Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   292 / 1149
(#) golem válasza Dj Decybell hozzászólására (») Márc 20, 2012 /

De ugyan ez a gép 40 Gigás winyóval müködik.Most át raktam egy másikba a 80 Gigás winyót és ott is ugyanez a probléma. A 80gigás winyót tegnap este beleraktam az én gépembe simán megcsinálja.
(#) belfi2 válasza golem hozzászólására (») Márc 20, 2012 /

Szia!
Próbáld meg azzal a kábellel rakosgatni amivel működik.
(#) golem válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 20, 2012 /

Azal a kábelal van át pakolva a másik gépbe létezhet olyan hogy nem támogatja az alaplap a winyót.
(#) b-max válasza golem hozzászólására (») Márc 20, 2012 /

Ellenőrizd, hogy a BIOS-od rendesen felismeri-e a vinyót.
(#) golem válasza b-max hozzászólására (») Márc 20, 2012 /

Felismeri rendesen Mercury alaplap másik egy MSI lap.
mind a ketőnél ezt csinálja. sogor nőm gépébe jó volt a winyo
(#) Dióda válasza golem hozzászólására (») Márc 20, 2012 /

Fogadjunk hogy az a nyüves hárklis vastagfajta 80-as maxtor winyó.
Az nekem is művelt ilyen csodákat. De másik gépbe téve azóta is kolompol és semmi baja.
Valami a winyó firm-jével nem stimmel ami miatt egy-két újabb alaplap nem komálja .
(#) b-max válasza golem hozzászólására (») Márc 20, 2012 /

nos, akkor egy HDD sensitel riportot nézzél szeritnem. Létezik belőle DOS-os bootolható CD-s verzió is, azzal less rá.
(#) golem válasza b-max hozzászólására (») Márc 20, 2012 /

Samsung winyonak honnan tudnám letölteni a freverét.
ezek a deszkák legaláb 4 évesek AMD procisok
K8MM3-V ez az egyik deszka tipusa
(#) zoli0078 válasza zoli0078 hozzászólására (») Márc 21, 2012 /

Sziasztok,

Első körben talán megoldódik a nehezen induló gép hibája, ugyan is tegnap sikerült egy pillantást vetnem az alaplapra és egyből látható volt, hogy van néhány púpos kondi. Összesen 8 db 1000µF/3.6V-os kondit számoltam meg ami hibás. Ma veszek új kondikat kicserélem (az összes 1000µF és a fölöttit) és meg látjuk meg oldódott-e valójában a dolog.

Segítségeteket köszönöm.
(#) HALO CE hozzászólása Márc 21, 2012 /

van egy *

Ez a post a borzalmas írásmód miatt el lett távolítva !
(#) Dj Decybell válasza Dj Decybell hozzászólására (») Márc 21, 2012 /

Ha már itt vagyok, ilyenkor én úgy szoktam hogy csak a lapot hagyom procival rammal és semmi más a lapon a tápon szintúgy. Először vga se kell.
Ha nem indul egy gyors bios reset. Ha úgyse akkor a ramokat vedd ki és akkor csipognia kell még ha nincs is venti felpörgés.
Addig variálj a ramokkal míg elindul (ha több van) ha egy van legtöbbször úgy is megy ha nem az első slot-ba van rakva. Ha így elindul utána jöhet a vga.
(#) frici.hu válasza Dj Decybell hozzászólására (») Márc 21, 2012 /

Ha lemozdult a procihűtő szerelés közben a proci megsülhet,
átmehet zárlatba, én inkább erre gyanakodnék először!
(#) Dj Decybell válasza frici.hu hozzászólására (») Márc 21, 2012 /

Lehet... Már felejtettem el felrakni teszteléskor a hűtőt amikor kapkodtam és nem halt meg a win betöltés kezdetéig, mert akk kikapcs azonnal Phenom 9600+ nál sem, és a 900-as cerkánál sem.
Persze lehet mákom volt. Én optimistább vagyok ha nem jut el a vga-ig akk procot mondtam volna én is.
(#) frici.hu válasza Dj Decybell hozzászólására (») Márc 21, 2012 /

Mákod volt...
(#) didyman válasza frici.hu hozzászólására (») Márc 21, 2012 /

Pár éve nem szokásuk már. Van bennük elég gyors hővédelem, ami ettől megóvja a magot. A kalapos CPU-knál jószerivel kizárt, hogy emiatt tönkre tudjon menni, a kalap nélkülieknél kicsit rizikósabb azért, de a kisebb TDP-jű procikra nem jellemző. P4-ekről is már menet közben le lehetett kapni a bordát, thermal throttling belépett, megvédte.
(#) didyman válasza golem hozzászólására (») Márc 21, 2012 /

