Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   264 / 608
(#) neocska válasza storm hozzászólására (») Jún 10, 2011 /

Na igen, a hálozatrol csak annyit, hogy nagyon öreg, nagyábol 25-30éves, még aluinium huzalos, mindig mikor a világitást bekapcsolom (22W os "sporlos" égö) akkor pattan egyet az 5.1-es
Megépitem, ugyis van ott elég hely.
És ha a 330nF helyére csak 220nF+100nF et rakok, az remélem ugy elvégzi a dolgát rendesen, vagy nem?
(#) Bassmester válasza neocska hozzászólására (») Jún 10, 2011 /

Jó lesz bele 320nF is a 330 helyett
Az "5.1" nem azért pattan, mert gyenge a hálózat, hanem azért mert a kapcsoló egy kissé lassan érintkezik, vagy a "22W-os spórolós" (feltételezem hogy kompakt fénycső) kapcsolóüzemű elektronikája generál valami zavart.
Továbbra is azt mondom hogy felesleges a lágyindító, de ha kedved van építgetni csináld csak.

De ezek a dolgok már nem a 7294-ről szólnak ám...
(#) smokeking hozzászólása Jún 11, 2011 /

Hali az lenne töletek a kérdésem hogy van egy ilyen kis panelem eddig jól ment utána meg fokta és csak bug ne m tudom mi baja kérlek benneteket segitstek már.
IC-ét kell cserélnem.
aki tud segitsen már
Köszönöm
(#) reloop válasza smokeking hozzászólására (») Jún 11, 2011 /

Hali!
Ellenőrizd a bemeneten, a jelforrással közös testen van-e. A panel GND és a csatlakozó árnyékolás között 0 ohm legyen.
Mérd meg az IC 13,15 lábain a tápfeszültséget, lehet az egyik hiányzik.
(#) smokeking válasza reloop hozzászólására (») Jún 13, 2011 /

hali semmivel semmi gond csak egyszer halgattam a zenét rajta és egyszer csak fogta és a hangszórót feltolta és bugott azóta semmi ugyan azt csinálja és nem tudom hogy mi baja ezért irok ide hogy valaki tud e segiteni.
(#) Bassmester válasza smokeking hozzászólására (») Jún 13, 2011 /

Megvan a szimmetrikus tápfesz? Ha igen akkor +/- mennyi?
Hány V DC megy a kimenetre? (használj DC védelmet)
Mellékelj jól látható fotót a cuccról. Milyen pufferek vannak a nyákon?
Olyan meg nem létezik, hogy "semmivel semmi gond", ha ilyet produkál.
(#) Gyozo92 hozzászólása Jún 15, 2011 /

Sziasztok!
Egy TDA7294 erősítővel (nem a hidalt) lenne problémám. Az a helyzet, hogy kezdetben elhúzta a tápot. Ezt megoldottam, kicseréltem a kondikat, átmentem a forrasztások között. Ez megoldotta a problémát, de nem szól. Cseréltem IC-t is, de semmi. A 9-10 láb között 4,3 volt van. Egyszerűen csak hallgat. Amúgy ezenkívül nincs baja, áramfelvétele jó. Valami védelemre gyanakszok. Nincs valami ötletetek, hogy mi lehet? Köszönöm!
(#) reloop válasza Gyozo92 hozzászólására (») Jún 15, 2011 /

Szia!
Idézet:

A 9-10 láb között 4,3 volt van.”

Ezt szó szerint kell érteni, vagy rendesen a test és az egyes lábak között külön-külön?
(#) Gyozo92 válasza reloop hozzászólására (») Jún 15, 2011 /

Igen, az egyik mérő a 9-es lábon, a másik pedig a 10-en. De tudtom szerint itt minimum 3,5 voltnak kell lennie az IC indulásához.
(#) kistotti01 válasza smokeking hozzászólására (») Jún 15, 2011 /

Nagyon valószínűsíthető, hogy a 7294 tönkrement. Mérd meg a nyugalmi áramot, és látni fogod, hogy a megengedett többszöröse lesz, vagy pedig nagyon kicsi. Így ne nagyon járasd, mert nem kizárt, hogy egyenfeszültséget nyom a hangszóróra...
(#) kistotti01 válasza Gyozo92 hozzászólására (») Jún 15, 2011 /

Írtad, hogy a táp résszel már voltak gondok, akkor mérd meg, hogy a tápfeszültséged "odaér -e" az IC-re. Tehát a földhöz képest megvan -e a +- táp az IC-n.
(#) Gyozo92 válasza kistotti01 hozzászólására (») Jún 15, 2011 /

Igen, erre gyanakodtam, de rajta van a lábakon a táp.
(#) kistotti01 válasza Gyozo92 hozzászólására (») Jún 15, 2011 /

A panelon a vezetősávok rendben vannak? Nem ér össze semmi - sem aminek nem szabadna? Az alakatrészek értékeit is ellenőrizdd le, mivel az is egy elég fontos szempont, hogy minden ott legyen, ahol lennie kell és akkora legyen az értéke, aminek kell lennie. :yes:

A testhez képest kell több mint 3,5V-nak kell lenni a 9 és 10-es lábon. Úgy mérd meg.

szóval ha a testhez mérem, akkor 3,5 de ha egymáshoz, akkor 7 volt minimum?

Nem kell őket egymáshoz képest mérni, csak külön-külön. Mind a kettőnek 3,5V felett kell lenni a testhez képest.

A 9. láb 5 volt kereken a földhöz képest, de a 10. csupán 0.7 volt. Ez lehet a probléma? Ezt mi okozhatja?
(#) SZAsza21 hozzászólása Jún 15, 2011 /

Sziasztok!!! nekem olyan kérdésem lenne , hogy tökéletesen működik a végfokom ,mégis mikor bekapcsolom behúzza a hangszórót , ez mitől lehet ??? semmi gerjedés nincs az erősítőben! ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném !

Igen, ez a probléma. A némítás be van kapcsolva. Melyik rajz alapján építetted?
(#) reloop válasza SZAsza21 hozzászólására (») Jún 15, 2011 /

A bemeneten, vagy a visszacsatolásban van egy hibás, vagy túlméretezett kondenzátorod.
(#) SZAsza21 válasza reloop hozzászólására (») Jún 15, 2011 /

a bemenetre tettem egy 2,2 mf kondit és egy 47kohmos ellenállással van 0ra húzva lehet ott a bibi ?

Kösd le a bemenetet, kiderül.

rendben holnap kipróbálom amúgy bemenetre mekkora kondi kellene ?

Ez alapján
100W TDA7294

Bemenetre 47k-hoz 560nF-1µF kondit ajánlok. Elektrolit kizárva.
(#) Davidd válasza Gyozo92 hozzászólására (») Jún 15, 2011 /

Amit linkeltel rajz nekem elso pocintesre gond nelkul ment pedig kezzel rajzoltam a nyakot .Eleg jol megy is szethajtott 4 difumat....

Három alkatrész jöhet szóba. A 10k, a 30k és a 10µF kondi. Az ellenállásoknál a tényleges értéket és a beforrasztást ellenőrizd, a kondinál a lábak közötti átvezetést.
(#) Gyozo92 válasza Davidd hozzászólására (») Jún 15, 2011 /

A másik fele nekem is simán indult. Ezzel a másikkal szívok sokat. A híd is elég jól megy, csak kicsit sokat fűt ha ki van hajtva.

Köszönöm, holnap reggel ezzel kezdem.

értem akkor lehet , hogy ott szúrtam el ,hogy eletrolitott tettem be ! am köszönök mindent holnap kipróbálom !
Következő: »»   264 / 608
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem