Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   298 / 1149
(#) sardi_hunor hozzászólása Ápr 12, 2012 /

sziasztok!

Az lenne a problemam hogy van egy 2 gb-os microsd kartyam ami levan kodolva es nem tudom a kodjat. Telefonban nem t=udom formazni ezert gondoltam hogy gepben sikerul. de amikor bedugom a kartyaolvasoba nem lat a win semmit. szerintetek mi lehet a gond? A kartyaolvaso az jo mert mas kartyaval mukodik, es a kartya is jo mert a telefon latja csak amikor be akarok lepni a kartyaba keri a jelszot amit persze nem tudok.

Valakinek valami otlete hogyan lehetne kivenni a jelszot es leformazni?
(#) ricsi3300 hozzászólása Ápr 14, 2012 /

Sziasztok !
Nem indul el a számítógépem!
bocsánat nem nem indul, hanem a képernyő írja ki hogy NO SIGNAL pedig csak az egyik szobából a másikba hoztam át a számítógépet összedugtam mindent a helyére és nem indul ... a BIOS sem jön be nincs meg a pittyanás az elején ....csak NO SIGNAL a gép meg megy..
mi lehet a gond??? melyik csatlakozó csúzhatott szét?esetleg a alaplappal lett valami ?:O vagy a vidi kártya??segítsetek! *

Szerkesztve, legyélszíves úgy írni mint a többiek !
(#) laszlokunstar válasza ricsi3300 hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /

Szia! Nem kell kiabálni, úgyis megértjük. Ha lehet, ne chat stílusban írj legközelebb.
Nézd meg a videokártyádat, valószínű az mozdult el, nyomd vissza a foglalatba.
(#) djseed1 hozzászólása Ápr 15, 2012 /

Sziasztok!

Nekem egy olyan problémám van hogy nem tudok a gépemre XP-t telepiteni, ugyanis telepités kezdésekor a rendszerfájlok betöltése után nem az a képernyő jön elő ahol már particionálnom kellene hanem az hogy nincs a számitógépben merevlemezes meghajtó telepitve! Ellenőrizze a........bblablablabla stb! Szóval nem látja a vinyót! Win7-el semmi gond most is az fut de én mindenképpen XP-t akarok különböző okok miatt amit a Win7-el nemtudok csinálni! Meg amugyis ki nem álhatom a 7-es Windows-t! Próbáltam már 13 féle XP-telepitővel de a probléma ugyanaz! Bios-t frissitettem de semmi! 64bit-es windows-al is próbáltam! Már nemtudok mire gondolni hogy mi lehet a gond, miért nem látja a vinyómat! Ha valaki tud megoldást az segitsen! Előre is köszönöm!!!!

A gép paraméterei: AMD Athlon X2 2*2,90Ghz proci, Asrock m3n78d alaplap, ASUS Geforce 8600GTS 512mb videókártya, Kingston 1600Mhz ddr3 2Gb ram, Seagate 7200rpm 1Tera sata vinyó!
(#) KTobi válasza djseed1 hozzászólására (») Ápr 15, 2012 /

A HDDt a BIOS alatt állítsd át nativIDE módra, vagy a SATA drivert csempészd bele a Windows telepítőbe. Esetleg add be neki floppyn még az instaláció elején (azt hiszem F6tal).
(#) _vl_ válasza djseed1 hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /

Szerintem nincs driver a diszkvezérlődhöz az XP install cd-n.

Lehetőségeid:
- mázlid van, és a BIOS-ban találsz egy olyan opciót, amivel IDE-kompatibilis módba tudod kapcsolni a SATA vezérlőt, és akkor van esélyed rá, hogy a mezei IDE vezérlő driverével elinduljon az install,
- szerzel egy A: floppy drive-ot a gépedbe, letöltöd az XP driver support floppy image-et, kiírod egy floppyra, és az XP install bootlásakor F6-ot nyomsz, és az installer betölti a floppyról a drivert,
- letöltöd az XP driver support floppy image-et, és rátákolod a tartalmát az install cd-re,
- alaplapot cserélsz, olyanra, aminek van drivere az XP install cd-n,
- lemondasz az XP-ről, és örülsz a 7-esnek.
(#) djseed1 válasza KTobi hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /

A BIOS-ban találtam egy SATA operation mode beállitást, ezalatt IDE, RAID és AHCI lehetőségek vannak! Jelenleg az AHCI-n van de ha IDE-ra vagy RAID-ra állitom, ujrainditás után a BIOS sem látja a vinyót!

vl-próbáltam már a floppy-s hekkelést de nem jött be az sem! Ugynézki alaplap csere lessz, mert én biztos nem maradok a Win7 nél emiatt!
(#) kadarist válasza djseed1 hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /

Szia!
Ezt az IDE módot kellene erőltetni, mert az XP nem ismeri az AHCI-módot, ahogy már írták. Vagy a win7 lenne még egy megoldás, mert szerintem egyszerűbb ez, mint egy alaplapcsere.
(#) didyman hozzászólása Ápr 16, 2012 /

Az M78 déli hídja sehogy sem ismert az XP számára. AHCI-t meg kezel az XP, ha van illesztőprogramja hozzá.
Nlitetal be kell forgatni az M78 textmode illesztőit és akkor menni fog simán.
Ha IDE/RAD módban nem látszik a lemez, át kell dugni másik SATA lukba. IDE módban csak négy eszköz támogatott, ebből kettő a PATA csatin és kettő SATA. Az alaplap kezelésije leírja a pontos kiosztást.
Cikk az integráláshoz (nem kell megijedni a hosszától, CD-re írással együtt is 10 perces művelet): Bővebben: Link
(#) djseed1 hozzászólása Ápr 16, 2012 /

Na gyerekek, megoldottam a poblémát! Letöltöttem egy olyan XP-t ami a rendszerfájlok betöltésekor bemásolja az Nforce Sata drivereit és a Bios-ban átállitotam IDE-ra, azonnal látta a vinyót és a particiókat! Simán felment az XP és per pillanat is az fut! De köszönöm a segitségeket, mert anélkül nem ért volna semmit ez a SATA Windows!
(#) Gabó hozzászólása Ápr 16, 2012 /

Olyan problémám akadt, hogy a gépen volt valami vírus. Azt kiírtottam és azóta a hálókártyával van valami, mert a feladatkezelőbe az eszközöknél felkiáltójellel van. Próbáltam újratenni a drivert (ami az xpbe van integrálva drivert meg is találja de annál is ez a hiba) Orvosolható valahogy, hogy ne kelljen új wint feltenni?
(#) HALO CE válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 17, 2012 /

köszi
(#) didyman válasza Gabó hozzászólására (») Ápr 17, 2012 /

És mit ír a felkiáltójeles eszközhöz? (bocs, hogy ezen mosolygok, de annyira érthetetlen, hogy miért pont a hiba lényege marad ki a kérdésből mindig . Milyen gép, milyen kártya, milyen vírus és mi a hibaüzenet?)
(#) Gabó válasza didyman hozzászólására (») Ápr 18, 2012 /

A win ezt írja ki: "A windows ehhez a hardvereszközhöz nem tudja betölteni az illesztőprogramot. Az eszközkezelő sérült vagy hiányzik (Kód:39)"
A hálókártya integrált Sis alapú ethernet.
A vírusírtás előtt ment rendesen, csak a vírusírtó csinált ilyen win betöltés előtti írtást, akkor talált is a win mappába vírust (hogy mit arra már nem emlékszem) és azóta nem jó.
(#) belfi2 válasza Gabó hozzászólására (») Ápr 18, 2012 /

Szia!
Lehet hogy ez segít!Bővebben: Link
(#) ekkold válasza Gabó hozzászólására (») Ápr 18, 2012 /

Lehet, hogy a víriusírtó blokkolja az adott driver fájlt, vagy azért mert a virusírtó rossz... vagy azért mert valóban fertőzött az adott driverfile.
(#) Gabó válasza ekkold hozzászólására (») Ápr 18, 2012 /

Már nincs fent vírusírtó. Előtte az avast volt fönt.
(#) abyka1979 válasza Gabó hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Szerintem ments le mindent ami fontos neked,és rakd újra a Wint.
Gyorsabb így....és biztos a siker.
Nekem is volt hasonló problémám az integrált hanggal,és csak ez segített.
(#) Gabó válasza abyka1979 hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Az lenne a legjobb csak sajna ez a benti munkahelyi gép... ezért kicsit megnehezíti a dolgom
(#) abyka1979 válasza Gabó hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Rendszer visszaállítást próbáld meg,egy korábbi időpontra.
(#) didyman válasza abyka1979 hozzászólására (») Ápr 20, 2012 /

Egy frászt gyorsabb. Ha tényleg az lenne, minden ügyfelemnél a telepítőlemezt veszegetném elő, amikor bajuk van. Éles környezetben nem lehet újrapakolgatni csak úgy, meg aztán egy valódi újrarakás beállításokkal, minden felhasználói nyűggel, programokkal fél napos nettó munka, mert úgysem jut eszébe ezaz, nem találja az ikonokat, meg ki kell találni, hogy miért úgy múködött a valami.
(#) didyman válasza Gabó hozzászólására (») Ápr 20, 2012 /

És ott nincsen rendszergazda?
A sis hálóhártyához kellene egy pontos típus. Akkor tudok linkelni illesztőprogramot hozzá. Ugyanitt, az illesztőprogram fülön, a részletek alatt meglesz a hiányzó filé neve is-ezt légyszíves írd le nekünk. A víruskergető eltávolítása két dolog miatt is nagyon rossz lépés volt. Egy akármilyen gépen, ahol a felhasználó hozzáértése potenciális gyenge pont lehet, nem szedjük le a víruskergetőt csak úgy és használjuk a gépet nélküle. A másik, itt most lényegesebb ok, hogy az Avast! naplójából pontosan megtudtuk volna, hogy mit irtott ki, miért és milyen fájl volt érintve miatta, sőt, akár vissza is állíthattuk volna onnan, ha hamis riasztás volt, illetve a karanténból a fájlt további vizsgálatra feltölthettük volna a virustotalra.
Ne érezd magad nagyon leszúrva, de látod, hogy a saját dolgodat mennyire megnehezítetted, ha inkább felhasználóként értesz a géphez, akkor ne tegyél ilyen partizánakciókat, hanem előtte kérdezz .
(#) didyman válasza abyka1979 hozzászólására (») Ápr 20, 2012 /

Ezzel várjunk, mert a férget is (ha volt) visszaállítja, a víruskergetőt viszont nem, aztán ha próbál feltenni újra víruskergetőt, a fertőzést, ha az aktívvá válik, már nem feltétlenül találja meg!
(#) tornadoplus hozzászólása Ápr 21, 2012 /

Sziasztok!
Az asztali számítógépem bekapcsolás után dolgozik, világít a piros led egyfolytában, de nem történik semmi, a monitoron semmi nem jelenik meg. A power led, alig észrevehetően világít csak. Ennek az előzménye , hogy a gép pár bekapcsoláskor kiírta, hogy az időt állítsam be. Eddig rendben ment, most jött a hiba.
Kérem a segítségeteket!
Köszönöm!
(#) Hx-2 válasza tornadoplus hozzászólására (») Ápr 21, 2012 /

Alaplapi elemcsere (az ido miatt valszeg lemerult).Utana nezd meg a vidikartyadat es a tapodat.
(#) Gabó válasza didyman hozzászólására (») Ápr 21, 2012 /

Rendszergazda nincs mert kis bolt.
A pontos típust hétfőn megnézem és leírom. A vírusírtó azért lett eltávolítva (az előző mert lejárt a licenc) és folyamatosan kérte az újjat. A nodot akartam feltenni helyette de azt nem engedte feltenni mert 1 fáljt nem engedett írni, ezért lelett futtatva a nod online vírusírtót és az talált is ilyen bootvírust. Ezután tettem fel a másik avastot (próbaverziós) és az csinálta ezt a betöltés előtti keresést amikor eltávolított dolgokat, újraindult a gép és a win nem töltött be. Az üdvözlőképernyőnél megállt a gép, de miután az avastot leszedtem betöltött csak ezt a problémát csinálta.
(#) tornadoplus válasza Hx-2 hozzászólására (») Ápr 21, 2012 /

Köszönöm!
Megnézem, és jelentkezem.
(#) bbb válasza Gabó hozzászólására (») Ápr 21, 2012 /

Akkor a legjobban úgy jársz, ha beindítod a gépet egy Ubuntu lemezről, mindent lementesz, majd újratelepíted az egészet.
Rengeteg idegeskedést, kínlódást és időt spórolsz meg így
(#) ozzy76 hozzászólása Ápr 21, 2012 /

Sziasztok !
Adott egy samsung sp0411-es vinyó és a gond az hogy a bios kíírja, hogy Smart command failed , semelyik vinyó ellenörző program nem Ír a smart-ba semmit , se azt nem mutatja , hogy hány fokos, ellenőriztem és nincs rajta bad sector, elképzelhető hogy a panel ment tökre? , mert én arra gyanakszom
(#) ozzy76 hozzászólása Ápr 21, 2012 /

Ezt elfelejtettem , itt a kép a smart -ról teljesen üres

smart.JPG

Következő: »»   298 / 1149
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem