Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szia, az bírni fogja.Látod milyen jó is a leleményesség.Az ST151 az jó,én is csináltam régebben belőle egy hidaltat azóta is jól muzsikál állítólag...
Gondolom kicserélted kisebbre a biztit...
Hát igen jó ha van itthon mihez nyúlni.
Ám nekem 3 darab ST151-es panel lesz egy dobozba ami két toroidról fog menni a sztereó az egy 300W-os toroidról és még egy monó a subb-nak az egy 150W-os toroidról, te milyen értékű biztositékot ajánlasz a hálózatra? (ja és még plusz egy 15V/1A-es trafó is lesz a segédberendezéseknek)
Az St151 az 100W-os.Tehát neked max:300W+sallang.
Én 3.15A-ost tennék be oda,ha nincs lágy indító,ha van akkor 2,5A-ost,lomhát.
Üdv!
Ha a 2x100W-os Quad405 -re 2db 50W-os hangsugárzót kötök kisüti őket? Vagy csak akkor ha feltekerem a kiemenetét? Ha igen milyen márkát ajánlanátok aktuálisan hozzá? Olyan kéne aminek szép tiszta a hangja, nagy a sávszélessége, de árában nem jár az egekben. (szóval Fostexet viccből se...)
Ezt most viccből kérdezted??
Nyugodtan kösd rá,csak a hangerővel óvatosan bánj,ennyi a trükk. Amúgy én ezeket ajánlom,mivel nekem ilyenek vannak.Ezzel a Quad is nagyon jól szól...
Nem viccből kérdeztem, a szomszédban a 300W-os Pioneer végtől negyed hangerőig sem bírta a 100W-os MNC. Leszakította a tekercsről.
Üdv! Itt is érdemes érdeklődni.
A felvetésed azért tréfás, mert a negyed hangerő nem mértékegység, és az MNC 100W nem etalon.
srácok aki tud segítsen.. PA300 ÉS QUAD606 NYÁK TERV KELLENE..
Az Elektor-ban megjelent PA300-ra gondolsz?
Sziasztok.
Lehet hogy nem ide tartozik, de szerintem ez is erősitőhöz tartozik. :whistle: (de szerintem itt kapok a rá a leghamarabb segitséget) Van nekem egy NE125 KIt-em és itt a kapcsolás szerint +-35V-ra van tervezve. Nekem pedig +-42V-ra kellene. R7 és az R8 ellenálláson kell szerintem változtatni csak nemtudom hogy nagyobb értéket vagy kisebbet? (vagy egyáltalán kel-e változtatni.) Bővebben: Link A segitséget előre is köszönöm!
üdv
Legfeljebb azt a két 2k7 es ellenállást kicseréled 3k3 masokra és kész.Semmi mást nemkell változtatni.
Ha a zénert ismered utána, akkor ki tudod számolni mennyi feszültség esik az ellenálláson. Amennyivel magasabb feszültséget akarsz, a különbözet mértéke szerint növeld kell növelni az ellenállást. Ha semmit nem változtatsz, akkor is maximum jobban fog melegedni.
És még lenne egy olyan kérdésem hogy hogyan lehet összehozni az erősitőtm előersitőjét (LM1036-os) úgy hogy tudjak a zenéhez egy mikrofonon keresztül beszélni. Gondolom kell hozzá egy mikrofon előerősitő, az nem gond csak hogyan kell megcsinálni hogy tudjon "együtt" dolgozni hibátlanul a két előerősitő.
Nemtudom érthető-e voltam de remélem hogy igen. Tippek?
Sziasztok. Akarok építeni egy kis teljesítményű erősítőt TDA2007 IC-vel. Még eléggé kezdő vagyok a dologban, ezért kérdeznék pár dolgot:
-az IC SVR lába mire jó? -milyen kapcsolást ajánlotok hozzá? Megfelel az IC adatlapján lévő St ereo Test Circuit? vagy esetleg valaki tud jobbat hozzá? -és kell hozzá előerősítő ha pc-ről kapja a jelet? -esetleg valakinek akármilyen tapasztalata az IC-vel kapcsolatban?
Hát nekem van valamennyi...nekem tda1557q van 2*22 watt gépre van kötve nincs előerősítő csak 1 eq és szépen szól.
Sziasztok..
Ki cseréltem a bd139-et bd140-re ahogyan annak lennie is kell! Most már frankó a nyugalmi áram.. mikor be kapcsolom és a lágy indítás is kapcsol fel szökik 800mA-re de szépen vissza áll 70mA-ra a poti valahol 2K körül lehet.. Jó így? (Feltéve ha jól mér a műszerem, mert rosszalkodik mostanság)
Na KB 5 perce muzsikál az új FETTES erősítőm.. Szép Tiszta a hangja de 1-2 dolog nem tetszik... PL sok az egyenáramom a kimeneten... 4v körül van... Hangszóróval zene közben 1v-1,6V. Meg nem mellesleg szerintem nagyon melegszik.... Kb 20W-os 8ohm-os hangfal van most rajta tesztelés céljából... Fél hangerőnél kezd el szólni... pedig itt már füstölnie kellene! Teljes hangerőn is bírja és mégannyira nem is üvölt.. Ezeket a kis gondokat mivel tudom orvosolni?
Kapcsolási rajz van valahol?Vagy csak én nem találom.
A hibákat méréssel majd javítással tudod orvosolni. A kimeneten nem hogy 4V, de 400mV sem lehet, ott valami nagyon nincs rendben. Szerintem jobban jártál volna az én verziómmal de most már mindegy.
Szia!
Itt a kapcsolás..... Végül is be kötöttem a keverőmet a laptop és a végfok közé így már van hang bőven!
Van nagy tuc-tuc.. a melegedést lehet én fújom fel, mert Kb 30 perce megy és meleg.. (nem süt állja a kezem)
A sok egyenáram engem is aggaszt kicsit..
Hello ezt az egyszerű erősítőt hogy lehet asszimetrikus tápról működtetni? csak simán az ic minuszát rákötöm a gnd-re ?Bővebben: Link
Üdv.
De az erősítő rész az alapból asszimetrikus tápról megy. Csak az előfoknak kell szimmetrikus táp, de az is megoldható asszimetrikussal.
Van egy pc-s cd-lejatszom amin nincs play gomb de megvan a helye es megcsinaltam audio lejatszonak csak erosito kell hozza, de nem tul nagy mert csak a muhelybe kellene
|
Bejelentkezés
Hirdetés |