A mijüket??
(#) frici.hu válasza didyman hozzászólására (») Márc 21, 2012 /

Nem vita téma, egyes procik biztos elviselik, de pont a minap volt egy ugyanilyen eset, beleégett a proci lába a foglalatba, másik procival működik. Intel P4 proci volt az áldozat.
(#) HALO CE válasza Dj Decybell hozzászólására (») Márc 22, 2012 /

már megpróbáltam minden lehetséges verziót.
(#) HALO CE válasza frici.hu hozzászólására (») Márc 22, 2012 /

Nem mozdult le, egy nagyon erős hűtésem van. De van több procim is, mással se jó :/
(#) didyman válasza frici.hu hozzászólására (») Márc 22, 2012 /

Ettől még nem ez az általános. A P4-ek thermal throttling funkciójának fejlesztése során pont ez volt az egyik lényeges pont, hogy védhető legyen ilyen eseményektől.
(#) frici.hu válasza didyman hozzászólására (») Márc 22, 2012 /

Rendben, nem általános, ami nem zárja ki. Hővédelem ide-oda, előfordul mégis sajnos, különben nem találkozna senki leégett procival.
Ahogy olvasom a kollegánál nem ez a hiba.
Írása szerint sehogyan sem indul: egy tipp, elő szokott fordulni, hogy a power kapcsoló flip-flopja leöregszik, kényszerindítással is meg lehetne próbálni, esetlegesen akkor kibukhat egy chipset probléma is.
Üdv: Frici
(#) didyman válasza frici.hu hozzászólására (») Márc 22, 2012 /

Proci le tud égni, azaz zárlatba tud szaladni (és ez jellemző) tuning során, ha a litográfiát már veszélyeztető feszültséget ad rá az ember, valamint egy sor egyéb oka van még, hogy miért tud tönkremenni, és aztán olyan lábakon abnormális áramot folyatni, ahol nem kéne neki. És utólag ezt már körülbelül is nehéz behatárolni.
Ha a PS_ON logika nem üzemel, akkor a kényszeredett indítás kétséges: Rendszerint a KBC büdös a dologban, mely amúgy sem igazán hajlandó POST-ot engedni, ha az indítás nem "rajta keresztül" történik. Persze meg lehet próbálni, pudingot mindig meg kell kóstolni, de nekem az utolsó olyan lap, ami így indítható volt, még P3-as volt.
(#) vladcepes hozzászólása Márc 22, 2012 /

Sziasztok.Nem találtam jobb topikot ezért ide írom. Segítséget szeretnék kérni.Egyik kolléganőmnek van egy zsebszámítógépe,két db nagyobb fajta lapos gomb elem jár bele.Kifogyott az elem és cserélni szerette volna benne,kb 10 percig volt kivéve belőle.Mikor raktunk ma bele új elemet kiderült hogy minden eltűnt belőle telószámok,nevek címek stb. Az lenne a kérdésem hogy ezekből a cuccokból visszalehet hozni valamilyen formában a memóriából az adatokat? Memóriakártyáról már hoztam vissza adatokat de ennek csak belső memóriája van.Valami ötlet? Előre is köszönöm a segítséget.
(#) laszlokunstar válasza vladcepes hozzászólására (») Márc 22, 2012 /

Máskor óvatosabb lesz, menteni is fog. Lehet újra gyűjteni a telefonszámokat.
(#) didyman válasza vladcepes hozzászólására (») Márc 22, 2012 /

RAM-ból? Sehogy.
(#) laszlokunstar válasza vladcepes hozzászólására (») Márc 22, 2012 /

Régen volt ilyen a kezeim között. Emlékeim szerint az egyik a backup battery. Cserélni egyenként kell! Az egyiknek mindig benne kell lennie.
(#) vladcepes hozzászólása Márc 23, 2012 /

Aha,okés köszöntem a válaszokat.
(#) mizsei.robi hozzászólása Márc 23, 2012 /

Sziasztok!
Problčma ezzel a konfiggal:
Asus P5GV-MX
ATI HD4650
FSP400-60APN
2x512 DDR400 Dual channelben
80+160gb HDD
A probléma az, hogy a HDD mindig folyamatosan dolgozik čs a gčp nagyon lassú. Változó időközönkęnt fagy több rammal fagy.
(#) Dj Decybell hozzászólása Márc 23, 2012 /

Szia
Töredezettség mentesítést javaslok elsőre. Nézd meg mennyi a virtuális memória mérete pontosan. Ha most raktál oprendszert akk lehet h a win automatice háttérben frissít és amíg nem ér a végére megeszi a gépet.
(#) mizsei.robi válasza Dj Decybell hozzászólására (») Márc 23, 2012 /

Kösz a segítséget! Már régebbi windows. A memória felhasználás ~450mb körül van, nem eszi meg az 1GB ramot. Windows Update-t megnéztem, nem fut. Töredezettségmentesítés kb 2 hete volt.

Az előzőből kimaradt:
Proc: 3GHZ P4 / 2MB /FSB 800
Oprendszer: XP SP3
Következő: »»   292 / 1149
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem