Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Ezt lehet még fokozni. Miközben a szám megadás ciklusban van, addig meg kell tudni oldani a törlést is. Ez sem bonyolult. Szerintem a legfrappánsabb az lenne, ha ezt egy függvénybe tennéd, mint egy menü elem és a loop-ból hívnád meg.
Lehetne még fokozni. A loop-ból egy másik függvény hívás, ha a readkey nem nulla. Abban meg azt oldod meg, hogy 10 ms-s intervallumokban beolvasod a karaktert a keypad-ról pl 10x, és mondjuk ha 7x azonos, akkor tényleg lenyomta és azt amit elsőként. Gyakorlatilag egy menürendszert mondok, aminek az isdigit() és az int() a kulcseleme, illetve egy kis vizsgálat, hogy a keypad le van-e nyomva tutira. A fenti 7x ugyanaz kis szűrést ad arra is, hogy ha két gomb van megnyomva akkor mi van. Én valami ilyesmit tennék. Korábban oldottam meg ehhez hasonlót igaz keypad.h nélkül, ott arra is figyelni kellett, hogy ha a gomb sokáig van lenyomva akkor azzal ne írja felül az egészet pillanatok alatt. Gondolom ezt megoldja a keypad.h Azt is ki lehet kerülni, csak vizsgálni kell, hogy fel lett-e engedve a gomb.
Üdv!
Hogyan lehet megoldani, hogy egy Serial.read() paranccsal olvassak be egy hosszabb karaktersort? Előre is köszönöm!
Szép. Eljátszadoznék vele ha rászánnék 15k-t.
Próbáld így:
Magáról, mint gyártóról mi a véleményed?
Ha úgy döntök, hogy megveszem (márpedig megfogom, csak nem tudom, hogy ezt vegyem-e meg vagy egy Nextion-t), akkor megírom a fejleményeket.
Ha ezt választod, neked kell a kijelzéssel és a touch kezeléssel foglalkozni a library-n kersztül. Ha Nextion-t, akkor csak a soros kommunikációval kell törődnöd, miután elkészültél a felhasználói felülettel. Én az utóbbit választanám, így hogy még nem próbáltam egyiket sem.
Gombhoz kell a kabátot választani. Mi a cél? A Nextion kijelzői dinamikus képmegjelenítésre teljesen alkalmatlanok. A linkelt kijelző megfelelő a célra, cserébe sok lába van és masszívan igénybe veszi mind a porgramozó személyt, mind a kontrollert. 800 x 480 képpont nem kevés. Én 7"-os kijelzőből HDMI csatlakozósat vennék, alá pedig egy Raspberry.
Sziasztok
FastPID.h-t használom és jól is működik, viszont szeretném százalékosan megjeleníteni a bekapcsolási arányt, tulajdonképen időegységre vonatkozó kimenő teljesítményt. Van erre valami egyszerű módi, esetleg másik pid lib tud ilyet alapból? Előre is köszi!
Ha filmet akarsz rajta megjeleníteni, akkor eleve kevés az arduino ügye...
Ha meg csak gombokat és egyéb statikus tartalmat, ahogy a többiek is írták, nem szórakoznék a majdnem egész procit elfoglaló libekkel, nextionnal sorosporton simán letudható a dolog, ha esetleg csilivilli kép kell azt meg photoshoppal kifaragod... Lényegesen egyszerűbb, és elég nagy szabadság foka is van, de nem videóra természetesen!
A gyártót nem ismerem, de a többiek szépen leírták a tutit. Mindig a célhoz választjuk az eszközt, abból lesz a legkevesebb szívás! Egy soros portos parancs nagyságrendileg könnyebb, mint izomból lekezelni a pixeleket. Az alkalmazás dönti el hogy alkalmas-e az eszköz
Köszönöm szépen a válaszokat!
3 igény van: 1. Nagy legyen a kijelző 2. Tudjon megjeleníteni 4 hőmérsékletet, ha az egyik nagyobb mint x fok, akkor kapcsolja be a ventillátort. 3. Érintő kijelző legyen, hogy a hőmérsékletet lehessen beállítani. Szerintem az a kijelző egy Arduino Mega-val megfelel az igényeimnek, csupán arra vagyok kíváncsi, hogy mennyire megbízható/mennyit tart a kijelző.
Szerintem rosszul közelíted meg a problémát!
Ami inkább az lenne, milyen segítséget találsz a neten a kérdéses LCD felhasználásához? Én pl. csak arduino DUE laphoz találtam: A library for RAiO RA8875 display driver Bővebben: Link
Feltételeztem, hogy ha veszel 16-bit adatszélességű LCD-t akkor ki is akarod használni az általa nyújtott sebességet?
Elméletileg innen venném meg.
A csomag tartalma alatt írja, hogy The default power supply is 5V and the default interface is 4-wire serial interface. Ez elvileg működik SPI-vel is, nincs szükségem 16 biten működő sebességre. Alatta meg, hogy Compatible with Following Arduino Boards: Arduino MEGA2560, Arduino Due, Arduino Uno. A letöltésekben meg van (ha jól értelmeztem) Arduino Mega is. 7 inch méretben milyen alternatívák vannak? Raspberry Pi-t csak végső esetben szeretnék, mert annak van egy fél perces boot ideje + megállítás se úgy működik, hogy csak kihúzzuk. Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok! A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2018
Tényleg szép és jó meg minden, csak azt a részét úgy látom nem vagy hajlandó elfogadni, még ha ff ben is használnád akkor is elviszi a processzoridőt a frissítés, alig fog időd jutni valamire...
Bocs hogy megint csak a nextiont tudom emlegetni, van belőle 7" -os, abban már van rezisztív és kapacitív tapival is, létezik belőle ha nézted kiterjesztett verzió, ezen van pár db io is, még nem volt a kezemben ilyen, de akinek igen az talán meg tudja mondani hogy pl egy spi-s portbővítő, vagy netán egy pár dallas hőmérce elketyeg e róla, mert akkor nem kell arduino sem. Egyébként ha megnézed őket, mekkora proci csücsül a seggén hogy azokat a dolgokat ellássa amelyek a képek és egyéb dolgok megjelenítéséhez szükségesek el fogsz csodálkozni... Szóval igen, az általad választott valóban kompatibilis ezekkel, döcögve talán menni is fog valami megjelenítés, de azt a szenvedést én felcserélném egy kész cuccra, és pár soros parancsra, cserébe a többi beavatkozóra és mérő cuccra több időt tudsz fordítani... Boldog karit neked is.
Már a 2.5” grafikus LCD is siralmasan lassú SPI vezérléssel.
És a 7”-os már reménytelen!
Sziasztok!
Megint kérdeznék egyet ha nem gond . Ki milyen 433MHz-es ado és vevő modult (lehetőleg egyben) ajánl, ami megfelel a következő követelményeknek? 1) Mindenképp tudjon ASK, FSK modulációt, (lehetőleg egyebeket is pl. OOK, AMM, GFSK) 2) Kis helyen elférjen, kb. 25x25mm-nél ne legyen nagyobb, de a méret annyira nem lényeges 3) Nagy legyen a hatótávolsága, de ez sem nem lényeges A választ előre is köszönöm!
LORA - WAN hálózatot építsél ki , LoRa-WAN modulokat keressél !
Akár több 10 km is képes lesz áthidalni a gyári kis rugós antennával és 10-20mW kimenővel ! egyik a sokból magyarul több 100km is lehet LoraWanról-előadás rn2483 modul minta A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2018
Köszönöm szépen a választ!
Sajnos nem hálózatot szeretnék kiépíteni, hanem mindenféle távirányítónak a jelét szeretném venni/ analizálni/küldeni.
Hálózatól függetlenül is ilyen LoRa Modulok eltudnak egymással beszélgetni !!!
A többi meg már ajándék ha éppen szélesebb lefedettség kell ! Idézet: „távirányítónak a jelét szeretném venni/ analizálni/küldeni.” ?! Dekódolni és jel ismételni akarod ? Miért ? A LoRa modullal kilométereket lehet átvinni .
Az ilyen távirányító kiad egy 20 bites fix kódot ASK modulációval, ezt szeretném felvetetni, memókártyára lementeni, majd a memókártyáról beolvasva a kódot szeretném elküldeni.
Olyan vevő/ado modult szeretnék választani, ami a lehető legtöbb moduláció fajtával kompatibilis.
Dekódolni vegyél egy USB RTL-SDR(~25MHz-1,5GHz) vevőt vagy bármilyen 433as szupreg vevő modult .
A vett jelet elemezheted , "magnóra" veheted audio rögzítő programmal. Jobb esetben az rtlsdr donglehoz van számtalan segéd progi amivel a kódolások is visszafejthetők. Annyi mindenre használják ezeket, nem lehetetlen , hogy már ebben is segít neked a dongle. rtl-sdr dongle hardver / softver DE nem-e ugrókódosak ezek a távírányítók ? Akkor kevés az egy minta rögzítés és vissza fejtés... (általánosabb esetben)... FIX kódúnak nem sok értelmét látom zárak esetén ... A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2018
Elfejetettem említeni pár dolgot:
1) Főként garázs távirányítóknak meg után gyártott központi záraknak a távirányítójának a jelével szeretnék dolgozni, ezek mind FIX kódolással rendelkeznek + van néhány ugrókódos távirányító keeloq ugrókóddal pl. HC(S)301, ennek az azonosítóját akarom lementeni, nincs szükségem az ugrókód használatára. 2) ESP32-vel kompatibilis adót/vevőt keresek ezért az RTL-SDR nem a legjobb választás.
A fizikai réteget bármivel elemezheted , dekódolhatod ezért említettem az RTLSDR donglet azzal minden sávon tudsz venni és adók jelét vissza fejteni,
Vagy a meglévő távírányító vevőid hangfrekis kimenetét használod fel a fizikai réteg demodulálására. De akkor még egy nyers hangmintád van. Abból további elemzéseket kell végezni , ezért utaltam az RTL-SDR mert ott OOK, ASK és mindenféle modulációkra vannak kész részben félkész fejlesztések, ezen kívűl az alsó ISM sávokat lefedi ... na jó Wifihez már nem ér fel (egy vevő és mindent visz ). Aztán ha meg van a dekódolt bit minta, amit adnod kell akkor ahhoz olyan modult választasz amit akarsz . Idézet: „ESP32-vel kompatibilis adót/vevőt keresek” Ok akkor annak egy másik ESP vagy bármilyen 2,4GHz wifi router jó lehet hozzá.
Én 433 Mh-es jelek vételére digitális csengő vevőegységet használok, ebben SYN470R vagy MICrf 211 ic van, a dekodolás (értelmezés) egy Arduino Nano feladata. Ennek a soros kimenetét egy ESP30-re kötheted.
Amit az Arduino csinál azt az ESP melletti processzor is elvégezheti, csak arra nincs még library (legalábbis én nem ismerem) Ezt ezt távirányítók, szenzorok és kapucsengők mérésére használom. |
Bejelentkezés
Hirdetés |