Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC égetési hibák, problémák, kérdések
Csak az az egy a jó?
Azért köszi a választ.. Üdv, Bence
Ott van az is, ami neked van. Nekem is itt működik, semmi gond vele. A másik amit láttál ettől egyszerűbb, kevesebbet tudó, de jól használható verzió. Nincs értelme ilyenre átépíteni.
Hogy őszinte legyek nem tudom mi lehet a baj. Nekem simán működik, fogalmam nincs neked miért nem.
Watt, köszi a választ. A pontos égető verzió: WCOM-mini_V4.
Az élesztgetés során már az ICSP tüskéken megjelentek a várt feszültségek a Port Check ablak pipáinak megfelelően, és a LEDek is jól működtek (Vdd-re zöld, Vpp-re sárga), de nem ismerte fel a PIC-et. Időközbenn valamit elszúrtam, merta Vpp-t nem tudom előállítani. Amit idáig mértem a Vpp pipára: a Q3 tranyo C lábán 12,63 V B lábon 0,99 V E lábon 1,53 V ICSP tüskéken : Vdd lábon 4,99 v Vpp lábon is 4,99v A zöld LED világít, ami a + 5V-ot jelezné nomális esetben. Talán a tranyó (BC212) állt kis sorból? Az égető progiban, ha nem a megfelelő fület jelölöm ki, az okoz-e problémát a felismerés során? Pl a 18F fül aktív, miközben egy 16F628A PIC-re eresztem rá a felimerési folyamatot. Üdv Pic18f
Sziasztok!
Van egy PIC16F887 I/P -m és fel szeretném programozni. A PIC Új! Egy 5x5x5-ös led kockának a programját szeretném beleégetni. Megpróbáltam EZZEL a programozóval és a WPB_F18_F16_F12_v1.30b-vel felprogramozni a PIC-et automatikusan felismeri, és úgy csinál mintha beleégetné de visszaolvasáskor nem egyezik. Az LPT jó mert nincs egy hete hogy felprogramoztam vele egy eepromot. (Amúgy a számítógép: P2 232Mhz 256MB RAM XP-SP2 op. rendszerrel.) Szerintetek mivel lehet a probléma? Előre is köszönöm a válaszokat! Üdv, Bence!
Sokszor felmerült már, hogyan is lehetne a programozókban levő 74(LS)07 vagy 74(LS)06 áramköröket helyettesíteni. Ezen áramkörök olyan nyitott kollektoros kimenettel rendelkeznek, ami +30V -ot is elviselnek. A xxx06 invertál, a xxx07 nem invertál. A mellékletben levő ábrán az 1 - 6 rajzokon a 74(LS)07, a 7 - 12 rajzokon a 74(LS)06 helyettesítésére lathatunk példákat. Az 5., 6., 11. és a 12. megoldások csak 5V -os kimeneti feszültségig használhatók. Az 1. és a 7. az eredeti kapcsolás...
Majdnem az összes helyettesítésben több elemet kell beépíteni, mitha az eredeti megoldást építettük volna meg, és általában eredményül az eredetinél lassabb működésű áramkört kapunk.
Sebességet kell lassítani. Érdemes letölteni a legújabb verziót! A mini támogatás pipát használni kell!
Elvileg nem lehet tönkre tenni a PIC-et, bármilyen kombinációban is kapcsoljuk rá a jeleket. De azért nem árt 16F-eket 16F-es fülről felismertettni.
Lehet, hogy a tranyó tönkrement, pl. ha valami rövidrezárta a Vpp-t.
Nagyon szépen köszön a segítséget!
Sikerült a dolog (égetés) Üdv: Bence
Azért köszi a segítséget! Az égetés már megy, az tuti jó, úgyhogy átköltözök a kérdésemmel a compileres topicra, hátha van nekik valami ötletük.
üdv, Kiwy
Watt!
Kicseréltem az égetőben a Q3 tranyót és megjavult az egész ketyere. Tehát ezt a tranyót tettem tönkre valami rövidzár félével. Köszi a tippet. Az MPLAB IDE-ben írt program problémájával lehet, hogy nem itt kellene jelentkeznem. Ha így van, kérek egy útbaigazítást a megfelelő topkhoz. Üdv Ray
Örülök, hogy jó lett!
Sok topic van. Van ami csak C-vel de a PIC-es topicok általánosan asm-al is. Ha kezdő programozói kérdéseid vannak, akkor a PIC kezdőknek topic jó lesz. Ha C-s, akkor valamelyik C-s topic!
Üdv.
Megépítettem ezt. De valami nem stimmel vele(vagy a géppel). Elinbdítom a WinPic800-at, ami be van állítva a megadottak szerint. Betöltöm a .hex-et és rányomok az írásra, erre kiirja hogy: HIBA -> Cím írása 0x000000 Beírva: 0x2C00 Kiolvasás: 0x3FFF. Nem tudom ez mit jelent de e miatt nem működik. Ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném.
Próbáltam IC-prog 1.06-al is. Majdnem teljes sikerrel. De az azt irja hogy: Verify failed at address 0000h! Valaki tudja mi a gond?
Esetleg a hozzá való programmal? (oldalamról...)
A WPB-t szerttem volna kipróbálni, de nem akar indulni a letöltés.
Kipróbáltam, de nem érzékelt PIC-t legalábbis azt irta. Még kicsit tanulmányoznom kell a programot mert ez az egyetlen érthető MAGYAR nyelvű.(Grat hozzá).
Próbálkoztam még egy keveset, de a programoddal se működik, nem ír hibát de mikor beolvasnám írás után nem olvas semmit. Nem tudom mi lehet a baja. A Vdd-t és a Vpp-t is pont úgy kapcsolgatom ahogy a program kéri. sehogy semmi... Van még valami ötleted?
Esetleg olyan problámád van, amit ebben a hozzászólásban leírtam, vagy a PGM láb lebeg..
Sziasztok
megépítettem ezt az égetőt. Felismeri a PIC et fel is programozza csak nem indul el utána a program. Próbáltam másik programozóval azzal tökéletesen ment minden. Ennek mi lehet az oka?
A PGM láb ugy lebeg hogy nincs bekötve(lehet nem erre gondoltál). Említettél 100nF-os kondit, azt hova?
A PGM lábat 10k -val a földre kellene kötni programozáskor. A 100nF -ot a pic táp (Vdd) és a föld közé kellene kötni.
Úgy se működik, majd megcsinálom máskép... azaz a másik programozóval. Köszi a tippet.
Sziasztok!
ezzel az égetővel lehet égetni PIC16f84-et?(vagy 16f84a-t?) Bővebben: Link Mit jelent a PGD éd a PGC láb? olyanokat nem találtam a pic leírásában... Bővebben: Link Üdv.: Zoltán |
Bejelentkezés
Hirdetés |