Fórum témák
» Több friss téma |
Na igen, a hálozatrol csak annyit, hogy nagyon öreg, nagyábol 25-30éves, még aluinium huzalos, mindig mikor a világitást bekapcsolom (22W os "sporlos" égö) akkor pattan egyet az 5.1-es
Megépitem, ugyis van ott elég hely. És ha a 330nF helyére csak 220nF+100nF et rakok, az remélem ugy elvégzi a dolgát rendesen, vagy nem?
Jó lesz bele 320nF is a 330 helyett
Az "5.1" nem azért pattan, mert gyenge a hálózat, hanem azért mert a kapcsoló egy kissé lassan érintkezik, vagy a "22W-os spórolós" (feltételezem hogy kompakt fénycső) kapcsolóüzemű elektronikája generál valami zavart. Továbbra is azt mondom hogy felesleges a lágyindító, de ha kedved van építgetni csináld csak. De ezek a dolgok már nem a 7294-ről szólnak ám...
Hali az lenne töletek a kérdésem hogy van egy ilyen kis panelem eddig jól ment utána meg fokta és csak bug ne m tudom mi baja kérlek benneteket segitstek már.
IC-ét kell cserélnem. aki tud segitsen már Köszönöm
Hali!
Ellenőrizd a bemeneten, a jelforrással közös testen van-e. A panel GND és a csatlakozó árnyékolás között 0 ohm legyen. Mérd meg az IC 13,15 lábain a tápfeszültséget, lehet az egyik hiányzik.
hali semmivel semmi gond csak egyszer halgattam a zenét rajta és egyszer csak fogta és a hangszórót feltolta és bugott azóta semmi ugyan azt csinálja és nem tudom hogy mi baja ezért irok ide hogy valaki tud e segiteni.
Megvan a szimmetrikus tápfesz? Ha igen akkor +/- mennyi?
Hány V DC megy a kimenetre? (használj DC védelmet) Mellékelj jól látható fotót a cuccról. Milyen pufferek vannak a nyákon? Olyan meg nem létezik, hogy "semmivel semmi gond", ha ilyet produkál.
Sziasztok!
Egy TDA7294 erősítővel (nem a hidalt) lenne problémám. Az a helyzet, hogy kezdetben elhúzta a tápot. Ezt megoldottam, kicseréltem a kondikat, átmentem a forrasztások között. Ez megoldotta a problémát, de nem szól. Cseréltem IC-t is, de semmi. A 9-10 láb között 4,3 volt van. Egyszerűen csak hallgat. Amúgy ezenkívül nincs baja, áramfelvétele jó. Valami védelemre gyanakszok. Nincs valami ötletetek, hogy mi lehet? Köszönöm!
Szia!
Idézet: „ A 9-10 láb között 4,3 volt van.” Ezt szó szerint kell érteni, vagy rendesen a test és az egyes lábak között külön-külön?
Igen, az egyik mérő a 9-es lábon, a másik pedig a 10-en. De tudtom szerint itt minimum 3,5 voltnak kell lennie az IC indulásához.
Nagyon valószínűsíthető, hogy a 7294 tönkrement. Mérd meg a nyugalmi áramot, és látni fogod, hogy a megengedett többszöröse lesz, vagy pedig nagyon kicsi. Így ne nagyon járasd, mert nem kizárt, hogy egyenfeszültséget nyom a hangszóróra...
Írtad, hogy a táp résszel már voltak gondok, akkor mérd meg, hogy a tápfeszültséged "odaér -e" az IC-re. Tehát a földhöz képest megvan -e a +- táp az IC-n.
Igen, erre gyanakodtam, de rajta van a lábakon a táp.
A panelon a vezetősávok rendben vannak? Nem ér össze semmi - sem aminek nem szabadna? Az alakatrészek értékeit is ellenőrizdd le, mivel az is egy elég fontos szempont, hogy minden ott legyen, ahol lennie kell és akkora legyen az értéke, aminek kell lennie. :yes:
A testhez képest kell több mint 3,5V-nak kell lenni a 9 és 10-es lábon. Úgy mérd meg.
szóval ha a testhez mérem, akkor 3,5 de ha egymáshoz, akkor 7 volt minimum?
Nem kell őket egymáshoz képest mérni, csak külön-külön. Mind a kettőnek 3,5V felett kell lenni a testhez képest.
A 9. láb 5 volt kereken a földhöz képest, de a 10. csupán 0.7 volt. Ez lehet a probléma? Ezt mi okozhatja?
Sziasztok!!! nekem olyan kérdésem lenne , hogy tökéletesen működik a végfokom ,mégis mikor bekapcsolom behúzza a hangszórót , ez mitől lehet ??? semmi gerjedés nincs az erősítőben! ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném !
Igen, ez a probléma. A némítás be van kapcsolva. Melyik rajz alapján építetted?
A bemeneten, vagy a visszacsatolásban van egy hibás, vagy túlméretezett kondenzátorod.
a bemenetre tettem egy 2,2 mf kondit és egy 47kohmos ellenállással van 0ra húzva lehet ott a bibi ?
rendben holnap kipróbálom amúgy bemenetre mekkora kondi kellene ?
Ez alapján
100W TDA7294
Bemenetre 47k-hoz 560nF-1µF kondit ajánlok. Elektrolit kizárva.
Amit linkeltel rajz nekem elso pocintesre gond nelkul ment pedig kezzel rajzoltam a nyakot .Eleg jol megy is szethajtott 4 difumat....
Három alkatrész jöhet szóba. A 10k, a 30k és a 10µF kondi. Az ellenállásoknál a tényleges értéket és a beforrasztást ellenőrizd, a kondinál a lábak közötti átvezetést.
A másik fele nekem is simán indult. Ezzel a másikkal szívok sokat. A híd is elég jól megy, csak kicsit sokat fűt ha ki van hajtva.
értem akkor lehet , hogy ott szúrtam el ,hogy eletrolitott tettem be ! am köszönök mindent holnap kipróbálom !
|
Bejelentkezés
Hirdetés |