Fórum témák
» Több friss téma |
Előfordul. Minden esetre meg kell keresni a probléma forrását. Ezt meg diagnosztika nélkül nem is tudom elképzelni :yes:
Ha van csere alkatrész az is segíthet! Bár lehet hogy egy ram tesztet se ártana lefutattni
bocsánat nem láttam
próbáld meg ezt: -a net megy az rendben van ugye? a másikat be kell állítani másra! a 2. lan kártya ip: 192.168.1.1 almaszk: 255.255.255.0 (ha ez az netes lan kártyáé akor 255.255.0.0) átjáró: 192.168.1.1 dns 1 :192.168.1.1 a másik gépen ugyan ez csak az ip írd át pl: 192.168.1.2 Meg egy varázslót kell futtatni. Tehát: 1, otthoni v. kisebb hálozat beállítása 2,tovább 3, tovább 4, első lehetőség ----->nekem csak egy lan kari van a gépbe ezért nem fut tovább :no: mire jutottál?
jah a munkacsoporot is be kell állítani!
Ez is lehet gond!
Vezeték, aminek impedanciája van. És elkoszosodó kontaktusai, valamint elkontakthibásodó krimpelése. Aztán a gyengülő kábelt van, amelyik déli híd/lemez vonalmeghajtói tudják megfelelően meghajtani, van, amelyik nem.
Nem kell hozzá azonos munkacsoport, semmi köze nem lesz a munkacsoporthoz az ICS-nek..
Az alhálózati maszkot meg nem írjuk át 255.255.0.0-ra, ha egyszer az összes hálózati eszköz azonos számcsoportban van az utolsó kvadránsig!
Bocs, hogy szétszórom. A mai gépeknek tökmindegy a kábel, a LAN kontrollerek automatikusan érzékelik és "fordítják" az érpárakat, ahogy szükséges.
Ha Lacq módszere szerint csinálod, akkor nem tudom, hogy linkelte-e már valaki, de ez talán kellően részletes: http://support.microsoft.com/kb/306126/hu
valóban jogos a 0 helyett más érték kell mert akkor mindent címzek de valahogy meg különbséget kell tenni a két hálozat között. Valamire le kell osztani a netet valamiről.
Írta hogy régen router használt a ezért gondolom újra lett nyomva a kábel cross nak. Gondolom ki lett mérve a kábel. Ez annyira alap vagy nem? Lehet az is hogy a tűzfal nem engedi ki (lehet hogy portot is kell nyitni milyen a tűzfal) Jó hogy valaki figyel
A berendezés nem nálam van hanem egy ismerősnél, és szín szerint lett ellenőrizve.mert a falon nem megy át a mérőzsinór. Amit írtam, hogy nekem mást is be kellett írni, az ez(kép 85.66.85.120).Csak és kizárólagosan ekkor lett netem,de ott nem tudom beírni mert nincs másodlagos DNS kiszolgáló. Egyébként köszi a sok tájékoztatást .
Kössz az infót de közben megjavult (egy időre gondolom). Nos kitakarítottam a tápot nincsenek púpos kondik. Ellenőriztem a SIW nevű programmal minden rendben volt. Tettem bele másik HDD-t linuxxal tökéletesen megy. Mindkét HDD-m Western Digital-os. Eddig úgy néz ki hogy a táp konektorával volt baj mert most egy másik konektor van rákötve és tökéletesen megy mindkettő. Remélem így is marad. köszönöm a segítségeteket.
Nem nem linkelték, de megtaláltam magamtól is Az összekötés megosztás ügyében rengeteg példát tanácsot leírást elolvastam ,letöltöttem és nem megy.Ezért fordultam hozzátok.A gépek régiek és nem tudom forgatja e az érpárokat ezért lenne jobb a cross megoldás. Itthon a saját gépemen 10'alatt össze jön a dolog még a Win 7-el is,most meg semmi, amiatt a másodlagos DNS miatt.
Most le írom azt amit Te tanácsol lássuk jól ertem -e.Gazda gép,modem és alaplapi kártya,Minden kikacsol (TCP/IP stb) PCI kártya:TCP/IP 10.0.0.1 Maszk:255.255.255.0 Távoli gép TCP/IP 10.0.0.2 Maszk 255.255.255.0 Átjáró 10.0.0.1. A proxyt feltelepítem, a Gazda gépre és beállítom a LANt autóra ,valamint proxy figyelés 10.0.0.1 port 6588 -A távloli gépen meg kellene jelennie a NET-nek. Így Jó, a távolin nem kell a proxyt beállítani?
Hogyan lehet az IP címeket törölni?Mert már van hozzárendelve egy csomó és duzzog.
Egyszerű ellenőrizni. Ha hozzá van rendelve kézzel a 10.001/10.002 a két gépnél, akkor egyik a másikat tudja ping-elni (CMD, ping parancs). Ha ez működik, akkor a kábellel nem lesz baj tovább. A proxit a távoli gépen állítod be! A gazda fogja a proxit futtatni, őt kell figyelje a távoli gép.
nem kötelező 2. DNS kiszólgáló
szerintem nem lehet nagy a baj cmd=start menü/kellékek/parancssor (Win 7 nél) ping parancsnál kell az ip cím amit pingelsz! pl.: ping 192.168.0.1
Hali!
Úgy néz ki hogy sikerült,némi kínlódás után.Tehát: Szét szedve a saját hálózatomat így állítottam be.Gazda CI kártya 10.0.0.1 Maszk: 255.0.0.0.Kliens 10.0.0.2 Maszk: 255.0.0.0. Átjáró:10.0.0.1 Intrenet beállítás: Auto észlelés pipa be Proxy pipa be cím 10.0.0.1 Port 6588 Vissza a gazdához, proxy fel, és megy. Most még ezeket a HTTP SMTP,stb beállításokat kell átolvasnom.Ezer köszönet Csak Crosslinkel volt hajlandó működni
Köszi a segítséget megoldódni látszik a dolog
Egyébként mint azt írtam itthon minden gond nélkül feláltt a hálózat csak az isminél a mini port miatt volt a szívás de talán holnap beáll az is.
Nem kell, nem fogod használni. Ha lesz levelezés outlook-on keresztül, akkor kell az smtp-t felizgatni, de nem nagy dolog
Hát én biztos nem fogom mert nem nekem lesz. De legalább már megy ez is.Köszi még egyszer.
Sziasztok!
Két letett, és most elővett Asus (P4P800VM/S, P5PE-VM) lappal is a következő a jelenség: Se az integrált video, se az AGP nem ad képet. Gondoltam megkérdezem, hátha ez ilyen "Asus micro-atx" betegség. Szemre nincs púpos kondi, vagy sérülés. Az alaplapi LED zölden világít. Ha kiveszem a memórát, akkor a szokásos ütemben sípol. Tehát működőnek néz ki. CMOS-t vagy mit reseteltem. Ötlet?
Hát nem megy!
Négyszer kötöttem át a csatlakozókat (ki is merült a készlet) de még csak pingelni sem tudom.Nekem most már gyanús a Crosslink bekötési sorrend vagy maga a kábel.Elektromosan látják egymást a gépek (villognak a ledek) de adat nem megy át rajtuk.Lehet hogy ezzel a bekötési formával kioltom a jeleket,vagy nagyon lecsillapítom.RJ-45 Crosslink kábel bekötése
Üdv!
Teljesen biztos vagy benne, hogy a memória működik? Általában ilyenkor az van, hogy a RAM kuka. Múlthéten raktam össze egy használt gépet, ugyan ez volt a hibajelenség, RAM csere után gond nélkül ment. Szerintem próbáld meg egy másik modullal. Ui.: Azt ki is felejtettem, hogy egy atom biztosan működő VGA is kelleni fog Esetleg a VGA foglalatot is megpucolhatod, a memória foglalatokkal egyetemben.
Köszi a tippeket, bazsoo!
Na ezt a memória kérdést körbejárom, csak az a baj, hogy a másik modult nem tudom hova kevertem el. (2x512mb) Vga-t próbáltam 3-at is, mikor már kezdtem berági, az éppen volt kéznél. Foglalatot hogy tisztítsak? Fogkefe, leporol, lefúj?
Kontakt, vagy Isopropyl alkohol spray. Tápból a kábelt előtte húzd ki és 5-10mp-ig tartsd benyomva a bekapcsoló gombot. Ezután a foglalatokba fújj egy kis anyagot, és óvatosan fogkefével tisztítsd meg. A memória modulokat és a videokártyát is megtisztíthatod, módszer ugyan ez, a csatlakozó sorra anyagot fújsz, fogkefével tisztítod.
Kontakt sprayel azért óvatosan, inkább ne...
Szerinted mire találták ki ? Bocsi a túl gyors válaszért, pont most néztem ide.
Nekem már sikerült zárlatot is csinálni vele, ezért ilyen helyen kerülöm a használatát. Persze mindenki máshogy szereti
Szia!
Valóban, a "kontakt spréket" tisztításra találták ki.Csakhogy vannak olyan "sprék" aminek összetevői oldják a műanyagot, és a szigetelést .Igen komoly károkat lehet a gépben okozni ha nem a megfelelő,(preciziós) "sprét" használod.Tehát csak óvatosan .
Nekem eddig semmi problémám nem volt velük, pedig több félét is használtam, mindegyiken fel volt tüntetve az elektronikai/számítástechnikai áramkörök tisztíthatósága. Persze nem árt megvárni míg elpárolog, nem akkor kell bekapcsolni a gépet mikor pl a memória foglalat tele van spray-vel, és akkor nem lesz gond.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |