Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » VIDEOTON RT (RA) 6380S

Témaindító: tatabike, idő: Jún 22, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   9 / 45
(#) Directors válasza steelbird hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

Akkor azt mondod,hogy az összes trimmert cseréljem ki az FM modulban?
(#) steelbird válasza Directors hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

A hangolódásos hibák jó része (szervíztapasztalat) a trimmerek miatt volt.
Aztán sorban: tasztatúra, hangoló potméter, tuner lábak kontakt hibája, trimmerek a hangolófeszültség körben (azt hiszem, a Cleóban is van az AM modulon egy trimmer a hangolópotival sorban, meg talán van még egy, valahol a tuner környékén is, az alaplapon), hidegítő kondenzátorok, oszcillátor tekercs körében forr. hibák, varikapok.... stb (jó sok hibalehetőség volt)
Volt egy tiushiba, amivel elég sok tunernél találkoztam:
Melegedésre az oszcillátor tekercs menetei összeértek, mert túl közel voltak a huzal menetei egymáshoz. Kicsi menetemelkedéssel tekerték, vagy szereléskor megnyomták a huzalt a csévetesten, nem tudom, de szinte összeértek a menetek. Melegedéskor meg ugrásszerűen arrébb mászott minden adó, és leromlott az érzékenység, vagy nem is jött semmi...

Akkor amik a tunerba vannak trimmerek azokat kicserélem.
(#) steelbird válasza Directors hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

Jobb híján, jegyezd fel, hogy milyen állásban voltak... vagy fényképezd le. De ez nem helyettesíti a beállítást...

Rendben
(#) Directors válasza Directors hozzászólására (») Márc 29, 2011 /

Sziasztok!

Sikerült megcsinálni a rádiót.Kicseréltem a UP73-as trimmert és most már tökéletesen működik.Beállítottam a megfelelő feszültséget
Nem hangolódik semerre és minden adó megmarad.
Köszönöm mindenki segítségét.
(#) steelbird válasza Directors hozzászólására (») Márc 30, 2011 /

Akkor győzelem.
Ugye mondtam, hogy trimmer lesz! Általában azzal kell kezdeni. De érdemes mindet cserélni, mert előbb-utóbb a többi is vacakolni fog.
(#) gyajazoltan hozzászólása Ápr 16, 2011 /

Sziasztok nekem Videoton Aidám van (RA 6350) ha tudtok akkor segítsetek a probléma a következő ha beállítom egy adóra pármásod percig szól aztán elhangolódik utána ráteszem az AFC-ét akkor jó megy fél órát leveszem az AFC-ét megmarad nem megy el a potikat kitisztítottam kondik ujjak benne kicseréltem a diódákat is ha mód van rá segítsetek kösz.
(#) Directors válasza gyajazoltan hozzászólására (») Ápr 16, 2011 / 1

Akkor olvasd végig ezt az 5 oldalt és megfogod találni rá a választ.De elég ha csak az én hozzászólásaimat olvasod.
Szerintem nálad is ez a hiba lesz.
(#) steelbird válasza Directors hozzászólására (») Ápr 16, 2011 /

Írni könnyebb, mint visszaolvasni...
(#) gyajazoltan válasza Directors hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /

Köszi szépen a választ rajta leszek a dolgon.
(#) LOmmPA hozzászólása Jún 4, 2011 /

Tiszteletem!

Az itt írtak alapján egy picikét feltuningoltam én is egy Cleo-t, teljesen jól sikerültek a dolgok, viszont egy valamit nem értek. A két végfok szép szimmetrikus, hangosításnál nem lesz féloldalas, viszont a VU méterek igen. A bal oldali jóval nagyobb értéket mutat mint a jobb. Láttam, hogy a kijelzők vezérlésénél van 3 poti, de nem tudom mi, mit állít, gondolom azokkal lehet hangolni a műszereket. Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy melyik poti állítja a bal oldali VU méter értékét? Illetve lejjebb kéne vennem a szinkron után mindkettőnek az érzékenységét, mert Orion HS280-as hangfalakkal szeretném használni, és azok csöppet nagyobbak mint a Cleo gyári hangfalai. Előre is köszönöm!
(#) steelbird válasza LOmmPA hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Négy trimmer az a három...
Kettő-kettő van csatornánként.
Az egyik állítja a 3W-hoz tartozó kitérést (ha jól emlékszem, de majd kijavítanak, hanem így van), a másik meg a max. teljesítményhez tartozó kitérést.
A műszert nem hangfalhoz kell kalibrálni, hanem a végfokhoz. Tök mindegy, milyen hangfalat kötsz rá, a végfoknak a kivezérlése ugyanaz lesz, a műszer meg azt méri.
(#) bekeipeter válasza LOmmPA hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Ez talán segíteni fog

A HS280 dobozok hangváltójából szerintem dobáld ki az elektrolit kondenzátorokat!!! Cseréld őket fóliára, vagy bipolárisra, ha nem akarsz benne minden nap magas és középsugárzót cserélni!

Kijelző.pdf

(#) LOmmPA válasza steelbird hozzászólására (») Jún 6, 2011 /

Időközben rájöttem mekkora hülyeséget írtam. Köszönöm!
(#) LOmmPA válasza bekeipeter hozzászólására (») Jún 6, 2011 /

Segített, köszönöm! A kondikat pedig kicserélem!
(#) bekeipeter válasza Hurka hozzászólására (») Jún 12, 2011 /

Nekem vannak ötleteim, amiket meg is csináltam! A Tina szimuláció nem sok mindenre jó, de a semminél több! Én maradtam a jó öreg matematika és a műszeres vizsgálat mellett! (Burst generátor, szkóp, stb.) Ami a számítógépes szimulációval jónak tűnt, az a gyakorlatban sok esetben rontott csak. Most ott tartok, hogy az RA6360 Receiverem odaver az EA7386S erősítőnek rendesen. Sokkal részletesebb lett a hangképe. Nem olyan fátyolos, fárasztó, mint volt! De be kell vallanom, azért a Yamaha AX500-tól még messze van!
(#) gyajazoltan hozzászólása Jún 21, 2011 /

Sziasztok egy kiss segitségre lenne szükségem múltkor irtam a rádióm elhangolódásáról (Ra 6350 s) azt megcsináltom ok lett de fellépet egy másik híba is az elöző gazdája tuti hogy belenyult na szoval olyan mint ha sáv meglenne forditva 94 Mhz- 88Mhz ig jönnek be az olyan adók mint egy másik rádión 94Mhz-104Mhz közőt az miért van elöre is kösszi a segítséget.
(#) Buffoon válasza gyajazoltan hozzászólására (») Jún 21, 2011 /

És véleményed szerint a hangoló feszültség rendben van? Gondolom a géped is varicap diódás, feszültség hangolású. Hülyeséget nem akarok írni, de én a helyedben legelőször megnézném, hogy az OIRT és CCIR esetében az előírt feszültség vannak e a hangoló potikon.
(#) gyajazoltan válasza Buffoon hozzászólására (») Jún 21, 2011 /

Köszi hogy írtál igen a hangolofesz 11v megvan leírás szerint ennyi nek kell lenni a 15 v helyet csak 14.75 volt van de a leírás szerint ez is rendben a stab. 15v trazisztor cserélve volt esetleg más valami nem lehet szerinted kössz.
(#) Buffoon válasza gyajazoltan hozzászólására (») Jún 21, 2011 /

Ha visszaolvasol a lap felsőrészére, ott írja a kolléga, (min. és max.) érték van, mind a kettőnek passzolni kell, hisz ez határozza meg elsősorban a hangolási (tól-ig) frekvenciát
(#) gyajazoltan válasza Buffoon hozzászólására (») Jún 21, 2011 /

Oké utána nézek de itt a szervíz könyvben 11 v van ha a O-C C állásba van vagyis CCIR semit nem ir max vagy min- röl azért köszi a segítséget.
(#) bekeipeter válasza gyajazoltan hozzászólására (») Jún 21, 2011 /

Ha 104HMz-ig akarod hangolni, akkor Uhmax 11V
Ha 108MHz-ig akarod hangolni, akkor Uhmax 12,8V
A modul 1-es lábán kell mérni és az UP73-mal kell beállítani
Az alsó érték 87,5MHz-re Uhmin 6,2V az UP60-nal kell beállítani és a modul 2-es lábán kell beállítani
(#) gyajazoltan válasza bekeipeter hozzászólására (») Jún 22, 2011 /

Szia Kössz a választ béállítottam az értékeket 104 Mhz-11v 87.5Mhz-6.2v de sajna maradt a régi 94Mhz-töl 88Mhz-ig jönnek be az állomások ami a másik rádión 94-104 Mhz ig ha jol tudom Sláger helyén most a Class Fm van itt az 91.8 jön be ezt tudum halgatni ha lefelé tekerem a állomás keresöt olyan adók jönek be mint a másik rádión felfelé megáll az ész bocs hogy ilyen bö szavú voltam Üdv: Zoli
(#) gyajazoltan hozzászólása Jún 22, 2011 /

Itt látszik mi a bibi.Bibi
(#) bekeipeter válasza gyajazoltan hozzászólására (») Jún 22, 2011 /

Akkor a tuner oszcillátor körével van a baj. Azt nézd meg! Valószínűleg "becsuklik" az oszcillátor, általában ilyenkor lényegesen magasabb frekvenciát állít elő a kellőnél és ilyenkor létrejöhet u.n. felsőkeverés, ilyenkor fordítva jönnek az adók. Nézd meg az oszcillátor trimmerét, hátha az a ludas!

Köszi utána nézek de csak hétvégén tudok Üdv Zoli

A másik kérésem az lenne mivel nem értek annyira a rádió technikához kétt képet teszek fel egyik kapcsolási rajz a másikon trimerek vanak szeretnélek megkérni ha lehet ad meg a számát a kis ludasnak elöre is köszönőm Üdv Zoli.
(#) bekeipeter válasza gyajazoltan hozzászólására (») Jún 22, 2011 / 1

Az UP04 a főesélyes nálam, de okozhatja ezt a hibát az UR25, UR97 és az UC15 (ha be lett építve). Esetlegesen az oszcillátor tekercsnél is lehet gond, ilyennel is találkoztam már. Ha a trimmerbeállításokhoz (UP01-04) nem nyúltál, akkor csere előtt ajánlatos a max hangoló fesznél megmérni az UP04 közepén a feszültséget és felírni, majd az új trimmert oda állítani. De jó hibabehatárolási módszer az UP04 közepén mérni végig a feszültséget hangolás közben. Felülről bedugod a lyukba a mérőpálcát. Ilyenkor természetesen elhangolódik az oszcillátor, ha az UC15 nélküli szériával rendelkezel, de ezzel ne foglalkozz! Ez már adhat támpontot! Ha nem boldogulsz, küldd el postán a modult!
(#) gyajazoltan válasza bekeipeter hozzászólására (») Jún 23, 2011 /

Nagyon szépen köszönőm a segítséget elöször megprobálom magam ha nem megy küldöm csak azt nem tudtam miket kell átnézni még egyszer köszi Üdv Zoli.
Következő: »»   9 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem