Fórum témák
» Több friss téma |
Semmi gond, köszönöm szépen!
![]() Szerk.: Bár akkor nem értem, hogy eredetileg miért nem így lett megtervezve, elvégre sokkal egyszerűbb, és nem is kell annyi ellenállás. ![]()
A mellékelt rajz szerint 4db elég! Már nem emlékszem ki csinálta a rajzot, remélem nem haragszik meg, hogy beszúrom.
Szerk: Látom jól megelőztetek. ![]()
Szia! Mi az a referencialedsor?
Ha már az ellenállásokat kiszeded, a ledekből sem kell az összes, ha később nem szeretnéd átprogramozni valami spéci funkcióra. Például ha 12 órás a megjelenítés, úgy csak 19 led kell. BC182 jó lesz? Van belőle egy csomó. Még egy ötlet: ha a tranyók bázisaihoz berakunk egy dip kapcsolót, lehet energiatakarékos kijelzés, másodperc kikapcsolása. Ha a tranyók és Gnd közé berakunk egy kapcsolót, kijelzés kikapcsolás.
Az azért jó, hogy amikor épp annyi az idő, hogy kevés LED világít, akkor tudd, a referencia sor segít látni, hogy épp merre hány méter. Mondjuk ha 22h22m22s az idő és olyan órád van, mint mondjuk nekem, amiben füstüveg mögött vannak a LED-ek (tehát amelyik nem világít az nem is látszik), akkor a referenciasor-ból látod, hogy épp nem 11h11m11s az idő. Bár az enyémben sincs így egy pár másodpercig nézni kell, mert ugye a másodperc 1-es LED-je folyamatosan villog, így onnan látni, hogy melyik az alsó sor. Csatoltam is az órám képét, látszik rajta, hogy miről is van szó.
![]()
Aha, tényleg. Jó kis óra!
![]()
Köszönöm! Ez volt életem első PIC-es projektje.
Akkor pláne jó!
Én most készítem a második órámat, sokkal kisebb lesz, mint az előző. Holnapra-holnaputánra talán kész is lesz + programozás.
Mennyire lesz kicsi? SMD? Egyszer akartam csinálni SMD-vel is, csak épp nem volt rá pénz, aztán elfelejtődött.
Nem smd lesz.
Ez az apró led tetszett meg: Bővebben: Link Ezzel a ledes panel mérete kevesebb, mint harmada az előzőnek. ![]() Én valahogy leragadtam a raszteres nyáknál, ezért sem tudnám smd-ben csinálni. A nyák kábé 4*3 cm lesz + elem. Majd nézek neki valami jókis dobozt.
Végülis, ez sem sokkal nagyobb, mint egy smd, és pofás kis darab! Majd kíváncsi leszek rá ha elkészül!
Hali. Most fogom folytatni, vagyis befejezni a kitudja hanyadik órámat.A LED ek alatti 1 mm jukakon fog kék referencia fény kiszűrődni.
Jó pici lett az elektronika! A teteje hamutartóként funkcionál?
- What time is it? Hamutart'o clock precisely...
![]() ![]()
Igen , marad a hamus funkcio. Még egy Li-ion akksit teszek bele, és annak a csepptöltő áramkörét.
Jó, hogy szóbakerült. Én is gondolkodtam már egy akksin. Egy töltéssel kb. hány napot bír ki maximum?
Nagyjából elkészült. Csatoltam két fotót, majd holnap rakok fel a ki mit építettbe szebb képeket. A kijelző lehet, hogy nem így fog állni, a leendő doboztól függ.
Jöhet a programozás! ![]()
Szép munka, gratulálok!
Az igazat megvallva nem tudom.Egy óra sem maradt meg nekem, mindet el kunyizták. Volt nokia adapteres meg amit épp találtam itthon.Le diódázva hálózat nélkül csak a proci kap áramot, kijelzés csak hálózatról.
Így is nehéz megoldani, hogy az akkun max 4,1 V lehessen (ne tudjon túl töltődni ) És a túlmerülést is meg kellene akadályozni. (Kb:3 Volt már káros )
Köszönöm!
Raktam fel képeket a ki mit építettbe. A kijelző átkerült a hátuljára, legalább egy kicsit eltakarja a kábeldzsungelt, és az óra így valamivel laposabb is. Volt pár elkötés az mpx-ben, néhány kábelt összecseréltem, de már jó. Az icsp csatihoz építek majd egy beállító-panelt is. (Vdd, Vss, Rb6, Rb7)
Ez jó lenne az órámhoz?
Bővebben: Link Ezzel kb. meddig bírná, ha a ledek is (szóval minden) erről mennének?
Letöltöttem az eredeti kapcsoláshoz mellékelt programot, csak az inputos részeket próbáltam meg kitörölni belőle. Már rég assemblyztem, még fel kell elevenítenem az ismereteimet.
![]() Az direkt van, hogy bekapcsoláskor, amíg először végig nem megy a másodperc, a középső négy oszlop legalsó és legfelső ledjei világítanak (az óránál az alsó kettő), vagy csak kitöröltem valamit, amit nem kellett volna?
Lehet, egyszerűbb lenne a probléma megoldása, ha elárulod a célját, hogy miért törölted ki az inputos részeket.
Közben már megtaláltam: initial_vals
"Sets the initial values. We start 9 seconds before midnight!" Az inputos részeket azért szedtem ki, mert azt teljesen át szeretném írni.
Idézet: „Ezzel kb. meddig bírná, ha a ledek is (szóval minden) erről mennének?” Nagyjából semeddig. Ennek az úgynevezett 10 órás kisütő árama 14mA. Ez csak egy szóló processzornak elegendő, a rákötött elektronikának már nem.
És van olyan akksi, amivel meg lehetne oldani? Pl. mobil akksi? Milyen értékűnek kellene lennie, hogy pl. egy hétig bírja?
175 Ah teherauto akksi sokaig birna
![]()
Lehet akkor inkább két 3.5V-os gombelemnél maradok. A 9V túl nagy, meg a 7805 miatt nem valami hatékony.
Olyan táp IC nincs, ami szintén 5V-ot csinál, de a felesleget nem melegítésre használja?
Szeretném átírni a progit 12 órásra.
Gondolom az overflow_mint utáni rész az érdekes. Csak ellenőrzésnél más számokat kell megadni határértéknek: óra10 2 helyett 1, óra1 4 helyett 2. De ezt nem értem: "ADDLW 0FCh ; hre > 4?" hex(FC) = dec(252), és a 252 nem 4... ha átírom erre, az úgy jó? "ADDLW D'4'"
MCP1703 2 uA nyugalmi arammal rendelkezik. Melle lehetne meg lehetne nagy fenyereju LED-et alkalmazni, igy le lehetne vinni az aram felvetelt, ha a LED korlatozo ellenallast kicsereled nagyobbra.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |