Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7293 végerősítő

Témaindító: m.joco, idő: Szept 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   56 / 75
(#) krisz69 hozzászólása Jún 8, 2015 /

Bővebben: Link

talán ez egy picit segit itt van puska úgymond..
(#) reloop válasza krisz69 hozzászólására (») Jún 8, 2015 / 1

Nehezen értelmezem az írásod.
Próbáltad már az egyik oldal tápját kikötni? Földhurkot keresünk, mint írtam.
(#) krisz69 hozzászólása Jún 8, 2015 /

Holnap le kötöm. az egyik oldalt aztán írom az eredményt. és köszönöm a segitséget.
(#) reloop válasza krisz69 hozzászólására (») Jún 8, 2015 /

Rendben, várom a beszámolódat.
(#) krisz69 válasza reloop hozzászólására (») Jún 9, 2015 /

Hello. Kikötöttem az egyik oldalt a probléma úgyanúgy fenàl. Bug halkan. De ha a potit letekerem 0állásba nem búg. Ha esetleg megprobálom azt hogy a gndket mindnhol össze kötöm nem segithet a dolgob? Méricskéltem és a bemenet gnd, meg a panel gnd-je között 22ohm ellenállás van.
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2015
(#) krisz69 válasza krisz69 hozzászólására (») Jún 9, 2015 /

A 2gnd között 22ohmot mértem. Pedig tudmlűmásom szerint a gndk-nek össze kéne lenni kötve mindenhol a panelon is. De ezek szerint nincs össze kötve lehet onnan ered a bugás.
(#) reloop válasza krisz69 hozzászólására (») Jún 9, 2015 /

A 22 ohm nagyon sok, a jelkábel test vezetőjét mérd át szakaszonként! A bemeneti csatlakozó el van szigetelve a fémháztól?

Igen a bemeneti csatlakozó elvan szigetelve. Mondenhol végig mértem, a bemeneti Xlr töl a potméterig. Potmétertől a panelig. Minden rendbe a potméter is rendesen van bekőtve 50kohmos B -s. Az érdekeség hogy a panel feszko gndj és a bemeneti gnd között mérhető a 22ohm mind 2 oldalon.
(#) reloop válasza krisz69 hozzászólására (») Jún 9, 2015 / 1

A panel két GND csatlakozója között már normális ez az érték. Attól tartottam a jelkábelen jön össze ez a nagy ellenállás.
Ha letekert potival csendben van, akkor például első lehetséges hibaforrás, hogy nincs a poti háza testre kötve. Próbáld ki!

Megprobálomt össze kötni a gnd ket. Ha az sem segit. Akkor a poti házát is rá kötöm.Proba meg volt még kisebb lett az alapzaj. Úgyhogy itt a baj.
(#) krisz69 válasza krisz69 hozzászólására (») Jún 9, 2015 /

A Gnd és a gép ház kőzött 140volt körül mérek,viszont ha lekötöm.a földelést megszünik a bugás.és a 140v is. Milyen szúrés kéne hogy. Ne legyen. Mérhető a 140v mikkor rajta a föld? Űl egy Emi filter megoldaná a gondomat??
(#) reloop válasza krisz69 hozzászólására (») Jún 9, 2015 /

A gépház a GND-n van a legjobb helyen. A földelés alatt a hálózati védőföldet érted?

igen a hálozati védő földelést értem. mikkor vissza teszem a gép házra akkoir 140v körül mérek. nemtudom egy EMI filter meg e oldaná a gondom. akkor talán nem tudna húzni semmere a váltó feszkó.
(#) reloop válasza krisz69 hozzászólására (») Jún 9, 2015 / 1

A gépházat kösd össze a táp GND-vel! Az érintésvédelmi földet akkor kötheted ugyanide, ha a jelforrásaid egyike sem földelt.
Az EMI szűrő nem segít és nem ront a helyzeten.

a jelforrások közül a legtöbb földelt. mivel a PC-ből jövö jel is az, meg a keverőpult is földelt.
(#) zotya1983 válasza krisz69 hozzászólására (») Jún 9, 2015 / 1

Mint mondtam telefonban tégy be egy ground lift kapcsolót,nem említetted hogy nincs hálózati földelésetek a lakásban!!! Ez egy fontos tény ugyanis onnan ha rákötsz a gépházra + a (csillagpontra) máris bevitted az 50 hz es búgófeszt a rendszerbe.Ballagj le a cuccal és keress egy földelt dugaszolót próbáld ki egy tv hangszóróval mondjuk.
(#) krisz69 válasza krisz69 hozzászólására (») Jún 10, 2015 /

Probléma megoldva Emi Filter behelyízése útán. És a ház Gnd hez kötése útán megszünt a búgás.

DSC_0028.JPG

(#) krisz69 hozzászólása Jún 22, 2015 /

Sziasztok. Megépitettem a tda 7293 hoz. NE555ős Clip detektort. Aprocska kérdésel fordúlnék ide. Nem volt 5v os stab icm. Csak 12v os.îgy ezzel raktam őssze. Kérdésem a következő lenne. Nem kelle esetleg valamit cseréljek ha nagyob feszkot kap? Valamelyik ellenálást. Tudom a led elött lévőt kell, de azon kivül esetleg valamot?? Előre is köszönöm a segitséget.
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2015

DSC_0054.JPG

(#) reloop válasza krisz69 hozzászólására (») Jún 22, 2015 /

Szia! Mást nem kell, ez a szép az 555-ben
(#) krisz69 hozzászólása Júl 3, 2015 /

Sziasztok. Ismét segitségeteket szeretném kérni. Csak bug a tda végfok amit épitettem. 350. Yamaing féle modul nem lehet hogy az előfok ic gerjed rajta?? Ne5532. Meg ha igen azt hogy lehet ki iktatni
(#) lukacsp válasza krisz69 hozzászólására (») Júl 3, 2015 / 1

Szia! Félek, hogy itt ilyen jellegű probléma lesz. Át kéne nézni a nyák fóliarajzolatát, hogy legalább az alapvető GND vezetési alapelvek be vannak-e tartva. Ha nem, akkor jöhet a snitzer és a vezetékek a panel alá. Sajnos az olcsó modulnak gyakran búgós a hangja.
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2015
(#) reloop válasza krisz69 hozzászólására (») Júl 4, 2015 / 1

Szia! Meg sem szólal, vagy zavaróan brummog? Végezz próbát rövidre zárt bemenettel, majd nézd meg NE5532 nélkül hogyan viselkedik?
(#) krisz69 válasza reloop hozzászólására (») Júl 4, 2015 /

Rövidzáral nem bug. amugy. meg akárhogy kötöm mindig bug
(#) sonny007 hozzászólása Aug 18, 2015 /

Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy beszereztem a D-Audio-tól egy TDA7293-as KIT-et.

Muta/Standby lábakat mire kell, vagy hova kössem, hogy életre kelljen?
Azt tudom, hogy a MUTE némítja a hangszórókat (így nincs a puffanás ha nincs hangszóróvédő)
Standby meg készenlétben van az erősítő de GND-t, + vagy - (-t) vagy mit kell rá kötnöm, hogy készenlétbe rakja magát lényegében, hogy szóljon.

Előre is köszönöm a válaszokat.

Üdv.
(#) krisz69 válasza sonny007 hozzászólására (») Aug 18, 2015 /

Hangszoró védelmet mindenkép javasolnék az erősitőhőz. Mert ha elszál egyszer az icd. Szép dolgokat tud művelni a kimenő tápfeszültség.
(#) krisz69 válasza sonny007 hozzászólására (») Aug 18, 2015 /

Bővebben: Link

itt van minden az ic-ről
(#) sonny007 válasza krisz69 hozzászólására (») Aug 18, 2015 /

Hiába kötöttem rá a + tápra a mute/standby-t nema még mindig.
Külön külön se jó.
Mit kellene rákötni?
Kezdő vagyok az egyik KIT-et ár elhaláloztattam. Ezt jo lenne hangra bírni.. :/
(#) reloop válasza sonny007 hozzászólására (») Aug 18, 2015 /

Szia! A mute és standby kivezetéseket helyesen kötötted a pozitív tápra.
El ne felejtsd a szabályt, hogy csak kisütött kondenzátorú tápegységre szabad rákötni az erősítőt.
A tápfeszültséged meg kell haladja a ±10V-ot. Az elektrolit kondenzátoroknak az előírt polaritással kell bent ülniük.
Az élesztésnél használj áramkorlátozót!
Írd meg mekkora a feszültség testhez képest a 9, 10, 14 lábakon!
(#) sonny007 válasza reloop hozzászólására (») Aug 18, 2015 /

Tápfesz: +-46V
Kondik helyesen vannak belerakva.
9-es láb +30V
10,14: 0V
(#) reloop válasza sonny007 hozzászólására (») Aug 18, 2015 /

A 10 (mute) legalább +3.5V kell legyen a némítás kikapcsolásához. Nézd meg az onnan +tápra menő ellenállásokat szakadás, és a test felé menő kondit zárlat szempontjából!
Következő: »»   56 / 75
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem