Fórum témák
» Több friss téma |
Gábor488:
Állj már le! Ez NEM kocsma! csonthulye: Ez földhurok! A tvre kötve zúg vagy pcre? A gnd jól van? Bukall nem tud, segíteni?
Mondom Hát olyan zavaró jel, mintha a kondenzátorokat hallanám benne, valamiféle búgás.
Valami olyasmi lehet, mert ha rákötöm hifire, ami meg a pc-re van kötve akkor szépen szól. Amúgy Bukall most nincs itthon
Most megint miért? Talán csúnyán beszéltem? Beletörődtem és kész. It má lassan nem lehet semmit........
Amúgy hogy megszüntessem a földhurkot mit kell tennem, mert azthittem hogy megszüntetem, ha a földeléseket összekötöm, de mégse.
Inkább nem mondok semmit mert ez nem kocsma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tehát nem lehet beszélni mert a kocsmába szoktak de az egyfolytába nagy betű az kiabálást jelent és azt szoktak a kocsmába is és most nekem szólnak hogy ez nem kocsma........ Szerintem a kiabálás jobban való a kocsmába mint a beletörődés....... Ennyi nem vtatkozok de ez má nem igaz hogy már itt nem lehet semmit csinálni...... A végén mi a lényeg hogy én vagyok egyfolytába a ......... nem beszélek csúnyán..... Mert az kocsmába való.... De a kiabálás is.....
csonthulye!
Olvasgatni kellene 1 picit itt az oldalon. Sztem ez segíthet neked: Bővebben: Link Gábor488! Köszönjök a segítő hozzászólásod! Ne duzzogj, inkább gondolkozz és hozzáértéseddel, tapasztalatoddal segítsd a másikat. (Szabi mester így is kegyes volt, hogy nem adott egy szép piros warn-t)
Na de most miért adott volna? Legfeljebb új néven kellesz regisztrálnom.........
Persze nem kéne offolni ebben a topicban, de sajna tévedsz... Nem ilyen egyszerű az, hogy új néven regelsz és folytatod...
És most téma lezárva! (csak azért írtam le, nehogy vki még rajtad kívül, tévedésbe essen...)
Gábor488!
Olvasd szépen vissza, tegnap mit mondtam neked! HOLNAP PIAC, CSÜTÖRTÖK LESZ! VÉGY MAGADNAK EGY ADAG INTELLIGENCIÁT! Mindenki más tud értelmesen, kulturáltan irogatni, te meg mégjobban felháborodsz, ha épp szólunk, mert sokadszorra írsz felindultan? Hát találd már meg a helyes utat, aztamindenit!
Elolvastam a cikket, nekem egy konnektorrĺ megy az egész, mégis búg. A földeléseket is összekötöttem de igy is
Csillagpontosan kötötted a földeléseket?
Hello!raktam a tda2030 elé egy ds1669-ces digitális hangerőszabályzó ic-t, és azt vettem észre, hogy halkítás során a magashangokat vágja, de eszméletlenül... nektek is ezt csinálja, vagy én rontottam el valami (stab ic-ről kap 5voltot, tökéletesen működik,csak halkításnál frekvenciát vág).
Így elég zavaró,nem lehet használni potméter helyet...Köszi!
milyen kondenzátor van elötte és utána?
hello! úgy volt az kapcsi rajzon,hogy kell elé egy 100nf-os.mivel 7805-tel kapja az 5voltot, ezért a két ic találkozásánál van egy(tehát 7805 után ds1669 előtt). ds1669 után semijen.
Más:ha van egy régi erősítőtök,érdemes benne pufferkondit cserélni,mert észméletlen nagy változás lesz csere után! eddig egy 4700mikroF-os volt egy régi erölködőmben,ez tönkrement,ezért most "csak" 2000mikrofaraddal megy(majd cserélem),de a mélyfrekvenciatartomány kitolódott mindkét irányba, és egyenletesebb lett sokkal...
Az erősitő műanyag dobozból van, igy ott először nem használtam a konnektor földjét, ezért nem is értem, hogy hogyna alakulhatott ki a hurok. Aztán gondolkoztam és rájöttem, hogy nálunk a konnektorban a földből van csinálva nulla, és ezen keresztül leletkezhet a hurok nem?
Idézet: „földből van csinálva nulla” Hogy miii??? A védőföldből a nulla?? Ne már.... :eek2:
Egyszer nekem egy szerelő azt mondta hogy földből lehet nullát csinálni, de nullából nem lehet földet. Ebből alapoztam, de ha megmértem, akkor a föld és a nulla között nincs potenciálkülömbség.
2napja nézegetem a kapcsolást, de azt hiszem nem vagyok rá képes,hogy megépítsem, még érlelem a dolgot kicsit, a dobozban elférnek a cuccok Ez nagy falat
Motormeghajtónak szerintetek alkalmas ez a tda2030 ?
Tudom hogy nem arra készült, de végülis egy nagy műveleti erősítő nem ?
Szerintm alkalmas valahogy biztos meglehet csinálni motorvezérlönek.Valaki tápegységet csinált belöle.
Hello! ezzel a kapcsolással szeretnék hídba kötni 2db tda2030-at(mégegyszer köszi a kapcsolást Proksa1!)!Úgy szeretném megcsinálni, hogy választani lehessen a sztereó és a hidalt kapcsolás között egy sima váltókapcsolóval. egy gondom van csak: hogyan tudnám beállítani az invertáló kapcsolást,hogy a lehető legpontosabban ugyanakkora jelet adja le, mint a fázisfordítatlan jel? mi lesz akkor,ha különbség lesz a fázisfordított, és a normál jel nagysága között? torzítani fog az erősítő?
Úgy gondoltam, hogy csak az egyik erősítő elé kellene építeni egy invertert, és vagy ezt a jelet, vagy a normál jelet kapná az erősítő, kapcsolóval lehetne választani( lásd. képen!) Hai ilyen módon hidalok két erősítőt, akkor elég annyi, ha a hangszórót a két kimenet pozitívjához kötöm?(földeket nem kell egyesíteni? Közös tápról megy, ha ez segít valamit) van valakinek ötlete hogyan tudnám ezt a "problémát" megoldani? esetleg más ötlet? Köszönöm!
Hali!
Nézd csak meg ezt??? Lehet hogy láttad már, bár szerintem akkor nem kérdezted volna, mert ez sztem pont olyan ami neked kell!!!! Bővebben: Link
Helló.Én megépitettem az egyik végfokot(tda2030-ast)és van egy kis alap zaja. Nem tudom hogy azért mert az ic-t nem a nyákra tettem hanem pár cm-rell arráb vagy mert az ic nek magátol van egy kis alapzaja ha én hibáztam akor ki lehet javitani anélkül hogy a nyákra tegyem az ic-t? Mert a hűtőm miatt nem tudtam csak igy megoldani .(Ja és árnyékolt kabellel csináltam hogy ne legyen ojan nagy zaja )
Köszi!
Majd elemzem a rajzot , azt hittem így könnyebb, de lehet hogy a te linked lesz a nyerő! Köcce!
Szia!
Én is csináltam még régen buszkábeles erősítőt 2030-al, de nem zizegett, nem volt alapzaj, asszem... Meg hát mi az hogy kis alapzaj??? Az is lehet baj, ha közel van hozzá a trafó, vagy a számítőgép mellett van, vagy monitor, vagy TV mellett!
Hello!
lenne néhány kérdésem ezzel a linkkel kapcsolatban: -a bemenetnél miért van gnd és negatív bemenet is? erre hogy kössek rá pl. egy stereo jack-dugót?nem értem. -a kondik elég, ha 20voltosak? -stabil +-15volt kell neki-stab ic-vel és pufferrel elegendő?(7815-tel, és a párjával(lécci mondjátok meg,mi a száma)) Megjegyz: még senki sem találkozott a ds1669 magashangvágó halkításával? Köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |