Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem nem jó a kapcsoló pozíciója, kb melléklet szerint..
Találtam valamit, ami összefügghet a vezérléssel.
Az alaplapon elengedett a forrasztás.
A alaplapról elváló tranzisztor:
Akkor forraszd be rendesen és el van felejtve.
Kapcsoló tranzisztor 2sd2544.
Sziasztok.Azt szeretném megkérdezni,hogy valaki nem e tudja,hogy hol lehet Budapesten bontott video mechanikát kapni.Volt egy bolt a 14. kerületben az Egressy úton.A boltot Jefferson modul bt-nek hívták.Nem tudom,hogy meg van e még.Ha valaki tudja írja már meg légyszi.Előre is köszönöm.
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.Van egy samsung SV657gx videóm. Amikor berakom a kazettát befűzi a szalagot, de lejátszásnál és tekerésnél begyűri a szalagot.A szalag nem megy rendesen és a jobb oldali részen felgyülemlik.Néha lejátszásnál normálisan működik, de tekerésnél sohasem. Nagyon hálás lennék bármilyen használható ötletnek.
Repedt a mellékletben látható GEAR, nyakánál szokott megrepedni, így szét tud csúszni ez okozza a hibát.
Sziasztok lenne egy kis problémám egy deawoo videóval minap néztem egy kazetát és bebolóndúlt
minden kazetát ha felezve van (LP) gyorsan játsza le a képernyőn keresztbe csikok vannak ha normál (SP) sebességel játsza a hang jó de a csikok megmaradnak (keveseb) mindha a fej nem tudna beálni kérlek benneteket ha tudtok segítsetek köszönőm elöre is. Üdv:Zoli
Első lépés, CTL fej tisztítása, szalagvezetés ellenőrzése.
Üdv : Köszönöm a választ a fej megvolt tisztitva tiszta alkoholal a szalagvezetést hogy kell ellenörizni sajna még nem csináltam ha igy eltudnád mondani szóban azt nagyon megköszöném . Zoli
Akár szemrevételezéssel is látható, ha a nyomógörgő félreviszi a szalagot, CTL fej alsó részénél elhagyhatja a szalag a pályáját, így nem lesz tracking, nem ismeri fel az LP-t sem, de SP módban sem tud szinkronizálni.
Köszönöm szépen a segítséget holnap le ellenörzőm .
Üdv : Zoli
Számláló működik? Pontosan mi a típusa a videódnak?
Fejdobon is figyeld meg a szalag helyzetét, ott is látható ha nem megfelelő pozícióban fut a szalag. Betöltő babák elállítódása is okozhat csíkozódást a képen.
Köszönöm a segítséget. Valóban el van repedve 3 helyen a fogaskerék nyaka.
Be lehet szerezni valahol ezt az alkatrészt? Ragasztani nincs értelme.
Kényszerből ragasztás nélkül is megoldottam.
Ha jobban megnézed kiszerelt állapotban, akkor látod, hogy megfelelően összeillesztve, három furat látható a nyak körül, belső oldalon (kb1,5-2mm) amibe három karom is illeszkedik, ezeket pákával finoman összeolvasztod, stabil lesz, mehet vissza. Fontos, hogy megfelelően tartsd összenyomva a két fogaskerék részt, a művelet közben.
Találtam egy javítottat, így talán érthetőbb lesz.
Visszaszerelésénél figyelmes legyél, nem annyira egyszerű, könnyen lehet hibázni és akkor kezdheted ismét.
Értem, hogy gondolod.
Mennyire kell összeolvasztani a két elemet? (Arra is gondoltam korábban, hogy összeragasztom a két elemet, csak akkor többet nem lehet szétszedni.) Összeolvasztás után szét lehet még szedni a két elemet?
Képen látszik, sima legyen a felülete, ne akadályozza a forgását, szétszedni nem kell, az a probléma ha szét tud jönni.
Értem. Megpróbálom.
Tudom, hogy nem kell szétszedni. Azért kérdeztem, hogy ha valamikor szét kéne újra szedni valamilyen okból, akkor lehetséges lesz-e.
Nem értem a kérdésed.
A fogaskerék szétszedésére nincs szükség (soha), ez eredetileg is egy egységet képez, csak nem így van rögzítve! Magnó ezen és más része továbbra is szétszedhető, javítható marad.
Megcsináltam,ahogy montad.
Nem lett teljesen tökéletes.Gyorscsévélésnél nem működik rendesen,egyéb funkciónál megfelelően működik.Pedig összenyomtam amennyire lehetett a 2 elemet az összeolvasztás előtt.Mindenestre köszönöm segítségedet, hasznos volt számomra.
Pedig jól kéne működnie, többször próbáltam már.
Valami nem került a helyére, nem könnyű visszarakni. Szerintem nem jó helyre tetted vissza azt a kart ami gyorscsévélésnél zárja a kuplung rész, összeemeli a másik kerékkel , mivel ezt nem teszi, így meg csúszik, nincs elég erő benne. Nagyon könnyű elhibázni összerakásnál ezt a részét. Ha figyelmesen megnézed, látható az a tárcsa a fogaskerék középső részén, ahová az a villás kar illeszkedik, probléma az , hogy ez alsó és felső oldalára is bepattintható.
Lehet,hogy igazad van, de ne haragudj nem tudom a leírásod alapján beazonosítani, hogy melyik villás karra gondolsz.
Nem biztos, hogy igazam van, de erre tippelek.
Képen látható alkatrész ami felemeli a javított fogaskereket a nagyobb tárcsába, így tud nagyobb erőt kifejteni tekeréskor. A jelölt részét ellenőrizd, esetleg ott lehet rossz pozícióban. Kivett mechanikánál, kézzel is tudod ellenőrizni , megmozgatva látható , hogy merre fogja emelni a kereket.
Jól volt visszarakva az alkatrész, amire gondoltál.
Rájöttem mi volt a hiba oka: a javított fogaskeret bár teljesen összenyomtam javítás előtt, mégis kb fél mm-rel vastagabb lett.Ez elég volt ahhoz, hogy átemelésnél ne illeszkedjenek a fogak.Ezért fogóval fél mm-rel lejjeb nyomtam azt a lemezt, ahová a két villás kar nekiütközik,és így már rendesen össze tudnak érni a fogaskerekek.Köszönöm szépen a segítségedet, nélküled nem sikerült volna.
Űdv fórumtársak.Van egy Fm 561-es videomagnóm.Nem tekercseli a szalagot,kuplung hibára gyanakszom.Szétszedtem a kuplungot ,dekomolyabb elváltozást nem látok rajta.Az lenne a kérésem,hogy akinek van ilyen videoja ,és javitott kuplunghibát annak a segitségét kérem.Űdv:Gyati. :
Sziasztok! Nagyszüleimnek van egy ELIN VIDEOPROFI pontosan 30 éves 1981- ben Bécsből hozott videójuk.
Szép lassacskán egyre több baja lett. Először csak nem pörgetett, majd hangosan járt, mostanra pedig teljesen meghalt. :no: Benyomom a kazettát, a mechanikát mozgató motor felpörög, pár másodpercig próbálkozik, kínlódó hangot ad, végül kiadja a kazit és kikapcsol. A szalagot nem tölti be, forgófej meg sem mozdul, gombokra nem reagál. ékszíj van és jó. A net nem adott ki erre a jelenségre értelmes találatot. Kérlek segítsetek, hogy mi lehet a baja és érdemes-e még szereltetni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |