Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » STK2028 helyettesítése
Lapozás: OK   3 / 7
(#) taj1989 hozzászólása Nov 14, 2008 /

Hali!
Nagyjából beszereztem mindent, rendeltem nyákot is csak a mute és a standby egy kicsit máshogy van rajta. TDA7293-ast vettem végül is. Az alkatrészeket is az adatlapja alapján vettem. Van az adatlapján egy áramkör ami vezérli a mute és standby-t egyszerre. Kell ez a bigyó hozzá vagy mehet a +40V a mute és standbyra?(persze az ellenállásokon keresztül-22k és 10k) Ja és a 100nf-os kondik elég nagyra sikerültek-1600Vosak és nem kerámia hanem valamilyen poliészterből van. Ez is jó szűrőkondinak?

tda7293.pdf

(#) taj1989 hozzászólása Nov 14, 2008 /

a dióda ami a mute kapcsolónál van párhuzamosan a 30ks ellenállással mindegy hogy milyen? mert ott 1n4148van de nekem nincs itthon ilyen csak d83 bl. Ja és a tda tokja ha jól tudom a -40von van a borda meg földön és ez nem túl szerencsés...hogy tudom elszigetelni a bordától hogy hűtse is a végfokot?
(#) Dj TSM válasza taj1989 hozzászólására (») Nov 15, 2008 /

A dioda nemszugseges a stand by hoz,kaphatja a +40 voltot ellenalason keresztul,nemkell oda semmi csak az a ket ellenalas meg a 22 mikros kondik az ellenalasok utan.Az ic hatuljaban minusz fesz van ezert kozet vagy szilikon alatetet kell hasznalni,a csavart amivel felfogatodik szinten muanyag alatettel kell elszigetelni a bordatol.A szigetelo alatet ala meg meg elonyos hoelvezeto pasztat is hasznalni,hogy jobb legyen a hoatvitel.Nagyjabol ennyi.Ha esetleg valami problema van,akkor itt megtalalsz
(#) taj1989 hozzászólása Nov 15, 2008 /

a 100nf-os szűrőkondi nem baj, hogy nem kerámia hanem poliészter? itt van a képen

DSC03775.JPG

(#) Dj TSM válasza taj1989 hozzászólására (») Nov 15, 2008 /

Az nemszamit,a lenyeg hogy elferjen a nyakon.

kivágtam az an7062-es ic-t az alaplapról, bedugtam és kiment a biztosíték a trafó előtt a 220v-on. a két tda még nincs bekötve az stk meg ki van szedve. Ha beteszem a tda-kat akkor megoldódik ez a probléma?
A gyári biztosítékon F2A szerepel, nekem csak F1,25L250V van itthon. gondolom ez 1,25A-t bír el. Ez jó helyette vagy ne is próbálkozzak mert kisül?

most találtam még egy f3,15-öst is. Az sztem jó lenne de az levágna ha baj van?
(#) Dj TSM válasza taj1989 hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

A 3,15 os jolessz szerintem,mert nekem 4 amperos van benne,nekem is volt kiutve az eredeti,de szerintem veletlen mert mikor tettem bele masikat nemvolt semmi problema.Azota is megy,vagyis most mar csak az egy oldal megint.
(#) taj1989 hozzászólása Nov 28, 2008 /

lassan kész leszek ezzel a hülye erősítővel. megvannak a tda-k már csak be kell kötni őket. Kivettem az an7062-t. itt van ez a kép. segítenél néhány dologban?? tettem azokat a piros vonalakat, ahol elvágnám a vezetéket, mert nem tudom, hogy mi az és hogy kell-e oda, meg tettem kérdőjeleket oda, amit nem tudom hogy mi. és akkor a tda bemenetének a hullámos fekete vonalat gondoltam. Jó így vagy mit kellene még csináljak vele? meghagyjam azt az ágat, ami megy a 7062-es bemenetéről a hangfalra?

kép.JPG

(#) taj1989 hozzászólása Nov 29, 2008 /

hát komolyan mondom nem tudom, hogy mi a franc baja van ennek a sz.rnak. először kifüstölt az egyik tda, majd felrobbant egy kondenzátor a bemenetválasztónál. Hát nem csodálatos???? Na úgy repül a kukába, ahogy van. Annyi időt beleöltem meg pénzt is...inkjább vettem volna egy normálisat. Na mind1, így jártam...köszi azérta segítséget!!
(#) Dj TSM válasza taj1989 hozzászólására (») Nov 29, 2008 /

Hat ahol bejelolted a pirossakkal azokat el lehet vagni es kiiktatni,kiveve a kivezetesen levo tekercseket jobb ha meghagyod,azt nemtudom miert egett ki a tda meg az a kondi,nekem ilyesmi problemak meg nemvoltak veluk.Valami rosszul lehet bekotve,csak igy nekem eleg nehez segiteni mert nem llatom hogy minden hogy van ossze hozva a nyak lapon meg stb..

na mostmár lenyugodtam 1 kicsit...az a helyzet, hogy nem földeltem le, amikor kipróbáltam, és szerintem az egyik tda, amelyik leégett, ott valami összeért az alaplapon...majd kivizsgálom , mert a másik nem füstölt szerencsére. A nagy bumm meg attól lehetett, hogy a rossz tda rákapcsolta a földre valamelyik 40v-ot, és a c410-es kondi szállt el, ha megnéznéd a tervrajzon, a B résznél az equalizernél a piros vonal mentén van. Gondolom ez elektrolit és akkor hátulról kapta a feszültséget éshát repült egyet...nagyon durva volt kész füstfelleg jött ki. gondolhatod hogy megijedtem . Most próbálok rájönni, hogy milyet tegyek a helyére, de ha van ötleted, szívesen várom...talán még egy utolsó esélyt adok neki

talán megvan a bűnös...most hogy megnéztem a hűtőbordát, érintkezett a tda fülével. Lehetett ez a baja? Ja és hogy tudnám ellenőrizni, hogy jó-e még a tda, mert külső sérülésnek nincsenek jelei rajta

Ha osszeert a tda hata a hutessel akkor az sujos hiba,mert abban minusz van,de kikell probalni hogy szol e.Lekell merni multimeterrel keresztul sipolni hogy nem e zarlatos a 14 es lab a 13 es 7 essel aztan meg 14 lab a 8 as es 15 ossel.Ha nem pipeg a mero egyiknel sem akkor jo.Vagy pedig megkell merni az ellenalasat ha nincs pipego.

azt a kondit nem tudnád megmondani hogy hány µF-os, mert nem jöttem rá. Az van ráírva, hogy 3W71. Egyébként lehetett ez az oka hogy felrobbant a kondi?

Keresem a tervet,ami fennt van nemllatom mert tul kicsi es ha kinagyitom mar nem llathato tisztan.
Mindjart megoldom a dolgot
(#) Dj TSM válasza Dj TSM hozzászólására (») Nov 29, 2008 /

Megvan.az a kondi elektrolites es 25 voltig van 33mikros
(#) Dj TSM válasza Dj TSM hozzászólására (») Nov 29, 2008 /

De ha az szetlott azt jelenti,hogy nagy feszultseget kapott az eloerosito valahonnan,ott csak maximum 18 volt lehet azon a kondin.

ha a tda hozzáért a földhöz akkor onnan kaphatta a kondi mert a - vége a földre van kötve, meg nem földeltem le az erősítőt, így gondolom, hogy akkor a kondi + végén 18V a - végén meg -40, és az simán repül

Hat ez meglehet,ma en is sokat kinlodtam egy erositovel,de mar vegre mukodik ahogy kell.Mar 3 hetet szenvedtem egy altalam tervezett erositovel de megerte.Bar par tranzisztort enis elrepitettem.De a legegyszerub a tda,nekem meg eddig nemvolt vele problema.Ha sikerul elinditanod majd szamolj be rola.
(#) taj1989 hozzászólása Nov 30, 2008 /

az nem lenne baj, ha 47µF-osat tennék a helyére, mert nincs itthon más?
(#) Dj TSM válasza taj1989 hozzászólására (») Nov 30, 2008 /

Az nemjelent problemat ha nagyobb,azert mert az csak az equalizer tapforrasanak a filterezesere szolgal.De nemartana hogy ha a mellette levo kondenzatort is akkor ilyen 47 mikrosra cserelned,mert ugye szimetrikus a tap,es jo ha egyforma erteku kondik vannak mind a ket agban.
(#) taj1989 hozzászólása Nov 30, 2008 /

megnézegettem a tda-kat és az egyiknek a bemenetek-kimenet kötzött 7kohm az ellenállása, a másiknál meg nem jelzi ki, gondolom akkor ez égett le, pedig a másikból jött a füst...hát nemtudom...legjobb lenne ha vennék két új tda-t.
(#) Dj TSM válasza taj1989 hozzászólására (») Nov 30, 2008 /

Szerintem vegyel egy TDA t es merd meg,hasonlitsd ossze a jot a rossznak velt ertekekkel.Es ha jo nemkell megegyett venned,ha meg rossz hat nemojan draga.Bar azert ha lehet nenagyon vezesd be,hogy minden heten uj tda t veszel
(#) taj1989 hozzászólása Dec 5, 2008 /

Hali!
Megvettem a tda-kat, most 7294-eseket. rendesen leszigeteltem. most rakom bele az erősítőbe. Le tudnád rajzolni hogy a tda kimenetére azt a tekercset hogy kössem be, meg hogy melyik ellenállásokat meg kondikat hagyjam meg?
(#) taj1989 hozzászólása Dec 5, 2008 /

épp most akartam összerakni és megtaláltam az eredeti 33µF-os puffer maradványait. Ezekszerint az előző kondi nem az. Meg tudnád nézni, hogy a tiedben merre van ez, mert én nem találom a helyét. Gondolom ez is puffer. Az van ráírva, hogy 3W 71 de lehet hogy tranyó volt, mert az alja nincs meg.
(#) Dj TSM válasza taj1989 hozzászólására (») Dec 6, 2008 /

Biztos,hogy ezis amit a kepen mutatsz kondenzator volt,elektrolites.A Tekercset a TDA kimenetere kosd be,ugy hogy a tekercsen keresztul mennyen a plussz kimeneti jel a hangszorora,ennyi az egesz.Minden mas felesleges alkatraszt amit a bekotes nemhasznal kilehet hagyni.A lenyeg,hogy a bemeneti jel kondenzatorai meglegyenek,meg a filter kondik is.A tobbi nemszamit.Lerajzolnam szivesen,de a festo program formatumat nemlehet ide feltolteni.
(#) taj1989 hozzászólása Dec 20, 2008 /

hali!
összeraktam az erősítőt, de valami nem stimmel vele. A TDA-k szerintem működnek, mert melegednek meg ha rákötöm a hangfalat akkor búg, és mindkettő így viselkedik. A kivezérlésjelző nem működik, de szerintem azért mert nem kap jelet az előerősítőből. Szőval szerintem a multkori rossz szigeteléskor kimehetett még valami. Bár ha búgás van, akkor a kivezérlésjelzőnek maxon kellene lennie, nem? Azt a multkori kondenzátort nem néznéd meg a tiedben, hátha megtalálod, mert én már vagy 10x átnéztem és nincs meg a helye. Lehet hogy a kivezérlésjelző amiatt nem megy és akkor lehet hogy rossz helyre kötöttem be a tda-nak a hangbemenetét és ezért búg. szerinted mi lehet vele?
(#) Dj TSM válasza taj1989 hozzászólására (») Dec 20, 2008 /

A kivezerlesjelzo a kimenetrol mukodik,a bemeneti jelet nemkell kondenzatoron keresztul huzni mert a tda nyaklapjan is van egy.Eleg a jelet levenni arrol az AN ic rol egyenesen.
(#) taj1989 hozzászólása Dec 21, 2008 /

áttettem a tda-k bemenetét az r305 és r306-os ellenállás elé. Eddig az an chip helyére volt téve a 2es lábra meg vele szembe, de úgy egyből búgott. Most kipróbáltam, rátettem a hangfalat és nem búgott, de 5 mp után megint elkezdte és jól felfűtötte a hűtőbordát. Ha nem kötök a bemenetre semmit, úgy ki tudom próbálni, hogy működik-e a tda, vagy ha az előerősítő kimenetére kötök hangszórót, csak hogy tudjam hogy hol keressem a hibát. Arra is gondoltam, hogy túl nagy a tápfeszültség, mert mostmár tda7294-essel megy, mert a 93as a multkor tönkrement, mikor hozzáért a bordához.
Következő: »»   3 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem