszeert a tda hata a hutessel akkor az sujos hiba,mert abban minusz van,de kikell probalni hogy szol e.Lekell merni multimeterrel keresztul sipolni hogy nem e zarlatos a 14 es lab a 13 es 7 essel aztan meg 14 lab a 8 as es 15 ossel.Ha nem pipeg a mero egyiknel sem akkor jo.Vagy pedig megkell merni az ellenalasat ha nincs pipego.
azt a kondit nem tudnád megmondani hogy hány µF-os, mert nem jöttem rá. Az van ráírva, hogy 3W71. Egyébként lehetett ez az oka hogy felrobbant a kondi?
Keresem a tervet,ami fennt van nemllatom mert tul kicsi es ha kinagyitom mar nem llathato tisztan.
Mindjart megoldom a dolgot
Megvan.az a kondi elektrolites es 25 voltig van 33mikros
De ha az szetlott azt jelenti,hogy nagy feszultseget kapott az eloerosito valahonnan,ott csak maximum 18 volt lehet azon a kondin.
ha a tda hozzáért a földhöz akkor onnan kaphatta a kondi mert a - vége a földre van kötve, meg nem földeltem le az erősítőt, így gondolom, hogy akkor a kondi + végén 18V a - végén meg -40, és az simán repül
Hat ez meglehet,ma en is sokat kinlodtam egy erositovel,de mar vegre mukodik ahogy kell.Mar 3 hetet szenvedtem egy altalam tervezett erositovel de megerte.Bar par tranzisztort enis elrepitettem.De a legegyszerub a tda,nekem meg eddig nemvolt vele problema.Ha sikerul elinditanod majd szamolj be rola.
az nem lenne baj, ha 47µF-osat tennék a helyére, mert nincs itthon más?
Az nemjelent problemat ha nagyobb,azert mert az csak az equalizer tapforrasanak a filterezesere szolgal.De nemartana hogy ha a mellette levo kondenzatort is akkor ilyen 47 mikrosra cserelned,mert ugye szimetrikus a tap,es jo ha egyforma erteku kondik vannak mind a ket agban.
megnézegettem a tda-kat és az egyiknek a bemenetek-kimenet kötzött 7kohm az ellenállása, a másiknál meg nem jelzi ki, gondolom akkor ez égett le, pedig a másikból jött a füst...hát nemtudom...legjobb lenne ha vennék két új tda-t.
Szerintem vegyel egy TDA t es merd meg,hasonlitsd ossze a jot a rossznak velt ertekekkel.Es ha jo nemkell megegyett venned,ha meg rossz hat nemojan draga.Bar azert ha lehet nenagyon vezesd be,hogy minden heten uj tda t veszel
Hali!
Megvettem a tda-kat, most 7294-eseket. rendesen leszigeteltem. most rakom bele az erősítőbe. Le tudnád rajzolni hogy a tda kimenetére azt a tekercset hogy kössem be, meg hogy melyik ellenállásokat meg kondikat hagyjam meg?
épp most akartam összerakni és megtaláltam az eredeti 33µF-os puffer maradványait. Ezekszerint az előző kondi nem az. Meg tudnád nézni, hogy a tiedben merre van ez, mert én nem találom a helyét. Gondolom ez is puffer. Az van ráírva, hogy 3W 71 de lehet hogy tranyó volt, mert az alja nincs meg.
Biztos,hogy ezis amit a kepen mutatsz kondenzator volt,elektrolites.A Tekercset a TDA kimenetere kosd be,ugy hogy a tekercsen keresztul mennyen a plussz kimeneti jel a hangszorora,ennyi az egesz.Minden mas felesleges alkatraszt amit a bekotes nemhasznal kilehet hagyni.A lenyeg,hogy a bemeneti jel kondenzatorai meglegyenek,meg a filter kondik is.A tobbi nemszamit.Lerajzolnam szivesen,de a festo program formatumat nemlehet ide feltolteni.
hali!
összeraktam az erősítőt, de valami nem stimmel vele. A TDA-k szerintem működnek, mert melegednek meg ha rákötöm a hangfalat akkor búg, és mindkettő így viselkedik. A kivezérlésjelző nem működik, de szerintem azért mert nem kap jelet az előerősítőből. Szőval szerintem a multkori rossz szigeteléskor kimehetett még valami. Bár ha búgás van, akkor a kivezérlésjelzőnek maxon kellene lennie, nem? Azt a multkori kondenzátort nem néznéd meg a tiedben, hátha megtalálod, mert én már vagy 10x átnéztem és nincs meg a helye. Lehet hogy a kivezérlésjelző amiatt nem megy és akkor lehet hogy rossz helyre kötöttem be a tda-nak a hangbemenetét és ezért búg. szerinted mi lehet vele?
A kivezerlesjelzo a kimenetrol mukodik,a bemeneti jelet nemkell kondenzatoron keresztul huzni mert a tda nyaklapjan is van egy.Eleg a jelet levenni arrol az AN ic rol egyenesen.
áttettem a tda-k bemenetét az r305 és r306-os ellenállás elé. Eddig az an chip helyére volt téve a 2es lábra meg vele szembe, de úgy egyből búgott. Most kipróbáltam, rátettem a hangfalat és nem búgott, de 5 mp után megint elkezdte és jól felfűtötte a hűtőbordát. Ha nem kötök a bemenetre semmit, úgy ki tudom próbálni, hogy működik-e a tda, vagy ha az előerősítő kimenetére kötök hangszórót, csak hogy tudjam hogy hol keressem a hibát. Arra is gondoltam, hogy túl nagy a tápfeszültség, mert mostmár tda7294-essel megy, mert a 93as a multkor tönkrement, mikor hozzáért a bordához.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |