Fórum témák
» Több friss téma |
Ne haragudj de ez nem igen tetszetős , mármint a belvilág , nem átgondolt az elrendezés túl hosszúak a drótok , rendezetlenek és a szigetelőszalag nem erősítőbe való termék azt el kéne felejteni !
Szigetelő szalagot én nem huzaltoldásra használtam.
1.-ik eset, elfogyott a zsugorcső és az utolsó speak-on-ra, RCA-kra azt raktam, de mindjárt kicserélem 2.Le van szigetelve a biztosítéktartó doboz. 3. Először szigetelő szalagot akartam használni a kábelek összefogására, most cserélem kifele lakozott rézre. 4. A pufferkondik ideiglenesen szigetelővel voltak, mire találtam távtartót.
Kevés a táp!
4A 2x24vac körül kéne legyen
Nah ma este volt egy kis időm a tda-ra, még az rca-kat kell zsugorcsövezni, meg berakni a clip jelzőt, meg lefogatni a doboz tetején lévő venti csatijának nyákját, ami ott van a speak-onoknál
Ám azt akarom kérdezni, hogy 1A-es biztosíték sok 100mA helyett? Mert olyan kicsit nem találok Ez a mű 10 es skálán mennyit ér?
Hello megcsináltam az erősítőt ennek alapján:
http://bolthely.hu/mikroshop/id/00536_KIT_erosito_mono_vegfok_1x_10...IC-vel annyi lenne vele a bajom hogy nem szólalt meg legalább is 1.szer de a 4K7 ellenállásnál a feszültdég rátétele után 1ohm-ot mérek mi lehet a baja?Ködzönöm
Szia! A 4,7k ellenálláson a feszültséget mérd meg.
A panelnak 43V-ot adtam
Idézet: „a 4K7 ellenállásnál a feszültdég rátétele után 1ohm-ot mérek” Ne ohm-ot mérj hanem feszültséget.
Rendben majd holnap megmérem köszönök mindent.Ja 1-et kifelejtettem a GND-nek kondi hiányában akdtam a -43V-ot
Ezt így ne helyezd áram alá! Nem is igazán értem hogyan adtál neki tápot. Rajzold rá. Könnyen elröppentheted az IC-t rossz bekötéssel :felkialtas:
A GND-re nem érkeztek még meg a kondenzátorok a szimmetrikus táphoz.
Szimmetrikus táp nélkül ez a kapcsolás nem működik, ne is erőltesd. Fél oldali táp hiányában nem egy IC ment már tönkre.
rendben addig meg sem próbálomKöszönöm
Igen helyettesíthető, de figyelj oda a tápegységre, mert nem kell neki annyi mint egy tda 7294-nek Bővebben: Link
Reloop rajza http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/2e/2eee874b65cdc38fbca01...2a.jpg
akkor használható? +/-24Voltot mérek a trafon
Csak lenne kérdésem mivel vennem kell egy trafót és azért megfelelőt szeretnék választani.
Bővebben: Ezt néztem ki , jó lesz -e vagy nagyobb szükséges inkább? A másik kérdésem pedig a 2x24-os trafó bufferolás után nem-e lesz sokk a hidalt erősítőnek ha 4 Ohm-al terhelem az erősítőt ?
Ha hidalt változatot építesz, akkor miért nem jó neked Reloop "egytápos" terve? Szépen le van dokumentálva, egészen jó panelterv van hozzá, fél pufferrel megoldható, egy biztosíték már tökéletesen megvédi, tehát nincs hátránya csak előnye.
Javaslom!
Sziasztok!
Építettem egy tda 7294 dual mono-t, 250w-toroid/2x30v(egyen)4ohm-ra tervezve,2x10ezer mikrós kondi,25A dióda híd 1 db. Csillagpontos földelés,toroid alu elválasztóval árnyékolva. Viszonylag zajtalan és erőteljesen szól,a gondom az vele hogy kb.közép hangerőnél már hallható valamilyen rádióállomás,és nagyobb hangerőnél zavaró. Mitől lehet ez,mi foghat be rádió hullámokat végfok vagy esetleg a táp.
sziasztok. Van egy dobozban 2db TDa7294em. Egy kis tereó erősítő. Mivel DVD kaszniban van így csak egy kis venti fér el ami 5V-on semmit sem ér. Így 15V-ot kap.
A tápellátása. Egyik trafó 27,5V-ja aztán egy egy graetz-el egyenirányítva szűrve és egy 15V-os stabkockával szabályozva. Ez után van még 1000µF szűrés. És erre megy a venti. A gond ott van hogyha aventi felpörög belezörög a hangszóróba... Hallom a hangszóróban a ventit. Mit tudok tenni ellene?
Csak sajnos nincs segédtáp a trafón... Egy kis SMPS meg már nem fér el...
Visszaszabályoztam 5V-ra a venti tápját így halkult de még mindig zúg.
Tegyel egy 1000uf,meg egy 100nf kondit a venti ele.
Annak idején nekem is szállt el féltáptól...
Akkor berakok még egy 100n. 1000µF van a venti előtt.
+100n-val is ugyan úgy zúg...
Szia! Az IC bemenete (3-as láb) és a test közé köss pár száz pF-os kondenzátort, pl. 220pF.
Szia! Alkotóval karöltve ajánlgatjuk a szimmetrikus táptól való elszakadást, egyelőre gyér érdeklődés mellett
Szerk.: a ventilátor vezetékét vágd rövidre és oda tedd a kondit. A venti azon a vezeték szakaszon is szórja a zajt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |