Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kémia óra vízbontás (durranógáz fejlesztése)
Lapozás: OK   52 / 87
(#) superpotyi válasza superpotyi hozzászólására (») Aug 30, 2011 /
 
Elnézést rosz képet raktambe
(#) svgyula válasza Dusán hozzászólására (») Aug 30, 2011 /
 
Szia! Egyszerűen meglehet tudni azt amit mindenki ír hogy a rendszered tömített-e kapcsold le a "villanyt" és kapcsold be a vákuum szivattyút ha jön a bubi akkor az egész mérés nem ért semmit.
Nálam nem is volt ilyen ott mindig ugyanannyi jön függetlenül a motor "szívó" hatásától mert csak annyit tud kiszívni amennyi keletkezik! Ha kikapcsolom a HHO vezérlését akkor nincs buborékolás!
(#) Collector válasza Dusán hozzászólására (») Aug 30, 2011 /
 
Nyilván nem a vizet magát szivattyúzod...
Idézet:
„A vákumszivattyú gáznemű közeget szállít.”

Sajnos ez az, amiben tévedsz. A szivattyú vízgőzt is szállít, pláne kisebb nyomáson, ahol a víz forráspontja csökken, és az a szivattyú olajába fog keveredni nagyon rövid úton berozsdásítva az egész motort. Dehát, te dolgod.
(#) Dusán válasza svgyula hozzászólására (») Aug 30, 2011 /
 
Helló!
A vákum szivattyú villamos árammal működik a HHO úgyszintén a kísérletet bármilyen összetevő hiányában nem tudom megvalósítani.De ha a világításodat lekapcsolod ott az igazi sötétség jelentkezik abban az esetben ha eredetileg is sötétben voltál.
Ha kikapcsolom a HHO-t és tovább működtetem a vákum szivattyút akkor is észlelhető kisebb mértékű buborék kiválás ami a folyadékban elnyelt gázoknak köszönhető.
Javaslom új alapokon ismételd meg a kísérletet világító buborékok nélkül.
Üdvözlettel:
(#) superpotyi válasza Dusán hozzászólására (») Aug 30, 2011 /
 
Nem nekem irtál de gyula csak anyitkért hogy kizárható legyen a tévedés egyszerűen bese kapcsold a hho rencert csak a vákumszivatyút és így figyeldmeg a buborékoztatót és mindent. Sötét dolgokat elkéne hagyni nem idevaló.
(#) Dusán válasza superpotyi hozzászólására (») Aug 30, 2011 /
 
Bocsi!
Nem volt szándékom senkit sem megbántani.
Pontosabban kell fogalmazni. Lehet, hogy a stílust tanulnom kell hiszen most kezdtem.
Elnézést.
Üdv:
(#) svgyula válasza Dusán hozzászólására (») Aug 30, 2011 /
 
Szia! A "villany"-on a HHO betáplálását értettem azt hittem, hogy egyértelmű legközelebb pontosan fogalmazok! Nem mindenki érti a viccet
(#) attikanagy hozzászólása Szept 1, 2011 /
 
(#) Hier válasza attikanagy hozzászólására (») Szept 2, 2011 /
 
Érdekes!

Magyar találmány, amerikai szabadalom!

Érdekes!

Végre valaki felfigyelt rá
(#) svgyula válasza attikanagy hozzászólására (») Szept 2, 2011 /
 
Üdv!
Kíváncsi lennék hogy mit szabadalmaztattak? a bontó méreteit? a lemezek számát? a felépítést? Ha jól megnézem mát ~15éve csinálnak bontókat vagy régebben de a vízbontás már 150 éves! Az alaptechnológiát már nem lehet szabadalom alá vonni. Ha jól tudom igazolni kell az egyediséget! Ez vajon hogy sikerült?
Az viszont egy nagyon pozitív dolog hogy van aki foglalkozik végre azzal hogy van ilyen és működik és lehet a SZ@R katalizátorral összehasonlítani!
Remélem valaki végre feleszmél és átvizsgálja azokat a dolgokat amit kell többek között a katalizátor értelmét!
Nem inkább a hidrogéngenerátort kellene beépíteni ahhoz hogy a környezet valóban tisztuljon.
Félek hogy ennek megint az lesz az eredménye mint annyi másnak pl. pót féklámpa megvette mindenki azután be tíltjuk mert szerintünk szabálytalan!
Most is még csak hallgatólagos a dolog aztán ha felfigyelnek akkor majd jön hogy "hát azzal mit akarsz, azon nincs kék pecsét meg sárga macskafej tehát nem jó!" (csak példa volt!) és megvetetik velünk azt aki éppen jókor volt jó helyen és el tudta intézni hogy csak az ő terméke lehessen forgalomban! Erre van nagyon jó példa a tűzoltó készülékek és kiegészítők terén.Lásd kiegészítő tábla.
(#) Collector válasza pontaz hozzászólására (») Szept 2, 2011 /
 
Az továbbra is csak egy TV műsor, mérési adatok, mérési paraméterek nélkül, kb. semmisnek lehet venni, amiket ott kihoznak.
Ettől függetlenül továbbra sincs konkrét rendes mérési eredmény a fogyasztás csökkentését illetőleg (én nem láttam még egyet sem).
(#) superpotyi válasza Collector hozzászólására (») Szept 2, 2011 /
 
Fogyasztáscsökenést nagyon nehéz mérni mivel nem azonal jelentkezik ! Amiről hivatalos papiromvan a károsanyag kibocsájtás. Co érték 0,0. ch (ppm) 95-118, labda érték 1,1 . Az autóban nincs katalizátor csak hho generátor gáztermelés kb 1L ! namost lehet vadászgatni a mostani autó csodák között hasonló értékek miatt. ( km állás 200.000 fölöt 94 évjáratú 1,3L) Mégmielőt órák töltenél bogarászva a neten elárulom hogy nemtalálsz hasonlótsem. Fogyasztásos rész vagy elhiszed vagy nem vegyes 7,8 országúti 7L mielőt beraktam vegyes 10L országúti 9L (gázüzemű).
(#) svgyula válasza superpotyi hozzászólására (») Szept 3, 2011 /
 
Szia!
Igazad van! Egyre kisebb generátort adnak el nagynak!
A egyik oldalon 7x7cm es 19 lemezes generátor árulnak úgy hogy 0,5-1,5 liter és 5A-12A áramfelvétel!?
Ehhez még egy adalék hogy a 7x7cm lemez nincs kihasználva mivel egy ~1cm széles kör alakú gumi tömítés van benne.
Szerintem lassan áttérnek a marketinges módszerre.
http://www.youtube.com/watch?v=Cqq9nuSQSBk&feature=player_embedded
Ha ezt megnézed a kijövő buborékokból ~3dl keletkezik percenként nem hiszem hogy sok "vizet zavar" annál a ford-nál. Az lehet hogy a próbaúton a sofőr nem merte nyomni és így kevesebb lett a fogyasztás de nem attól a pár buboréktól!
(#) pontaz válasza Collector hozzászólására (») Szept 3, 2011 /
 
Ez egy olyan TV műsor, ami direkt az ilyen "legendák" igazolása, illetve cáfolása miatt jött létre. Pontos mérési adataik, és paramétereik voltak... kb hihetőnek lehet venni legalábbis szerintem. ( am. ha érdekel leellenőrizheted. A Discovery chanelen megy )
(#) superpotyi válasza svgyula hozzászólására (») Szept 4, 2011 /
 
Szevasz azhogy menyi elegendő a motórnak az nagyon fogós kérdés . Napokban szereltembe 2,2L Mazdába hhot igencsak leamortizált állapotbanvolt. Tulaj fő elvárása éppen a köznyezetvédelem volt füstőlt kéketis feketétis. Kb 0,5L gáztermelésnél megyszünt a kék alapjárati füstölés 1,5L gáztermelésnél kétharmados gázpedál állásnál nemvolt látható kékszinű füst a fekete füstis jelentősen csökent. Etől nemjavultmeg a motór ugyanúgy ette az olajat de legalább ne füstőlt.
Ugyanebbe a tipusba régen szereltemár de annak elegendővolt 1L gáztermelésis igaz az jobb állapotbanvolt .
Legkisebb lemezméret amit hgázilag csináltak és látam 100x100mm hasznos felülete 70x70mm 11 lemezes 4 semlegesel enek 19% oldatal tudot 1L gáztermelést kb 19-20A környékén.
(#) superpotyi hozzászólása Szept 4, 2011 /
 
(#) svgyula válasza superpotyi hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
Szia! Kérdés hogy lehet ezt az ötvözetű lemezt valahol majd kapni? Jó lenne kipróbálni milyen a hatékonysága.
Lehet hogy kellene keresni valamit amihez már használják ezt az ötvözetet. Nem hiszem hogy a fickók ott az egyetemen kuktában ötvözgették a fémet hanem vettek(hozattak) egy csomó különböző ötvözetű lemezt és kísérleteztek.
(#) kissrobchy válasza svgyula hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
Sziasztok srácok!

Minden tiszteletemmel jegyzem meg, hogy mi a lópikulának kellene keresni "különleges fémötvözetet"?
A Pista (superpotyi) már egy videojában bemutatta, azt amit már több kis youtúbésos videóban láttam (csak akkor még nem értettem a részleteket), hogy egyszerű alumíniummal a KOH-ban minden elektromosság és egyéb nélkül termelődik a HHO bubirengeteg.
Tehát nem kell keresni mást, csak azt, hogy ezt a nem leállítható kémiai reakciót úgy felhasználni, hogy a felnem használt HHO-t veszélymentesen le lehessen tárolni.
Mindezt addig, amíg az alumínium kitart a löttyben, vagy "fel nem oldják egymást" teljesen.

Üdv,
Robi.
(#) svgyula válasza kissrobchy hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
Szia!
Az egy kémiai reakció és jól írtad hogy nem leállítható.
Tehát vagy te "húzogatod" egy madzaggal a lemezt ki-be a folyadékban és úgy használod vagy el kell felejteni a autóban való használatát. Viszont hegesztőhöz tökéletes mivel ott folyamatosan van használva és ha nem kell akkor egyszerűen ki kell venni a lemezt a folyadékból. Azt ugye belátod hogy az autónál ezt nem lehet megcsinálni persze ha te bevállalod hogy pl. megállsz egy parkolóban aztán motortérbe derékig bebúj! nyakig koszosan visszacsuk és vigyorogva bemegy meginni egy kávét. Persze rövid(félórás) mosakodás után aztán lehet hogy oda többet nem kell menni mert a kezedre tapadt KOH maradvány kikezdi a réz cuccokat a mosdóban
Nekem ez a feladat nem bevállalható de szerintem még nagyon sok embernek sem.
Én ezen nem is agyaltam mert nem leállítható folyamat és így alkalmatlan az autóba. Azt is tudni kell hogy nem elég kivenni a fémet a folyadékból le is kell tisztítani, mert a rajta maradt KOH tovább eszi! Sőt ha egy térben van akkor is elfogy az elektrolit gőzétől. Amúgy meg ha nem vagy "színesfém" gyűjtő szerinted mennyi alumínium kellene hozzá és az mennyibe kerülne? az ötvözött alumínium nagyon hamar megeszi az elektrolitot tehát azt is sűrűen kell cserélni!
(#) svgyula válasza svgyula hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
Ja még valami.
Ha gépjárműben nyomás alatt tárolsz gázt mint üzemanyag azt csak érvényes nyomáspróbával ellátott tartályban teheted. Márpedig ha tárolni akarod akkor ez kell de nem marad meg a hidrogén az acél tartályban sem! ezt is tudtad? ugyanis egyes acélok tulajdonságait a hidrogén áteresztő képességgel határozzák meg! És akkor még arról hogy kell egy sűrítő eszköz ami benyomja a tartályba nem is beszéltem tehát nem kicsit bonyolult...............
(#) kissrobchy válasza svgyula hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
Köszi Gyula,

Pontosan... ahogy mondtad...(írtad)

Ezekkel én egy ideje tisztában vagyok, de köszönöm, hogy írtad, mert a Mi párbeszédünket is olvashatják olyanok, akiknek ez még új és segítő információ.

más...

Van-e neked (vagy bárkinek itt) tapasztalatod arra nézve, hogy visszacsapó szelepnek milyen nyomásküszöböt kell válasszunk max. és min.?
Megmondom miért kérdem...:
A fogyatkozó elektrolit utánpótlását egy kisebb szivattyúval fogom megoldani, de úgy hogy szintszabályozóval kapcsoltatom.
Az elektrolit-póttartály felé a csövet visszacsapószeleppel egyirányúsítom, hogy a gáz keletkezésekor létrjövő nyomás az elektrolitszintet ne nyomja ki a betápláló ágba.
(az első tesztemen ez történt)
Előre is köszi.

Üdv,
Robi
(#) kissrobchy válasza kissrobchy hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
...mert a szivattyúcska nyomásának le kell küzdenie a visszacsapó szelep rugójának erejét és a gáztérben fellépő nyomást is (ha van)...
(#) svgyula válasza kissrobchy hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
Szia!
Ismered a csirke itató működését?
A lényeg hogy a folyadék szint az itatóban mindig a lefordított üveg szájánál van! Ha olyan edényt teszel bele amelyiknek a szájába raksz egy müa. golyót ami úszik a folyadékon már meg is van amit szeretnél! A golyó nem zárja el a folyadékot de mivel úszik benne mindig a nyílás tetején marad ahol ha alulról jön nyomás az a golyót felszorítja és ezzel elzárja a nyílást ha megszűnik a nyomás a folyadék súlyánál fogva megint lefele áramlik amíg el nem éri az edény száját.Ezt visszacsapó szeleppel nem hiszem hogy meg tudod csinálni nagyon nehéz olyat készíteni ami már a folyadék súlyára kinyit DE ellenkező irányból lezár! Ezt csak gravitációsan lehet megcsinálni. vagy van még a légtelenítő szelep fűtéshez csak ezekkel mindegyikkel az a bibi hogy szétszedi az elektrolit HA nem tudsz savállót szerezni! Én csak egy akvárium visszacsapó szelepet használok azt is azért hogy a bubiból ne szívja ki a löttyöt amikor leáll a rendszer és elkezd visszahűlni. az arra jó hogy nem engedi visszafolyni a lét. Talán ha kettőt kötsz egyet az elmenőbe egyet meg az utántöltő tartály fele kötöd be akkor megcsinálja hogy működés alatt lezár és ha leállítod a rendszert akkor a vákuum helyére folyadékot szív de ettől meg feltelik a rendszered.

De mihez kell?
(#) NooooP válasza kissrobchy hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
Hali!
Miért nem így oldod meg az automata utántöltést, ill. szintszabályozást? Bővebben: Link Nem kell szivattyú sem, visszacsapó sem...
(#) Hier hozzászólása Szept 5, 2011 /
 
Sziasztok!

elmondaná valaki, hogy számoljátok ki egy cella hatékonyságát?
Mit vesztek figyelembe? a felvett ampert, a feszültséget és a termelt gáz mennyiségét?

előre is köszi
(#) Hier hozzászólása Szept 5, 2011 /
 
Sziasztok!

Kiszámolná nekem valaki az MMW-t?
Én kiszámoltam de sajnos nem erősségem az ilyesmi, és nem akarok hülyeséget írni:

a következő adatok vannak:

12,5 V
2,24 A
240 ml gáz/perc.

Nekem az MMW 8.ra jött ki, ami szerintem nem jó, valamit elszámolhattam, tud valaki segíteni?

Köszi
(#) NooooP válasza Hier hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
Szia!
ml gáz/perc osztva fesz* áramerősség, azaz:240/12,5/2,24=8,57. Ez nagyon jó!
(#) Hier hozzászólása Szept 5, 2011 /
 
Szia!

Köszönöm szépen, akkor én is jól számoltam
(#) superpotyi válasza kissrobchy hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
Mért akarod enyire megbonyolítani az agész rencert ?
(#) szsrobert válasza Hier hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
240 köbcenti jó érték. 80A/literrel 175 köbcentit adna. Több, mint 37%-kal jobb a hatásfoka.
Következő: »»   52 / 87
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem