Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   232 / 1149
(#) didyman válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 7, 2011 /

De az nem spare mód, hanem egy pót-jumper, használaton kívüli tartaléknak. Egy ideje sok modellen egybepakolták a slave párral (vagyis ha jumper nincs, akkor az eszköz slave). Amire gondolsz, az a SCSI eszközöknél tiltható automatikus felpörgés. A vezérlő dolga ekkor a lemezeket utasítani a felpörgésre (start unit parancs)
(#) didyman válasza Powerslave hozzászólására (») Aug 7, 2011 /

Már a BIOS hibás méretet jelez ki. Az MBR-nek, partíciós táblának ebbe nincs beleszólása.
(#) _ampervadasz_ válasza didyman hozzászólására (») Aug 7, 2011 /

Ilyen üzemmódot egyszerű IDE merevlemeznél is felfedeztem, nem csak SCSI -nél.
(#) didyman válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 7, 2011 /

Szoftveresen, BIOS alól létezik (delay IDE initial). Jumpert ehhez még nem láttam.
(#) _ampervadasz_ válasza didyman hozzászólására (») Aug 7, 2011 /

didyman
Honnan tudom meg, hogy hány szektor, cilinder és Héder kell ahhoz, hogy megkapjam a 20gigát?
(#) Powerslave válasza didyman hozzászólására (») Aug 7, 2011 /

ha már a BIOS rosszul írja ki, akkor ott télleg szívós a gond és nem MBR lesz.

amp.: rá van írva a vinyóra, hogy melyikből mennyi van neki. jav.: sajna nem mindegyik vallja be, a kezemben van épp egy viseltes 120GB Maxtor, ő csak LBA -ban ismeri be.
LBA -ban mondjuk egyszerű, mert 20GB = 20*1024*1024*1024 bájt, ezt meg osztod 512-vel (szektorméret bájtban).
20*1024*1024*2 = 41943040 szektor
(#) Powerslave válasza Powerslave hozzászólására (») Aug 7, 2011 /

a CHS -sel viszont nem nagyon érdemes kísérletezni, mert az a vinyó belső felépítését reprezentálja (egy "korong" hány sávra van osztva, egy ilyen sáv hány szektort tartalmaz és hány fej dolgozik az eszközben).
Ha ezt nem tudod (miért tudnád, nincs bevallva), akkor valszeg felesleges rajta erőlködni
(#) _ampervadasz_ válasza Powerslave hozzászólására (») Aug 7, 2011 /

Csak az LBA szektorméret van ráírva: LBA 39102336 az az 19GB
(#) Powerslave válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 7, 2011 /

lehet, hogy rá kéne ereszteni a vinyóra egy tesztet. mármint, ha a BIOS rosszul állapítja meg a vinyó méretét, akkor ott valszeg a vinyó hazudik.

Ha csak a BIOS tévedne, nem lenne gond, mert az OS nem áll szóba a BIOS -szal, de ha a vinyó hazudik, akkor az oprencer is tévedni fog.

Nem tudom, van-e rajta perpill fontos adat, de ha nincs, én rávetnék egy R/W tesztet, hogy mit szól hozzá...
(#) edison14 hozzászólása Aug 7, 2011 /

Helló. Akadt egy kis gondom a géppel. Már régóta ezt csinálja a gép pontosabban a hdd-m. Olyan mintha leállna egy pillanatra korongok forgása (hallom hogy leáll a motor). Táp lett cserélve de azt is a haver adta viszont volt olyan, hogy egyszerűen csak kikapcsolt a gép, de a zöld táplálást jelölő led világított. Ebből következtetek táp problémára. Viszont a vinyó leállása után a windows egy kicsit meghülyül és elkezd össze vissza akadozni. Mitől lehet ez lehet hogy a tápom cseszekedik? Amúgy ha CD-ROM-ról olvasok be valamit akkor nincsen semmi gond pedig az is 12V-ról van meghajtva és azt észrevenném hogyha leállna.
(#) Lacq válasza edison14 hozzászólására (») Aug 7, 2011 /

próbáld meg a siw nevű progit. Itt sok infót megtudsz a gépről (táp feszültségeiről ami nem csak 12V kell hogy legyen )
Ha lassú a windows lehet más oka is :yes:
(#) mizsei.robi válasza edison14 hozzászólására (») Aug 7, 2011 /

Takarítsd meg a HDD tápcsatlakozóját. Nézd át a tápot, keress benne púpos kondenzátorokat. Alaplapot is nézd át púpos kondik miatt. Egy alapos portalanítást is csinálj.
(#) _ampervadasz_ válasza Powerslave hozzászólására (») Aug 8, 2011 /

Köszi a segítséget, hagyom az egészet, egyébként lett rá telepítve windoz, futott is róla.
(#) Zsoltipapa hozzászólása Aug 8, 2011 /

Sziasztok:Nekem egy reménytelen problémám van,amejjel már nemtudok mit kezdeni.A gépembe eggy p4-es 3000 processzor működik.Két virtuális maggal rendelkezik,és akármijen beálitást végzek,a hőfokot nemtudom levinni 50 fok alá.Van amikor felmegy 65,70 fok ig,Nemtudom hogy ez normális-e.A proci nincs huzva,Vagy ez a nagyfoku melegedés attól is lehet hogy már agyon volt huzigálva az előző tulajnál?gőzöm sincs.Választ csak komoj emberektől kérnék.Köszönöm segitségeteket: Üdv Zsolt
(#) Medve válasza Zsoltipapa hozzászólására (») Aug 8, 2011 /

Soraid olvasása közben nehéz volt megőriznem a komoLYságomat! ...Ellenőrizd a processzor és a hűtőborda közötti termikus ellenállást. :gonosz3:
(#) didyman válasza Zsoltipapa hozzászólására (») Aug 8, 2011 /

Nehéz a proci pontos száma nélkül mit mondani, de az 50 fok nyugalomban, 65-70 fok terhelés alatt nem drámaian sok egy 3G-s P4 életében, pláne, ha Prescott magos (annak ellenére, hogy ezek hőmérsékletének maximumát 65 fokra adja meg a gyártó). A húzásnak itt nem lesz köze hozzá, mind a Northwood, mind a Prescott a szokásos, melléjük pakolt hűtővel szeret melegen járni, ha a ház kialakítása és az időjárás olyan. A borda lamelláit pucold ki, a prociról, bordáról szedd le a gyári, szürkés ragacsot, és tegyél rá egy rizsszemnyi első szembejövő, fehér pasztát. Ha ezek után még mindig soknak érzed, a ház szellőzésén lenne érdemes javítani, vagy venni egy jobb hűtést rá, az Intel réztönkös bordái legendásan vacakok. Szoftveresen esetleg a CPUIdle nevű programmal tudsz hatni a dologra.
(#) Zsoltipapa válasza Medve hozzászólására (») Aug 8, 2011 /

Ha neked ehez a problémához megkell örizned a komojságod ,akkor nekem az az érzésem hogy neked halvány lila gőzöd nincs a gépekkel fellépő problémákról.Nemakarlak megsérteni de valami kis kezdő lehetsz.
(#) Zsoltipapa válasza didyman hozzászólására (») Aug 8, 2011 /

Köszönöm válaszod,de a proci és a hűtés közt friss hővezetö paszta lett téve a gépház oldala levan véve,és még eggy 15cm-es kúler is van rajta,jelenleg 68 fokon van.Tudsz nekem segiteni hol tudnék beszerezni 478-as ra valami nagyobb hűtést?Nézegettem már a vaterán,meg ijen hejeken de sajnos nemtalálok sehol.
(#) boliver válasza Zsoltipapa hozzászólására (») Aug 8, 2011 /

Várj nem biztos, hogy kell nagyobb hűtés először is nézd át a gépet Everest nevű programmal. Nézd meg a CPU ventilátor fordulatszámát, hogy egyáltalán forog-e rendesen vagy csak pl:1000-es fordulattal jár, mert akkor nem számíthatsz nagy hűtésre. A program segítségével meg tudod mondani pontosan a CPU nevét is, és hasznos infókat tudsz még meg a számítógépedről.
(#) didyman hozzászólása Aug 8, 2011 /

Akkor is vehet új hűtést, mert az Intel gyári hűtőihez a ventilátor nem hagyományos típus. Megállni ritkán szoktak, jóféle Sanyo-Denki többnyire, de próbát megér végülis, legalább a CPU kiderül.
(#) Zsoltipapa válasza didyman hozzászólására (») Aug 8, 2011 /

oké köszönöm zürelmed,Minden jót
(#) edison14 válasza Lacq hozzászólására (») Aug 8, 2011 /

Helló. A gépet 3 havi rendszerességgel portalanítom és takarítom és ez mindenre kiterjedő. Púpos kondit az alaplapon nem találtam bár a tápot még nem néztem. A windowsom friss 1 napos tehát a belassulás még az miatt sem nagyon lehet. Megnézem a táp kondijait és a progiba is belekukkantok. Kösz szépen.
(#) bazsoo válasza edison14 hozzászólására (») Aug 8, 2011 /

Üdv!
Milyen hdd-d van?
Nagyon sokszor találkoztam már haldokló Seagate vinyókkal... Tünet ugyan ez volt. Néha elkezdett kattogni, fél vagy egy percenként, ilyenkor az oprendszer is megakadt, reset után esetleg jó volt fél óráig. Cserélj vinyót, manapság aprópénzért kapsz, vagy ha biztosra akarsz menni, akkor csak kérj kölcsön egyet, csak egy oprendszert dobj rá, és meglátod hogy a vinyó volt-e hibás.
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Aug 8, 2011 /

Szia!
Sajnos nem megy sem proxyval sem anélkül.
A kapcsolat típusánál azt írja ki hogy automatikus magán hálózat. és nem kapcsolódik a kliens gép.Ha a sima megosztást használom akkor is magánhálózatot ír de 255.255.0.0.alhálózati maszkkal.és,bár van kapcsolat mert ha kihúzom a kábelt akkor kiírja hogy "Egy hálózati kábel nincs bedugva",de internet nincs,.Amikor még nem volt routerem nálam is csak úgy lett net ha beírtam a másodlagos DNShez a megosztó gép DNS-ét de itt az sincs.Nem tudom mitévő legyek,így még nem szívatott meg gép.
(#) laszlokunstar válasza edison14 hozzászólására (») Aug 8, 2011 /

Nekem egy gyengébb minőségű SATA kábel okozott ilyet, cserélve lett, azóta nincs gond.
(#) didyman válasza bazsoo hozzászólására (») Aug 8, 2011 /

Egyszeűbb, ha megnézi bármilyen, SMART-ot figyelő programmal, rögtön kiderül, ha baja van .
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 8, 2011 /

Ha 255.255.0.0 lett az alháló, akkor ott DHCP-zni próbált és sikertelensége miatt kapott helyből valamit. Manuális IP kell mindkét gépre. A netet osztón meg mondom, tiltsd le a TCP/IP-t a modem felé kötött kártyán, semmi szükség rá. AnalogX proxinak futnia kell a netet osztó gépen (és csak azon), és zöld státuszúnak kel lennie.
(#) Lacq válasza laszlokunstar hozzászólására (») Aug 8, 2011 /

nekem samsung HDD halt be az is lassú volt.
igaz az még ide kábeles volt.
Én még nem tapasztaltam olyat hogy a "gyengébb minőségű" sata kábel gondot okozott volna. Alapvetően csak vezeték az is
De ha sata kábelt cserélek akkor csakis olyat teszek bele amin van ilyen kis fém fül az nem tud kicsúszni. Sok ilyen probléma szokott lenni mikor nincs normális rögzítés :yes:
(#) Lacq válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 8, 2011 /

üdv!

Előzménybe írtam neked hogy elsőnek a modemet összekötöd a géppel (gondolom ez a kábel adott)
Csinálni kell egy cross(fordítós) kábelt anélkül nem tudsz két gépet közvetlenül összekötni!

Itt a színek irányadó a kábelek helye a fontos!
Van kis eltérés a kettő között!

Ethernet.gif

(#) laszlokunstar válasza Lacq hozzászólására (») Aug 8, 2011 /

"Fém füles" került bele, a réginek még a kábele is keskenyebb volt, nemcsak a csatlakozója volt hitvány.
Mindenesetre érdemes a korábban említett SIW, vagy Hdsentinel feltelepítése.
Következő: »»   232 / 1149
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem