Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405 - teljes tuning
 
Témaindító: Takee, idő: Okt 7, 2005
Lapozás: OK   12 / 26
(#) Alkotó válasza kábel hozzászólására (») Ápr 19, 2009 /
 
Hamis/nem hamis ügyben abszolút egyetértek veled. Csak úgy, ránézésre nem lehet kiszúrni az ilyesmit.
Maximum annyi lehet, hogy egyes gyártók sorozatgyártásban készült típusai, esetleg általában jobbak, mint mondjuk egy másik gyártó hasonló típusa, vagy még jobb ha úgy fogalmazunk: itt, vagy ott ezzel a gyártóval jól működött, tehát valószínüleg ez máshol is beválik, de ez még mindig nem jelenti, más gyártók kizárását.

Más! Ettől függetlenül, a stílusod pocsék, arogáns, és szemtelen, de végül is csak reagáltál a hasonló stílusra.

Alkotó
(#) kábel hozzászólása Ápr 19, 2009 /
 
1-valamiben egyetértünk :
-------------------------QUAD 405----------------------------

A 100W-os erősítőt meghagyom.
(nemnyúlok hozzá, jólessz tartalékba )

A 200W-os erőlködőt pedig megépítem
és a két rendszert meg összehasonlítom


Más!
A stílusomról csak anyit, aki Urbánt piszkálja az tényleg megismeri az -igazi stílusomat !
---------azlessz még csak az alkotás ------------


Köszönöm.
(#) sound.man válasza kábel hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /
 
Hm... Nézzél csak utána, hogy az ST mikor gyárott BD249-et? Mert nem gyárott, pedig létezik. A hamis tranziszotrok fele annyit se bírnak mint az eredetiek.

Idézet:
„Vagy te tudsz olyat, hogy házilag már csinálják a tranyókat ?”
Nem mondtam ilyet.

Nekem tökéletesn működik, nem tudom ki neked Urbán vagy mid, de nem is nagyon érdekel. Egység csomag? Kinek kell egységcsomag... Aki ért hozzá az otthon is össze tudja rakni, nyákmaratás és egyéb... Jah és neked nagyon szép az ha az ic lába között megy még egy sáv ami nem ritkán szakadt is akkor csak hajrá. Nem vagyok kemény, nem is mondtam ilyet, de te nagyon el vagy szállva magadtól, kicsit visszavehetnél.
(#) sound.man válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /
 
Nem tudom milyen a stílusom, de azért szerintem nem gyengén van különbség amit ő írt meg amit én írtam előszőr. Lehet neked úgy jön le mintha én is ilyen akármi lennék, de nem is érdekel... Semmi köze a témához. Üdv
(#) kábel hozzászólása Ápr 20, 2009 /
 
1 : -Az "ST" régóta gyárt Pl : TDA Ic-ket stb. És azok nemigazán selejtesek, az hogy esetleg a BD -ket is gyártják abba semi érdekes nincs -ugyanis a gyártók között átfedések vannak, jópélda erre hogy egy kapcsolási elmélet, többféle márkájú készülékekben is megtalálható (kisseb módosításokkal -stb)
Tudni illik ! -Egy nap alatt többezer darabot gyártanak
egy adott alkatrészből és minden alkatrésznek nagyából egyformának kéne lennie, de egy bizonyos menyíség felett már nemlenne bisztosított az adatlapon feltüntetett minőség -ezért van az hogy más gyártók is besegítenek egymásnak, és persze ezeket speciális anyagokkal, vegyszerekkel és teknikával álítják elő -nem pedig víz+liszt összegyúrjuk és kész.


2 : Én sok egységcsomagot vásároltam Urbántól és nemszokott gond lenni, de vásárlásnál nyugodtan átellenőrízheti mindenki a csomag tartalmát, -mert jogában áll a vevőnek. Az Urbán panelről csak anyit,hogy nagyon szépek és ha végig gondoljuk -mire házilag bisztosítottam a feltételeket, és (Pl : Pausclar szerint) megcsináltam magamnak a nyák-ot nemsokkal jöttem ki olcsóbban mintha csomagban veszem (esetleg filcel-de azmeg úgyis néz ki, és a bonyorultabb rajzolatnál úgyis gondok lesznek ) Anyi bisztos hogy Urbán sem 3-darabot csináltat hetente, ezért a hibalehetőség ott sem kizárt.
Ezt mindenki kipróbálhassa othon, 1-valamiből csináljon Pl:1000-2000 db -ot és nézze meg hogy menyire egyforma -utánna beszéljen!

Az egységcsomagban levan egyértelmüen írva:
// Erős fényel világítsa át, hogy nincs-e teknológiai hiba! //

Ha hibát észlelünk nemkell hisztizni, egyszerüen visszaviszük és dijmentesen kicserélik (Persze-számla ellenében)

Megemlítem ! Senkit nemakarok rábeszélni az Urbáncsomagra mindenki úgycsinálja ahogy jobbnak lássa, csak a felesleges a pletyka mert nemszép dolog ! -és utánna csak csodálkozik mindenki.

Az esetleges kellemetlenségért elnézést kérek !


Köszönöm.

(#) sound.man válasza kábel hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /
 
ST TDA-kat gyárt, de bd-ket nem gyártott soha. ST BD249-ről sehol nem találsz semmi adatlapot. Nézz át a
Idézet:
„Hamis tranzisztorok a nagyvilágban”
című topikba, elég sok érdekesség fent van hamis tranziszotorkról képek illetve, hogy lehet ezeket felismerni. Nyákot olcsón nagyon jó minőségbe pedig vasalással lehet csinálni. Egy pár darabot megcsinálsz és már közel olyan jó a minősége mint egy fotózott nyáknak.
(#) kábel hozzászólása Ápr 21, 2009 /
 
A nyákvasalás idő-igényesebb és nemanyira kényelmes mintha egyszerüen megrendelem az egységcsomagot (interneten) és Kb: 2-nap alatt házhoz jön+900Ft posta, én úgy szoktam hogy egyszerre több egységcsomagot rendelek de ettől a posta ugyanannyi. És így nemkell az alkatrészek után szaladozni a nyákkal-bíbelődni csak egyszerűen összerakni és feléleszteni, persze az egyszerűbb áramköröket sPlan+Layout-tervező programmal megtervezem-kinyomtatom és "filcel" kirajzolom aztán bele a vaskloridba és tisztítást követően lakkozás, fotózni régen nemfotóztam, én évek óta így csinálom, persze ahány ház-annyi szokás.

Köszönöm
(#) nagy hoho hozzászólása Ápr 25, 2009 /
 
Üdv minden QUAD szerető fórum társamnak ! Talán belefér ebbe a topikba az alábbi kis ismertető. Ezt azért írom le mert a Quad 405 annyi átalakításon eset már át Bulgáriától Oroszországig, a Magyar verziókról nem is beszélve, hogy az eredeti kostruktőrök a The Acoustical MFG CO. LTD fejlesztő mérnökei talán már rá sem ismernének. Ezért csak mint érdekességet megmutatnám az eredeti Angol tervek alapján készült 405-öst. Az alkatrészeken látszik , hogy a nyolcvanas évek elején készítettem. Az akkor még létező BEAG -ban mérték be a tekercsek is ott készültek hozzá.
(#) hapro válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 26, 2009 /
 
Szia!

Közzé tudnád adni a kapcsolási és a nyákrajzot?, Valamikor régen az én kezeim között is volt egy ilyen verzió, viszont most szívesen nosztalgiából megépítenék egy sztereot ebből kipróbálás végett.
(#) ThomAce válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 26, 2009 /
 
Szia!

Szuper nagyon! Nekem van egy teljesen szűz ilyen panelem. Nincs kifúrva és nincs méretre szabva sem. Ahogy lejött a gyártósorról, úgy van meg. Eseleg el tudnád küldeni a beültetési rajzát?

Lehet licitálni az eredeti szűz panelra. 1db van belőle.
(#) hapro válasza ThomAce hozzászólására (») Ápr 26, 2009 /
 
Hali!

egy fényképet a nyákoldalról tegyél fel légyszives, az is elég lenne nekem a nyák után építéséhez. Aztán kapcsolási rajzot valahonnan csak be tudok szerezni.
(#) sixtek válasza hapro hozzászólására (») Ápr 26, 2009 /
 
Kapcsrajzok az eredeti verziókhoz:
Bővebben: Link
Csak a rajzok:
Bővebben: Link
(#) Alkotó válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 26, 2009 /
 
Szia!

1. Sajnos a bordacsatlakozó alumínium profilod hiába frankó, fordítva szerelted meg! Fordítva!! A kimart kis fülecskére kellett volna ülnie a két "meghajtónak". (Csak gondolom, hogy véletlenül fordítva fúrtad ki, és e miatt kellett így csinálni -velem is előfordult már ilyen).

2. Ez az úgynevezett "telenyákos" eredeti nagyon gerjedékeny. Csak óvatosan utánozzátok e miatt. És mellékesen az alkatrészek némelyike is alig fér el, főleg az induktivitások. Én is csináltam ebből vagy 10-20 darabot, de volt hogy gerjedtek.
(#) hapro válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 26, 2009 /
 
Nos..ez az info elég ahhoz, hogy lebeszélj róla. Ha gerjedékeny akkor nem kell. Úgyis van most épp 4 futó végfok projektem.
(#) Alkotó válasza hapro hozzászólására (») Ápr 26, 2009 /
 
Nem akartalak lebeszélni, de ha megnézel egy eredeti QUAD-ot, abban szinte mindig van néhány plusz kerámiakondi is a panel aljára forrasztgatva. Azok éppen e miatt vannak.

De a lényeg, vannak ettől jobban utánépíthető paneltervek is.

Alkotó
(#) nagy hoho válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 26, 2009 /
 
Helló ! Tudom ,hogy fordítva van mert annak idején ezt a cégünknél sorozatban gyártottuk, persze fusiban. A mechanikus kollégák a dobozt, a hűtőbordát stb. néhányan meg az elektronikát csináltuk. Nos a mechanikusok elcseszték. De ez mit von le az értékéből ?
Ekkora tragédia ez,hogy még piros tintát is használsz? Különben Te valami mást csináltál vagy valamit rosszul,hogy gerjedtek az erősítőid. Nem volt ezzel semmi bajunk. Bár mint írtam nem mi mértük be, ha nem egy komoly műszer parkkal és kiváló szakemberekkel működő akusztikai gyár. Így az érdem nem az enyém.
(#) nagy hoho válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 26, 2009 /
 
Helló ! Természetesen egy darabból van.
(#) nagy hoho válasza ThomAce hozzászólására (») Ápr 26, 2009 /
 
Helló ! Sajnos réges régen valaki elkérte és ahogy szokott lenni nem kaptam vissza.
hapro Neked is ezt tudom mondani. De sixtek közkincsé tett két linket és az elsőben az első beültetés szinte ugyan az. A nyákot ha felteszed azzal jobban jár hapro mert az még nincs beültetve, jobban átlátható.
(#) Alkotó válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 26, 2009 /
 
Szia!
1. Az értékéből nem von le sokat, de attól fordítva van.
2. Higgy nekem, gerjedt azok nagy része, csak "megfogták" még időben a hozzáértők. De ezzel sincs semmi baj, mert a végeredmény a lényeg. Én is jópárat csináltam belőle.
3. Nekem is van panelom, holnap felteszem nektek, csak még egy kis optikai beavatkozást tervezek vele, hogy lehetőleg "fekete-fehér" legyen. Így majd lehet belőle nyákot csinálni.

Alkotó
(#) hapro válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 26, 2009 /
 
Hobbi elektronika 1995/5 számban van egy két induktivitásos változat nyákterve. Alkatrész elrendezésben ez is hasonlít az eredetire. Viszont szerintem már ez is magyarok által átrajzolt módosított panelterv.

regiquad.jpg
    
(#) Alkotó hozzászólása Ápr 26, 2009 /
 
Idézet:
„Quad 405-ös erősítő tapasztalatok és hibák”
című fórumtémát is ajánlom, ott elég sok minden van már összeszedve, pl. nyáktervügyben is.
Alkotó
(#) bubuc17 hozzászólása Ápr 26, 2009 /
 
heló mindenkinek
hogy lehetne átalakitani a 405-öst hogy hálózatrol tudjam használni? a hálózat egyik oldalára egy gréc hi a másik meg a 0.
elég ha csak a teljesítmény tranyót cserélem nagyobbra?? vagy mást is kéne cserélnem??
mert így kicsi könyü és nagyon olcsó lenne.
bontott orion tranyó meg szinte mindenhol akad...
természeteen a kimenetet meg rendesen szigetelném a hangszóróig!!
(#) nagy hoho válasza bubuc17 hozzászólására (») Ápr 26, 2009 /
 
Helló ! Ez rosszabb ötlet mint amikor az öreg körbe kerítette 230 volttal az paradicsom ágyást tavaly !
(#) karpi válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 26, 2009 /
 
RADIOTEHNIKA folyoiratba valamint egyik evkonyvben is van cikk a QUAD405 -os erositorol bo leirasal .
Ott meg van jegyezve melyik tranzisztor gerjedekeny es a tanacs az volt hogy "lustabb" lassub ezkozt kel oda valasztani.Ugynott irja es fenykep is van a "Miller" kapacitassal (B-C koze forrasztva a foliaoldalon) fogjak meg a gerjedest az originalis erositokben is.
(#) karpi válasza bubuc17 hozzászólására (») Ápr 27, 2009 /
 
Miert eddig akumulatorrol vagy ellemtelep-rol hasznaltak ?

A megoldas halozati levalaszto transzformator .

Ha galvanikussan a halozathoz vagy kapcsolva akkor a bemenetet kell szigoruan elszigetelni galvanikussan bemeneti transzformatorral , optocsatlakozoval , radiokapcsolattal ..stb ..ami problema e ugy miniosegi mint arbeli zempontbol.
Fokozottan eletveszelyes !!! ha nincs 100% biztionsagi kovetelmenyeknek megfeleloen megepitve.

Halozatrol az egyeniranyitas es szures utan kb. 320 V egyenfeszultseget kapsz , ezt le kell csokkenteni a 2 x 50V-ra ami a Quad-nak kell.Ezt leg gazdasagosabban egy kapcsolouzemu stabilizator -feszulsegcsokkento tapegyseg tenne meg , azt hiszem ez kb. ugyananyiba kerul neked mint a transzformator +graetz+szurokondenzatorok.A munkarol es arrol hogy fog e mukodni nem is erdemes beszelni ,kapsolouzemu tapegyseget nem konnyu epiteni meg jol felszerelt laborban sem tapasztaltabb elektronistaknak sem.Rengeteg kiserletezes es munka .
(#) bubuc17 hozzászólása Ápr 27, 2009 /
 
de a 320v a + - között van a 0 hoz képest csak a fele!
és orion tv ből egy csomó bu..... tranyót bontotam ami 370-400v 6A es.
és aból szeretnék erősitőt épiteni saját célra. éritésvédelemre gondosan ügyelve.
és akkor mást nem kell cserélnem hozzá?
+ a bemenet leválasztására mi lenne a legolcsóbb megoldás?
vagy nincs valakinek valami rajza hozzá (opo stp..)
(#) zsolti710 válasza bubuc17 hozzászólására (») Ápr 27, 2009 /
 
Már ne haragudj meg de ebből könnyen szándékos emberölés lehet!

Nem ajánlom még a gondolatát sem!

Zsolti
(#) Alkotó válasza bubuc17 hozzászólására (») Ápr 27, 2009 /
 
Agyrém. Annyi féle butasággal tölthetnéd az időt, szerintem válasz valami mást a sokaságból.
A QUAD feszültsége nem növelhető csak úgy, ész nélkül.
No meg kapcsolótranzisztorokkal operálni egy erősítőben...?

Alkotó
(#) Alkotó válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 27, 2009 /
 
Azt nem mondanám, hogy nyomdakész, de azért talán látható az eredeti rajzolat.
Mellékelve egy fotó, az eredeti nyákrajzról. Az itteni bővebb leírás alapján be lehet ültetni.

DSCF7571.JPG
    
(#) bubuc17 hozzászólása Ápr 29, 2009 /
 
de a konektor is életveszéjes mégse halnak bele!!!
és nem rca hanem konektor lenne erősitő hátulján ás sima hálüzati hoszabitóval menne hangfalig amit ott ugyanúgy bedugnák (mint egy fónyírüt) . így kiépitve egyáltalán nem veszéjes!!
vagy lehet hogy ez még hülyébb ötlet de ha kát qudadot kötnák sorosan??és akkor felezödik a feszűltág is.
persze ugyanaz a jel jutna mindkettő bemenetáre.
ami egyenirényitva a nulához képest már megközeliti a +60v -60v ot.
vagy ez mégnagyobb baromság??

Használj mondatkezdéskor nagybetűket, és figyelj arra ahogy írsz! Köszönöm.
szamóca
Következő: »»   12 / 26
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem